Evde cinsiyet belirleme testi

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.298
692
373
Kocaeli
Bilindiği gibi bebeğin cinsiyeti ultrason muayenesinde 16-20 haftalarda yüksek oranda belirlenebilmektedir. 13-15 haftalarda da bu kadar yüksek oranda olmasa da gelişmiş ultrason cihazları ile belirlenebilmektedir. Evde annenin idrarı ile yapılabilen cinsiyet belirleme testi son yıllarda bazı ülkelerde kullanılmaktadır. Bazı ülkelerde ise bu tür testler yasaklanmıştır. Cinsiyet belirleme testleri ile gebeliğin 10. haftası gibi erken bir dönemde bebeğin cinsiyeti yüzde 80 oranında belirlenebilmektedir, aile dördüncü - beşinci aylara kadar beklemeden cinsiyeti öğrenebilmektedir. Test kabına sabah annenin ilk idrarı eklenerek 10 dakikada sonuç alınabilmektedir, 10 dakika sonunda şişedeki renk yeşilimsi ise erkek, turuncu ise kız manasına gelmektedir.

Cinsiyet gebelik döneminde çiftlerin ilk merak ettiği ve en çok merak ettiği konudur. Bu nedenle bu durumun erken belirlenebilmesi çiftleri mutlu edecektir ancak bazı durumlarda bu kadar erken belirlenmesinin sakıncaları da olabilir. Örneğin istemediği cinsiyeti öğrenen çift gebeliği küretaj ile aldırmak isteyebilir. Ülkemizde 10. gebelik haftasına kadar istemli küretaj yasal olarak serbesttir. Bu durum küretaj oranlarında artışa neden olabilir. Bu nedenle zaten bazı ülkelerde bu test yasaklanmıştır. Ülkemizde de onaylanmış (veya yasaklanmış) olmamakla beraber bulunabilmektedir. Testin bir yararı da cinsiyete bağlı geçen kalıtsal hastalıklar konusunda olabilir.KK Bazı çiftlerin sadece kız veya sadece erkek çocuklarında genetik hastalıklar meydana gelmektedir, bu durumlarda çiftler cinsiyeti erkenden öğrenerek gebeliği aldırmak veya devam ettirmek isteyebilirler. Ancak doğada her konuda olduğu gibi cinsiyet konusunda da mükemmel bir "denge" vardır ve doğadaki hiçbir dengeye müdahale etmek doğru değildir, bu nedenle erken haftalarda cinsiyeti öğrenildiği için gebeliğin sonlandırılmasını çoğu uzmanlarca önerilmemektedir, bu hem doğanın dengesi açısından hem de etik açıdan tartışmalı bir konudur.

Slm. İlk defa duydum ben bunu. Peki % si de belli mi ki doğruluk payındaki. Bide tam anlamadım test kabı özel bi kap değil sanırım herhangi bi kaba sabah ilk çisle yapılıyor dogrumu

Arkadaşlar ben 11 hafta + 6 günlük hamileyim.Öncelikle belirtmek isterim ki;ilk çocuğumuz olacak kesinlikle kız olsun ya da erkek olsun gibi bir saplantımız yok sağlıklı ve hayırlı olsun dileğimiz.İnternette öylesine dolaşırken bu cinsiyet belirleme testini gördüm ülkelerde satışı yasak diye duydum ama kolay bi şekilde internetten online olarak satın alabildim.Testin adı intelligender erken cinsiyet testi fatura da bor or girl test yazıyor 85 TL. bana pahalı geldi ama bir türlü merakımı bastıramadım dayanamayıp dün aldım.Bugün elime ulaştı şu an işyerindeyim.Kullanma kulavuzunu dikkatlice okudum talimatlara uyup yapacağım bakalım sonuç ne çıkacak ve ultrasonda henüz belli olmuyor tabiki olduğu zaman bakıcam bu testin sonucu ile ultrason sonucu tutacakmı yine yazarım.
Ama dediğim gibi kesinlikle eğlence amaçlı bakıyorum.Bebeğin cinsiyeti ne çıkarsa çıksın yine de herhangi birşey almaya başlamayacağım dediğim gibi kesinlikle sadece merakım azalsın ne bileyim işte sağda olunca erkek solda olunca kız erik yersen kimi der kız kimi der erkek gibi yazıları okumak gibi birşey bu benim için tek farkı onlar ücretsiz bu ücretli ama işte ne yapayım oku oku deli olcam alıp yapayım bari kaç gündür deli olcam bakıp bakıp vazgeçmekten sonuçlarını sizlerle de paylaşırım isterseniz.

merak ettimde acaba testi yaptın mı?

