Evde kalmaktan,evlenememekten çok korkuyorum:(

Sen okuma okudugun okula yazik valla bak en iyisi sen mahallenin poncik 21 22 sinde koca ya varan 23 24 unde taze anne olan 5 caylarinin aranilan ismi ol teyze gunlerinin hanim kizi mesela ... amannnn birakkk napacan okulmusss sinavmis dert sikinti evlen sen evlen ulkenin senin gibi gelinlere annelere ihtiyaci var ...

Sen o gerici, cahil çevrenden sıyrıl önce. Merak etme "evde kalınca" ölmüyorsun. Otur okulunu bitir. Sonra illa evlenirsin. Amaç evlenmekse koca bulmak iş değil. Sen zihniyetini ve amaçlarını gözden geçir bence, sonra sonun kötü olmasın.

Üniversite okuyorum.Yaşım 21.25 yaşında bitireceğim üniversiteyi.Okulumda bölümüm yeni açıldığından en büyükleri biz oluyoruz,bizden üst dönemler yok yani.Bizim sınıfta da hem az erkek var,çoğunun da var sevgilisi.Ben öyle çok aktif bir insan değilim,okuldan eve,evden okula.Okulu bitirince de çok geç olucak gibi geliyor.Kapalıyım ben.Ama görücü usülüyle evlenmek istemiyorum.Yanlış düşünüyor olabilirim.Bir kere görmekle nasıl anlayabilirsin ki sonuçta?Annem o şekilde evlenmiş ve babaannem ve halam,anneme karşı büyük bir kin ve nefret dolu,babamı da çok küçümsüyorlar,hiçbir şey yapamaz,edemez gibisinden.Annem şu anda kanser.Üzüntüden oldu hepsi.Ben de severek,isteyerek evlenmek istiyoorum.Mimarlık okuyorum,okulu bitirince İstanbul'da çalışmak istiyorum,İstanbul'da yaşamak istiyorum.Yani yaşadığım şehirden çıkarsa biri karşıma falan,pek istemiyorum gibi.Yazın stajlarımdan birini İstanbul'da yapacağım.Belki o zaman bir şeyler olur.Ama ben çok şanssız bir insanım.Kısacası evde kalmaktan korkuyorum.Bir de sessizim ben.Burda çalışmak istememin nedeni,burası küçük bir şehir.Mimarlık mesleğini yapabilmem için ofis falan açmam gerekir,ben bir şirkette falan çalışmak istiyorum,diğer türlü yapamam gibi geliyor.
merhaba aynı bölüm mezunuyuz,kız bizim bölümün önünde bin beş yüz tur atardı mühendislikten çocuklar illa mimarlıktan bulcam diye düşünme:)
ama şu sessizliğini aş derim kendi iyiliğin için başkasına görünmen için değil
çünkü kendini yeterli ifade edememek seni yoracaktır bir gün...
ikincisi tanıdığım mimarlık mezunlarının yüzde yetmişi neden istanbula gidiyor anlamıyorum ankarada da büyük şirketler var mesela bir arkadaşım alüminyum pencere firmasında çalışıyor,çok yorucu ama çok güzel kazanıyor
ama biliyor musun yorucu olmayan iş yok özel sektörde o yüzden buna hazır ol zaten okulda yavaştan hazırlıyorlardır size
evde kalmazsın merak etme kısaca :p sen şu an kişisel gelişimine odaklan bence sonra bir de mimari kültürel birikimine yani bir yapı görünce yorum yapabilecek bir seviyeye gel gerisi kolaylaşır(iş açısından gerekli bu) ..

sen beni bir takip et bakim,sana fırça kayayım hehehe:KK70:
mimarlık öğrencisi böyle mi olur , hizaya gel bakim bir:p
bu arada şaka maka kaybetme bak burada nickimi yardımcı olurum her türlü çünkü elimden bir sürü ödev geçiyor
sana da yol gösteririm
ve lütfen cidden şu an derslere ve mimari bilgi birikimine odaklan

