• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde kaldım kompleksi !

23 yaşındaki arkadaşımı bile depresyona sokabilmiş bir çevrede yaşıyoruz. kendisi de hoş bir hatun, 4 yıllık devlet memuru, tahsili de maddi durumu da gayet yerinde ama işte..

Hiçbir zaman bekar kızların hiçbirine bu konuda şaka yapmayın bence 18 yaşında bile olsa, ülkemizde bayanların üstündeki çok ağır yüktür bu.evlenen evlenemeyene her sözü söyleme hakkını görür kendinde hele o yaşlı teyzeler soyledikleriyle insanı ölüme bile sürükleyebilirler.Ben 30 yasindayim isim var ama bekarim akrabalarım la her karşılaşmada bana lafları yla sözleriyle hatta bakislariyla "EVDE KALMIŞ" diyolar.benim tek çarem dua etmek başka bişey gelmiyor elimden

Beliki kardesinin icinde bunkonuya karsi hassasiyet var..
Sizde ona göre davranin .
Birde.boyle kucuk cocuk tarafindan dalga gecilmis.hoc hos degil ..

okulda çay sırası beklerken 'bekarlar arkaya' denen bir ülkede yaşıyoruz.
yine aynı okulda 'evlenmeyi düşünmüyor musun' sorusuna 24 yasında 'hayır' cevabı verdiğinde, 'ben de düşünmezdim senin yaslarında, annem ya senin bir sevdiğin var, ya da sende bir sey var' denebilen bir ülkede yaşıyoruz.
hala anlamadım o 'bir şey'i , ya da anlamak istemiyorum

:KK9: He yaw, az önce bir yorum yazacaktım, son anda farkettim, evliler yazsın demiş biri yine. 17 yaşında evlisi yazabilir ama biz burada 30+ , o kadar hayat deneyimimiz var, adam yerine konmuyoruz yine :KK48:

hangi konu acep o? bak ben evliyim yazabilirim mesela, karman çorman yazayım da evli neymiş görsünler :rolleyes:

Evlenmeyenlerden çok evlenenler tribe giriyor.
''Konuma bekarlar yazmasııııın!''
''Lütfen yalnızca evliler yazsııııın!''

Havanız kime oğlum? G*tü boklular sizi.
Süpersin :)))
Şaka da olsa belki biraz üzülmüş olabilir. Allah iyi birini çıkarsın kardeşinizin karşısına.

hangi konu acep o? bak ben evliyim yazabilirim mesela, karman çorman yazayım da evli neymiş görsünler :rolleyes:
BDV'de ilk sayfada canım, başlıktan görürsün :KK48:
Senin yorumların hep çok mantıklı ama. Acep Muzurtilki bu sabah kahvaltıda ne yemiş, ne içmiş derler :rolleyes:

Siyahi adama neden guldugunuzu anlamadim? Adam bi de tebessum etmis ya.
Bence kardesiniz BEYAZ! birini bekliyordu ama öyle olmayınca sansina küstü..
Neden dalga gecer gibi siyahi yazdiginizi cidden anlamadım. Sonra gulmenizi de anlamadim??
Siz de ona göre beyazsiniz, belki de adam o yüzden güldü. ? Sizin düşündüğünüz gibi düşünüp? ?
Ama sanmam tabi...

BDV'de ilk sayfada canım, başlıktan görürsün :KK48:
Senin yorumların hep çok mantıklı ama. Acep Muzurtilki bu sabah kahvaltıda ne yemiş, ne içmiş derler :rolleyes:

:KK70::KK70::KK70:
gördüm gördüm de acıdım valla, yazacak birşey bulamadım şimdilik

bu arada konu sahibi, özür dilerim konunu bölmüş oldum
ben de anlatılanların bir nevi tersini yaşadım
27 yaşımda evlendim, karşıma gelen aaa biz senin evleneceğini hiç tahmin etmezdik dediler :KK70:
biraz fazla "özgür ruhlu" buluyorlardı beni galiba :KK70:

Kardeşinizin pek umursadığını sanmıyorum. Size öyle gelmiştir. 27 yaşında söylediğinize göre kariyer yapmış birinin çocuk çocuk ve kocaya gitmeyi marifset sayan insanları takacağını sanmıyorum. Suç ona ne zaman evleneceksin diye soranlarda kadın okumuş. Kendi ayakları üstünde durmak için. O güçlü bir kadın. Evde oturup koca parası yemeyecek evlenmiş olsa bile. Bence onun gibi olmayanlar üzülsün. Bence onu çekemeyen çok vardır. En yakınlarında bile :KK66:Kızınız kaç yaşında merak ettim? Ama bence yaşına göre şakalar yapsın. Ayrıca siyahi adamda komik olan nedir ki güldünüz? Kardeşiniz bu patavatsız tavırlarınıza kızmış olmasın? Dalga geçer gibi gülmek ne?

Kac yasinda olursa olsun yegeninden boyle bsy duymasi bence ayip ve yanlis illaki uzulmustur yanlizligina bi parca umutsuzluga. Siz bile ihtimal vererek ona yardimci olmuyorsunuz ki daha cok o psikolojiye girer uzulur. Hem 27 yas 30 a 3 var demek 3 yil geriye gidip bakin neler degismis ne olursa olsun kizinizi uyarmalisiniz cok ayip etmis tavriyla

Kiziniz o an tesadüfen mi o kitabi uzatti hani okumadan okumayi bilmezken yani sans eseri mi oldu bilerek mi ?

