evde istenmiyorum, nasıl bulunuyor bu kocalar?

Bir tane twitter kullanıcısını takip ediyordum hatta bu platformda da var sanırım. Fen bilgisi öğretmeniydi atanamamıştı okul öncesi öğretmenliği okudu, şu an bir anaokulunda çalışıyor. 4 yıl ne ki.. Hem çalışıp hem de açık öğretimden okul öncesi öğretmenliği okuyabilirsiniz mesela. Bu sadece bir örnek. Araştırsanız kim bilir daha ne fırsatlar vardır.

Konunuzu bir kaç yorumunuz okudum da hep olumsuz hep negatif hep agrasif yani evde de mi böylesiniz bilmiyorum annenizi kesinlikle haklı bulmuyorum ama evin içindede böyleyseniz bir yerden sonra herkesin canına tak eder resmen hayat enerjisini sömürüyorsunuz inanın.
Coğrafya bölümünün alım oranını bilmiyorum ama hem sosyalleşmek hem evden uzaklaşmak hem enerjinizi atacak başka bir yer bulmak için atanmalısınız bu sene için geç artık belki ama gece gündüz demeden çalışırsanız neden olmasın
Ama çocuk filan bakma işi size göre değil bu yorumu yapan arkadaş güzel niyetli ama sizde o sabrı göremedim

Konunuzu bir kaç yorumunuz okudum da hep olumsuz hep negatif hep agrasif yani evde de mi böylesiniz bilmiyorum annenizi kesinlikle haklı bulmuyorum ama evin içindede böyleyseniz bir yerden sonra herkesin canına tak eder resmen hayat enerjisini sömürüyorsunuz inanın.
Coğrafya bölümünün alım oranını bilmiyorum ama hem sosyalleşmek hem evden uzaklaşmak hem enerjinizi atacak başka bir yer bulmak için atanmalısınız bu sene için geç artık belki ama gece gündüz demeden çalışırsanız neden olmasın
Ama çocuk filan bakma işi size göre değil bu yorumu yapan arkadaş güzel niyetli ama sizde o sabrı göremedim
Karamsarım doğrudur, yıllar böyle olmayı öğretti. Olumsuz dediniz yazdığım yorumlara, bilip bileden suçlamayın insanı, yazılan yorumlara hitaben öyle cevaplar veririm. Siz de güzel yargıladınız, beni eleştirirken. Bakın siz de aynı şeyi yapabiliyorsunuz demek. Elin aybını arayacağım diye kendi aybınızı görmez oldunuz, zira ben hiçbirinizin aybıyla ilgilenmiyorum. Kendi yaşadıklarımı yazdım, gerisi yazılan yorumlara açıklama.
Bu formda işlerin böyle yürüdüğünü bilmiyordum, bilseydim ya da dört beş sayfalık açıklama yazardım ya da üyeliğimi iptal ettirirdim, bir dahakine kütük bilgilerini de ekleyeceğim, insanı çileden çıkaracak kadar detaylı sorular soruldu.

Bir tane twitter kullanıcısını takip ediyordum hatta bu platformda da var sanırım. Fen bilgisi öğretmeniydi atanamamıştı okul öncesi öğretmenliği okudu, şu an bir anaokulunda çalışıyor. 4 yıl ne ki.. Hem çalışıp hem de açık öğretimden okul öncesi öğretmenliği okuyabilirsiniz mesela. Bu sadece bir örnek. Araştırsanız kim bilir daha ne fırsatlar vardır.
O konuyu sormayın hocam, yüksek lisans yapayım dedim, ailem bu kadar sene okudun, biz tekrar senin için eşe dosta öğrenci demeyiz, utanırız dediler. ben de çok üstelemedim, tabi suçlamıyorum ailemi, üsteleseydim iyiydi.

Nereden biliyorsunuz cabalamadığımı? Evet koca aramadım, ama her günü iş arayarak geçirdim. Her alllahın günü. Üç yıldır işsizim, ondan önce de işsiz kaldım iki yıl, haksızlık ediyorsunuz bakın. Alan dışı başvurduğum kaç tezgahtarlık kasiyerlik sekneterlik ilanı var biliyor musunuz?

