Evde iki yabanci

napsamki

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2023
57
59
3
34
6 yillik evliyim iki kucuk bebegim var. Esimle ozellikle bebeklerden sonra kavgalarimiz sıklaştı. Her cift kavga edebilir asıl sorun her kavgada bosanma lafini ima etmesi, agzina almasi. Kendisi gonul almayi, naz niyaz cekmeyi bilmez ya da bana gostermez. Genelde ilk adimi ben atarim barisiriz.
Cocuk sahibi olmayi benden daha cok istedi. Ama bana rahat ve mutlu bir hamilelik lohusalik yasatmadi o donemlerde dahi cok tartismalarimiz oldu.
Simdi en buyuk tartisma sebebimiz ise cocuk bakiminda ondan yardim istemem. Rica minnet yalvar yakar bir sey istiyorum yapmak zoruna gidiyor. O da isyerinde yoruluyormus yorulan sadece ben degilmisim.
Mesela haftasonu erken saatte onu kaldirdim ben uyuyayim bu sefer sen kalk cocuklar icin
diyeyim hemen ters ters laflar, oflayip puflamalar. Zaten iki bebekle yeterince yorulmuyormusum gibi surekli hizmet beklemeler. Kendisi cok ataerkil kafa yapisina sahip malesef. Ona gore ev isleri cocuk bakimi kadinin gorevi kendisi yardim edince lutfetmis oluyormus.
Ben de birkac yildir evdeyim izinde ve cok bunaldim kendime ait bir hayatim kalmadi surekli cocuklarla mesgulum. Aksam geldiginde de ondan yardim bekliyorum destek olsun sen de yoruluyorsun onu da ben yapayim desin ama yok.
Surekli bu tarz kavgalar oluyor aramizda. Ben de disarda calisiyorsam evde de isleri birlikte yapmaliyiz diyorum.
Bambaska bir meseleyi tartisiyorduk kalkti bana maasimi geri gonderdi senin parani istemiyorum artik, para kazaniyorsun diye boyle rahat konusuyorsun dedi. Ben de ona komplekslisin beni kaldiramiyorsun dedim. Bu sefer barismak icin ben yanina gelmicem sen adim atacaksin dedim. Ben de gelmem dedi. En son ayri yasayalim sana katlanamiyorum dedi. Ben de nasil istersen oyle yap dedim.
Bosanmayi ilk ima ettiginde ya onu evden gondermeli ya kendim gitmeliydim. Ayaga dustum boyle beni cepte saniyor herhalde kendisi. Cocuklar kucuk bana mecbur benden ayrilamaz diye dusunuyor galiba.
On gundur ayri odalarda uyuyoruz evde yabanci gibiyiz.
Hala saf gibi yanima gelsin barisalim diye bekliyorum. Bi yandan da senin hic mi gururun yok diye kendime kiziyorum. Ayri yasasak bosanmaya gider. Bosanmak da istemiyorum ama esim hicbir zaman pesimden kosan bir erkek olmadi. Kendimi degersiz hissettiriyor bana.

Ayni öküzden bende de var o ayrı bir hayat yaşıyor ben ayrı gittiği yere kadar dedik sonumuz hayrolur inşallah

En başında böyle olduğunu bildiğiniz halde keşke 2. Çocuğu yapmasaydınız.
Her kavga sonunda adım atan siz oldukça kendini bulunmaz hint kumaşı sanmasına yetmiş.
İşiniz zor maalesef çocuklar mutsuz bir ortamda büyümemeli, boşanmak istemiyorsanız rol yapma yeteneğinize devam etmeniz gerekiyor.

Ben hamile olmadan önce de bir kadının evde yapabileceği tüm işleri aklınıza getirin eşim hepsini yapardı şimdi yemek büyük temizlik her şey onda. Kayınvalidemin bu konuda hakkını yiyemem o eğitmiş.
Tabi insanın içinden de gelmeli o ayrı.

