Evde kalmaktan,evlenememekten çok korkuyorum:(

Yazsıklarınızı okuyunca başımı bir yere çarpmış gibi hissettim.Siz üniversite okuyan bir insansınız lütfen aşın artık bazı şeyleri evde kalmak demek ne demek.Bir de tutup kaç kişinin sevgilisi var çetelesini tutmuşsunuz.Sizden tek ricam üniversite okuma anlayışınız ders geçme olmasın.Okuyun ufkunuz genişlesin, yeni insanlar yeni hayatlar tanıyın.Bunları yaparsanız böyle ufak hesapların peşine düşmez mutlu olursunuz.Sizi kırdıysam affedin çok kızdım size hemcinsiniz olarak.unutmayın biz bayanız biz değerliyiz...

Dur be cocuk ne evlenmesi ne evde kalmasi.
Senin yasin icin korkacagin daha onemli seyler olmali okulu uzatmadan bitirebilecekmiyim,bitince is bulabilecekmiyim gibi gerisi kader kismet

Annem kanser hastasi diye konu basligi açip bunu yazmani yeğlerdim.
Çünkü yazdiğin mevzu şu yasinda ve konumunda dert sayilamayacak türden bi durum.
Bu yüzden yardimci olamayacağim.

Bende 24 yaşında mezun oldum. 28 yaşında evlendim. Her üni. Okuyan evde kalsaydı oooohhh.
Bu arada evde kalmak ne demek. Ben de kullandım biraz önce ama çok çirkin bir kelime. Mimar olacaksın. Kariyer yapacaksın. Seçilmeyecek seçeceksin. Bu evliliğe bu kadar bel bağlamayın yahu. Sen bugünün tadını çıkar. 5-6 yıl sonrasını düşünüp de bugününü heba etme.

Kadınlar kulübünde de çevremizde 30,40 yaşının geçmiş hiç evlenmemis yada boşanmış bir sürü kadın var. Bu evde kalma lafı nasıl iğrenç bir laf hadi onları cuzzamli gibi toplayıp kapatalım. Artık evde kalmış lafı içimi bulandiriyorr 21 yaşında kız bu derde düştuyse vay milletin haline

kesinlikle öyle olmadı,ama çevremdekiler "kız olup da okuyup ne yapcan,zaten kocaya gidecen" görüşündeler,bizim aileden okuyan yok pek,ben onlar gibi düşünmedim hiçbir zaman,ama bu aralar bir endişe sardı içimi,arkadaşlarımdan evlenenler var
Kocaya gidenler çalışmıyor mu canım :) sen takılma böyle laflara. Aslında okul ortamında bulmazsan daha iyi olur. Çünkü kendini derslere veremezsin. Mimarlık zaten zor. Projelerle uğraşırken vakit bulamazsın. Okulunu bitir iş bul . Çevre edinirsin zaten o zaman. Şimdiden takma kafana.

Şaka mı yaaaaa keşke evde kalsaydım da böyle bir evlilik yapmasaydım. Otur dersine çalış 21 yaşında tek derdin bu olsun. Stajlarında gözlerini koca aramak için değil ne öğrenirim diye aç. Evlenince kuş kondurmutor kimse sana. İnşallah çok iyi biri çıkar karşına ama bu devirde öne kendin buraları nerden biliyorsunuz yaaaaa. Gidin gezin tozun okuyun öğrenin

Henüz bunları düşünmek için epey erken çocukca düşünceleri bırakıp okulunu bitir ayakların yere sağlam bassın koca eline bakmadan iş güç sahibi ol derim komsumuzda yeni evlendi yaşı sen gibi okulunu bitirmemiş ikiside uçbeş kurusa çalışıyorlr ev almaları mucize böyle bi hayata varım dersen yolun acık olsun

Keşke evde kalsaydım ..

bende bazen öyle düsünüyorum. evlilik Romantik filmlerde gördügümüz gibi degilmis. cok emek, hosgörü, saygi Sevgi gerek.. ve cogu is kadina düsüyor! cok fazlasi ama...

sen daha 21 yasindasin! bende o yasta daha erkegin "e"sini bilmezdim. 30 yaklasinca evlendim! tabiki cevre baskisindan korkularim vardi, ama bunlar anca 26-27 yasinda basladi.