Beni camiye göndermediler, kız başına bir şey gelir diye. Aynı şekilde kuran kursuna. Öğrenen öğrenir, ben de çat pat kendi çabala öğrendim. Ama mesele bu değil.
Beni de annem camiye göndermedi hatta biz sitede oturuyorduk hemen site cikis kapisinin karsisiydi evimize de 200 m yakinliktaydi ama babam sehir dışı gorevdeyken annem kiyamadi basina bir sey gelirse diye. O zaman cok icerlemistim cocuk akli ama sonra kiz kuran kursuna gittim 21 yasindaydim, bir yerde sekreterlik yapıyordum isten cikmis evde 2 haftada bunalmistim, annem de sosyallik icin gidiyordu yanına takildim :)
Hersey bir vesile yani
Madem cok icinizde kaldi, açıktan ilahiyat okuyun ikinci üniversite olarak ve online bile Arapça/Kuran okuma kurslari var zoom veya skype üzerinden ders alabiliyorsunuz. Onlara katılabilirsiniz.

Halk egitimlere de başvuru yapabilirsiniz, coğrafya olmasa da baska alanlarda da ders verebilirsiniz öğretmensiniz neticede, ogreticilik vasfinizi her türlü kullanabilirsiniz. Ucretli öğretmenlik olmadi demissiniz halk egitimdekiler de ayni mantik zaten. Hatta 12 öğrenci bulabilirseniz kurs da açabilirsiniz.
Yine aciktan ikinci uni. olarak okuyabilir, yeni bir bransta kendinize alan acabilirsiniz. Öğretmen olduğunuz için aslinda elinizde gercekten altin bileziginiz oldugunu düşünüyorum, ben egiticinin egitimi sertifikasi almistim egitmenlik yapabilmek için. Üstelik daha 3 sene önce aldım, belki haftasonlari halk egitimde ders veririm vasıfsız olmayayim biraz bilgim olsun diyerek almistim sertifikayi.
Udemy gibi yerlerde videolar cekip dersler verebilirsiniz, size cok gelir getirmez ama bir kapi acabilir.
Sosyallesme maksatli dernek ve kuruluşlarda gonullu faaliyetlere katilabilirsiniz TEGV/TOG gibi. Ben meslegim olmasa bile is yerinde cok kisiyle telefon gorusmesi yapiyorum (evde oldugum icin biraz da mecburen), inanin yuzunu hiç gormedigim bir cok insanla iletişim kura kura bir samimiyet oluştu. Artik direkt adimla hitap ederler ya da bir sey oldu mu whatsapptan bile yazışırız.
Yani bir yerden baslamak gerekiyor.

Aklima bir arkadasim geldi. Kendisi bizle okurken cok arkadas edinme derdinde degildi, "kaliteli yalnizlik yegdir" derdi. Hak verir ve olgun oldugunu düşünürdüm. Sonra aciktan 4 yıllık okudu ayrica mühendisliğe de tamamladi. Simdi 40 yaşında 3 diploma, sıfır is tecrübesi ve çevre ile is bulamiyorum diye ağlıyor. Hic arkadasi yok, ailesinden sadece babasi var kimsesi yok. Gecenlerde konustuk bunalimda atanamadim diyordu.
Simdi bu arkadasim okumus etmis tamam ama sosyal hayatını geri planda tuttugu ve cevresi de olmadigi için arkadassizliktan ve issizlikten dolayi mutsuz. Kendini de dogru ifade edemiyor. Eee bu yastan sonra kim ise alsin ki?
Siz daha 30larin basindasiniz, is tecrübeniz de var. Illa ki bir kapi acilir, üzülmeyin.

Konu öğretmenlik olunca maaş standardı düşük oluyor maalesef. Nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama kolej vs gibi yerlere başvurun bence. Kolejlerde 3 bine yakın maaş veriliyor diye biliyorum.
Nasıl koca bulunur konusunda fikrim yok :) Ama şuan size en iyi gelecek şey evden çıkıp biraz sosyalleşmek bence. Pandemi olmasa kursa vs giderdiniz ama işte.
Bu arada ingilizcenizi de geliştirmeye bakın fırsatınız varsa. Bir iki sene içinde yeterince geliştirirseniz iş imkanlarınız artar. Özel ders vs verirsiniz coğrafyaya ek olarak.

kuran kursuna gitmek istedim göndermediler. ( Gerçi bu konuda kızmıyorum, az taciz tecavüz çıkmıyor o hocalardan)
O taciz tecavüz edenler hocalar değil yalnız çok yanlış anlamışsınız. Bahsettikleriniz şarlatanlar, koca bulma büyüsü vs için başvurmadığınız sürece, Kur'an kursunda kimse sizi taciz etmez. (Kadınların Kur'an kursu hocası zaten kadın oluyor )