Evet arkadaşım yaptım.İçinde detaylı bir şekilde anlatılmış kullanma talimatı var onu güzelce okudum basit şeyler zaten ama belki merak eden olur benim gibi diye bahsedeyim biraz;test üç parçadan oluşuyor bardak idrar için - şırınga 20 ml. işareti üzerinde-ve içinde toz olan üzeri etiket ile kapatılmış kutu ,
Talimatlar:48 saat önce ilişkiye girilmemeli-gece AŞIRI sıvı tüketilmemeli-sabah aç karnına en az 2,5 saat öncesinden hiçbirşey yenilmeden-içilmeden yapılmalı(zaten uykudan kalkınca yaptığımızdan yememiş olmamız ve sıvı tüketmememiz kolay oluyor)-testin bulunduğu ortam biraz yüksek ve mümkünse altında düz beyaz bir yüzey etrafı da beyaz yüzey olursa daha iyi sonuç alınır (rengini etkilememsi açısından) bu kadar.
Ben cumartesi günü aldım testi akşam her zamanki gibi yaşantıma devam ettim normal yedim içtim bu uyarıları dikkate alarak gece yattım sabaha kadar zaten üç beş kez wc için uyanıyorum ben ama ilkinde yapmadım sabah dediği için nasılsa yine uyanıcam o zaman yaparım dedim kendi kendime:)Neyse en son saat 15:45 'te kalktım ,önce masanın üstüne güzelce beyaz kağıtları döşedim,üzerine koymak için ,testten çıkan bardak içine küçük idrarımı yaptım sonra fazla vakit kaybetmeden çıkıp yine testten çıkan 20 ml. işaretine kadar idrarı bardaktan şırıngaya çektim ve test kutusunun üzerindeki etiketi dikkatlice ve hızlıca açtım ufak deliği var şırıngayı oraya sokup idrarı normal iğne yapar gibi içine boşalttım hemen kutunun etiketini geri kapadım 10 saniye soldan sağa aşırı olmamak şartıyla hızlıca dairesel hareketlerle çevirdim talimatta bu zaten çalkalamak yok soldan sağa zaten ok işareti var üzerinde soldan sağa çevirdim vakit kaybetmeden düz beyaz zemine yavaşça koydum hemen dakikaya baktım.Daha iki üç dakikada renk yeşile döndü resmini çektim bekledim tam 10. dakikada daha da koyu yeşil oldu suyun üst kısmında sanki tortu gibi ip gibi yeşil ip gibi şekil oluştu.Testi hiç oynatmıyoruz ama ve 10. dakka dolduğundaki renk tam olarak geçerlidir yazıyor zaten.Ben 2-3 dakikada yeşile dönünce değişecek sandım ama değişmedi daha da koyu oldu renk.10. dakkanın sonunda bir iki resim daha çektim sonra gidip yattım.Resim koyarım diye düşünüyodum ama googleye bebek cinsiyeti evde belirleme yazdım görsellerde çıktı zaten boy girl diye renkleride var aynı ordaki gibi oluyor yani resim koymasam da olur artık:)aynı ordaki gibi .
Bakalım artık hayırlısı ben eğlence olsun diye biraz merakımı hafifletmek için yaptım,aklıma çok takmıştım ondan , yoksa kız erkek hiiç farketmez ikiside lazım bize ayrıca ÖNCELİKLE RABBİM SAĞLIKLI HAYIRLISI İLE DE DOĞMASINI NASİP ETSİN başka bişey istemem gerisi öylesine ultrasona girmek gibi ya da hamilelik testi alıp evde yapmak gibi ...vs. yapmak isteyen arkadaşlar olursa böyle düşünmelerini tavsiye ederim.
Saygılarımla...

cnm fiyatini yazmamissin sanirim yada ben goremedim bnde deneme istiyorum eczanelerde varmi bide isim ve fiyatini yazarsan sevinirim allah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah

cnm fiyatini yazmamissin sanirim yada ben goremedim bnde deneme istiyorum eczanelerde varmi bide isim ve fiyatini yazarsan sevinirim allah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah

Yazmıştım canım dur kopyalayıp yağıştırayıms enin için.Testin adı intelligender erken cinsiyet testi fatura da bor or girl test yazıyor 85 TL. bana pahalı geldi ama bir türlü merakımı bastıramadım dayanamayıp dün aldım.75-85 TL.arası sonuçlar değişiyor.Dün doktoruma gittim bahsettim ilk defa senden duyuyorum dedi çok saçma dedi ama ben heyecanla bekliyorum ultrasonda ne çıkacak diye sonucunu yazarım 1 ay sonra giricem ama daha erken ultrasonda anlaşılması için.İnternetten araştırabilirsin canım ben öyle yapıpta almıştım.

bebeğinizin cinsiyeti belli oldu mu acabaaa?

