• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde hakkım varmı

Nickianne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2017
361
650
103
31
Ben 4 yıllık evliyim geçen gün kayınvalide ile otururken konu açıldı ben evi oğluma verdim ama senin evde hakkın yok dedi tabi ben şok oldum eşime bekarken vermiş evi evlenmeden edinilen mülklerde eşlerin hakkı olmuyormuş biraz araştırdım acaba eşimin vefatı veya boşanma gibi bir durum olursa benim evde hakkım olmaz mı kardeşleri veya ailesinin hakkı varmı evde bu gibi durumlarla karşılaşan varsa yardımcı olursanız sevinirim

Evlilikten once edinilen mallarda ortak olamazsin sadece miras hakki oluyor ama sartlarini bilmiyorum

Allah uzun ömur versin de bence kocanızın ölümünden önce kaynananın sözüne takilmaniz lazımdı gibi geldi bana

Boşanma durumunda hak iddia edemezsiniz çünkü ev evlenmeden önce edinilmiş. Eşinizin vefatı durumunda mirasçısı olacağınız için sanırım %50 si sizin olur.

Ben 4 yıllık evliyim geçen gün kayınvalide ile otururken konu açıldı ben evi oğluma verdim ama senin evde hakkın yok dedi tabi ben şok oldum eşime bekarken vermiş evi evlenmeden edinilen mülklerde eşlerin hakkı olmuyormuş biraz araştırdım acaba eşimin vefatı veya boşanma gibi bir durum olursa benim evde hakkım olmaz mı kardeşleri veya ailesinin hakkı varmı evde bu gibi durumlarla karşılaşan varsa yardımcı olursanız sevinirim

Ayrılık halinde hakkınız yok evlilik öncesi edinilen malda
Ancak eşiniz vefat ederse 1/3 oranında hak sahibi olabilirsiniz

bi tarafına montelesin deseydin ya neden insanlar böyle durup dururken laf sokma eğilimindeler :kahve:

Evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır. Bekarken verdi ise sizin hakkınız hukuken yok ama o ev eşinle senin ve çocuklarının tabi ki. diyelim boşandınız sizin olmaz. Ama eşiniz vefatında sizin ve çocuklarınızın.
Bence bu ihtimallerle yaşamak yerine eşinle mutlu olmaya bak. Kv densiz belli ki. Söz konusu olması bile çok kötü.

Oof esinizin vefatini dusunmeniz bile cok uzucu iken kv ile evdeki hakkinizin derdine dusmus olmanizi garipsedim.
Mirastan dolayi hakkiniz olur merak etmeyin.

Allah uzun ömür versin kocayı mı öldürüyorsunuz hayırdır?
ikincisi,evlendikten sonra alınan mallar ortaktır..
üçüncüsü b...k mu varmış kaynananız durup dururken bu muhabbeti yapmış yoksa burası benim evim gibi bir cümle mi kurdunuz?

Nasıl konulardan konuşuyorsunuz böyle ya, insan hangi kafayla bunu der ki? Senin hakkın yok vs.
Garip bir ilişkiniz var sanırım.
Miras durumunda hakkınız olur diye biliyorum.

İçinde eşimle çoluk çocuğumla huzurla yaşayamadıktan sonra yerin dibine batsın o ev. Nasıl bu konuları düşünebiliyorsunuz aklım almıyor, eşimin vefat durumu demişsiniz ya inanılacak gibi değil.

ev eşinin üzerinde ise vefat durumunda tek varis sen ve çocuğu olursun. boşanma durumunda da hak iddia edemezsin evlilikten önce edinilen mal ise.

Back
X