Neyse bunun dışında sosyal medya dan vs tanışabilirsiniz belki birileriyle. Oralarda da güvenmek zor her çeşit insan var. Anneniz çevresine söylesin sorsun bence. Belki birileri çıkar

Madem cok icinizde kaldi, açıktan ilahiyat okuyun ikinci üniversite olarak ve online bile Arapça/Kuran okuma kurslari var zoom veya skype üzerinden ders alabiliyorsunuz. Onlara katılabilirsiniz.
O konularda takıntım yok, kendi öğrendim az çok. İstediğim ayetleri okuyorum, konuyu israrla oraya çekip ters yorumlar yaptılar. bu yüzden konu geldi kuran kurslarına. Arkadaşınıza da başarılar ve şans diliyorum. Allah hepimizin yolunu açık etsin.

O taciz tecavüz edenler hocalar değil yalnız çok yanlış anlamışsınız. Bahsettikleriniz şarlatanlar, koca bulma büyüsü vs için başvurmadığınız sürece, Kur'an kursunda kimse sizi taciz etmez. (Kadınların Kur'an kursu hocası zaten kadın oluyor )

Neyse bunun dışında sosyal medya dan vs tanışabilirsiniz belki birileriyle. Oralarda da güvenmek zor her çeşit insan var. Anneniz çevresine söylesin sorsun bence. Belki birileri çıkar
Hiç kuran kursuna gitmedim, bilemeyeceğim hocalarını, bizimkiler bu gerekçeyle göndermedi, kısıtladılar bizi küçükken bunun için yazdım, herkes kendine göre yorumlamış, kendi çabamla öğrendim dini. Benim için yeterli. Sağ olun, tavsiye için.

Karamsarım doğrudur, yıllar böyle olmayı öğretti. Olumsuz dediniz yazdığım yorumlara, bilip bileden suçlamayın insanı, yazılan yorumlara hitaben öyle cevaplar veririm. Siz de güzel yargıladınız, beni eleştirirken. Bakın siz de aynı şeyi yapabiliyorsunuz demek. Elin aybını arayacağım diye kendi aybınızı görmez oldunuz, zira ben hiçbirinizin aybıyla ilgilenmiyorum. Kendi yaşadıklarımı yazdım, gerisi yazılan yorumlara açıklama.
Bu formda işlerin böyle yürüdüğünü bilmiyordum, bilseydim ya da dört beş sayfalık açıklama yazardım ya da üyeliğimi iptal ettirirdim, bir dahakine kütük bilgilerini de ekleyeceğim, insanı çileden çıkaracak kadar detaylı sorular soruldu.
Yargılayabirsiniz yapıcı eleştiriye razıyımdır sorun etmem sizde dert etmeyin ayıp aradığımı nerden çıkardınız onu da anlamadım yukarda yazıklarım ayıp mı geldi size ?
Ha bende yapıcı eleştirmeye çalıştım hayata olumsuz baktığınızı çevrenizi yorduğunuzu belirttim belki dönüp bir kendinize bakarsınız diye o kadar dolusunuz ki her şeyi farklı algılıyorsunuz psikolojik alanla çok ilgili değişim ama yardım almalısınız bence
Bir de öneride de bulundum KPSS atanma filan dedim onları da görmediniz tabi klasik olacak ama bardağın dolu taraflarına bakın
Kendinizi yoruyorsunuz böyle hayatınızı da daha da zorlaştırıyorsunuz

Hiç kuran kursuna gitmedim, bizimkiler bu gerekçeyle göndermedi, kısıtladılar bizi küçükken bunun için yazdım, herkes kendine göre yorumlamış, kendi çabamla öğrendim dini. Benim için yeterli. Sağ olun, tavsiye için.
Ben de kendim öğrenmiştim :) ailem de sizinki kadar kısitlayici degildi ama ister istemez kiz evlat olunca daha cok üstüme dusuyorlardi. Hatta o zaman kizip suçladığım seyler icin şimdi iyiliğimi dusunduklerinden diye düşünüp kızmıyorum artik. Bazen biz ailemizle ayni düşünmeyiz haksiz da olabilirler ama herkes kendi bakis acisiyla iyi olduğunu düşündüğü seyi yapiyor.

