Evde kalmaktan,evlenememekten çok korkuyorum:(

29 yaşındayım 3. üniversite bitirdim.hiç erkek arkadaşım oldadı.. ben hepten ziyanım o zaman=)) okul döneminde bu tarz seyleri fazla kafaya takmamıstım. okul zamanında da karsıma cidden bana göre biri çıkmadığı için olmadı. bu duruma üzülüyor muyum evet. çünkü etrafımda artık benden 10 yaş küçükler bile evleniyor benim akranlarımın çocukları var ilk okula giden . bazı seyler cidden nasip. yanlış birini sırf evlenmek için tercih etmektense evlenmemeyi tercih ederim.evlilik bana göre bir çok yönden uyumlu olmayı gerektiriyor. yani başta saygı.illa evlenmeye gerek yok belki evlat edinirim kendimi ona veririm. bakalım hayat ne sunacak.=)) kısacası o kadar kafaya takma. ama benim gibide yapma=). uyuşmayız diye kestirip atma insanları tanı =)))

Sessizim diyorsun kendi işimi yapmak istiyorum diyorsun ironi var burda. Nasıl yöneteceksin kendi işini ofisini Nasıl iş almayı düşünüyorsun atılgan olmalısın bunun içinde böyle günü gelmemiş durumları kafana takmamalısın...
hayatını yaşa evlenince yapamazsın

Insan herhalde Oxford mezunu da olsa kültüründen vazgeçemiyor.

Ben sevgilimi 3 sene önce yolda gördüm aşık oldum :)
Evlenmemize daha var tabiki okul bitcek is olcak.
Demek istediğim bu isler nasip kismet nerden cikicagi belli olmuyor.

Çok takıntılısın gereksiz bir sürü şey düşünüyosun Sen plan program yaparken hayat arkandan gulumser çünkü ne olacağını asla bilemezsin takma arkadaşım bak yoluna bi
yaş daha 21 dur bir yahu

Üniversitedeyken asla evliliği düşünmedim.
Hele ki yaşıtlarımdan ya da benden 2-3 yaş büyük üst sınıflardan biriyle de hiç düşünmedim.
Çünkü erkekler üniversite zamanı genelde daha havai ve çocuksu oluyorlar.
İstisnalar olabilir tabii ki.
Sen de hayatın tadını çıkarmaya çalış önce. Çok küçüksün. Gereksiz evham yapıyorsun. sağlıksız bir ruh halinin ürünü bu. Mümkünse terapiye git ya da kişisel gelişim kitaplarından yararlan.
Geleceği düşünüp şimdiyi mahvetme.
Kafanı daha faydalı şeylere yor.

Evde kalmak toplumun k...ından uydurduğu bir kavramdır
Evlilik hayatın anlamı olmadığı gibi, koca da matah bir şey değildir
Evlenmek için yaşanmaz
Aklını başına topla, bu ülkede bırak mimarlık okumayı, liseye gitmenin hayaliyle yanıp tutuşan genç kızlar var
Olduğun yerin, Allah'ın sana bahşettiklerinin kıymetini bil
Allah anneciğine şifa versin, önünüzde hastalıkla ilgili zor bir yol var, düşünmek istiyorsan önceliğin bu olsun
Kendini kabul et önce, insansın sen, aklı olan, ruhu olan, yetenekleri olan, bir koca ile var olacak değilsin

Önemli olan hayırlı doğru bir insan ile evlenmek. Bu da Allahın izniyle olur.O yüzden dua ile Allahtan hayırlı olanın hayırlı zamanda olmasini iste. Birde tanışmak yada görücu usulü hangisi iyi olacak bilemezsin kendini tanışmaya sartlandirma. Bu duygular normal geliyor bana ama yersiz. İşler Allahın elinde.

Kendi şehrinizdekileri mi beğenmiyorsunuz bir de? Hiç düşündünüz mü kendinizin de o şehirden olduğunu ve İstanbuldakilerin de size aynı muammeleyi yapabileceğini?

Bu kadar kafa yormayı bırakın 21 yaşında. Kafa yoracağınıza sosyalleşin siz kendiniz diyorsunuz evden okula diye . Okul yolunda kiminle tanışmayı planlıyorsunuz ki

Yasin kucuk okulunun bitmesine 4 sene var acelen ne bunlari dusunmek icin cok erken planlayarak yapabilecegin birsey degilki sevmek evlenmek. Bugününü yaşa herşey zamanla olur endise edip simdiden hayati kendine zehir etme.

Başlığa bakınca 30 u aşkın biri çıkacak sandım...
Şimdi herkesin hayattan beklentileri dilekleri farklı seninde isteğin bu yönde anlaşılan yargılamayacağım...Ama çoğu yorumla aynı yorumu yapacağım..Evet şuanda önceliklerin farklı olmalı bitmesi gereken bir okulun ve kanser olan bir annen var, önce onlar için çabalamalısın, eş kısmetinde varsa illaki çıkar hep hayırlısını isteyerek dua et zira evlenmek için evleneceğin bir eşin olursa hayatın zindan olabilir ve inan bekar kalmayı mumla ararsın..Allah gönlüne göre versin inşallah

Okulu daha yeni kazanmışsınız galiba. Mezun olmayı düşüneceğiniz yere vah bölümde büyük erkekler yok vah evde kalıcam görücü istemiyorum.Kardeşim oku hele okulunu olacağı varsa olur.

21yaşında kendini böyle gereksiz düşüncelerle yorma daha çok küçüksün
Kapalı olmakla evlenememenin hiçbir alakası yok.
Öyle olsa kapalı arkadaşlarımın hiçbiri evlenemezdi hem de hepsi kendi istedikleriyle evlendiler.
Kapalısın diye görücü usulu evlenmek zorunda da değilsin.
Lütfen bunları düşünme zaten daha yaşın çok küçük herşeyden önce okulunu düşün.

evlilikten önce sevgili bul , nasıl oluyormuş sevgili olmak ,
bir yavaş, sırayla hepsii,
daha sonra evliliği düşünürsün ,,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…