evde istenmiyorum, nasıl bulunuyor bu kocalar?

Annenizin size yaklaşım tarzı çok can sıkıcı olmalı, iş arayışınız ve hâli hazırda evden yaptığınız bir işiniz zaten varmış. Olabildiğince kenara para atmaya çalışıp, daha iyi bir iş bulduğunuzda kendi evinize geçmeye bakın. Evlilik meselesinde de kendinizi çaresiz hissederek adım atmayın, bu çözümden çok sorun getirir.

Kendinizin, bu sıkıntılardan dolayı da depresif hâle gelmesine de izin vermemeye çalışın, depresyon vb atlatilmasi zor ve uzun süreçler, hiç girmemeye çalışın. Bir şekilde aktif kalmaya çalışın hayatın içinde. Yukarda bir çok arkadaş örnek vermiş. Online kurslar, yabancı dil, kitap kulüpleri, vakıf/dernek(ahbap, mezun olunan üni ve bölüm buluşmaları şu an hep online oluyor takip edin iletişime geçin mesela, meetup gibi yerler hem sosyalleşme hem dil için yararlı olabilir vs.) gibi yerlerin aktivitelerine katılabilirsiniz.

Benim tanıdığım birisi var sizden sanırım bir kaç yaş büyük, bizim sosyal grubumuza (fakülte kulübü gibi bir yer) yıllar sonra katıldı, bizim fakülte mezunu olmamasına rağmen. Hepimizden daha çok konuşur, aktiftir, katılır etkinliklere, tanımıyorum vs demez, ilk başlarda çoğu kişi için aman ne çok konuşuyor, kim bu şeklinde bakilirdi kendisine, şimdi çok benimsendi mesela.

Yani yilmayin, o cekingenliginizi atmaya çalışın öncelikle. Hayat su gibi akıp geçiyor, yaşanmamışlıklar biriktirmemeye karar verip harekete geçince adım adım, başlarda utana sıkıla da olsa ilerlersiniz.

Her şey gönlünüzce olur umarım.

Evet katılıyorum. İsim vermeyeyim ama Instagram'da önceden beyaz yakalı olup, istifa edip, şu an harika işler çıkaran insanlar var. Cesaret önemli

Evet katılıyorum. İsim vermeyeyim ama Instagram'da önceden beyaz yakalı olup, istifa edip, şu an harika işler çıkaran insanlar var. Cesaret önemli
Booktuberların isimlerini özelden yazar mısın? Ben de merak ettim

Evet tek maaşla ayrı eve tek başına çıkmak malesef ülkemizde nerdeyse imkansız, ama ev arkadaşı bulup çıkabilirsiniz. Benim bir sürü özel okulda çalışan arkadaşım ev arkadaşlarıyla yaşıyor, mis gibi de yaşıyorlar. Evde kafalarına göre takılıp tatillerine beraber gidiyorlar. Evden ayrılmanın tek koşulu evlenmek değil. Umarım düzeninizi kurarsınız, içinizi ferah tutun.

Onlardan cok var youtubeda da cok denk geliyorum ben instagram pek girmiyorum youtubeda cok takılıyorum :) ilham olan cok isim var

Buradan yazın ben de bakmak istiyorum. Ya da özelden, hangisi kolayınıza geliyorsa. Teşekkürler.
Bir ada diye bir kanal var kadin IK uzmani ayni zamanda uzman kocluk yapiyor eşi felsefe doktorasi mi ne yapıyor ben evli olduklarini bilmeden izlemeye başlamıştım is partneri sanmistim :) onlarin kitap kulübü olduğunu duymustum bir videolarinda
Ipek diye bir kiz var, fatma var soyadını animsamiyorum begüm (klasik okur) var
Ayse Ümit Karabacak var aslinda birini izlemeye baslayinca diğerleri de zaten önerilerde çıkıyor ben bazen ütü yaparken bile açıyorum dinliyorum kitap yorumu olsun, alışveriş videosu olsun bana iyi geliyor
Evde is yaparken de Şeyma Ünal, Basak Kablan, Beyhan Budak gibi kisilerin motivasyon videolarini açıyorum sanki bir arkadaşla sohbet ediyormuşum hissi veriyor. Geçenlerde Beyhan Budak'ın bir videosuna denk geldim ki o da memurluktan istifa etmis cok şaşırmıştım :) diger isimler de kurumsal hayatı bırakan kisiler Seymanin birkac markasi da var hatta
Aslında instagram daha geniş bir alan ama ben oyle takip edeyim begeneyim kafa yoramiyorum :) elimde devamlı telefonla meşgul olmayi sevmiyorum ama videolar is yaparken de arka planda çaldığı için sesli kitap gibi ufuk açıyor.

Özelden yazacaktim konu sahibesi de isteyince diger okuyanlara faydası olur diye yaziverdim :)

Eleştiri yapanlar ya gazete okumuyor ya da beyaz TV izliyor sadece. Türkiye 'de torpilsiz herhangi bir yere giremezsin, inanılmaz yoz bir toplumuz bu net. Partizanlıga gerek yok! İkinci olarak da Ensar dernegi ve tecavüzcülerini unutmadık, kimse Örtbas etmesin bunlari... asıl meseleye gelirsek... valla benim bu konudaki fikrim (tüm eleştirileri göze alarak söylüyorum) belirli bir yaştan sonra ya araya birileri girecek ki koca bulunacak ya da İnternet ortamında şans denenecek... baska cok zor, hele ki pandemi mandemi iyice bitirdi sosyalleşme olanaklarını.

