• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde kaldım kompleksi !

Kardeşinizin pek umursadığını sanmıyorum. Size öyle gelmiştir. 27 yaşında söylediğinize göre kariyer yapmış birinin çocuk çocuk ve kocaya gitmeyi marifset sayan insanları takacağını sanmıyorum. Suç ona ne zaman evleneceksin diye soranlarda kadın okumuş. Kendi ayakları üstünde durmak için. O güçlü bir kadın. Evde oturup koca parası yemeyecek evlenmiş olsa bile. Bence onun gibi olmayanlar üzülsün. Bence onu çekemeyen çok vardır. En yakınlarında bile :KK66:Kızınız kaç yaşında merak ettim? Ama bence yaşına göre şakalar yapsın. Ayrıca siyahi adamda komik olan nedir ki güldünüz? Kardeşiniz bu patavatsız tavırlarınıza kızmış olmasın? Dalga geçer gibi gülmek ne?
Öncelikle kızım ondört yasında teyzesiyle iletişimi benimle olan iletişiminde daha iyidir aralarina asla girmem şuan bile teyzesiyle beraber dünkü duruma gelince ne kızım nede ben bunu beklemiyorduk ikimizde çok üzüldük benim anlamadığım özgüveni bu denli iyi bir kız bunları takmaz sanınıyordum sizin kardeşimi çekekememe idanıza hastalıklı bir yaklaşım olarak görmezden geliyorum

Şahsen ben okuyup kariyer yapıcam ve daha 27 yaşında evlenemedim diye komplekse giricem.
pek mümkün görünmüyor kendi adıma.
hııı erken yaşta evlenip bişeyler ukte kalsaydı eğer içimde, bunu daha sorun ederdim diye düşünürekten
bende kompleks yaptığını düşünmedim ya da siz mi aynlış anladınız acaba?

Nasıl anlatsam dün bir AVM gittik.
Orda d&r uğradık kızım teyzesine teyze sana göre diye bir kitap uzattı (otuzundan sonra koca bulmanın sanatı) teyzesi güldü. Asansöre bindik siz durun önüme çıkan ilk erkekle evleneceğim dedi. Asansörün kapıları açıldı. Karşımızda beyaz takım giymiş siyahi bütün gülümsemesiyle bir adam. Tabi güldük felan ama günün geriye kalan kısmında kardeşimin moralinin bozukluğu dikkatimizden kaçmadı.
Kardeşinden birazda bahsedeyim siyah saçları olan ela gözlü ince hoş 27 yasında bir kız bunları kompleks yapacağı aklıma bile gelmez hata özgüveni beni her zaman şaşırtır dı.
Demem o ki bir kız güzel kariyer sahibi de olsa bir yaştan sonra kompleks yapabilir mi?
bu tariflere uyan bi arkadaşım var. yoksa o mu o:))) üzülecegi hiç bişe yok bence bekarlık sultanlıktır

Kardeşinizin üzüleceğini kompleks yapacağını sanmıyorum. Ne mutlu ona okumuş. Her zaman kendi ayakları üstünde duran bir kadın olacak. Evde oturup bir saç boyası için, bir çorap için kocasının eline bakmayacak.
Ayrıca daha 27 yaşında birine sürekli evlilik konusu yapan zihniyet nasıl bir zihniyet çözemedim. Artık mantıklı olan insanlar erken evlenmiyor. Siz konuyu uzatıp bir de karşınıza çıkan ten rengi siyah olan bir insana neden güldünüz onu anlamadım. Konu uzadığı için sinirlenmiştir. Bana da herkes ne zaman evleniyorsun diye sorduğu zaman sinirleniyordum bunun özgüvenle alakası yok. Bu kimseyi ilgilendirmez çünkü.

bende dedim acaba kaç yaşında 27 yi görünce şaşaırdım daha gencecik evde kalmanın lafı bile yapılmaz ne kardeşine nede başkasına ama işte bizim milletimiz evlenmeyi bi bk gördükleri için bi entersanlar banada geç evlendin muhabbeti yaptılar evlendiğim yaş 25 :KK48: yani... 22 ye geldiğimde hadi evlen evlen muhabbeti bile yaptılar benden küçükler ama şimdi onlar evlenmedi henüz aynısını ben dicem onlara :KK53:

Çünkü insanlar o imzayı attıkları an hayatın tüm sırlarına vakıf olup üst insana evriliyorlar. Hayır madem evlilik her insanı çok makul, çok mantıklı ve sağduyulu yapıyor etrafta neden bu kadar mutsuz evlilik var?
Bundan sonra bekarlar da her konu açışlarında ''Lütfen evliler cevap yazmasın, bu konu sadece bekarlara özeldir.'' yazsınlar, kapışalım. :KK76:[/QUOTE

bizde de şöyle bi durum oluyor; iş yerinde evli bekar karışık bi grubuz. bi konu açılıyor ne bilim cinsellikle ilgili falan ama gayet düz konuşmalar yanlış anlamayın. bekar olan 1-2 tanesi aman biz dinlemeyelim tribine giriyorlar. bunu diyenler 26- 27 yaşında. sanırsın hiç duymamış görmemiş. bende mesele hal böyle olunca daha çok kendime yakın evlilerle konuşmaktan daha çok zevk alıyorum. yoksa ayrım yaptığımdan falan değil asla..

