Evde kedi beslemek psikolojiye iyi gelir mi?

Biz de yavru British aldık,1 haftadır bizimle yaşıyor.Hiç korktuğum gibi olmadı.Tüy dökmüyor,koku da olmuyor.Biz tuvalaetini ve mamasını banyoya koyduk.Karbonlu kum kullanıyoruz hiç kokmuyor.Evde her odaya giriyor,müdahale etmiyoruz.İnsan canlısı ,hep peşimizde,günün büyük kısmında da uyuyor

Sokak cins kedi ile doldu. Artık onları da sokağa atıyorlar. Bağcılarda sokakta Scottish Fold gördü bu gözler
Zaten en çok onlar atılıyor Calci. Bi hevesle bi ton para verip alıyorlar oyuncak gibi. Kum temizlemesi zor geliyor tüyü zor geliyor çat sokak. Eve alışan kedilerin sokakta yaşaması çok çok zor zaten, kendilerini koruma becerileri azalıyor avlanma becerileri azalıyor. Ben de gördüm geçen bizim burada, cinsleri tam anlamıyorum gri kedilerden biriydi. Öyle gezmeye falan da çıkmamış yani baya kaçmış ya da atılmış. Yazık

Merhaba, konum kedi ile ilgili
Yavru kedi aldık. British kedi. Çok istemiyorduk ama kızımın ısrarı üzerine dayanamadık.eşim hiç istemiyordu ama şimdi oğlum diye seviyor, kızım zaten çok mutlu ama ben karşıdan sevebiliyorum. İsmiyle seslendiğim zaman koşturarak geliyor çok tatlı ama kucağıma alamıyorum karşıdan sevebiliyorum
Birde bizim salon ve mutfak bir. Bize salonda tutmayın dediler bize başka bir odaya minderini, manasını, suyunu ve kumunu koyduk ama orda kendini yanlız hisseder mi diye de kafamıza takıldı daha çok küçük
Bana bugün niye aldık, tüyü ayrı pisliği ayrı dediler, kokuyor dediler ama ben hiç koku almadım kediden. Yani beni mutlu ediyor hep onunla ilgileniyoruz ama bu sorumluluğun altından kalkabilir miyiz bilmiyorum
Psikolojiye iyi geliyor diyen var herkes başka birşey söylüyor
Kedisi olanlar bana biraz fikir verebilirse çok sevinirim
Milletin lafına takılacaksanız, hazır değilseniz ne diye aldınız bir canı evinize. Çocuk istedi diye alınır mı kedi. Umarım kediyi bakamıyoruz diye atmazsınız

Biz de yavru British aldık,1 haftadır bizimle yaşıyor.Hiç korktuğum gibi olmadı.Tüy dökmüyor,koku da olmuyor.Biz tuvalaetini ve mamasını banyoya koyduk.Karbonlu kum kullanıyoruz hiç kokmuyor.Evde her odaya giriyor,müdahale etmiyoruz.İnsan canlısı ,hep peşimizde,günün büyük kısmında da uyuyor
Hayvanın mamasını neden banyoya koydunuz tuvaletin yanına? Siz tuvalette yemek yiyor musunuz? Kedinin tuvaleti ayrı bir yerde olur suyu ve maması farklı ve birbirinden uzak yerlerde olur. O sifonu çekince tuvalet mikrobunun da hayvanın mamasına gitmesi cabası!

2023 bitiyor farkındalık arşa çıktı hala parayla kedi köpek alanları şu cins hayvan sevdasını gördükçe sinirlerim tepeme çıkıyor :) hayvancağızın iyiliği için kedi bakmamama rağmen bilgi vericem. Yukarıda birisi daha söylemiş kedinin maması banyoda durmaz, kum kabına yakın olamaz. Kaldı ki su ve mamanın yan yana olmaması daha iyi diye okumuştum. Su tüketiminin artması için evin birkaç yerinde su olmalı ve mama kabının dibine koymamalısınız.

