]acaba sorabilirmiyim?1.si evde doğumu hangi cümlemde övmüşüm?[/U]
2.si kordon bebeğinizin boynunu dolanmış bi vaziyette doğabilirdi demiştiniz.evet zaten bebeğim o şekilde doğdu eline ve boynuna dolanmıştı ama bebeğimde herhangi bi morarma nefes zorluğu yoktu.ve annem hemn müdahele etti.hastanedeki ebeler nasıl müdahele ettiyse...3.sü kesinliklebana anlayışlı olun demiyorum herkesin düşüncesi ve tercihi farklıdır bnm istediğim hakaret edecek kıracak kelimeler kullanmayın. ve son olarak 4.sü evde doğumla hastanede doğum arasında farklılık mutlaka var bunu zaten kabul ediorum. herhangi bi meselede hastanenin bir artısı varsa evde doğumun eksisi var.başka bi meselede evde doğumun 1 artısı varsa hastanede doğumun 1 eksisi var.bu bnm görüşüm.ama şunu unutmatın evde doğumu savunmuyorum ve evde de doğum yapın demioruuuuummmm
Sevgili mslmn, kesinlikle seni kıracak bir cümle kullanmadım...
Ama tek istediğim yanlışını anlaman...
Annen müdahale etmiş olabilir ama YA OLMASAYDI?
YA İÇ KANAMAN OLSAYDI?
YA BEBEK NEFES ALMAKTA ZORLANSAYDI?
:bbo:
Hala diyorsun ki, 'hastanede doğumun eksisi varsa evde artısı var.'
Ne artısı varmış Allah aşkına?
Evinizde özel müdahale ekibi mi var?
CADIARZU
Yoksa özel sterilize aletleri mi var?
Nedir yani evde doğurmayı olumlu göstermene sebep olan?
fisfisfis
Sonra da bana 'ben ne zaman övdüm?' diyorsunuz...
Bunun savunulacak tarafı yok kanımca...
Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi, hayırlı uğurlu olsun ama nolur evde doğurmanın olumlu tarafı artı tarafı hastaneye göre var demeyin...
lmaz: lmaz: lmaz:
Arkadaşlar ne kadar abartmışsınız yaa...
Arkadaşımız doğum hikayesini paylaşmış sadece bu kadar kırıcı olmanın alemi yok. Bende evde doğum yapma fikrine karşıyım ama önce SAYGI göstermek gerekiyor...
Ateşli tartışmalara gerek yok.. Herkesin aklıda fikride kendine. Lütfen kırıcı olmadan fikirlerinizi paylaşın. Başkaları sizin fikrinize saygı göstermediğinde ne hissediyorsunuz.. Çok ayıp olmuş arkadaşımıza ..
Sevgili innuk sence evde doğum yapmayı normal göstermek AZIMSANACAK birşey mi?
:umursamaz:
Siz böyle över gibi davrandıkça bu olaylar artabilir...
Hiç mi düşünmediniz?
Konu sahibi ısrarla 'evde doğumun artı tarafı var.' diyor...
Buna saygı duymak demek yanlışlar karşısında susup aferin tebrikler demekse şayet, saygı duymuyorum.
:umursamaz:
Benim saygı anlayışım çok ama çok farklı... yerimseniben
Bir toplumun kadınları bilinçli olmazsa/oldurulmazsa o ülkenin geleceğini nasıl bir zihniyet bekler?
Yanlışlarımızı belirtmek, tartışmak hep beraber doğruları bulmak için biz bir toplumuz...
Lütfen duyarsız kalmayalım...
:1closedeyes:
Sevgili mslmn, kesinlikle seni kıracak bir cümle kullanmadım...
Ama tek istediğim yanlışını anlaman...
Annen müdahale etmiş olabilir ama YA OLMASAYDI?
YA İÇ KANAMAN OLSAYDI?
YA BEBEK NEFES ALMAKTA ZORLANSAYDI?
:bbo:
Hala diyorsun ki, 'hastanede doğumun eksisi varsa evde artısı var.'
Ne artısı varmış Allah aşkına?
Evinizde özel müdahale ekibi mi var?
CADIARZU
Yoksa özel sterilize aletleri mi var?
Nedir yani evde doğurmayı olumlu göstermene sebep olan?
fisfisfis
Sonra da bana 'ben ne zaman övdüm?' diyorsunuz...
Bunun savunulacak tarafı yok kanımca...
Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi, hayırlı uğurlu olsun ama nolur evde doğurmanın olumlu tarafı artı tarafı hastaneye göre var demeyin...
lmaz: lmaz: lmaz:
arkadasim oncelikle ellerine saglik yukaridaki yazini da okudum... ben de senin gibi 2 gun biseyleri anlatmaya calistim ama ya ben anlatamadim ya anlamak istemiyor bazi arkdaslar.. bir takilmislar hakaret ettiniz diye diger yazdigimiz hic biseyin onemi yok onlar icin. benim son olarak yazmak istedigim
bazi insalarla bazi insalarin hayatta durdugu yer hayata bakis acisi o kdr farkli ki.. ondan artik hic bisey yazmamaya karar verdim.. cunku ne desek ne yapsak bos. biz sadece HAKARET etmis oluyoruz.ben kendi kendimi sinir ediyorum su hamile halimle:)
bence sen de sinirlerini bozma arkadsim :))
Canım bende arkadaşımıza çok büyük risk aldığını söyledim. Ama kendi tercihidir. Kimsede övmüyor ya da aferin iyi yapmışsın demiyor. Ama bu bir tercih meselesidir. ben tercihine saygı duymaktan bahsediyorum. Cahil sıfatını yakıştırıp birde anlamını öğretmeye çalışmak ta kimsenin haddi değil. Yapılan cahillik değil bana göre gayet bilerek ve isteyerek gidip hastanede kontrollerini olmuş doğum aşamasını evde yaşamak istemiş. Doğrumu yapmış. Bana göre hayır, ama ben onu neden böyle yaptın diye yargılayamam kimsede yargılayadimaz.. Fikrinizi ifade etmenin daha yumuşak şekilleride var. Bazı arkadaşlarımız resmen yargılamış. Bu kadar olmaz.. demek istediğim bu.
cnm bnde artk laf bitti..))artk diyecek söz bulamıorm.bu konuyu da silmek istiyorum yani kitlemek editöre söledim ama daha kitlemediler.
Ya kızlar allah aşkına kadın evde yaptığı doğum hikayesini anlattı diye burdan buna özenenlermi olacak yani buna siz inanıyormusunuz.Kadınlar gününde kadınları bukadar küçümsemeyin.Herkes istediği yerde istediği şartta doğum yapar istediği forumdada anlatır ne var bunda siz bunu tercih edebilirsiniz yada etmezsiniz herkesin kendi iradesi.Ama sadece tercih etmeyeceğinizi bildirmeniz yeterli olacaktı.
Arkadaş yazdığı için kimse özenmeyeceği gibi evde doğumu tercih edenlerde sizin sözlerinizden etkilenip bundan vazgeçmeyecektir.O zaman "iyiki sezeryan olmuşum" yada "iyiki normal doğurmuşum" gibi cümlelerde kullanmayalım başkalarını etkilememek için sonuçta ikisinide doğru yada yanlış bulanlar var.
Sizde şimdi "e bende fikrimi paylaşıyorum" diyeceksiniz.Hayır bu fikir paylaşmak değil,bu insanın yaptığı davranışı küçümseyerek,onun bilgisiz,toy yani "cahil" olduğunu ileri sürüp kendi fikrini kabul ettirmeye çalışmak.Kimse kimsenin fikrini kabul etmek zorunda değil arkadaşın böyle bi iddasıda yok zaten durumununda farkında sizdeki bu ısrar nedir?
Boşver canım tabiki herkes seninle aynı fikirde olmak zorunda değil. Bence fazla uzatmışlar. Ne var yani TC yasalarında evde doğum yapılmaz diye bir kanun yok. Hiç bir doktor da evde doğum sakıncalıdır dememiş. Günümüzde hala evde doğum yapan var. Ayrıca böyle fütursuzca yargılayan arkadaşların bazıları hamile ve Allah korusun evde ya da başka bir yerde doğum yapmak zorunda kalabilirler o zaman gelip burda doğum hikayelerini yazabileceklerini sanmıyorum bunca yargılamadan sonra. Doğum bir bilinmez bende nasıl bir doğum hayal etmiştim ne oldu. Bende zamanında aynı tavrı sezeryan isteyen arkadaşlara sergiledim. Sonra sezeryan olmak zorunda kaldım... Sen de artık takma kafanı burda bu konuyu kilitleseler başka bir topikte de aynı durum olabiliyor. İnsan olmak böyle bişe. Bari sen HOŞGÖRÜ lü ol. Oh bak bebişin 7 aylık olmuşş..
canları tartışmak istiyo heralde. bitane tartışma topiki açmak gerek aslında:)
Evet açıkçası canım sadece 'gerçek'leri göstermek istiyor...
boshayallersmile
Sen sezeryan istiyorum dediğinde seni sezeryan odasına almazlar şekerim...
Çünkü sezeryan normal doğumdan en az 1 hafta önce yapılır...
guclubacismile
Ben bekar halimle bunları öğrenip bilirken sizin olaylara bu kadar basit bakacağınızı düşünmezdim...
lmaz:
Cidden biraz araştırmacı olun, körü körüne birşey iddia etmeden önce araştırın...
yerimseniben
Bebeğinin sağlıklı olmuş olmasını % 50 ihtimale borçlusun... Yaşamanı % 50 şansa borçlusun...
Olsun sonuçta yaşıyoruz diyor olabilirsin...
Ama şunu unutuyorsun, % 50 ihtimaller üzerine konuştuğumuz durumun bir matematik problemi değil hayatın ta kendisi...