HAYATINI YASA; BEKARLIGININ KIYMETINI BIL: GEZ GÖR EGLEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VE BILHASSA KIZ ARKADASLARINLA BOL BOL VAKIT GECIR

Evet çok ciddi bi sorun bence. Üniversite okuyan bir kızın evlenme kaygısı yaşaması. Oysa kariyer planları yapıyor olması lazımdı.
Gerçekten Türk eğitim sistemi üzerine araştırma yapılmalı.
Bu çocuklar bu hale nası geliyor?

Sen okuma okudugun okula yazik valla bak en iyisi sen mahallenin poncik 21 22 sinde koca ya varan 23 24 unde taze anne olan 5 caylarinin aranilan ismi ol teyze gunlerinin hanim kizi mesela ... amannnn birakkk napacan okulmusss sinavmis dert sikinti evlen sen evlen ulkenin senin gibi gelinlere annelere ihtiyaci var ...
çok sert çıkış yapmışsınız,karşınızdakinin de bir insan olduğunu düşünmeden acımasızca,
Okulu daha yeni kazanmışsınız galiba. Mezun olmayı düşüneceğiniz yere vah bölümde büyük erkekler yok vah evde kalıcam görücü istemiyorum.Kardeşim oku hele okulunu olacağı varsa olur.
yok yeni kazanmadım,2 yıl oldu,annem rahatsız olduğundan onunla ilgilendim daha çok ve uzadı okul,herkes kötü yorum yapmış ama ben okulu bitirince yaşımın büyük olmasından da hayıflanıyorum biraz

Yorumumu acimasiz bulman cok cok normal gercekler acidir dokunur biraz ... once guclu eli ekmek tutan okumus saygin bir insan ol kendini gelistir istersen 30 yasinda bitir okulunu herkes sana saygi duyar zaten simdi erkekler bile kadinin kariyerine isine gucune meslegine bakiyor saskinlik derecesinde degisti roller ...

Karsinda iki nisan bir soz atmis biri var. Sebepte mahalle baskisi... Yani anlayacagin dogru insani bulmak ayri sıkınti ve aile cok onemli oyle heemen buldum pat evleneyimde olmuyor. Evlilite bir cok sey kadina duauyor. 34 yasindayim evlenmeyi duaunmuyirum. Illa evleneceksin diye bir kaide yok. Eger nasipse gelir cinden yemenden nasip deilse naparsan yap olmaz. Bu kafar takintili olma ben milletin tabirine gore evde kalmis biri olarak mutluyum...

Bide dememiş mi 25 yaşında olacam cok gec olacak diye :KK45:
keşke senin yerine daha idealist biri kazansaymis okulu! iki yıldır iş diye yirtinan birisi olarak daha yazardim da neysee....

Çevremdeki evlenenlere bakıyorum evlilik hiç de heves edilecek bişey gibi görünmüyor.
Hep kadınlar fedakar, alttan alan, daha çok yorulan, ezilen.. Üstüne üstlük öyle ilgi alaka aşk da görmüyorlar
tüm bu evliliğin yükünü omuzlamalarına rağmen.
Çocuğun bakımına yardım eden, ev işlerine katkısı olan bir erkek görmedim etrafımda..
Ha vardır ama maalesef istisna sayılacak kadar azlar.
Erkekler için evlilik çok güzel bakınca.. Erkek olsaydım hemen evlenirdim yani. :KK45:

Evliliklerin kadınlar açısından hiç de o kitaplardaki, dizi ve filmlerdeki gibi olmadığını görmen için
biraz daha yaşının geçmesi gerekiyor.
Hele de erkeklerin o kitap ve filmlerdeki adamlarla alakası bile yok onu diyeyim. :)
Yoksa herkes ister evlenmeyi ama o azınlıkta kalan erkekleri bulmak lazım. :deli:

X