Evde Kedi veya Köpek Beslemek / Bakmak Çocuk İçin Zararlı mı

M e g

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
72.780
118.855
Evde Kedi veya Köpek Beslemek Bakmak Çocuk İçin Zararlı mı

Çocuklar evde pet bakımını paylaşarak, sorumluluk sahibi olmayı öğrenerek, hem daha bilinçli, kendilerine güvenen ve yetebilen, hem de sorumluluk alabilen gerçek bireyler olarak yetişmektedirler. Genel anlamda ülkemizde çok yanlış inanışlar ve yanlış yönlendirmeler yüzünden insanlar ne yazık ki çocukları için pet yani evcil hayvan almaktan kaçınmakta ya da eve yeni bir bebek katılacaksa yıllardır var olan evdeki kedi-köpekten vazgeçmekte, hatta onu sokağa terketmektedirler. Gelişmiş ülkelere baktığımızda petlerin evde beslenmesi doktorlar tarafından da kabul görmekte ve hatta eve yeni pet alımı desteklenmektedir. Birçok psikolog ve beşeri hekim, evde pet bakımına karşı çıkmamaktadır. Aksine pet beslemenin, çocukların psikolojik ve fizyolevde pet bakımını paylaşarak, sorumluluk sahibi olmayı öğrenerek, hem daha bilinçli, kendilerine güvenli, kendilerine yetebilen, hem de sorumluluk alabilen gerçek bireyler olarak yetişmektedirler.

Evde evcil hayvan bakmak ne kazandırır?

Çocuklar köpeğin eğitimi esnasında aynı zamanda kendilerini de yetiştirmiş olurlar. Bir köpek ya da kedinin terbiyesi esnasındaki davranış modellerini öğrenerek uygulamak çocuğa güven kazandırır. Başarı duygusu pekişir. Bir canlıyla iletişimi davranışsal anlamda derinleştirmeyi kavrar.

Hayvanlarla iletişim halinde olmak, sadece çocuk psikolojisi için değil, yetişkinler için de çok yarar sağlamaktadır. Evdeki petle ilgilenen insanın psikolojisinde de pozitif değişimler olmakta, çağ hastalığı olarak bilinen stres büyük oranda ortadan kalkmaktadır. Yapılan çeşitli araştırmalarda, evlerinde pet besleyen insanların sağlıklarında da olumlu gelişmeler izlenmiştir. Örneğin kedi veye köpeğini eliyle severken takip edilen bir pet sahibinin vücut tansiyonun da belirgin bir biçimde normale döndüğü gözlemlenmiştir.

Buna benzer bir şekilde, bir kazada 4 kişilik bir aileden baba malesef kaybedilmiş, çocuklardan biri olayın şoku ile kekeme olarak kalmıştır. Bu olayı takiben şoku atlatması için psikoloğu tarafından eve bir kedi alınması tavsiye edilmiş ve gerçekten kedinin büyük yardımıyla çocuk bir süre sonra kekeme halinden normale dönmüş, şok döneminden kurtulmuşur (Bu olay ıstanbul’da geçmiştir).

Bir yandan da araştırmalar göstermektedir ki, sağlıklı bir petle büyüyen çocuklar ileriki hayatlarında birçok allerjene karşı daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmaktadırlar.

Veteriner kontrollü bir hayvanın tüyünü yutmakla, insan saçını yutmak arasında fark yoktur!

Halk arasında yanlış inanışlardan biri de bir bebeğin sıfır mikroplu steril bir ortamda büyümesi gerektiğidir. Bu inanış yüzünden yere bile konmadan büyüyen bebekler malesef, vücutlarında yeterli bağışıklık oluşamadığı için hastalıklara çok kolay yakalanmaktadırlar. Çocukluk dönemleri de daha yoğun hastalıklarla geçmektedir. Çünkü vücut gelişirken, bebek az da olsa mikropla tanışmalıdır ki vücudunda bağışıklık sistemi gelişsin, kuvvetlensin.

Hayvan gelişimi için de aynı kurallar geçerlidir. Petinizi de aşırı steril ortamda el bebek gül bebek misali yetiştirmek ona yarar yerine zarar verecektir…( Bazı veteriner kontrollü dönemler hariç, örneğin aşılanması tamamlanmamış hayvan sokağa çıkmamalı, korunmalıdır.)

Eğer düzenli bir şekilde paraziter ve diğer sağlık kontrollerini düzenli yaptırıyorsanız, kedi ya da köpeğinizden size ya da çocuğunuza hiçbir hastalık unsuru geçmez. Kedi-köpek tüylerinde illa kist geçecek şeklindeki eski inanç yanlıştır. Bakımlı, sağlıklı bir köpek insana ve dolayısıyla bebeğinize hastalık geçiremez.

Alıntıdır..

Son düzenleme:
Şuan düşüncem şu şekilde (7 aylık evli biri olarak)
Çocuk doğurmak/bakmak kedim için zararlı mı?
çünkü canım kedim benim ilk göz ağrım, kızım, yoldaşım, yumuşağım, çalar saatim, mutluluğum, huzurum, eve dönme sebebim, sabah uyanma sebebim, yaşama nedenim...
eşim kıskanıyor onu evet
ben olsam ben de kıskanırım.