Farkında olmak gerisini getirir buraya konu açmışsanız farkındalık kazanmışsınızdır, ya kendinizin farkında olmasaydınız.

Ilk aşama tamam kendimizin farkında olduk geriye diğer şeyler yani hatalarımız, yanlış yonlendirildigimiz davranışları deneye yanıla doğrusunu bulmakta , küçük yaşta aileye bağlı o kurallara bağlı olmak zorunda kalıyoruz ama kendi ayaklarımızın üstünde duyabileceğimiz bir yasa geldiğimizde o evdekinkurallar öğretiler yanlış gelmeye başladığında kendi yolumuzu çizmek için çaba göstermeliyiz zorlukları göze alarak geçmişten gelen bu hatalı zinciri kırmak zorundayız , değişimin temel prensibi olağanüstü durumlardır kimse ben bedel ödemeden değiştim diyemez dese de hakkını verememiştir o değişim değildir hayatınızı biraz sarsın, iş bulun para biriktirin bi ne kim olduğunuzu ortaya koyun bennyapabilirim yapıyorum da duyabilseniz araba ev alın ne bileyim bi kereliğine de olsa ailenizin faturalarini giderlerini tek basiniza bi karsilayin bakalim yapabiliyor musunuz once kendiniz inanin basarin sonra digerleri ikna olur o zaman ayri eve de cikarsiniz kendine guveniniz de gelir guzellik gorecelidir , kendine guvenen insanlar cekicidir aurasi vardir diye dusunuyorum , işte O zaman seçilen değil seçen olursunuz eş adaylarınızı. Hepimizin aile içinde benzer sıkıntıları olmuştur, okuyacağım dersin kızlar okumaz derler öyle bi okursun ki başarırsinki ağızlarını açamazlar ben para kazanicam dersiniz inanmazlar ama bunu ortaya icraatle koymak gerekiyor inanin kendinize azicik inanin . Kafes hayati yasamayin ailenizle. Kendinizden kendiniz mesul olun cesur olun.

İşsizlik günümüzün en büyük problemi. Bir de Pandemi şartları eklenince iyi bir iş bulmak imkansız gibi bir şey. İyi kötü bir geliriniz varmış. Kıymetini bilin. Evlilik meselesi de çok zorlaştı. Siz diyorsunuz ya güzel değilim mesleğim iyi değil falan. Etrafımda hem güzel hem kariyerli 30 yaş üstü birçok bekar var. Evlenmek istedikleri halde evlenemiyor lar. Amacım karamsar bir tablo çizmek değil ama zor bir dünyada yaşadığımız bir gerçek. Bir taraftan iş arama çalışmalarına devam edin. Yakın olduklarınıza evlilik isteğinizi belirtin. Ama en önemlisi mevcut durumla mutlu olmayı da öğrenin. Hayatta herşeyi istediğimiz gibi yönetemiyoruz.

Amma abartıyorsunuz ya insanlar şuraya iki kelam bir şey yazamıyor.

Tek okuyan siz olmayacaginiz icin sorun degil,belki yazdiklarimdan birileri bir seyler ogrenir memnun olurum ben de.
Evet çok güzel yazmışsınız, teşekkür ederim kendi adıma. Ben de çok karamsar bir insanım bazı konularda ama bir şeylerin peşinde koşup vazgeçmemek sanırım önemli olan.

Sizi çok iyi anlıyorum. Dandik dediğimiz işler bile referans istiyor veya tecrübe istiyor...
Hangi iş görüşmesine gitsem ''asgari ücret'' diyorlar. Her şarta evet diyorum, yine de alım yok. Çağrı merkezlerine başvuru yapıyorum artık. Daha önce çağrı merkezinde tatsız bir olay başıma geldi ama ne yapayım? İş yok.
Evleneyim diyorum, şimdiki erkekler evlenmeye niyetli değil. Karşıma çıkanlar hep gönül eğleme derdinde. Yaşım 27. Sıkışıp kalmış durumdayım. Evde de anneme batıyorum artık. İyi ki kadınlar kulübü var. Bunları yaşayan tek ben değilmişim, üç aşağı beş yukarı bir çok insan bunları yaşıyor diyip rahatlıyorum.

Nihayet anlayan biri çıktı, Allah razı olsun. Çok samimi söylüyorum.

Ev arkadaşı bulun sitelerden. Ben bu asgari ucretliyim ayrı eve çıkamam kafasını anlamıyorum. Üniversite hayatında aylık 1000 TL bile harçlığı olmayan birsürü kişi tanıdım biriyle eve çıkan. Yurda çıkın,1+0 aparta çıkın. Asgarinin bir tık üstünü alıyorum. Maaşımın 4 te 1 ini sadece kiraya veriyorum, köpeğim var param pek yok borç içindeyim. Ama huzurum var. İyi bir mesleğim olamsina rağmen ıssız kaldığım dönemde agirima da gitse garsonluk yaptım. Ücç beş kuruş için.

Son düzenleme:
O zaman burada çalışan tüm kadınlar torpille bir yere geldi

Güzel değilim demissiniz ama akıllısınız bence. Yani burada ki bir çok kişiden daha çok olduğu kesin.
Evde oturarak hayatınızın aşkı bulunmaz, ha çevre olsa belki bi görücü falan ile mantık evliliği olabilirdi ama o da yok anladığım kadarıyla. Yaş hala genç o zaman ne yapıyoruz? Dans! Ama her yer kapalı...
En iyisi azı çoğu kenara koyup, türkiye şartlarında tek sosyalleşme alanı olarak, bir işe girmek.
O zaman kendinize ait bir eviniz de olur, belki aşkta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…