• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde kaldım kompleksi !

Benim de 26 yasinda bir kizkardesim var, okul bitti kpss atama derken bu sene meslege basladi zaten. Cok da guzel bir kiz, olay guzellikse 23 yasinda evlenen ablasindan (yani benden) cok daha guzel :KK70:
Ama donem donem o da butun arkadaslarim evlendi benim bi manitam bile yok tribine giriyor :KK51: yani yasa kariyere entelektüel birikime falan bakmiyor bu isler, toplumsal baski zaman zaman herkesi ucundan kiyisindan etkiliyor.
ben şöyle bakıyorum olaya evlenmek değilde yaş ilerledikçe duygusal olarak paylaşımda bulunabileceğin bir insan arıyorsun. bence bu önemli bir ihtiyaç

Kızınızın ağzına kadar düşmüş yiğenim banada kitap uzatıp sana göre dese bende takarım açıkcası...:KK43:

Arkadasımın kızı daha gecen akşam bana dedi ki, " 30 yaşına geldin birini bulamadın , bu çocugu da sevdiğinden değil başka birini bulamadıgından berabersin " ve bu kız daha 11 yaşında , muhtemelen anası babası bunun yanındayken böyle bir muhabbet yaptılar ve kızda ne duyduysa onu söyledş bana

Benimde bekar ablam var ve kız evliliği bile düşünmezken etrafın baskısıyla benim hep gıptayla baktığım hayatı acaba evlenecek birini bulabilecek miyim endişelerine dönüştü..
İnanın ki acıyorum insanların evde kalmış, yok hala koca bulamamış tarzı önyargılarından..
Ve işin ilginç yanı kızınızın teyzesiyle iletişimi ne kadar iyi olursa olsun 27 yaşında daha gencecik bir insana böyle bir patavatsızlık yapmasına inanın çok şaşırdım?
Nerden bu kanıya kapılıp daha gencecik teyzesine bunu ima edebilir ki? Ayrıyetten evde kalma diye bir olgu olduğunu kim öğretti ona?
Neyse zaten kardeşinizin kalbinin ne kadar kırıldığını görünce ikinizde buradan ders çıkarmışsınızdır..
Ve hala kariyer yapmış yok şöyle yok böyle bir insan buna neden alınır falan diye sormanızda daha bir acayip geldi?
Bende evliyim ama gözlerim bunları göremeyecek kadar kör değil..
Ablama da bu konuda ekstra hassasiyet gösteririm sırf o hayat amacı saçmalıklarla dolu olan çevre yüzünden..

Ay aman çok matah bir şey.
Evlenmediği için tribe girenler evlendikten 1 ay sonra evlilikten bıktım triplerine giriyor.

Arkadasımın kızı daha gecen akşam bana dedi ki, " 30 yaşına geldin birini bulamadın , bu çocugu da sevdiğinden değil başka birini bulamadıgından berabersin " ve bu kız daha 11 yaşında , muhtemelen anası babası bunun yanındayken böyle bir muhabbet yaptılar ve kızda ne duyduysa onu söyledş bana

Yeni nesil çocuklarının terbiye eğitimlerinde çok büyük sıkıntılar var..İleride evladım olduğunda en büyük önem vereceğim konu bu olacak..İşin ilginç yanı çocuklara kızamıyorum da çünkü sorunun kaynağı anne-baba..

ben şöyle bakıyorum olaya evlenmek değilde yaş ilerledikçe duygusal olarak paylaşımda bulunabileceğin bir insan arıyorsun. bence bu önemli bir ihtiyaç

Evet sanirim bu ciddi bir etken, bi de mesela kardesim yalniz yasiyor minnacik bir yerde, yasadigi yerde pek arkadasi da yok, olanlar da mecburiyetten kafa dengi olmadigi halde vakit gecirdigi insanlar.
Gercekten sosyal, aktif rahat bir hayati olan bekar arkadaslarin boyle bir takintisi olacagini sanmiyorum ben de.

kızınız teyzesiyle bu şekilde konuşurken hiç tepki vermediniz mi? o yaşta bir kız evlilik hakkında nasıl böyle konuşabilir???

Kız kompleksli değil, kendi kızın bile teyzesine böyle bir kitap uzatarak espri yaptığını sanıyorsa diğer insanları düşünemiyorum.

Kız hala bekarsa bu kendi istediği içindir inan bana, yoksa evlenmekten kolay bir şey yok.Bu şekilde şakalar yapmayın, yaptırmayın yani.

Kız kompleksli değil, kendi kızın bile teyzesine böyle bir kitap uzatarak espri yaptığını sanıyorsa diğer insanları düşünemiyorum.