Yargılayabirsiniz yapıcı eleştiriye razıyımdır sorun etmem sizde dert etmeyin ayıp aradığımı nerden çıkardınız onu da anlamadım yukarda yazıklarım ayıp mı geldi size ?
Söylediklerinizi böyle algıladım, herkes beni yanlış anladığı gibi ben de sizi kırıcı algıladım. O kadar yorumun üzerine yazdıklarınız olumlu eleştii olarak algılamadım. İslamı karalamakla bile suçlandım, tabi sizinle alakası yok bunun. Sadece şaşkınım. İnanın bin pişamna oldum. konuyu açtığıma, şimdi nasıl kapanır onu da bilmiyorm.

Bakın zaman artık eskisi gibi değil. Hiçbir şeyin garantisi yok. İşin yok, eşin yok, çocuğun yok. Herkes kendini güncellemek zorunda. Ben akademisyenim ama akademisyen olmadan önce hukuk kazanmıştım. Sonra doktora falan derken kaldı ama bir şekilde bitireceğim ve kendime başka bir alan açacağım. Bu demek değil ki akademisyenligi bırakırım ama neden başka bir altın bileziğim olmasın? Coğrafya evet sıkıntılı bir alan ama böyle derseniz çok zorlanırsınız. El işiniz iyiyse amugurimi diyorlar sanırım ondan öğrenin. Bakarsınız örgü kursu açarsınız 🙏 yada çocuk bakın bir süre 🤷 şu dönemde herkes bakıcı arıyor. Maddi durumunuzu toparlayinca bırakırsınız. Yazılım sektörünü çok seviyorum ben ama onun içinde sağlam bilgisayar lazım eğer ilginiz varsa araştırın derim. Yukarıda bir arkadaş eğitim danışmanlığı yazmış ki bence çok mantıklı. Bunlar aklıma gelenler. Daha düşünsem neler çıkar.

Fakat; iş bulunca her şey düzelmiyor. Hem mebde çalıştım halen akademideyim ve şuna kanaat getirdim; ülkemizin insan profili düzelmeden bu zorluklar hep bizimle olacak. Evlilikte öyle. Sitede açılan konulara bak; elti, kv, görümce konuları. Eğitimli olup olmamakta bir yere kadar etkiliyor. Hatta bir haberim var; çocuk olunca da sorunlar bitmiyor. Onu çıkarın aklınızdan. Mücadele edeceksiniz. Pes etmeyip; her zaman ileriye bakacaksınız. Sorun değil çözüm odaklı olmazsanız çok zorlanırsınız.

Bakın zaman artık eskisi gibi değil. Hiçbir şeyin garantisi yok. İşin yok, eşin yok, çocuğun yok. Herkes kendini güncellemek zorunda. Ben akademisyenim ama akademisyen olmadan önce hukuk kazanmıştım. Sonra doktora falan derken kaldı ama bir şekilde bitireceğim ve kendime başka bir alan açacağım. Bu demek değil ki akademisyenligi bırakırım ama neden başka bir altın bileziğim olmasın? Coğrafya evet sıkıntılı bir alan ama böyle derseniz çok zorlanırsınız. El işiniz iyiyse amugurimi diyorlar sanırım ondan öğrenin. Bakarsınız örgü kursu açarsınız 🙏 yada çocuk bakın bir süre 🤷 şu dönemde herkes bakıcı arıyor. Maddi durumunuzu toparlayinca bırakırsınız. Yazılım sektörünü çok seviyorum ben ama onun içinde sağlam bilgisayar lazım eğer ilginiz varsa araştırın derim. Yukarıda bir arkadaş eğitim danışmanlığı yazmış ki bence çok mantıklı. Bunlar aklıma gelenler. Daha düşünsem neler çıkar.

Fakat; iş bulunca her şey düzelmiyor. Hem mebde çalıştım halen akademideyim ve şuna kanaat getirdim; ülkemizin insan profili düzelmeden bu zorluklar hep bizimle olacak. Evlilikte öyle. Sitede açılan konulara bak; elti, kv, görümce konuları. Eğitimli olup olmamakta bir yere kadar etkiliyor. Hatta bir haberim var; çocuk olunca da sorunlar bitmiyor. Onu çıkarın aklınızdan. Mücadele edeceksiniz. Pes etmeyip; her zaman ileriye bakacaksınız. Sorun değil çözüm odaklı olmazsanız çok zorlanırsınız.
Açıkçası evlenmek umurumda değil, bugüne kadar ne evlenmeyi ne çocuk yapmayı hayal ettim, evden gitmeye çalışıyorum. İş bualayınca yıllardır, koca olur dedim. Formda konular benim de dikkatimi çekti, ama hiç içeriklerini okumadım. Allah sabır versin cümleten.