Son düzenleme:
Bizim kedimiz erkek. Kısırlaştırma durumu ne zaman oluyor nasıl oluyor
Kısırlaştırma olmazsa çok hareketli oluyormuş öyle duydum
Hiç bir bilgim de yok
Kızgınlığa girmeden kısırlaştırmak sağlıklı değil. Bazı veterinerler insanların rahatı için 6-7 aylık kedileri kısırlaştırıyorlar sonra yıllarca onun acısını çekiyor hayvanlar. Özellikle erkek kediler.

Kızgınlığa girecek yaklaşık 1 yaşında. Bütün gece bağırıp sizi uyutmayacak, evin her tarafına işeyecek. Bunlara da hazırlıklı olun.

Biraz büyüsün bir de bahar gelsin göreceksin tüy dökmüyoru.

Hayvanın mamasını tuvalete koyan insan tüy dökmeye başlayınca hayvanı kapının önüne koyar muhtemelen. 🙄

Bizim kedimiz erkek. Kısırlaştırma durumu ne zaman oluyor nasıl oluyor
Kısırlaştırma olmazsa çok hareketli oluyormuş öyle duydum
Hiç bir bilgim de yok
5.6 ayda başlıyor kızgınlık dönemleri, ama kediden kediye değişiyor. Onu veterinerle konuşursunuz, kızgınlık döneminide hemen anlarsınız zaten. Gece boyu bağırıyorlar.
Ama size kim söylüyorsa bunları hep yalan yanlış bilgiler.

Hayvanın mamasını neden banyoya koydunuz tuvaletin yanına? Siz tuvalette yemek yiyor musunuz? Kedinin tuvaleti ayrı bir yerde olur suyu ve maması farklı ve birbirinden uzak yerlerde olur. O sifonu çekince tuvalet mikrobunun da hayvanın mamasına gitmesi cabası!

Arka plani bildigim icin gicik oluyorum ya böyle konulara. Normalde hayvana alisik olmayip cocuk istiyor diye alinan hayvanlar aynen böyle bakiliyor işte.

Banyo degilse kapali balkona atiyor hayvanin her seyini, tabaklar zaten plastik, tuvalet kumunun önünde mama kabi duruyor.
Kaç kere evlerine gittigimizde duzelttim acikladim(laf soylemeden duramiyorum gorunce) dedim hayvan kendi tuvaletinin dibinde yeme yiyemez ki zaten hayvan zayif bir sey.
Surekli de traş ettiriyorlarmiş tüyunden rahatsiz olup ve bu kişiler de simdi kediyi vermeye yer ariyor. :)

Gercekten hayvanlara rezil gibi bakiliyor.

Kısır erkek kedimizin sadece evi yakmadığı kaldı, diğeri de dişi ve kısır, dünyanın en sakin kedisi. Kısırlaştırmayla alakası yok, hayvanın mizacıyla alakalı. Lütfen o mamayı da sizin ve onun tuvaletinden uzak bir yere koyun.

Arka plani bildigim icin gicik oluyorum ya böyle konulara. Normalde hayvana alisik olmayip cocuk istiyor diye alinan hayvanlar aynen böyle bakiliyor işte.

Banyo degilse kapali balkona atiyor hayvanin her seyini, tabaklar zaten plastik, tuvalet kumunun önünde mama kabi duruyor.
Kaç kere evlerine gittigimizde duzelttim acikladim(laf soylemeden duramiyorum gorunce) dedim hayvan kendi tuvaletinin dibinde yeme yiyemez ki zaten hayvan zayif bir sey.
Surekli de traş ettiriyorlarmiş tüyunden rahatsiz olup ve bu kişiler de simdi kediyi vermeye yer ariyor. :)

Gercekten hayvanlara rezil gibi bakiliyor.
Ay çok üzülüyorum kuzucuklara ya, çocuklarına eğlence oyuncak diye alıp işkence ediyolar bilmiş bilmiş tavırlarla. Zamanında yavru sahiplendirirken çocuk diyeni engelledim valla.

