Evde kalmaktan,evlenememekten çok korkuyorum:(

fascinatingjasminne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
278
76
Üniversite okuyorum.Yaşım 21.25 yaşında bitireceğim üniversiteyi.Okulumda bölümüm yeni açıldığından en büyükleri biz oluyoruz,bizden üst dönemler yok yani.Bizim sınıfta da hem az erkek var,çoğunun da var sevgilisi.Ben öyle çok aktif bir insan değilim,okuldan eve,evden okula.Okulu bitirince de çok geç olucak gibi geliyor.Kapalıyım ben.Ama görücü usülüyle evlenmek istemiyorum.Yanlış düşünüyor olabilirim.Bir kere görmekle nasıl anlayabilirsin ki sonuçta?Annem o şekilde evlenmiş ve babaannem ve halam,anneme karşı büyük bir kin ve nefret dolu,babamı da çok küçümsüyorlar,hiçbir şey yapamaz,edemez gibisinden.Annem şu anda kanser.Üzüntüden oldu hepsi.Ben de severek,isteyerek evlenmek istiyoorum.Mimarlık okuyorum,okulu bitirince İstanbul'da çalışmak istiyorum,İstanbul'da yaşamak istiyorum.Yani yaşadığım şehirden çıkarsa biri karşıma falan,pek istemiyorum gibi.Yazın stajlarımdan birini İstanbul'da yapacağım.Belki o zaman bir şeyler olur.Ama ben çok şanssız bir insanım.Kısacası evde kalmaktan korkuyorum.Bir de sessizim ben.Burda çalışmak istememin nedeni,burası küçük bir şehir.Mimarlık mesleğini yapabilmem için ofis falan açmam gerekir,ben bir şirkette falan çalışmak istiyorum,diğer türlü yapamam gibi geliyor.

canım sen komşuyu instagramdan engelledin diye ölüp ölüp dirilen üye değil misin?
gerçekten çok takıntılı olduğunu düşünüyorum.
daha yaşın çok genç.
daha önce bir sevgilin de olmadı sanırım?
ne güzel okul kazanmışsın okuyorsun idealist olsana biraz. işinde yükselmeyi plansana.
erken yaşta evlenince ne oluyor? lütfen toparlan biraz,her şeye de kafanı takma

canım sen komşuyu instagramdan engelledin diye ölüp ölüp dirilen üye değil misin?
gerçekten çok takıntılı olduğunu düşünüyorum.
daha yaşın çok genç.
daha önce bir sevgilin de olmadı sanırım?
ne güzel okul kazanmışsın okuyorsun idealist olsana biraz. işinde yükselmeyi plansana.
erken yaşta evlenince ne oluyor? lütfen toparlan biraz,her şeye de kafanı takma

Günümüzde evlenmek imrenilesi bir şey değil ki daha 21 yaşındasın ne bu acele ne bu evlenmeme korkusu ?doğru kişi sen isteyince değil akışına bıraktığında gelir önce okulunu bitir eline mesleğini al sonra düşün evlenmeyi bu devirde koca eline bakılmaz.

evet oyum,bunları anlatacak kişi olmadı pek,en yakın arkadaşıma bile anlatamıyorum yani,bu siteyi bulmuşum,dökeyim tüm dertlerimi dedim

Hazır tatildeyken birşeyler karalasanıza? Çizime agırlık verin mesela.

Hem kafanızı dagıtmış olursunuz hem de egitim ogretim donemi basladıgında biraz eliniz kırılmış olur, okurken size bazı derslerde koylaylık saglar.

Evlilikmiş, kim kimi engellemiş vs. bunları düşünüp bunaltmayın kendinizi.
Daha çok şey yaşayacaksınız, önünüzde uzun bir hayat var nelerle kimlerle karşılaşırsınız...
Bir o kadar gecenizin gündüzünüzün birbirine karıştığı egitim hayatı da sizi bekliyor olacak. Her şeyi bu kadar takmamaya çalışın, daha çok gencsiniz.

Okulunuz, iş hayatınız, aile hayatınız, annenızın hastalığı!!!!, gelecek kaygılarınız ..
tümü nerede ? Bölümdeki erkek sayısı ve evlilikmi dert! Yapma be cocugum bunu kendıne.. Sev seversen o da olur elbet

Konunu okudum şu an hayret ediyorum sana.
Gerçekten ama gerçekten hayatını kariyerini bile evlenme doğrultusunda mı çizeceksin yani ?
hayır tabiki de ama bazı insanlar
çizim kursuna gidiyordum,annem rahatsız olduğundan bıraktım,evin işini yapıyorum,bu gece de bunlar takıldı aklıma,sordum...

Üniversiteyi koca bulmak icin kazanmadiysaniz bende hic bisey bilmiyorum
kesinlikle öyle olmadı,ama çevremdekiler "kız olup da okuyup ne yapcan,zaten kocaya gidecen" görüşündeler,bizim aileden okuyan yok pek,ben onlar gibi düşünmedim hiçbir zaman,ama bu aralar bir endişe sardı içimi,arkadaşlarımdan evlenenler var

hayır tabiki de ama bazı insanlar

çizim kursuna gidiyordum,annem rahatsız olduğundan bıraktım,evin işini yapıyorum,bu gece de bunlar takıldı aklıma,sordum...

Öncelikle geçmiş olsun...

Zaten çizimlerin çogu bilgisayarla olur ve teknik birşey. Kimse sizden ressam olmanızı vs bekleyemez.

Fakat hem canınız sıkıldıgında takıntılarınızdan uzaklasmak hem de elle cizdiginiz projelerde birazcık yatkınlıgınızın olması için boş zamanlarınız birşeyler karalayabilirsiniz.

Aslında ev işlerini yapmanız da iyi, stres atmış olursunuz. Yazın bomboş otur otur zaman geçmiyor insan düşüncelere dalıyor sonra.
Kendimle ilgili foruma pek bir şey yazmak istemiyordum ama şöyle söyleyeyim ben uni. kazandıgımda çay demlemeyi dahi bilmiyordum, çok zorlanmıştım. O yüzden şu an o işlerle de ilgilenmeniz elinizin pratik olmasını saglar, zamanını daha kolay ayarlarsınız.

Bir de ingilizce birşey okumanızı tavsiye ederim. Mesleki derslerinizle ilgilenirken o konuda kendinizi geliştirmeye calısmak belki zorlayabilir, şimdiden bakın birseylere.
Hem ödevleriniz için araştırma vs yaparken de işiniz kolaylaşır hem de şu an bir kitap, haber ya da makale okurken bir sürü yeni bilgi ögrenmiş olursunuz, ufkunuzu açar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…