Söylediklerinizi böyle algıladım, herkes beni yanlış anladığı gibi ben de sizi kırıcı algıladım. O kadar yorumun üzerine yazdıklarınız olumlu eleştii olarak algılamadım. İslamı karalamakla bile suçlandım, tabi sizinle alakası yok bunun. Sadece şaşkınım. İnanın bin pişamna oldum. konuyu açtığıma, şimdi nasıl kapanır onu da bilmiyorm.
İşte birçok arkadaş belirtmiş genelleme yapmayın diye o tarz insanların nerde karşınıza çıkacağı hiç belli olmaz malesef okullarda bile var böyle insanlar bu mantıkla okula da göndermeyelim çocukları Allah uzak etsin evin içinde ailesi tarafından bile tacize uğrayan çocuklar var öğretmen olur atanırsınız inşallah o zaman hayatta bu da mı oluyormuş dediğiniz iğrençlikler duyacaksınız(inşallah kimse yaşamaz kimse de duymaz ama var ne yazık ki) bu mantıkla dünyaya gelen çocuklarımıza önce doğruyu yanlışı korunmayı öğretip sonra da Allah’a dua edeceğiz böyle insanlardan korusun die
Bu mantıkla olumsuzu düşünüp tedbir alıp hayata devam etmek gerek

Açıkçası evlenmek umurumda değil, bugüne kadar ne evlenmeyi ne çocuk yapmayı hayal ettim, evden gitmeye çalışıyorum. İş bualayınca yıllardır, koca olur dedim. Formda konular benim de dikkatimi çekti, ama hiç içeriklerini okumadım. Allah sabır versin cümleten.
Ben buraya çok önceden yazmıştım; o zaman daha 26 yaşında falandim sanırım. Türkiye güç ülkesi demiştim. Eliniz birçok açıdan güçlü olsun naçizane tavsiyemdir. Sonrası çorap söküğü gibi gelir.

Ben de hep yuksek lisans okumak istemisimdir hala okuyamadim icimde ukde
Hatta uzaktan tezsiz yuksek lisans mi yapsam diyorum ama ileride doktoraya yükseltmek zor olur diyorum. Sonra aman sen oku ileride ayni alanda tezliye geçip dersleri saydirirsin diye kendimi motive etmeye calisiyorum :)
Senin yazına eklemek istedim benzer konuda bahsedecegim icin
Kardesim mühendis 27 yasina girecek, aciktan iki senelik web kodlama okuyor. Is bulmak sorun oldugundan simdi evde kendini gelistirmeye odakli. Online egitimlere katiliyor cogu egitim pazarlama satış üzerine. Yani 3.bir alan :) hatta belki ise girmem kendi isimi kurarim diyor ki her türlü manevi destek veririm. Dediğin gibi her an kendimizi güncellemek gerekiyor.

Bu arada konu sahibine bir öneri daha ;
Kitap okumayi seviyorsaniz, kitap kulupleri var artik hersey online pandemiden dolayi. Onlara katılabilirsiniz benim videolarini izlediğim booktuberlar var onlar düzenliyor da ben onlar kadar okumadigim icin katilmadim hic :)
iienstitu diye bir platform var ben 2017den beri uyeyim kardesimi de yonlendirdim bir memur genc arkadasa da tavsiye etmiştim ikisi de benden cok egitim aldilar :) hatta bu memur çocuk kendi egitim platformunu kurdu kendi sektörü ile.ilgili ücretsiz eğitimler veriyormus cevresine. Memur değil de özelde çalışıyor olsaydim yapacak cok is var aslinda ek olarak.

