Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

sevgili kılıçbalığı geçmiş olsun arkadaşım,canım ben kuaförüme sordum normalde kısa saçlara 350 ye yapıyormuş sana 200 e yaparım dedi.çok bilindik güvenilir bir kuaför,ve ben beceremem evde,yardım edecek kimsem de yok..acaba ne dersin yaptırayımmı kuaföre??

Yardımcı olabilecek hiç arkadaşın yok mu Bu arada geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkür ederim canım

Yardımcı olabilecek hiç arkadaşın yok mu Bu arada geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkür ederim canım

canım bızım burda var ama yaptırn varmı bılmem ama 150 ıstıodu ayrıca demıstım bakablırsn sehır fırsatında kampanya var90 tl sanırım bı bak ıstersen

PHİLİPS BEAUTY GİRL GLAM yazıyor
üründe bu canım

Nereden hangi akla uyup aldım bilmiyom

turplu suyun yumusatmaktan baska bi faydasını görememiştim ben, umarım işine yarar =)

sen ilk seansını kusursuz yaptığın için fark göremeyeceğini tahmin ediyordum açıkçası :)
saçların o kadar güzel görünüyor ki ben 3 ay sonra bile ihtiyac duyacağını düşünmüyorum.
ben de bir sonraki boyamdan sonra 2. denememi yapıcam. son kalıntılarını da temizliycem şu çatalların.

Son düzenleme:

Yok yok uzatacak bak görürsün :) 1 ay sonra şu an omuzlarımda olan saçımın yanları epey bir uzamış olacak Hiç değilse umud ediyorum hihi

Vallahi acemi şansı oldu benimki herhalde ama senin saçlarında harika görünüyor sanırım sende de pek değişiklik olmayacak amaaaa saçlarındaki kırıklar konusunda bir şey diyemeyeceğim yanıklara iyi geldiği kesin ama o çatallaşmaları onarabilecek bir şey var mı bilmiyorum ki, sonuçları yaz muhakkak çünkü benim saçımda hiç çatallaşma olmaz sadece geçenlerde yazdığım gibi böyle ufak bir top oluyor saç uçlarımda ucunu çekincede çıt diye kopuyordu, buna koparak dökülen saç deniyormuş sinir bir şey bu yüzdende kopa kopa saç uzamıyordu çok şükür şu an o topakların %80 i geçmiş ama unutmamak gereken bir şey var ki, evet keratin saçı çok başarılı bir biçimde tedavi ediyor ama uygulamayı takip eden 3 günde saç bozuldukça düzleştirici ile geçmek saçı yine bir miktar yıpratıyor sanırım, dikkat etmek lazım o yüzden.Özellikle ilk gün 230 derece sonraki günler düşük mesela 160 derecede düzeltmekte yarar var saçları...

Bu arada belli periodlarla devam etmem lazım yani 6 ayı geçtiği an saçlar eski haline dönmeye başlayacak ve o lastiklenmeler yeniden belirginleşecektir diye düşünüyorum ama belli de olmaz tabii umarım ki uyguladığım keratin saçıma büyük bir hırsla yapışmıştır :)

Son düzenleme:
bir çözüm daha var ben bunu nette satam güzel bir düzleştirici alam.
Ahh ahh geçen ay fön makinam bozuldu diye yenisini aldım. Burayı göreydim düzleştiricili alırdım

Son düzenleme:
bende istiyorummm resimleri görünce cesaretlendim bende zaten çok istiyodum ama benım saç belimde kuaför çok para istiyo, iyiki bizle paylaşmışşsınız :) şimdi gelelim sorularıma
1- 80ml keratin uzun saça yeter mi
2- boyadan bir iki gün sonra kullansam sorun olur mu
çok masraflıyım biliyorum ama merakımı giderirseniz çok mutlu olurum, şimdiden teşekkürler

Yaa ben bugün gittim maşa alayım dedim satıcı kızlar keratinle işleminin ilerde saçımı daha çok yıpratacağını söylediler almadan geri döndüm.
Sizce ne kadar doğrudur söyledikleri

Yaa ben bugün gittim maşa alayım dedim satıcı kızlar keratinle işleminin ilerde saçımı daha çok yıpratacağını söylediler almadan geri döndüm.
Sizce ne kadar doğrudur söyledikleri

