Evet katılıyorum. İsim vermeyeyim ama Instagram'da önceden beyaz yakalı olup, istifa edip, şu an harika işler çıkaran insanlar var. Cesaret önemliBen de hep yuksek lisans okumak istemisimdir hala okuyamadim icimde ukde
Hatta uzaktan tezsiz yuksek lisans mi yapsam diyorum ama ileride doktoraya yükseltmek zor olur diyorum. Sonra aman sen oku ileride ayni alanda tezliye geçip dersleri saydirirsin diye kendimi motive etmeye calisiyorum :)
Senin yazına eklemek istedim benzer konuda bahsedecegim icin
Kardesim mühendis 27 yasina girecek, aciktan iki senelik web kodlama okuyor. Is bulmak sorun oldugundan simdi evde kendini gelistirmeye odakli. Online egitimlere katiliyor cogu egitim pazarlama satış üzerine. Yani 3.bir alan :) hatta belki ise girmem kendi isimi kurarim diyor ki her türlü manevi destek veririm. Dediğin gibi her an kendimizi güncellemek gerekiyor.
Bu arada konu sahibine bir öneri daha ;
Kitap okumayi seviyorsaniz, kitap kulupleri var artik hersey online pandemiden dolayi. Onlara katılabilirsiniz benim videolarini izlediğim booktuberlar var onlar düzenliyor da ben onlar kadar okumadigim icin katilmadim hic :)
iienstitu diye bir platform var ben 2017den beri uyeyim kardesimi de yonlendirdim bir memur genc arkadasa da tavsiye etmiştim ikisi de benden cok egitim aldilar :) hatta bu memur çocuk kendi egitim platformunu kurdu kendi sektörü ile.ilgili ücretsiz eğitimler veriyormus cevresine. Memur değil de özelde çalışıyor olsaydim yapacak cok is var aslinda ek olarak.
Evet katılıyorum. İsim vermeyeyim ama Instagram'da önceden beyaz yakalı olup, istifa edip, şu an harika işler çıkaran insanlar var. Cesaret önemliBen de hep yuksek lisans okumak istemisimdir hala okuyamadim icimde ukde
Hatta uzaktan tezsiz yuksek lisans mi yapsam diyorum ama ileride doktoraya yükseltmek zor olur diyorum. Sonra aman sen oku ileride ayni alanda tezliye geçip dersleri saydirirsin diye kendimi motive etmeye calisiyorum :)
Kardesim mühendis 27 yasina girecek, aciktan iki senelik web kodlama okuyor. Is bulmak sorun oldugundan simdi evde kendini gelistirmeye odakli. Online egitimlere katiliyor cogu egitim pazarlama satış üzerine. Yani 3.bir alan :) hatta belki ise girmem kendi isimi kurarim diyor ki her türlü manevi destek veririm. Dediğin gibi her an kendimizi güncellemek gerekiyor.
Kitap okumayi seviyorsaniz, kitap kulupleri var artik hersey online pandemiden dolayi. Onlara katılabilirsiniz benim videolarini izlediğim booktuberlar var onlar düzenliyor da ben onlar kadar okumadigim icin katilmadim hic :)
iienstitu diye bir platform var ben 2017den beri uyeyim kardesimi de yonlendirdim bir memur genc arkadasa da tavsiye etmiştim ikisi de benden cok egitim aldilar :) hatta bu memur çocuk kendi egitim platformunu kurdu kendi sektörü ile.ilgili ücretsiz eğitimler veriyormus cevresine. Memur değil de özelde çalışıyor olsaydim yapacak cok is var aslinda ek olarak.