Çocugu anne kendisi için yapıyor. Babalat sadece zevkli kısmında var. Ben çocugq bakta sunu yapayım demem. Kahvaltı hazırlarken çocuk ağlıyorsa hiç oralı olmam. Oda kılıbık değil ya maço,bagırır niye ağlıyor bu çocuk diye kahvaltı hazırlıom nasıl bakayım derim. Seve seve bakmazsa ...
mecbur bırak yorma kendini

Çocuk isterken iyi iş bakmaya gelince zora kacarlar)

Sonradan çok pişman olursun geri adım atma senin yumuşak karnını bildigi için konusmuyoda gelmiyoda madem bosanmaya o kadar hevesli gitsin versin dilekceyi açsın davayi kuru gürültü sakın aldanma zor biliyorum aynı evin içinde bi de çocuklarla cok zor ama sakın pes etme biliyor senin geleceğini bide ben gibi utusunu yapip çayını çorbasını eksik etmiyosan normal davraniyosa küskwn bile ohh ne ala iyice yayar sündürürde sündürür oyuna gelme aynı b.kun lacivertini gördüm iyi bilirim. Oooff erkekler yasaklansın. Habeş maymunu kafalı oğullarına bulunmaz Hint kumaşıymis gibi davranan analarda toplatilsin tedavülden. Saf gibi arayıp bulup biz uğraşıyoruz sonra

maaşını niye ona veriyorsun kendin al bence ona minnet etme. diğer konularda pek tavsiye veremeyeceğim üzgünüm

maaşını niye ona veriyorsun kendin al bence ona minnet etme. diğer konularda pek tavsiye veremeyeceğim üzgünüm
Evin kirasi faturalar zaten gelirimizin yarisi olmus.Esimin de oyle ekstra harcamasi olmaz pek. Onda toplaniyor maaslar ortak hesap acmaya da yanasmadi zamaninda beyimiz. Yani gunumuz turkiyesinde zor geciniyoruz. Ben de maasimi vermezsem iyice burnu surtulur ama gecinemeyiz ki.

On gundur ayri odalarda uyuyoruz evde yabanci gibiyiz.
On gün ayrı uyuyabiliyorsanız ayrı da yaşayabilir eşiniz, sizin boşanma niyetiniz yok sanırım ama bu adama iyi bir ders vermeniz gerekiyor.

Siz iş yaptığınız esnada mecbur cocuklarla ilgilenecek, siz de gündüz çocuklarınızla zaman geçirip akşam yemek yaparken eşinizden çocuklarla ilgilenmesini isteyebilirsiniz. Bu bir iş değil, çocuklarınızla ilgilenmek onu mutlu etmesi gerekiyor.

Benim eşim de çocuk bakiminda doğdu doğalı çok yardımcı olmadı sorsan her zman bakıyorum der ama onunki bakmak değil 1 2 saat oyalamak. Ev işlerine de arada yardım eder yine canı isterse. Bizimki de bir küstü mu günlerce konuşmaz. Keşke benim eşim de ayrılalım dese ben dua ederim yani çünkü sabah akşam bütün yük sende bir de adamın tribini laflarını çekiyorsun. Ben nasıl çözüm buldum eşim küsünce bende gidip konuşmam onun işlerini yapmak bazen homurdansa da ev işlerinde yapabileceklerini yine yap diye söylerim. Mesela alışveriş süpürge. Kendimi çok yormamayi öğrendim bir de kızıma dağıttığı yeri toplanıyorum. 3 4 çeşit yemek yapardım yapmıyorum artık 1 veya 2 en fazla yani böyle insanla yaşamak zor ama ayrılmak istemiyorsaniz katlanmak zorundasınız. Bir de bence çalışıyorsanız bakıcı bulun yada çocuklar büyük mü bilmiyorum okula kreşe gönderin en azndan iş yerinde kafanız dağılır. Anneler olarak işimiz gerçekten zor.

Tatlim bende ayniyim cocuktan sonra erkekler degisiyor galiba anlayamadim bende kendime hic zaman ayiramiyorum artık kendimden yıldım sanki bütün hayatım sadece çocuk üzerine kurulmuş gibi nefes almak istiyorum alamıyorum evin içinde bütün herşey sana bakıyor günde belki 10 kere süpürge makinesiyle geziyorum herseyi döküyor ortalığı mahvediyor insan darlanıyor ciddi anlamda cocuk buyutmek cok zor

Nasil insanlarla evleniyorsunuz ustune cocuk yapiyorsunuz anlamiyorum. Esim her isime yardimci oldugu halde ben cocuk konusunda tereddutluyum siz birinci cocuktan sonraki halini gordugunuz halde ikinci cocugu da yapmissiniz tebrikler. Maasinizi vermeyin nasil gecindiriyorsa gecindirsin burnu iyice surtunsun hala devam ederse bu haline ayrilin zaten evliykende bir faydasini gormuyorsunuz.