Eğer bilerek yaptiysa belki size kirilmistir çünkü çocuklar genelde bu tarz şeyleri etraflarindan duyarak şekillendirir. Evinizde ve çevrenizde bu konunun konuşulduğunu düşünmüş ve kirilms olabilir.

Nasıl anlatsam dün bir AVM gittik.
Orda d&r uğradık kızım teyzesine teyze sana göre diye bir kitap uzattı (otuzundan sonra koca bulmanın sanatı) teyzesi güldü. Asansöre bindik siz durun önüme çıkan ilk erkekle evleneceğim dedi. Asansörün kapıları açıldı. Karşımızda beyaz takım giymiş siyahi bütün gülümsemesiyle bir adam. Tabi güldük felan ama günün geriye kalan kısmında kardeşimin moralinin bozukluğu dikkatimizden kaçmadı.
Kardeşinden birazda bahsedeyim siyah saçları olan ela gözlü ince hoş 27 yasında bir kız bunları kompleks yapacağı aklıma bile gelmez hata özgüveni beni her zaman şaşırtır dı.
Demem o ki bir kız güzel kariyer sahibi de olsa bir yaştan sonra kompleks yapabilir mi?

küçük kızın ağzının ortasına çakmak lazım
gereğinden fazla özgüvenli ve saygısız yetiştirmekten oluyor tüm bunlar

Ülkede evliliklerin %50 si şiddet aldatılma vs içerirken yine de insanlarimizin ağğ evde kaldiiii diye yas tutmasindan ötürü, yeme içme gibi bi ihtiyaç sanılıyo ya ona yaniyorum.

Siyahi adama neden guldugunuzu anlamadim? Adam bi de tebessum etmis ya.
Bence kardesiniz BEYAZ! birini bekliyordu ama öyle olmayınca sansina küstü..
Neden dalga gecer gibi siyahi yazdiginizi cidden anlamadım. Sonra gulmenizi de anlamadim??
Siz de ona göre beyazsiniz, belki de adam o yüzden güldü. ? Sizin düşündüğünüz gibi düşünüp? ?
Ama sanmam tabi...
Biz adama değil kendimize güldük çok ilginç bir tesadüftü belki oda bizimle aynı şeyleri yaşasa gülerdi niyetimiz orda kimseyi küçümsemek veya ırkçılık asla olamaz bianlık refleks
olabilir evet insan yaşamayınca eleştirebiliyor. Bende olayı böyle dinleyip yaşamasaydım eleştirebilirdim

Kucucuk kiz bile boyundan buyuk konusup teyzeye laf soyluyorsa,
demek ki buyukleri tarafindan surekli konusuluyor bu o da duyuyor..
Kardesiniz kompleksli gelmedi bana..
Ama kiziniza ogut verici sekilde konusmalisiniz bence..
Daha bu yasta "evde kalma" kavramindan yola cikarak teyzeyle dalga geciyor..
Buyudukce bu komplekse donusebilir..

Nasıl anlatsam dün bir AVM gittik.
Orda d&r uğradık kızım teyzesine teyze sana göre diye bir kitap uzattı (otuzundan sonra koca bulmanın sanatı) teyzesi güldü. Asansöre bindik siz durun önüme çıkan ilk erkekle evleneceğim dedi. Asansörün kapıları açıldı. Karşımızda beyaz takım giymiş siyahi bütün gülümsemesiyle bir adam. Tabi güldük felan ama günün geriye kalan kısmında kardeşimin moralinin bozukluğu dikkatimizden kaçmadı.
Kardeşinden birazda bahsedeyim siyah saçları olan ela gözlü ince hoş 27 yasında bir kız bunları kompleks yapacağı aklıma bile gelmez hata özgüveni beni her zaman şaşırtır dı.
Demem o ki bir kız güzel kariyer sahibi de olsa bir yaştan sonra kompleks yapabilir mi?

kızınız 14 yaşındaymış galiba.. bence bu konuda konuşmanız lazım kızınızla.

''koca bulma'' adlı kitabı teyzesine uzatırken düşünmeliydi, düşünemediyse teyzesını komplekslı olarak nıtelemek yerıne mutlaka evinizde bu konuyu konuşmalısınız. .

ne teyzesine ne de başka bir kadın/erkeğe evlenmedi diye şaka dahi olsa bu yaklaşımda bulunmamalı. evlenmeyenler ''evde kalmış'' olmuyor bunun biraz seçim biraz da kısmet işi oldugu anlatılmalı.. '' koca bulmak'' diye bir şey olmadıgı hayatına ''eş '' olacak biriyle tanışana dek evlenmemenin doğal oldugu anlatılmalı...

toplumumuzun cogunda olan bu yargıyı edinmeden büyümesi oldukça faydalı olacaktır.

bunun teyzesinin kompleks yapmasıyla alakası oldugunu düşünmüyorum ben de bozulurdum çünkü fazlasıyla ama fazlasıyla yakışıksız kalmış !!!

Bi de kendini bu mertebeye yaklastim diye gostermek icin " sözlüm" tribi var.Ben ona hastayim :)

gecen haberlere cıktı, 30 yasındayım hala evlenemedim diye intihar eden bir ingiliz.
yani sandıgınız gibi ülkemizde değil, genel olarak kadınlarda mevcut evlenmeyi en büyük başarı sayma olayı.

zaten romantik komedilere bakarsanız görürsünüz, hep kızların birbirine yüzük gösterme, evlenme teklifi alınca kızkıza aaaaaaowaaaaaaaaaa diye cıldırma triplerini.

Back
X