Booktuberların isimlerini özelden yazar mısın? Ben de merak ettimBen de hep yuksek lisans okumak istemisimdir hala okuyamadim icimde ukde
Buradan yazın ben de bakmak istiyorum. Ya da özelden, hangisi kolayınıza geliyorsa. Teşekkürler.Booktuberların isimlerini özelden yazar mısın? Ben de merak ettim
Onlardan cok var youtubeda da cok denk geliyorum ben instagram pek girmiyorum youtubeda cok takılıyorum :) ilham olan cok isim varEvet katılıyorum. İsim vermeyeyim ama Instagram'da önceden beyaz yakalı olup, istifa edip, şu an harika işler çıkaran insanlar var. Cesaret önemli
Bir ada diye bir kanal var kadin IK uzmani ayni zamanda uzman kocluk yapiyor eşi felsefe doktorasi mi ne yapıyor ben evli olduklarini bilmeden izlemeye başlamıştım is partneri sanmistim :) onlarin kitap kulübü olduğunu duymustum bir videolarindaBuradan yazın ben de bakmak istiyorum. Ya da özelden, hangisi kolayınıza geliyorsa. Teşekkürler.
Özelden yazacaktim konu sahibesi de isteyince diger okuyanlara faydası olur diye yaziverdim :)Evet katılıyorum. İsim vermeyeyim ama Instagram'da önceden beyaz yakalı olup, istifa edip, şu an harika işler çıkaran insanlar var. Cesaret önemli
Booktuberların isimlerini özelden yazar mısın? Ben de merak ettim
Çok teşekkür ederim.Özelden yazacaktim konu sahibesi de isteyince diger okuyanlara faydası olur diye yaziverdim :)
Kesinlikle öyleOnlardan cok var youtubeda da cok denk geliyorum ben instagram pek girmiyorum youtubeda cok takılıyorum :) ilham olan cok isim var
Eleştiri yapanlar ya gazete okumuyor ya da beyaz TV izliyor sadece. Türkiye 'de torpilsiz herhangi bir yere giremezsin, inanılmaz yoz bir toplumuz bu net. Partizanlıga gerek yok! İkinci olarak da Ensar dernegi ve tecavüzcülerini unutmadık, kimse Örtbas etmesin bunlari... asıl meseleye gelirsek... valla benim bu konudaki fikrim (tüm eleştirileri göze alarak söylüyorum) belirli bir yaştan sonra ya araya birileri girecek ki koca bulunacak ya da İnternet ortamında şans denenecek... baska cok zor, hele ki pandemi mandemi iyice bitirdi sosyalleşme olanaklarını.Selam arkadaşlar
Şu oruçlu günlerde canım fevkalade sıkkın. 31 yaşında evlenmemiş bir kadımın, çok kazanmasam da evden çalışıp asgarı ücrete yakın kazanıyorum her ay. Velakın evlenemediğim için annem evde istemiyor beni. Bıktı benden doğrusu. Kimseye maddi olarak yük olmuyorum, aksine kazandığımın çoğunu eve harçıyorum, kimse otuz yaşını geçti baba parası yiyor demesin. Ama kazandığımla ayrı eve çıkılmaz, özel sektör belli, kimse iş bulamıyor. Ki aramayı sürdürüyorum. Bölüm ataması az, zaten torpil yoksa hayal o iş. Şimdi inanmazlar da geçen yıl çok çalışıp mülakata girdim, referansın kim diye sordular mülakata. Hala buradayız.....
Nihayetinde anne tarafına çektiğimiz için de çok güzel değiliz, kendimizi kandırmayalım. Evlenemedik, şimdi de evde istenmiyorum. Ne yapayım inan bilmiyorum, çok takmazdım bunları kafama da bir yerden sonra insan üzülüyor.
Ama tüm hatayı ona da vermiyor, makyajın çözemediği şey yok. Fakat karakterimize sinen bir çekingelik var. Benim değil diğer kız kardeşimin de öyle. Gençken, ünv okurken vs yarım saat geç gelsek arkadaşlarla hafta sonu bir pikniğe gitsek kıyamet kopardı. Lisede dershaneden çıkma saatlerini takıp ederdi annem. Kütüphaneye yollamazdı. Başını önüne eğ, sağa sola bakma, ağırbaşlı ol, ciddi ol vs bunlarla yetiştik. Dine yakın biriyim, kuran kursuna gitmek istedim göndermediler. ( Gerçi bu konuda kızmıyorum, az taciz tecavüz çıkmıyor o hocalardan) Erkeklerle düzgün konuşamıyordum ben çalışmadan evvel. Belki inanmayacaksınız ama hala kahvehanelerin önünden geçemem, bir refleks gibi sindi üzerime. Çok küççükken saçımı kapadılar, namazında niyazında biriyim de kapalı olmak istemedim, açtım. Çevre desen ünv sonra koptuk arkadaşlarla. Ailemin zaten tüm akrabaları kavgalı. Kimse ne düğme çağırır ne bayramda gider geliriz. Bir telefon edilse o. İş çevresi zaten yok.