Üniversite okuyorum.Yaşım 21.25 yaşında bitireceğim üniversiteyi.Okulumda bölümüm yeni açıldığından en büyükleri biz oluyoruz,bizden üst dönemler yok yani.Bizim sınıfta da hem az erkek var,çoğunun da var sevgilisi.Ben öyle çok aktif bir insan değilim,okuldan eve,evden okula.Okulu bitirince de çok geç olucak gibi geliyor.Kapalıyım ben.Ama görücü usülüyle evlenmek istemiyorum.Yanlış düşünüyor olabilirim.Bir kere görmekle nasıl anlayabilirsin ki sonuçta?Annem o şekilde evlenmiş ve babaannem ve halam,anneme karşı büyük bir kin ve nefret dolu,babamı da çok küçümsüyorlar,hiçbir şey yapamaz,edemez gibisinden.Annem şu anda kanser.Üzüntüden oldu hepsi.Ben de severek,isteyerek evlenmek istiyoorum.Mimarlık okuyorum,okulu bitirince İstanbul'da çalışmak istiyorum,İstanbul'da yaşamak istiyorum.Yani yaşadığım şehirden çıkarsa biri karşıma falan,pek istemiyorum gibi.Yazın stajlarımdan birini İstanbul'da yapacağım.Belki o zaman bir şeyler olur.Ama ben çok şanssız bir insanım.Kısacası evde kalmaktan korkuyorum.Bir de sessizim ben.Burda çalışmak istememin nedeni,burası küçük bir şehir.Mimarlık mesleğini yapabilmem için ofis falan açmam gerekir,ben bir şirkette falan çalışmak istiyorum,diğer türlü yapamam gibi geliyor.

Evlat seninki doğmamış bebeğe don biçmek olmuş..

Allahımm sana geliyorumm. Dert ettiği şeye bakk...
Bacım git okulunu bitir ya daha yaşın genç. Ne bu aceleee...
Universitede oğlan mi bittide girdin bu tribe... hem illa universiteden evleniceksin diye bir kaide yokk...
Yolda yururken bile birsey vesile olur Allah cikarir karsina evlenecegin adamı...
Fasla kasmamak gerek yani...

Gelecegim mimari bu kafada. Ben en cok buna sasirdim. Heryere universite acip puanlari dusurmek mantiksizmis demek ki.

25 yasinda niye gec kalasin? Ayrica kendi sinifindan bulup evlenmek zorunda degilsin. Bir suru bolum vardir. Aramaya basla bari simdiden. Muhendislere falan bak. Ne diyim?

+1

21 yaşında tek kaygın evlenememek yada evde kalmak (en sevmediğim tabir :KK20: ) olmamalı. Bütün gün bunumu düşünüyorsun allah aşkına :işsiz:

Bende de evlenme korkusu var. Hayatıma giren insanların tek derdi evlenmek. İleride ailem evlen evlen diye tutturursa diye korkuyorum. Hani bazı insanlar kendini evliliğe hazır hisseder ya o bende yok. Ayrılıklarım benim özgürlük sevdamdan dolayı oluyor. Evlilik o kadar da guzel bir sey değil. Bak burada okuyoruz. Bence özgürlüğünün tadını çıkar.

Sen o okulu bırak, koca bulmaya bak.

Ülkenin bu kafada gençlere inan ki ihtiyacı yok. Üniversite sadece eğitim için değil insanın ufkunu açması, bakış açısını değiştirmesi için var olan bir kurumdur. Başladığınızdaki kafa yapısıyla mezun olduğunuzdaki kafa yapısı aynı olacaksa okumayın. Ki belli ki çok değişmeyecek durum şimdiye kadar bir ilerleme yoksa.

Vay ülkemin gençliğinin haline, dertleri koca bulmak olmuş.

X