Selam arkadaşlar
Şu oruçlu günlerde canım fevkalade sıkkın. 31 yaşında evlenmemiş bir kadımın, çok kazanmasam da evden çalışıp asgarı ücrete yakın kazanıyorum her ay. Velakın evlenemediğim için annem evde istemiyor beni. Bıktı benden doğrusu. Kimseye maddi olarak yük olmuyorum, aksine kazandığımın çoğunu eve harçıyorum, kimse otuz yaşını geçti baba parası yiyor demesin. Ama kazandığımla ayrı eve çıkılmaz, özel sektör belli, kimse iş bulamıyor. Ki aramayı sürdürüyorum. Bölüm ataması az, zaten torpil yoksa hayal o iş. Şimdi inanmazlar da geçen yıl çok çalışıp mülakata girdim, referansın kim diye sordular mülakata. Hala buradayız.....
Nihayetinde anne tarafına çektiğimiz için de çok güzel değiliz, kendimizi kandırmayalım. Evlenemedik, şimdi de evde istenmiyorum. Ne yapayım inan bilmiyorum, çok takmazdım bunları kafama da bir yerden sonra insan üzülüyor.
Ama tüm hatayı ona da vermiyor, makyajın çözemediği şey yok. Fakat karakterimize sinen bir çekingelik var. Benim değil diğer kız kardeşimin de öyle. Gençken, ünv okurken vs yarım saat geç gelsek arkadaşlarla hafta sonu bir pikniğe gitsek kıyamet kopardı. Lisede dershaneden çıkma saatlerini takıp ederdi annem. Kütüphaneye yollamazdı. Başını önüne eğ, sağa sola bakma, ağırbaşlı ol, ciddi ol vs bunlarla yetiştik. Dine yakın biriyim, kuran kursuna gitmek istedim göndermediler. ( Gerçi bu konuda kızmıyorum, az taciz tecavüz çıkmıyor o hocalardan) Erkeklerle düzgün konuşamıyordum ben çalışmadan evvel. Belki inanmayacaksınız ama hala kahvehanelerin önünden geçemem, bir refleks gibi sindi üzerime. Çok küççükken saçımı kapadılar, namazında niyazında biriyim de kapalı olmak istemedim, açtım. Çevre desen ünv sonra koptuk arkadaşlarla. Ailemin zaten tüm akrabaları kavgalı. Kimse ne düğme çağırır ne bayramda gider geliriz. Bir telefon edilse o. İş çevresi zaten yok.
Bu şartlar altında nasıl koca bulunur inanın aklı başında bir insan olarak bilmiyorum. Naçizane görüşlerini kibar bir uslupla bildiren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Şuraya bir düzeltme yapayım: Tüm kuran kursları böyledir, kötü niyetlidir demedim. Ya da tüm kurumlar asgarı ücretin altını veriyor ya da herkese torpilli demedim, böyle bir şey aklımdan da geçmez. Niye herkes lafin altında ters manalar arıyor. Ne yaşadıysam DÜRÜSTÇE onu yazdım. Altında manalar aramayın. Yok çünkü. Ne yaşadıysam onu yazdım. Genelleme yapmak için, laf göndermek, zan altında bırakmak için yazmadım. Şaşırıp kaldım yorumlara. Algı yaratmakla bile suçlandım.