Bu şartlar altında nasıl koca bulunur inanın aklı başında bir insan olarak bilmiyorum. Naçizane görüşlerini kibar bir uslupla bildiren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Şuraya bir düzeltme yapayım: HİÇBİR konuda genelleme yapmadım, Tüm kuran kursları böyledir, kötü niyetlidir demedim. Ya da tüm kurumlar asgarı ücretin altını veriyor ya da herkese torpilli demedim, böyle bir şey aklımdan da geçmez. Bunu böyle algılamak sizinle alakalı bir şey. Niye herkes lafin altında ters manalar arıyor, derdiniz nedir?
Ne yaşadıysam DÜRÜSTÇE onu yazdım. Bana ne gerisinden. Altında manalar aramayın. Yok çünkü. Genelleme yapmak, laf göndermek, zan altında bırakacak bir anlam çıkmaz yazdıklarımdan. Şaşırıp kaldım yorumlara, nasıl düşünceler bunlar. Algı yaratmakla islamı karalamakla din adamlarını aşağılamak iş aramamakla iş beğenmemek tembellikle bile suçlandım. Psikolojik tanı koymaya çalışanlar yok siz o meslegi yapamazsınız diyenler var. Bu düşünce şekillerini aklım almıyor. Bu yorumlara karşı olumsuz yorum yazınca ben kötü oldum. Gerçekten şaşkınlık içindeyim.
Amma abartıyorsunuz ya insanlar şuraya iki kelam bir şey yazamıyor.O zaman evlenmenizi de önermem, ayni gazetelede çok daha fazla kocasının öldürdüğü kadın cinayetleri var sayfa sayfa, her gün.
Tutup buraya "evlenip napicam zaten kocalar öldürüyor eşlerini sürekli" Yazarsak hayvan olmayan %80lik diyeyim kesime haksizlik olmuyor mu
Evet çok güzel yazmışsınız, teşekkür ederim kendi adıma. Ben de çok karamsar bir insanım bazı konularda ama bir şeylerin peşinde koşup vazgeçmemek sanırım önemli olan.Tek okuyan siz olmayacaginiz icin sorun degil,belki yazdiklarimdan birileri bir seyler ogrenir memnun olurum ben de.
Nihayet anlayan biri çıktı, Allah razı olsun. Çok samimi söylüyorum.Sizi çok iyi anlıyorum. Dandik dediğimiz işler bile referans istiyor veya tecrübe istiyor...
Hangi iş görüşmesine gitsem ''asgari ücret'' diyorlar. Her şarta evet diyorum, yine de alım yok. Çağrı merkezlerine başvuru yapıyorum artık. Daha önce çağrı merkezinde tatsız bir olay başıma geldi ama ne yapayım? İş yok.
Evleneyim diyorum, şimdiki erkekler evlenmeye niyetli değil. Karşıma çıkanlar hep gönül eğleme derdinde. Yaşım 27. Sıkışıp kalmış durumdayım. Evde de anneme batıyorum artık. İyi ki kadınlar kulübü var. Bunları yaşayan tek ben değilmişim, üç aşağı beş yukarı bir çok insan bunları yaşıyor diyip rahatlıyorum.
O zaman burada çalışan tüm kadınlar torpille bir yere geldiEleştiri yapanlar ya gazete okumuyor ya da beyaz TV izliyor sadece. Türkiye 'de torpilsiz herhangi bir yere giremezsin, inanılmaz yoz bir toplumuz bu net. Partizanlıga gerek yok! İkinci olarak da Ensar dernegi ve tecavüzcülerini unutmadık, kimse Örtbas etmesin bunlari... asıl meseleye gelirsek... valla benim bu konudaki fikrim (tüm eleştirileri göze alarak söylüyorum) belirli bir yaştan sonra ya araya birileri girecek ki koca bulunacak ya da İnternet ortamında şans denenecek... baska cok zor, hele ki pandemi mandemi iyice bitirdi sosyalleşme olanaklarını.