bizde de şöyle bi durum oluyor; iş yerinde evli bekar karışık bi grubuz. bi konu açılıyor ne bilim cinsellikle ilgili falan ama gayet düz konuşmalar yanlış anlamayın. bekar olan 1-2 tanesi aman biz dinlemeyelim tribine giriyorlar. bunu diyenler 26- 27 yaşında. sanırsın hiç duymamış görmemiş. bende mesele hal böyle olunca daha çok kendime yakın evlilerle konuşmaktan daha çok zevk alıyorum. yoksa ayrım yaptığımdan falan değil asla..

Yapabilir tabi ama bana o kadar gereksiz geliyor ki bu düşünceler...

25 yaşında evlendim, o zaman bile acaba erken mi evleniyorum diye aklımdan geçiyordu. Şimdide acaba erken mi evlendim diye düşündüğüm oluyor arada :KK53:...

küçük bir yerde çalışırken buna da maruz kalmıştım, basit konularda bile 'bekarlar var susalım ha ha ha' önceleri şaka yapıyorlar sandım sonra anladım ki adettenmiş:KK57:

Nasıl anlatsam dün bir AVM gittik.
Orda d&r uğradık kızım teyzesine teyze sana göre diye bir kitap uzattı (otuzundan sonra koca bulmanın sanatı) teyzesi güldü. Asansöre bindik siz durun önüme çıkan ilk erkekle evleneceğim dedi. Asansörün kapıları açıldı. Karşımızda beyaz takım giymiş siyahi bütün gülümsemesiyle bir adam. Tabi güldük felan ama günün geriye kalan kısmında kardeşimin moralinin bozukluğu dikkatimizden kaçmadı.
Kardeşinden birazda bahsedeyim siyah saçları olan ela gözlü ince hoş 27 yasında bir kız bunları kompleks yapacağı aklıma bile gelmez hata özgüveni beni her zaman şaşırtır dı.
Demem o ki bir kız güzel kariyer sahibi de olsa bir yaştan sonra kompleks yapabilir mi?
Yapabilir tabi hele de arkadaşları evli çocukluysa daha çok yapar ama dikkat edilmeli sırf bu kompleksten mantık evliliği yapan arkadaşlarım var

küçük bir yerde çalışırken buna da maruz kalmıştım, basit konularda bile 'bekarlar var susalım ha ha ha' önceleri şaka yapıyorlar sandım sonra anladım ki adettenmiş:KK57:
aynen bende şaka sandım :) oysa çok basit bişeyi bile konuşamıyorum. örneğin galiba hamileyim dedim. ama belli değil yani bi kerede tutmaz herhalde diyorum. lütfen devam etme duymayalım gerisini diyolar şaka gibi ya :):)

Yapabilir tabi hele de arkadaşları evli çocukluysa daha çok yapar ama dikkat edilmeli sırf bu kompleksten mantık evliliği yapan arkadaşlarım var
geçen iş yerinde bekar bi arkadaşıma hamile olabilirim 2. bebek geliyo galiba dedim. surat ifadesini görmen lazımdı. umarım ben yanlış anlamışımdır. benle araya mesale koydu sanki. umarım sebep bu değildir. kaç kere gittim yanına bişey mi oldu diye sallamıyor. bende sıkıldım sormuyorum artık.

böyle şakalar yapan bir çocuğum olsa, eldivenle severim.

daha küçücük çocuğun beynine evlenme mecburiyeti aşılayan çevresel algıya da tüküreyim.

Benim de 26 yasinda bir kizkardesim var, okul bitti kpss atama derken bu sene meslege basladi zaten. Cok da guzel bir kiz, olay guzellikse 23 yasinda evlenen ablasindan (yani benden) cok daha guzel :KK70:
Ama donem donem o da butun arkadaslarim evlendi benim bi manitam bile yok tribine giriyor :KK51: yani yasa kariyere entelektüel birikime falan bakmiyor bu isler, toplumsal baski zaman zaman herkesi ucundan kiyisindan etkiliyor.

geçen iş yerinde bekar bi arkadaşıma hamile olabilirim 2. bebek geliyo galiba dedim. surat ifadesini görmen lazımdı. umarım ben yanlış anlamışımdır. benle araya mesale koydu sanki. umarım sebep bu değildir. kaç kere gittim yanına bişey mi oldu diye sallamıyor. bende sıkıldım sormuyorum artık.
Çok istediği bi şeyse mümkün ama çok yanlış nasip her sey..

Back
X