Bu tip konularda her şey zincirleme geliyor sanki. Kadının maaşını almalar, kötü davranmalar, hemen çocuk isteme ama hamilelikte bile kadını üzme, lohusalıkta sıkıntı çıkarma, sürekli kavga etme-küsme, gönül almayı bilmemek. Sürekli ayrılığı ima etmeler. Paket program gibi. Böyle heriflerde bu özelliklerin hepsi var. Sanırım kadınların hep alttan alması, hiç ayrılmayacağını hissettirmesi, kadını cepte ve değersiz görme, ataerkil zihin yapısı etkili. Zor biliyorum ama bu evliliğin yürüyecek yanı kalmamış. 10 gün evde yabancı gibi konuşmadan oturmak zaten büyük bir belirti. Boşanıp yeni bir hayat kurmanızı tavsiye ederim.

Bu adama çocuk ve maaşını ona göndermek? Köle yapmışsınız kendinizi farkında mısınız? Maaş göndermeyi hele hiç anlamam. Hizmetini edin, birden fazla çocuk verin, çalışın maaşınızı eline sayın bir de lafını çekin. Boşan desek boşanacak mısın? Sanmıyorum

Böyle adamların ha varlığı ha yokluğu yani ne fark eder ki size sevgi yok saygı yok gönül alma yok ee bu adam niye var benim işim yokken herşeyi göze aldım sevgisiz yasayacagima aç yaşarım dedim boşandım sizin işiniz da varmış yani niye çekerseniz on gün sizden ayrı kalmayı göze almış birini

Sen hem işte çalış gel, hem evde 2 çocukla ev işi yap üstüne bunları duy.. insanı yıpratır.

Kaç çocuğunuz olursa olsun bu yazım tüm kadınlara, önce siz kendi kıymetinizi bilin kadınlar.

Bir sürü ev kadını kocasının bu davranışlarını sadece maddi zorluklardan susmak zorunda kalıyor.
Siz kendi ayakları üzerinde durup çalışan bir kadınsınız psikolojik baskısına güçlü durun.

Hamileliğimin başlarında part time çalışıyordum, yine de ev işlerini yetiştiremiyordum mesela bir gün çamaşırlar katlanmamış oluyordu.

Çok yorgun hissediyordum buna rağmen,
eşim işten geldiğinde yemeği hazır evi temiz buluyordu.
Gerçekten 2 hayvanımız olduğu halde bir toz bile olmuyordu evde.

Bir gün akşam yemekten sonra mutfağın bu hali ne dedi kötü bir şey söylememesine rağmen bir hışımla, o sinirle mutfağın altını üstüne getirip temizledim.

Ertesi sabah kanamam başladı ve yorgunluktan bebeğimi kaybetme noktasına geldim.
10 gün hastanede kaldım.
3 ay kıpırdamadan sadece yatak ve tuvalet arası yaşadım.

Bu süreçte her şeyi eşim yapmak zorunda kaldı yemek, temizlik, çamaşır bulaşık..
Ve iyileştim.
Şuan doğuma kadar izinliyim.

Beni kaybetme korkusu, söylediği şeyin ağırlığını anladı. Anladı ki ev işi çok zor.
Bana hak vermeye başladı ve bir daha ev b.k götürse bile hiçbir şey söylemedi. Temizliği birlikte yapmaya başladık.

Belki de başımıza böyle üzücü bir şey gelmeseydi beni hiçbir zaman anlamazdı. Ki eşim modern zihniyetli bir insandır..

Maalesef çoğu erkek kadınlardan çok çalıştıklarını maddi olarak kazançları eşlerinden yüksekse hele ev işinin önemli olmadığını, sürekli kadınların yapması gerektiğini düşünüyorlar.

Siz kocanızın annesi değilsiniz..

Anladığım kadarıyla eşinizi kaybetmek istemiyorsunuz.
Mesela bir gün yemek yapmayın, temizliğinizi aksatın, ailenizin yanına kısa süreli ziyarette bulunun. Maaşınızı eline vermeyin. Sizsizliği yaşasın, kıymetinizi bilsin.

Lütfen ona göre davranıp kendinizi ezdirmeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı şeyleri yaşıyoruz çok zor gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…