Doğru anladım ben değil mi?
Hayır.. Bebeğin/çocuğun evdeki pisiye bir zararı yoktur,bilakis çok güzel kardeş olurlar birbirlerine

Allah mutlu etsin bu arada

4 yıldır dünyalar güzeli melek kedim zilliyle ki kendisi adının hakkını verir zillinin teki yaşıyorum ve geçen seneden beri bağışıklık sistemimde ne olduğu anlaşılamayan bir nedenden ötürü alerji gelişti gözlerim kızarıyor durduk yere hastanede herşeye olabilir bu özellikle hayvan besleyenlerde görülebiliyor seneler sonrada ortaya çıkabiliyor denildi ben kedimden vazgeçmedim o can yoldaşım ama sizinde başınıza gelebilir vazgeçmeyin çocuğu olanlar olacaklar kedim köpeğim var naapıcam diye düşünebilir en basit açıklama eğer alerjik bir reaksiyon olursa çocuğunuzda basit bir iğneyle çözümlenebiliyor veya benim gibi gözlerinize vurursa alerji durumu damlayla gayet güzel çözülüyor vazgeçilmesin o güzelliklerden asla. onlar Allah'ın dilsiz kulları demişti bana seneler önce konuştuğum bir imam onlara verilicek en büyük ceza sahiplenildikten sonra bırakılmaları olur ki ben vazgeçmeye kalksam bu asla olmaz zaten kedim 2 gün yaşıyamaz sokakta kendisi yarı vejeteryan (balık,et,kıyma çiğ bişey yiyemez, süt alerjisi var,panik atak başka bir kedi bile görse panik geçiriyor) lütfen sahiplenirken yaklaşık 20 kez düşünülsün çünkü en az 15-18 yıl sizinle kalıcak bir canlı yanınıza taşınıcak

Benim de kedim var zilli ve henüz bu dünya üzerinde ondan vazgeçmemi sağlayacak bir şey yok. Hatta bundan bi 10 sene sonra falan 30 yaşına gelince falan (düşünmüyorum çünkü) olur da fikrim değişir ve hamile olursam bebek doğmadan 1 ay önce falan yeni doğmuş bir yavru alırım büyüsünler beraber.

Benimde pars adinda cockerim var :) 3 yasinda ve allahim herkeze nadip etsin birde oglum berkay var inanin birlikte gayette mutlular 2 side bnim oglum 2 sinide cooook seviyorum ve rabbim 2. Cocugu nasip ederse pars ona abilik yapicak :))) 3 kardes olucaklar :)))
Pars hayatimiza girmeden once hersey sanki ayniydi farksizdi fakat simdi hersey daha keyifli zevkli gelior bize kimliginde bile bizim soy adimizla kayitli pars coskun :)))

Evde ki tuylu her turlu arkadasin bana feci zarari var. Onlarla olan bir ortamda Gozlerim burnum hic durmuyor. Hapsuruktan nefes alamiyorum. Gozumun icinde seffaf bisiler cikip kollarim falan kizarmaya basliyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

unutmayın ki kedilerle ve köpeklerle büyüyen çocuklar sağlıklı oluyorlar. hem psikolojik açıdan hem de fiziki açıdan. bebekliğinden itibaren mesela kedilerin yaydığı bi bakteriden ötürü bağışıklıkları güçlü oluyor. aman tüy döker çocuğumun ciğerine kaçar gibi safsataları dinlemeyin. yurt dışında her evde bi evcil hayvan var neredeyse ve hiçbi çocuk böyle bir sorun yaşamıyor. sağlıklı bireyler yetiştirirken kendinden farklı canlılara da saygı ve sevgi duymasını öğretirseniz, kendi türüne de saygılı ve sevgili bir nesil yetiştirmiş olursunuz...

benim evde üç kedim var. çocuğum da doğduğunda 2 kediyle büyüdü evde. hiçbir sıkıntı yaşamadık.

Son düzenleme:
Benimde bi kedim var şirine adı hamileliğimde arkadaş oldu şimdi kızıma arkadaş. Herkes başımın etini yiyor kist olur benim işte arkadaşımın amcasının kızınıb oğlunun bilmemnesi bu yüzden ameliyat oldu at o kediyi evden laflarından bıktım

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Ve günahı süslediler, arsızlığa cesaret, zinaya aşk dediler bir neslin ahlakını işte böyle yediler ...

Pisinin İç dış parazit tedavisi tamsa,sorun yok

bence beslemek gerekir çoçuk için de hayvan sevgisi aşılamış olursunuz ayrıca tabiki tüm aşılarını eksiksiz yapmanız gerekirr..

benim kuzenm doğum yaptı ve sadce ilk 40 gün uzak tuttu çocuğun bağışıklık kazanması içinde belli bir titizlik ve uzaklıkta iyi bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…