Evde kalmak, evlenememek

Bir laf var sizin burnunuz boka battı diye bizimki de mi batsın. Onları bunu söyle laf edenlere. Boşver hayatını yaşa. Evlenince çünkü çocuk tamam canın birtanen herşeyin ama. Evlenince sen hizmetçi köle kocan hayatını yaşıyor olacak. Boşver . Hangi evlilik duzgunki . Her gün acaba nasıl duzelcek. Acaba söylemi diye düşünmüyorsun . Tek derdin bu olsun salla

Ben de 29 yaşında evlendim çevremde artık evlenmez kimseyi beğenmiyor die bakılıyordu Ama onlar öyle düşünüyor die de istemediğim bi evlilik yapmadım sevdiğim biri ile evlendim herşeyin vakti zamanı var Umarım en kısa zamanda sizinde karşınıza nasibiniz çıkar . Evde kalmak nedir insan ne zaman isterse o zaman evlenir sonra kendinize kızarsınız böyle şeylere üzüldüğünüz için hiç canınızı sıkmayın

Bu işler kader kısmet işleri.

Alniniza ne zaman yazildiysa o zaman olur. Bunun icin uzulup birbirinizi yipratmaya gerek yok.

Konusanlara da kulak asmayin. Insanlar hep konusur. Özellikle akrabalarda Artik birbirinin iyiligini isteyen cok nadir insanlar kalmis.

Hakkinizda hayirlisi olsun insallah...

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Benzer bir başlık da ben açmıştım hattâ. Bu durumun tek çaresi umursamaz olmak sanırım. İnsanların ne dediğine kulakları tıkamak çünkü o kadar çoklar ki. Hepsine dert anlatana kadar ömür biter. Sırf evlenmiş olmak için evlenmemek anormallik değildir. Aksine kendine ve evlilik kurumuna saygı duymaktır. Yani olması gereken budur zaten. Ama yanlışların sayısı çoğaldıkça doğrular yanlış gibi algılanıyor. Kaldı ki evlenmek isteyip evlenememiş de olabiliriz. Evet belki de kusurumuz var. Bunun için neden hesap veriyoruz anlamıyorum . Görme engelli birinin bunun için hesap vermesi gibi bişey bu. Herkes mükemmel olmak zorunda mı? Evlenenler mükemmel insanlar mı? Ne kadar zor olduğunu bilsem de kulakları tıkamayı öğrenmemiz gerekiyor malesef.

insallah kardiniza iyi bir nasip cikar. Evde kalmak cok cirkin bir üslüp. Ama annenizde hakli. 32/35 gayet evlilik icin uygun bir yas hatte nerdeyse cocuk istiyorsaniz gecikuyorsunuz bile. Insanlar evlenip yine evleniyor... biraz gözünüzü acin heryer bekar erkek dolu...

Geçen bende benzer konu açtım , bakabilirsin gerçekten ne desem bilemedim ... rabbim evlilik isteyen her kıza nasip etsin , ama çevremizdeki görgüsüz insanlar ne olacak onu bilmiyorum , neredeyse evlenen kişilere madalya takacaklar , benim de ailem vermedi , senin gibi çok üzücü gerçekten , ama ben en büyük ablanıza üzüldüm , bence fırsatınız varsa düğünlere gezmelere gidin sosyalleşmek iyi olur

Neredelerrr ben niye goremiyorum

Bakarım canim , evet eskiden ablama cok uzulurdum artik kendime uzuluyorum

Akrabalarınız biraz şeyy
Evliliğin yaşı olmaz, doğru insan ne zaman çıkarsa o zaman evlenirsiniz. Hiç çıkmazsa hiç evlenmezsiniz. Evlenmek için evlenen kaç toplum var gerçekten merak ediyorum.
Hayatında kimse yokken birikim olsun diye değil de özellikle "çeyiz" için para biriktirenler, hatta abartıp aday bile yokken çatal bıçak takımı falan alanlar... Asıl anormal olan onlar bence.

Biriyle tanışırsınız, seversiniz, anlaşırsınız, "ben hayatımın geri kalanını bu insanla geçirmek istiyorum" dersiniz ve gider evlenirsiniz. Evlilik budur yani başka bir şey değil.

Yalnızlık zordur, sizi anlıyorum. Ama çevrenin gazına gelip iş olsun diye evlenmeyin, pişman olursunuz.

Sosyalleşmek için iş dışında çevre edinmeye çalışın. Şehrinizdeki doğa sporları yapan grupları araştırın, çeşitli kurslara bakın, spora gidin. Böylece arkadaş çevreniz genişler, kafanız dağılır hem de doğru insanla karşılaşırsınız belki.
Ve yapabiliyorsanız ayrı eve çıkın. Belli bir yaştan sonra müdahaleci aileyle yaşanmaz.

Reactions: 000
Tüm bu tür konulara yazdığım gibi bunada yazayım ben 23 yaşındayım bana bile evde kalmak üzeresin gibi baskılardaki yapıyorlar annem değil ama çevre arkadaşım komşularımız çok inceleme evlen diyorlar.Ama onlar baskı yapıyor diye sevmediğim biriyle evlenemem.Siz de annenize çevrenize bakmayın lütfen.Millet delirmiş yani ben artık 18 yaşındakilere bile evde kaldın diyecekler diye korkmaya başladım

Bu evde kalmak durumunu çok gereksiz şekilde takıyorsunuz bence ... evlenmeden önce benzer duyguları yaşamış biri olarak yazıyorum bunu. Evlenince insanlar süper mutlu oluyor mu sanıyorsunuz?Açın okuyun koca ve evlilik ile ilgili konuları. İnsanoğlu elinde olmayana heves ediyor her zaman. Doğru zamanda doğru insanla yapılmadıkça inanın çok daha fazla mutsuz olursunuz. Yapmanız gereken kendinizi üzmek yerine yaşadığınız hayatın tadını çıkarmak. Kendinizle kaliteli zaman geçirmeye çalışın. Ben şimdiki aklım olsa o dönem ki duygularımla evlilik kararı almazdım diyorum. Aslında çokta güzel bi hayatım varmış :)) üzmeyin kendinizi, 31 yaş çok genç bir yaş. Mutlaka evleneceksiniz, Allah inşallah iyilerle kesiştirsin yolunuzu

Arkadaslar haklisiniz tabiki evde kalmıs olmak lafı dogru ve modern kadina calısan kadina yakismayan bir söz lakin benim esas derdim annemin cok üzulmesi ve depresif olması, ben belki de evlenemeyecegim hicAllah bilir, ama en azindan ablam evlenseydi, dügün nişqn yapamadiniz hic diyor elalem ve ben takmiyorum hadi ama annemi bu mevzuyla ilgili motive edemiyorum

benim içinde annem üzülüyor
bende üzülüyorum topluma girince
çünkü başarılı kadın "evlenmiş kadın" gözüyle bakılıyor
maalesef
benimki birde şeker hastası ve 400 lerde bu aralar (üstüste mevlüttü bebek görmeydi gitti)
düzenleme = bana göre evde kalmış tabiri çirkin
kader kısmet herşey, sağlık varsa gerisi boş

Evet ne ne yazik ki evlenmis kadin evelnmemişe göre basarmis sayiliyor, mutsuz evliligide olsa ,olsun deniyor, yuva kurdu coxugu oldu evi barki duzeni var deniyor, benim etrafimda ailemde hatta sulalemde sizin gibi "ya aslı evlenmek nedir ya gez toz yasin genç dihwn yok malesef" anneme soylediklerinde artik sey diyor "napayim kizlar istemiyor" .canim annem böyle önlem.aliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…