benim bi akrabam evde yaptığı işler sayesinde ev yaptırdı vallahi inanmazsınız, tokiden av sahibi oldular...
önceleri eşinin hayırsızlığı yüzünden çok kez battılar iflasın eşiğinde boşanmalara kadar gittiler, ama baktıki kadıncağız koca eline bakmayla olmuyor, el attı böyle işlere ben ondan bildiklerimi yazayım size...beğenen ve hoşuna giden olursa fikir olur...
ilk olarak erişte ile başladı, ev eriştesi yapıp marketlere lokantalara falan satıyordu...iyi para var eriştede çünkü müşteriler özellikle elde yapılan istiyrmuş...
sonra dikişten anladığı için çarşaf pike bebek takımları falan dikip satıyordu...bu tür şeyler hazır değilde el emeği olunca çok para sağlıyor, kendimden biliyorum ben makine nakışı biliyorum ve kurs zamanlarımızda bayanlar gelip zorla talip oluyorlardı şu kadar para vereyim nolur bana sat diyen birsürü kişi geliyordu...ama ben çeyizime yapmak için öğrenmiştim hiç satmadım, satan arkadaşlarım baya kazandılar...
bi yandan börek çörek kurabiye falan yapıp pastanelere satıyordu...
eve çocuk aldı, annesi doktor olan bi çocuğa baktı aylarca..
boncuk işleri yaptı kazaklara gömleklere falan..
bu gibi işler sayesinde şimdi ev sahibi oldu...tabi hemen olmadı bu, zamanla sabırla...
konu sahibine tavsiyem başlangıçta ucuz ve zahmetli görünüyor ama inanın bu şekilde ev geçindiren kadınlar var...
çevrem yok nerden bulayım nereye gidip sorayım diye düşünmek yanlış, girişimde bulunmak lazım, mesela pastanelere kek kurabiye poğaca gibi şeyler yapmakla başlanabilir...
hiçbir pastane mantıcı veya bu gibi yerler ilan vermezler, camlarına yazmazlar bu isteklerini...
sizin girip sormanız icap eder...akrabam öyle derdi, ordan biliyorum..