Bnm Dr uma bahsetsem bundan olurmu oyle şey der
Ona göre yöntemler erken cinsiyet belirleme testleri saçma
Ama bende cok Mrk ediyorum cinsiyetini
Genelde bu test için doğru çıktığı yazılmış internette

saol cnm yorum yaptiktan snra tekrar okudugumda farkettim fiyatinin yazdigini :) bi hafta snra kontrole gitcem belli olmazsa yapabilirim belki allah saglikli evlatlar nasip etsin cinsiyet cokta onemli deil biyerde

slm bende yaptım bu testten 11 haftalıkken hemde ayrı günlerde 2 kere ikiside erkek çıktı resmini çektim fotoları yolladım erkek die rapor bile geldi meilime ama geçen hafta doktora gittim bir kızım olacagını söyledi doktorum....

bende aldım yaptım evde cinsiyet belirleme testi erkek çıktı sonuç ama doktorum bana kızım olacagını söyledi

Aslında 03 haziranda doktora gidecektim hem biraz daha büyüsün net anlaşılsın diye ama işte merakla heyacan bir olunca dayanamadım eşiminde aklına girip dün doktora gittim:)
Hatta bir değil iki ayrı doktora gittim 1.doktor;ayakları çapraz kendini göstermiyor şekil değiştirmiyor göremiyorum ama tahminimce kız olacak dedi.2.doktor;poposunu gördü alttan çıkıntı yok %90 kız dedi :) evde yaptığım test erkek çıkmıştı,
etrafımdakiler genelde kız diyor ama bazıları da dahada güzelleştin,çillerin olmadı,karnın sivri ,kilo alıp yayılmadı vücudun erkek diyoru ben erkek hissediyordum,bebek sağ tarafımda bunun da genelde erkekte olduğu yazıyordu,bu laflar bu tür hisler bu testte erkek çıkması sanırım beni yanlış yönlendirdi ya da bekleyeceğim 1,5 - 2 ay sonra tekrar gideceğim doktor yanılmışta olabilir diye teste o kadar parayı verdiğime mi yanayım teste inanıp doktorda tam göremedi tahmin yürütüyor diye dün iki ayrı özel hastaneye gidip para verdiğimemi yanayım :) kız erkek farketmez çocuk istiyoruz sağlıklı olsun diyoruz sonra da işte böyle meraklar yüzünden cinsel organını görene kadar rahat edemiyorz sanırım bazılarımız :) hayırlısı inşallah benim testin sonucunu doktor kırdı geçirdi resmen :)
1.gittiğim doktora daha önce de gitmiştim ve bu testten bahsetmiştim ilk defa senden duydum böyle birşey mümkün değil çok saçma kesinlikle dolandırıcılık demişti :) 02 mayısta gitmiştim o zaman öyle demişti dünde intikam alır gibi testlere inanmayın demiştim dedi alış veriş yapmayın ama bekleyin bir ay sonra bidaha gelin dedi 1. doktor 2.doktor isterseniz alış-veriş yapın %90 kız yanılma payı yok dedi ama ben okuduklarımdan ötürü bekleyeceğim son 1-2 ay kala alırım orta renklerden kız erkek ne olursa giyebilsin diye :)
Hayırlısı inşallah ...

bebegin hayırlı olsun benim bebegim 14 hafta 3 günlük en son 14 hafta 2 günlükken yani dün gittim yine kız dedi bu testten aldım hemde 2 tane 2 farklı günde daha öncede yazmıştım buraya meilime erkek raporu bile geldi fotolarını çekip yollamıştım işte 100/80 dogru dediler ama kızım oluo tutmadı yani....

Evet demek tutmuyormuş ne yapalım sağlık olsun,
ama anlamadığım bişey var doktor bana 16 cm boyu ortalama 130-160 gr ağırlığı dedi bu forumdaki hesaplayıcı çok farklı hangisi doğru anlamadımbir de ablam 5 aylık hamileyken doktor %100 erkek demiş ama yeğenim 3 yaşına girdi eminimki kız :) hakkımızda hayırlısı neyse o olsun :)...

slm benimki küçük 14 hafta 2 günlüktü doktor kız dediginde ama doktorlar çok iyi buranın yani bilmemeleri imkansıza yakın bacak arası boş bebegin kız dedi benim 4. kızım:) teste erkek çıkıncaaa sevinçten bayılacaktım....insanların umutlarıyla oynamak ne kadar dogru olabilirki....cinsiyette degişiklik olursa yazarım kız deyince kız doguyorda erkek deyince göbek kordonuyla karıştırabiliyorlar...ben ikinci kızımdan itibaren hep bi acaba bilememişmidir dedim ama hep dogru çıktı o bize vurmaz:)bu sefer vursada oglum olsa keşke ama şunada eminim şimdi böyle yazıyorum bebek dogup biraz dillenince ben nasıl bunun yerine erkek istedim diyecegim hepsinde böle oldu herebirinin bir tırnagını bırak erkege dünyaya degişmem:) ama olmayan isteniooo yalana gerekte yok:)herşey gönlünce olsun gönlümüzce olsun amin

Aynen ne güzel yazmışsın sana katılıyorum,benim ikiside olmamasına rağmen sırf o test yüzünden kafam karışık bacak arasınıda göremedikya acaba diyorum iki doktorda kız dedi ama işte:))hayırlısı bakalım,ama aynen dediğin gibi insanların kafasını karıştırmaya yetkileri yok iyice emin olayım cinsiyetinden ondan sonra şikayetimi yapıcam tabikide başkalarıda mağdur olmasın diye.

slm bebeklerimiz inşş saglıklı ve hayırlıdırlar....cinsiyette bi degişiklik olursa yaz bende yazarım....kendine iyi bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…