evlilik kolay mı sanıyorsunuz , bin bir türlü riski var ve ne cami tacizine nede erkek önünden geçerken ki sıkıntıya nede aile evine benzer . önce adamın ahlakı gelir ki insan tanımak üç yıldan önce çok zor onu geçtim yirmibiryıllık evlilikte kocasının çocuğuna öldüresiye saldırdığını kocasının bu kadar öfkeli olduğunu daha yeni gören , kırk yıllık evlilikte aldatılan bütün hayatı aldatıldığını farketmeden geçen , çocuk yapıp tehdit edilen , duygusal dengesizlik oluşturularak manyak edilen nice kadın var burda nerdeyse evlilikte mutlu olmak tamamen hayatı yaşamış olmayı eskiden deneyimli olmayı ve ne kadar zeki olursanız riskte olacağınız gerçeğinizi yüzünüze vurur. isterseniz şam şeytanı olun evlilikte eğer çok görmüş geçirmiş biri değilseniz hayatınız , psikolojiniz tüm algınız değişir delirirsiniz . o yüzden evliliği bir halt sanmayın yasal sekstir sadece yasal seks yapmak için nice kadınlar perişan oluyor burda , boşanması ayrı dert herşeyi ayrı dert . yani öncellikle demir gibi sağlam düzgün sabit bir iş , asla işten çıkma düşüncesi olmayacak bir iş , sonra biraz felsefe , psikoloji okumak , insan seçme konusunda ise canınızın baya bi canması gerekiyor tüm insanların cehennem gibi bir yüzleri vardır bunu unutmayın . size diyebileceğim iş konusunda oturtun hayatınızı daha sonra ayrı ev mi tutarsınız edersiniz size kalmış fakat işinizi oturtmadan hayatınızı bir adamın insafına bırakmayın , şimdi ki anne stresinizi kibariyenin annem şarkısı dinlyerek ararsınız.

evlilik kolay mı sanıyorsunuz , bin bir türlü riski var ve ne cami tacizine nede erkek önünden geçerken ki sıkıntıya nede aile evine benzer . önce adamın ahlakı gelir ki insan tanımak üç yıldan önce çok zor onu geçtim yirmibiryıllık evlilikte kocasının çocuğuna öldüresiye saldırdığını kocasının bu kadar öfkeli olduğunu daha yeni gören , kırk yıllık evlilikte aldatılan bütün hayatı aldatıldığını farketmeden geçen , çocuk yapıp tehdit edilen , duygusal dengesizlik oluşturularak manyak edilen nice kadın var burda nerdeyse evlilikte mutlu olmak tamamen hayatı yaşamış olmayı eskiden deneyimli olmayı ve ne kadar zeki olursanız riskte olacağınız gerçeğinizi yüzünüze vurur. isterseniz şam şeytanı olun evlilikte eğer çok görmüş geçirmiş biri değilseniz hayatınız , psikolojiniz tüm algınız değişir delirirsiniz . o yüzden evliliği bir halt sanmayın yasal sekstir sadece yasal seks yapmak için nice kadınlar perişan oluyor burda , boşanması ayrı dert herşeyi ayrı dert . yani öncellikle demir gibi sağlam düzgün sabit bir iş , asla işten çıkma düşüncesi olmayacak bir iş , sonra biraz felsefe , psikoloji okumak , insan seçme konusunda ise canınızın baya bi canması gerekiyor tüm insanların cehennem gibi bir yüzleri vardır bunu unutmayın . size diyebileceğim iş konusunda oturtun hayatınızı daha sonra ayrı ev mi tutarsınız edersiniz size kalmış fakat işinizi oturtmadan hayatınızı bir adamın insafına bırakmayın , şimdi ki anne stresinizi kibariyenin annem şarkısı dinlyerek ararsınız.
👏👏👏👏 Arkadaşımın annesi 35 senelik evlilikten sonra boşandı. Kadının işi yok, gücü yok, parası yok...Allah'tan kızları meslek sahibi de kadına sahip çıkıyorlar. Neydi o laf? Hiçbir kadın geleceğini bir adamın merhametine bırakmamalı.Gaza geldim yazayım. Ben bu forumu çok önceden takip etmeye başladım. 2014 falan olabilir ama hemen üye olmadım. O zamanlar kv konusu daha fazlaydı. Eşimle flört etmeye başlayınca direkt bu konuyu sordum. Eşimin dediği lafı hiç unutmam; cebinde paran varsa, çalışıyorsan kimse sana dokunamaz dedi. Bunu eğer çalışmazsan bana kölesin anlamında demedi. Nitekim 2 senede izin kullandım. Onun kastettiği yukarıda bahsettiğim güçtü. Bu ülkede yaşıyorsak bu ülkenin yapısına ayak uyduracagiz.

X