şakkıdı
boshayallersmile
guclubacismile
Ben bekar halimle bunları öğrenip bilirken sizin olaylara bu kadar basit bakacağınızı düşünmezdim...
lmaz:
Cidden biraz araştırmacı olun, körü körüne birşey iddia etmeden önce araştırın...
yerimseniben
Bebeğinin sağlıklı olmuş olmasını % 50 ihtimale borçlusun... Yaşamanı % 50 şansa borçlusun...
Ama şunu unutuyorsun, % 50 ihtimaller üzerine konuştuğumuz durumun bir matematik problemi değil hayatın ta kendisi...
şakkıdı
Canım sen bu bilgileri nerden araştırdıysan yanlış bilgi vermişler sana.. İllaki tartışıcam diyorsan tamam tartışalım.
Özellikle bu sezerayn meselesini hiç iyi araştırmamışsın sen. Bir daha araştır istersen. Normal doğum esnasında herhangi bir komplikasyon olursa ya da anne artık sancıdan baygın düşüp ıkınma evresini tamamlayamayacak durumdaysa normal bebeğin başı çıksa dahi sezeryana alabiliyorlar.Normal doğumdan bir hafta önce diye birşey yok şekerim hakikaten keşke iyice araştırıp yazsaydın buraya...Arkadaş hastanede olsaydı ve ben yapamayacağım sezeryan istiyorum deseydi doktor %80 alırdı onu sezeryana. (Çünkü olabilecek bir aksilikte anne adayının sezeryan istedim sen yapmadın suçlamasıyla karşıkarşıya kalmak istemezler.)
Senin söylediğin eğer anne adayı ya da doktor doğum şekli olarak sezeryana karar verdiyse 38 inci haftadan sonra herhangi bir zaman yapılabiliyor.. Bilgin olsun..
Ayrıca şunu hiç unutma doğum bir bilinmez. İnsan başına ne geleceğini hiç bilemiyor. Burda tartışmaktan fırsat bulup başka doğum hikayeleride okuyabilirsen hastanede yapılan doğumlarda kaybedilen bebeklerde var. Ben iki tanesine rastladım...Yani Ben hastanede doğum yaptım son dakikaya kadar herşey yolundaydı ama bir anda işler tersine döndü doktorum karar değiştirip sezeryan yapmasa belki bende bebeğimi kaybedecektim. HASTANEDE hemde istanbulun gayet lüks bir özel hastanesinde....
Artık lüften lütfen lütfen şunu iyice anlayın Arkadaşımız ben evde doğurdum çok iyi yaptım sizde yapın demiyor. Zaten desede burdaki insanlar aa hadi bizde evde doğuralım demeyecekler. Kimse aptal değil. Başkasının yap ya da yapma dediğine göre davranmaz burdaki kadınların hepsi kişilikli karakterli aklı başında kadınlar..
Sizden ve sizin gibi yargılayan arkadaşlardan HOŞGÖRÜ rica ettik. Arkadaşımız bu yöntemi seçmiş SAYGI duyun dedik çok şeymi istedik. ????
boshayallersmile
guclubacismile
lmaz:
yerimseniben
şakkıdı
yoo, öyle bir kanun yok onu da nerden çıkardınız. ben normal doğum diye sancım geldi gittim hastaneye.. açılma çabuk olsun diye suni sancı takıldı, sancıya dayanamadığım için doktorumla konuşup sezeryan olmak istediğimi söyledim ve o şekilde sezeryana alındım. ha isteseydim o suni sancı takılmadan da sezeryan tercih ederdim yine öyle olabilirdi.. "illa ki 1 hafta önce yapılır" diye bir kural yok yani..
bazı şeyler araştırarak değil yaşayarak öğreniliyor. hem hastane ortamında da sağlıkla doğum yapıp çıkma şansınız yüzde 50 yi geçmez.. her alanda vardır risk.. evet ben de ev ortamını tercih etmem; doktorum dan memnunum,hastanemden memnunum.. ama benim annem 2 doğumunu da gayet sağlıklı bir şekilde uzman ebeler eşliğinde evde yapmış biridir. üstelik dikişsiz gayet rahat bir doğum olmuş.. risk mi? elbette risk.. ancak hastane de pir-u pak değil.. orada da farklı riskler var ki daha hastaneye yatarken imzalıyorsunuz bunu..
ben bu kadar ağır eleştiriye inanamıyorum.. birkaç ay önce "iyi ki sezeryan olmuşum" topiğinde ne kadar rahat doğum yapığımı yazdığım için neredeyse taşlanma eşiğine gelmiştim.. sebep? "insanları sezeryana özendirdiğim" iddia edilmişti..
bu kadar mı özenti bir milletiz yani??.. kimse kimseye (hele ki doğum konusunda) özenmez bence.. herkesin doğrusu kendinedir.. Üstelik Amerikada doğum kitaplarında "evde doğum yapılması gerektiğinde" uygulanacak prosedür adım adım yazar..
neyse çok uzun oldu.. Allah analı bbalı büyütsün arkadaşım yerimseniben
yok neymiş son 1 hafta öncesinde sezeryana alınırmış.:))allahım daha neler duycamm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?