Güzel değilim demissiniz ama akıllısınız bence. Yani burada ki bir çok kişiden daha çok olduğu kesin.Selam arkadaşlar
Şu oruçlu günlerde canım fevkalade sıkkın. 31 yaşında evlenmemiş bir kadımın, çok kazanmasam da evden çalışıp asgarı ücrete yakın kazanıyorum her ay. Velakın evlenemediğim için annem evde istemiyor beni. Bıktı benden doğrusu. Kimseye maddi olarak yük olmuyorum, aksine kazandığımın çoğunu eve harçıyorum, kimse otuz yaşını geçti baba parası yiyor demesin. Ama kazandığımla ayrı eve çıkılmaz, özel sektör belli, kimse iş bulamıyor. Ki aramayı sürdürüyorum. Bölüm ataması az, zaten torpil yoksa hayal o iş. Şimdi inanmazlar da geçen yıl çok çalışıp mülakata girdim, referansın kim diye sordular mülakata. Hala buradayız.....
Nihayetinde anne tarafına çektiğimiz için de çok güzel değiliz, kendimizi kandırmayalım. Evlenemedik, şimdi de evde istenmiyorum. Ne yapayım inan bilmiyorum, çok takmazdım bunları kafama da bir yerden sonra insan üzülüyor.
Ama tüm hatayı ona da vermiyor, makyajın çözemediği şey yok. Fakat karakterimize sinen bir çekingelik var. Benim değil diğer kız kardeşimin de öyle. Gençken, ünv okurken vs yarım saat geç gelsek arkadaşlarla hafta sonu bir pikniğe gitsek kıyamet kopardı. Lisede dershaneden çıkma saatlerini takıp ederdi annem. Kütüphaneye yollamazdı. Başını önüne eğ, sağa sola bakma, ağırbaşlı ol, ciddi ol vs bunlarla yetiştik. Dine yakın biriyim, kuran kursuna gitmek istedim göndermediler. ( Gerçi bu konuda kızmıyorum, az taciz tecavüz çıkmıyor o hocalardan) Erkeklerle düzgün konuşamıyordum ben çalışmadan evvel. Belki inanmayacaksınız ama hala kahvehanelerin önünden geçemem, bir refleks gibi sindi üzerime. Çok küççükken saçımı kapadılar, namazında niyazında biriyim de kapalı olmak istemedim, açtım. Çevre desen ünv sonra koptuk arkadaşlarla. Ailemin zaten tüm akrabaları kavgalı. Kimse ne düğme çağırır ne bayramda gider geliriz. Bir telefon edilse o. İş çevresi zaten yok.
Bu şartlar altında nasıl koca bulunur inanın aklı başında bir insan olarak bilmiyorum. Naçizane görüşlerini kibar bir uslupla bildiren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Şuraya bir düzeltme yapayım: HİÇBİR konuda genelleme yapmadım, Tüm kuran kursları böyledir, kötü niyetlidir demedim. Ya da tüm kurumlar asgarı ücretin altını veriyor ya da herkese torpilli demedim, böyle bir şey aklımdan da geçmez. Bunu böyle algılamak sizinle zihniyetinizle alakalı bir şey. Niye herkes lafin altında ters manalar arıyor, derdiniz nedir?
Ne yaşadıysam DÜRÜSTÇE onu yazdım. Bana ne gerisinden. Altında manalar aramayın. Yok çünkü. Genelleme yapmak, laf göndermek, zan altında bırakacak bir anlam çıkmaz yazdıklarımdan. Şaşırıp kaldım yorumlara, nasıl düşünceler bunlar. Algı yaratmakla islamı karalamakla din adamlarını aşağılamak iş aramamakla iş beğenmemek tembellikle bile suçlandım. Psikolojik tanı koymaya çalışanlar yok siz o meslegi yapamazsınız diyenler var. Bu düşünce şekillerini aklım almıyor. Bu yorumlara karşı olumsuz yorum yazınca ben kötü oldum. Gerçekten şaşkınlık içindeyim.