Ben 1.5 yıldır yakınen takipteyim daha evvel (yurtdışında)yaptırmış olan arkadaşımda hiç bir sorun yoktu tatlım yakın zamanda yaptıranlardada etki geçtikten sonra bir sorun görmedim ama şimdi ben eğer 6 ay sonra işlemi yenilemezsem saçlarımın o eski lastiklenmiş haline döneceği zaten kesin neticede ömür boyu kalıcı bir işlem değil ama bakın burda şöyle bir durum var, forumda bazı aklı evvel afedersin gerizekalılar bilip bilmeden bu konu hakkında fazlasıyla konuşuyorlar şunu açıkça söylemekte yarar var şu an keratin tedavi sisteminin ikinci nesilleri kullanılıyor.İlk nesillerin içeriğinde formalin-formaldehit vardı ki bu ürünün ne işe yaradığı hepimizce malum, daha sonra ise bunun yerine balmumu kullanılmaya başlandı, balmumu yine hepimizce kozmetik,saç bakımı cilt bakımı sektöründe kullanıldığı yine bilinen bir şey, kısaca wax veya beewax diyelim...Burada önemli olan bu işlemi yaparken hani nesil ürünün kullanıldığı, elbetteki formalin içeren ürünlerin hala kaçak olarak giriş yaptığı ve el altından kuaför salonlarına çok ucuza satıldığı biliniyor bu yüzden seçenekler belli, ya yaptıracağınız kuaför salonlarında kullanılan ürünü araştıracaksınız yada içeriğini bilerek bu ürünü kendiniz satın alacaksınız...Ben ikinci nesillerin geri dönüşü konusunda bir problem yaşandığını görmedim ama ilk nesiller için aynı şeyi söyleyemeyeceğim...bu arada neden bu şekilde sert bir mesaj yazdığımı merak ederseniz dediğim gibi bu konuyu açarken zaten etraftan abuk sabuk konu hakkında bilgisi olmayan insanların eleştirilerine maruz kalacağımı biliyordum bu sözlerimde brezilya keratininin halihazırda kullanılan neslinin içeriğini bilmeden birde beni insanların kanser olmasına sebep olabileceğim konusunda suçlayan bilgisiz ve kalın kafalı zat-ı muhterem için yazıyorum...Şaka gibiler inanamıyorum gerçekten, şimdiye kadar eğitmem ve davranış problemlerini çözmem için bana muayeneye gelen tüm hayvanların davranış problemlerini gidermeyi başardım ama inanın bana bir hayvanı tedavi etmek bir insanın davranış problemlerini gidermekten çok daha kolay...

Ayrıca şunu eklemekte yarar var ki ilk nesil ilaçlar arasında içeriğinde %2 oranında formaldehit bulunan keratin tedavi sistemleri günümüzde bile kabul görmekte bu oranı aşan ilaçlar ise fda tarafından kabul görmemekte aynı şey bazı cilt bakım ve kozmetik ürünleri içinde geçerli içeriği %2 oranını aşmadığı sürece fda tarafından bu ürünlere onay veriliyor arkadaşlar bunuda dip not olarak ekliyorum.

Son düzenleme:
Arı peteklerinin temel inşaat malzemesi balmumudur. Arılar balmumunu, karınlarının altında yer alan 4 çift salgı bezinden salgılarlar. Bu salgı bezlerinin bitiştiği yerde iki küçük aralık vardır. Balmumu bu aralıklarda ufak ince pullar şeklinde oluşur. Arılar bu küçük tabakaları almak için tüylerden oluşan arka bacaklarındaki kancalarını kullanırlar. Bunu balmumu plakasına geçirir ve arka bacaklarıyla çekip dışarı çıkarırlar. Sonra ileri iterek önce orta, sonra ön ayaklarına ulaştırırlar. (Arılar 6 bacaklıdır) Son olarak plakayı çene kemikleri ile alır ve yoğurarak işlenebilir kıvama getirirler.123 Bir mum pulcuğu alınır alınmaz, aralıktan hemen ikincisi çıkar. Yalnız balmumunun salgılanması için en önemli unsur sıcaklıktır. Bu yüzden işçi arılar peteği inşa etmeye başladıklarında ilk olarak birbirlerine zincir halinde kenetlenir, adeta bir top halini alırlar. Bu sayede balmumu için gerekli olan 35 oC ısı sağlanmış olur. Yoğurma işlemi bu en uygun ısı derecesinde yapılır ve böylece plastikleştirilmiş, inşaata elverişli balmumu hazır olur.

