- 27 Eylül 2007
- 177
- 5
Meraba arkadaşlar..Benim çene bölgemde sivilceler ve sivilce izleri var özelliklede mens dönemlerinde biraz artıyo..Özelliklede lekeler için ne yapmalıyım..Ayrıca biraz sa diyah noktalarım var.Ben beyaz tenliyim o yüzden azda olsa çok dikkat çekiyo..
Önerileriniz bekliyorum..Bu arada buğday yağı nelere iyi geliyo..
canım, suna dumankaya'nın kitabına bir göz attım da, sana uyan tarifleri yazıyorum, en kolaylarını yazıyorum bu arada
bunları hiç denemedim ama, onu söyleyeyim
1- dolapta kalmaktan sararmış bir salatalığı ikiye bölüp lekelere sür, demiş. bunu haftada 3 gün yapabilirmişsin.
2- MALZEMELER:
1 elma
1 şeftali
bir tutam şeker
5-6 adet kara üzüm
4 yemek kaşığı şarap
meyveler mikserden geçirilir, kavanoza konur. şeker ve şarap da üzerine ilave edilir, bu karışım karanlık ve soğuk bir yerde 10 gün muhafaza edilir. sonra süzülüp cam şişeye konur. her gün cilde sürülüp 30 dk bekletilir.
3- MALZEMELER:
1 kivi
1 çay kaşığı arı sütü
kivi mikserden geçirilir, üzerine arı sütü ilave edilir. gazlı bez üzerinden veya direkt olarak 30 dk ciltte bekletilir.
4- MALZEMELER:
2 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı su
malzemeler karıştırılır, cilde her gece pamuk ile sürülür.
kolaygelsin a.s.
mrb arkadaslar yuzumde lekeler var bunlari giderebilmek icin , evde uygulayabilcegim bi maske varmi veya ne yapmam gerekir
60 yaşında doktor bir bayanla tanıştım harika bir cildi vardı kırışıklık yok denecek kadar azdı ben botox filan yaptırıyordur diye düşünmüştüm bana ingiltere de çok satılan bitkisel bir kremden bahsetti onun içeriğindekileri söyledi senelerdir cildime ondan başka hiç bir şey sürmem dedi içeriğide aynen şu ACE vitamin ampulu eczanelerde satılıyor a c ve e vitamini yani bunları kırıyorsunuz içine eşit miktarda tatlı bademyağı ve gülyagı koyuyorsunuz göz çevreside dahil sürüyorsunuz inanın başka hiç bir krem sürmenize gerek yok düzenli olarak kullanınca farkı görüyorsunuz
eczaneden ACE vitamin ampulu alıyorsunuz bunları kırıyorsunuz içine eşit miktarda bademyağını ve gülyağını koyup yüzünüze sürüyorsunuz yıkamaya gerek yok.aşırı derecede hassas bir cildim var çok ürün kullandım en pahalısından ucuzuna kadar bir çoğu cildimde kızarıklık yaptı bazılarındada hiç bir değişiklik hissetmedim.1 haftadır kullanıyorum memnunum sonuçta kremlerin içinde vitamin var diyorlar cilde iyi geliyor diyorlar varmı yokmu ne derece doğru bilmiyoruz bunda vitamini alıp kendimiz sürüyoruz.benim fikrim cildinize iyi gelen bir karışımı düzenli olarak kullanın günde iki kere temizleyin yaz kış güneş koruyucu kremi sürün birde beslenmenize dikkat edin gerisi boş