Kedim iki günlüğüne kuzenimde kalıyor dün evde öyle ağladım ki onun yokluğunda o minicik bedeniyle ruhumuza evimize öyle büyük anlamlar katmış ki kendimi çok eksik hissediyorum. Kuzenim bugün onunla video atmış kızım gel diye oda koşmuş ay öyle kıskandım kiii gelsin geberticem onu benden başkasına koşup kendini sevdirmek nedir yaaa 😀😀😀 kediler çok başka varlıklar onu aldığım ilk gün çok ağladım kötü mü ettim sıkılırsam ondan ne yapar bu gariban diye ama şimdi o ağladığım güne lanet ediyorum öyle aşığım ki bi an olsun ondan ayrı geçmesin günüm evladım gibi sanki ben doğurdum 😀😀 oday kapatmayın yazık onun da kalbi var duyguları var hele yalnız kalmaktan öyle korkarlar üzülürler ki bilseniz içiniz kıyılır. Keşke büyük bi evim olsa gördüğüm yavru kedileri alsam büyütsem hepsi beni çok sevse mırlasalar 😍😍😍

İstediği gibi geziyor evin içinde odaya kapatmadım sadece eşyalarımı mutfak ve salona değil diğer odaya koydum
İşyerinde söylediler bugün tüyü dökülüyor, kokuyor, kumunu temizlemek lazım, çocuğun boğazına tüy kaçarsa kist olur vs dedi
4 yıldır pati annesiyim evde 4 kısır kedimiz var ve bir sürü geçici yuva olduğumuz yavru geldi gitti hiç sağlık açısından sıkıntı yaşamadık. Aksine evimize bereket geldi huzur geldi kedilere dokunamayan eşim tam bi kedi babası oldu. İki kızımız hayvan sevgisini doya doya yaşıyor merhametli bireyler olarak yetişiyorlar bu bana yeter...

Adamım❤️
IMG-20231003-WA0000.jpeg

180m2 lik evi oğluşuma tahsis ettim.. Aşıları tam olunca ne zararı olabilir ki. Kokusuna da dötüşünede hastayım koçumun.

Kediler şifacıdır diye okumuştum. Bence de öyle. Kardeşim bir buçuk yıl önce sokaktan yavru kediyi sahiplenmisti. O dönem de eşiyle ayrılmışlardı, yeğenim çok etkilenmişti. Ona o kadar iyi geldi ki.
Yeğenim ne zaman babamı özledim diye ağlasa kedi hemen yeğenime sokulup tüm gece onunla yatıyormuş. Kardeşimin en zorlu zamanlarında gelip dibinde yatardı.

Ama yazık bir odaya koyulur mu, o da evin yaşayan sakini artık. Çok rahatsız olursanız siz kendinizi bir odaya kapatın hayvana yazık.

Kardeşim kediyi sahiplendiğinde yaklaşık iki aylık demiş veteriner. Bebek kedi tabi haliyle yaramazdı. Çok abarttiginda odaya geçip kapıyı kapatırlardı ama asla kediyi bir odaya tek başına kapatmadilar.
Her odaya yatacak yer hazırladılar. Annem özel yataklar dikti sevgili patimize 🤩

Geldiği ilk gün.
Tahmini doğum gününe göre parti yaptılar 🤩
Ve son hali 🤩
Ayy resmen paylasmalara doyamadım canım patim 🤩
Sarmaş dolaş yatiyorlar canlarım benim 🤩

Eklentiler

• Screenshot_2023-12-05-18-59-10-092_com.instagram.android-edit.jpg
    Screenshot_2023-12-05-18-59-10-092_com.instagram.android-edit.jpg
    112,7 KB · Görüntüleme: 88
  • Screenshot_2023-12-05-18-59-31-208_com.instagram.android-edit.jpg
    Screenshot_2023-12-05-18-59-31-208_com.instagram.android-edit.jpg
    95,9 KB · Görüntüleme: 81