Kız hala bekarsa bu kendi istediği içindir inan bana, yoksa evlenmekten kolay bir şey yok.Bu şekilde şakalar yapmayın, yaptırmayın yani.
Sanırım haklısınız başkalarının söylediğini takmadığını biliyorum belki de böyle bir davranışı yiğeninden beklemiyordu pişman olması için surat astı sanırım pişman ettirdide (teyze yiğen ne halleri varsa görsünler arada ben üzülüyorum)

Ben zaten bu neden evlenmiyorsun, ne zaman evleneceksin, hadi ama artık zamanı geldi kız kurusu mu olucan laflarına şaşırırım...
kız ev kızı değil ki bence buna bozulmuştur

Onca girgir samata sonrasi kompleks yapmis olacagini sanmiyorum..
Ki kendisi bile dalga gecmis bu durumla.
Sadece daha karsina sevip sevilecegi insan cikmadi diye üzülmüstür sanirim.
Belki cok daha baska bir sebebi vardir yüzünün asilmasina.. aklina birsey gelmis olabilir, eski sevdigi vs ...

Hem kimsenin "evde kaldigini" düsünmüyorum...cogu kadinin karsisina pek cok erkek cikar ama kadinlar begenmez istemez..secici vs olur..Evlenmek zor birsey degil..erkek kitligi yok sonucta..ama önemli olan dogru kisiyle evlenmek iste..önüne gelenle degil.

Bu evde kalican, evlen, niye evlenmiyorsun tarzinda laflara gülüyorum sadece.
Kadinlar yürüyen evlilik programina dönüsmüsler resmen. Oysa sanane baskasinin hayatindan ki?
Herkes kendisi ile ugrassa ne güzel hayat olur.

Nasıl anlatsam dün bir AVM gittik.
Orda d&r uğradık kızım teyzesine teyze sana göre diye bir kitap uzattı (otuzundan sonra koca bulmanın sanatı) teyzesi güldü. Asansöre bindik siz durun önüme çıkan ilk erkekle evleneceğim dedi. Asansörün kapıları açıldı. Karşımızda beyaz takım giymiş siyahi bütün gülümsemesiyle bir adam. Tabi güldük felan ama günün geriye kalan kısmında kardeşimin moralinin bozukluğu dikkatimizden kaçmadı.
Kardeşinden birazda bahsedeyim siyah saçları olan ela gözlü ince hoş 27 yasında bir kız bunları kompleks yapacağı aklıma bile gelmez hata özgüveni beni her zaman şaşırtır dı.
Demem o ki bir kız güzel kariyer sahibi de olsa bir yaştan sonra kompleks yapabilir mi?

amaaan kardeşinin derdi mi yok buna takmış kafayı?ben 28 yaşımdaydım evlendiğimde.çok şükür iyi bir evliliğim olmasına rağmen 30 yaşımda evlenebilirmişim demek ki diyorum.gezsin dolaşsın tadını çıkarsın bekarlığın.hangi çağdayız o kitabı veren teyzenin gençliğinde 20 yaşında bekar olmak ayıptı belki de.hiiiiçççç takmasın kafasına daha genç

Sanırım haklısınız başkalarının söylediğini takmadığını biliyorum belki de böyle bir davranışı yiğeninden beklemiyordu pişman olması için surat astı sanırım pişman ettirdide (teyze yiğen ne halleri varsa görsünler arada ben üzülüyorum)
Bence sende üzülme...

ben de 27 yaşındayım, bekarım. birazcık var o kompleks çünkü türkiyede yaşıyorsun olmaması mumkün değil. ama şöyle bişey var bu hayatta herkesin bi imtihanı var dimi. kimi evlenir eşiyle imtihan olur, kimi çocuğuyla imtihan olur, kiminin cocuğu olmaz imtihan olur,kimi de evlenemez yalnızlıkla imtihan olur. bu hayat cennet hayatı değil ki herkesin mutluluğu kalıcı olsun. Rabbim korusun inşaALLAH benim, kardeşinizin ve isteyen her genc kızın imtihanıı yalnızlık olmaz . duadan başka sığınacak limanımız yok

Nasıl anlatsam dün bir AVM gittik.
Orda d&r uğradık kızım teyzesine teyze sana göre diye bir kitap uzattı (otuzundan sonra koca bulmanın sanatı) teyzesi güldü. Asansöre bindik siz durun önüme çıkan ilk erkekle evleneceğim dedi. Asansörün kapıları açıldı. Karşımızda beyaz takım giymiş siyahi bütün gülümsemesiyle bir adam. Tabi güldük felan ama günün geriye kalan kısmında kardeşimin moralinin bozukluğu dikkatimizden kaçmadı.
Kardeşinden birazda bahsedeyim siyah saçları olan ela gözlü ince hoş 27 yasında bir kız bunları kompleks yapacağı aklıma bile gelmez hata özgüveni beni her zaman şaşırtır dı.
Demem o ki bir kız güzel kariyer sahibi de olsa bir yaştan sonra kompleks yapabilir mi?
E yapmiş işte

bende 27 yasinda calisan ,bekar ,istedigim gibi gezme sansim olan ,kendine bakan bir bayanim,arada bu dusuncelere giriyorum ister istemez cunku cogu arkadasim evli ,evli olmayanlarinda sevgilileri var,dusunuyorum neden yok diye,ama herkes ayni yasta evlenicek diye bir sart yok,ayrica 2 aya kadar benimde sevgilim vardi o zaman arkadaslarimin yoktu ama simdi benim yok onlarin var:-) yani var diye sevinmemek yok diye üzulmemek lazim,hayat bu ne getirecegi belli olmaz:KK37:

Back
X