Nereden biliyorsunuz cabalamadığımı? Evet koca aramadım, ama her günü iş arayarak geçirdim. Her alllahın günü. Üç yıldır işsizim, ondan önce de işsiz kaldım iki yıl, haksızlık ediyorsunuz bakın. Alan dışı başvurduğum kaç tezgahtarlık kasiyerlik sekneterlik ilanı var biliyor musunuz?
Beni camiye göndermediler, kız başına bir şey gelir diye. Aynı şekilde kuran kursuna. Öğrenen öğrenir, ben de çat pat kendi çabala öğrendim. Ama mesele bu değil.
Beni de annem camiye göndermedi hatta biz sitede oturuyorduk hemen site cikis kapisinin karsisiydi evimize de 200 m yakinliktaydi ama babam sehir dışı gorevdeyken annem kiyamadi basina bir sey gelirse diye. O zaman cok icerlemistim cocuk akli ama sonra kiz kuran kursuna gittim 21 yasindaydim, bir yerde sekreterlik yapıyordum isten cikmis evde 2 haftada bunalmistim, annem de sosyallik icin gidiyordu yanına takildim :)
Hersey bir vesile yani
Madem cok icinizde kaldi, açıktan ilahiyat okuyun ikinci üniversite olarak ve online bile Arapça/Kuran okuma kurslari var zoom veya skype üzerinden ders alabiliyorsunuz. Onlara katılabilirsiniz.
Halk egitimlere de başvuru yapabilirsiniz, coğrafya olmasa da baska alanlarda da ders verebilirsiniz öğretmensiniz neticede, ogreticilik vasfinizi her türlü kullanabilirsiniz. Ucretli öğretmenlik olmadi demissiniz halk egitimdekiler de ayni mantik zaten. Hatta 12 öğrenci bulabilirseniz kurs da açabilirsiniz.
Yine aciktan ikinci uni. olarak okuyabilir, yeni bir bransta kendinize alan acabilirsiniz. Öğretmen olduğunuz için aslinda elinizde gercekten altin bileziginiz oldugunu düşünüyorum, ben egiticinin egitimi sertifikasi almistim egitmenlik yapabilmek için. Üstelik daha 3 sene önce aldım, belki haftasonlari halk egitimde ders veririm vasıfsız olmayayim biraz bilgim olsun diyerek almistim sertifikayi.
Udemy gibi yerlerde videolar cekip dersler verebilirsiniz, size cok gelir getirmez ama bir kapi acabilir.
Sosyallesme maksatli dernek ve kuruluşlarda gonullu faaliyetlere katilabilirsiniz TEGV/TOG gibi. Ben meslegim olmasa bile is yerinde cok kisiyle telefon gorusmesi yapiyorum (evde oldugum icin biraz da mecburen), inanin yuzunu hiç gormedigim bir cok insanla iletişim kura kura bir samimiyet oluştu. Artik direkt adimla hitap ederler ya da bir sey oldu mu whatsapptan bile yazışırız.
Yani bir yerden baslamak gerekiyor.
Aklima bir arkadasim geldi. Kendisi bizle okurken cok arkadas edinme derdinde degildi, "kaliteli yalnizlik yegdir" derdi. Hak verir ve olgun oldugunu düşünürdüm. Sonra aciktan 4 yıllık okudu ayrica mühendisliğe de tamamladi. Simdi 40 yaşında 3 diploma, sıfır is tecrübesi ve çevre ile is bulamiyorum diye ağlıyor. Hic arkadasi yok, ailesinden sadece babasi var kimsesi yok. Gecenlerde konustuk bunalimda atanamadim diyordu.
Simdi bu arkadasim okumus etmis tamam ama sosyal hayatını geri planda tuttugu ve cevresi de olmadigi için arkadassizliktan ve issizlikten dolayi mutsuz. Kendini de dogru ifade edemiyor. Eee bu yastan sonra kim ise alsin ki?
Siz daha 30larin basindasiniz, is tecrübeniz de var. Illa ki bir kapi acilir, üzülmeyin.