Balmumunun rengi ilk salgılandığı zaman beyazdır. İçine polen ve başka maddeler karıştıkça renk sarıya ve kahverengiye döner. Balmumunun kimyasal içeriği ise şöyledir:

Hidrokarbon % 14
Monoesterler % 35
Diesterler % 14
Hidroksi Polyesterler % 8
Serbest asitler % 12

Balmumu üretimi oldukça fazla enerji gerektiren bir işlemdir. Bu nedenle arılar 1 kg. balmumu yapmak için yaklaşık olarak 22 kg. bal tüketirler. Arılar balmumunu salgı bezlerinden her seferinde yaklaşık olarak bir toplu iğnenin başı büyüklüğünde parçalar halinde çıkartırlar.125 Bu oran göz önünde bulundurulduğunda balmumunun neden bu kadar kıymetli olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Arılar en küçük bir mum kırıntısını bile çok iyi değerlendirerek balmumundan maksimum istifade ederler. Hatta bir kovanı tamamen terk etmeleri gerektiğinde de bal tüketerek balmumu üretmek yerine, eski kovandan balmumu taşımak gibi bir yönteme başvurdukları bile gözlenmiştir. Bu konuda araştırma yapan Alman bilim adamı Dr. N. Koeniger başka bir yerde yeni bir kovan yapmak için eski kovanı terk eden bir arı kolonisi bulmuştur. Ertesi gün işçi arıların kovana geri döndüğünü gözlemleyen Koeniger, arıların eski hücrelerden balmumu kemirdiğini ve bunları yeni yuvalarına taşıdığını tespit etmiştir. Arıların bu tutumlu davranışlarının nedeni balmumunun üretiminde çok enerji gerekmesidir.

Arılar toplu iğne başı büyüklüğünde parçalardan oluşturdukları balmumunu çok akılcı bir şekilde kullanarak en az balmumu ile en fazla petek inşa ederler. Örneğin arıların 22.5x37 cm. ebatlarında bir petek için sadece 40 gr. balmumu harcadıkları saptanmıştır. Boş ağırlığı 40 gr. olan bu petek yaklaşık 2 kg. bal depolayabilmektedir.

Dax Green & Gold
Doğal yağlar ve balmumu içeren katı kremsi şekillendirici. Trendy saçlar değişik modelleri içerdiği balmumu, lanolin sayesinde kolayca yapar ve verilen şekli uzunca korur...
Petrolyum, Mineral yağlar, lanolin, balmumu

ORİFLAME CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ
Visions V* Freaking Amazing Maskara
Kirpiklerinize uzunluk ve belirginlik veren maskara ile dolgun, parlak kirpiklere sahip olun. Balmumu ve B5 vitamini ile kirpiklerinizin bakımlı görünmesini sağlar. 8 ml.

Oriflame Beauty Oxygen Boost Fondöten
İçeriğindeki kahverengi deniz yosunu özleri hücrelerin oksijen alımını destekleyerek daha parlak ve ışıltılı bir tene sahip olmanıza yardımcı olur. Canlandırıcı mikroküreler ve balmumu ise cildinizi nem kaybına karşı korumaya destek olur. 30 ml.

Tender Care Dudak Koruyucusu
Efsanevi Tender Care'in koruyucu dudak bakımını keşfedin. Özel yumuşatıcı ve koruyucu formülünün içeriğindeki balmumu, zeytinyağı ve engerekotu yağları ile yumuşak ve pürüzsüz dudaklara sahip olacaksınız. 4 g.

Natural Skin Care Tender Care Tender Care Balm
Kuruluğu giderir, cilde yumuşaklık ve canlılık kazandırır. Doğal balmumu içeren bu özel formül, dudaklarda, yüzde, tırnak diplerinde, kısacası cildinizin kuru ve sert hissedilen her bölgesinde kullanılabilir. 15 ml.

Son düzenleme:
Arko Classic Yağlı Krem 20cc
Mucize Krem olarak da bilinen, Arko Classic Yağlı Krem, Balmumu içeren özel formülü sayesinde soğuk havanın etkisiyle veya güneşlenme sonrası ciltte meydana gelen kuruluk, pullanma, aşırı gerginlik hissi, çatlama gibi olumsuz etkilere karşı eşsiz bir bakım sağlar.
Cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır ve cildinizin kurumasını engeller.

Ailenizin cilt bakımı için mükemmel bir kremdir. Çocukların oyun oynarken tahriş olan diz ve dirsekleri için de rahatlıkla kullanabileceğiniz Arko Classic Yağlı Krem, bebeğinizin kuruyan cildi ve pişikleri için de idealdir.

Cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olan bir diğer faktör de tıraştır. Arko Classic Yağlı krem tıraştan sonra kuruyan cildi besler, nemlendirir ve yumuşacık yapar. Tıraş keyfinin gün boyu sürmesini sağlar. Banyo sonrasında kuruyan cildi nemlendirerek, cildin doğal nem dengesini korur.

Suyla sık temas gerektiren işler, çamaşır, bulaşık, ev temizliği vs. cildin zamanla doğal nem dengesini bozarak cildin yıpranmasına neden olur. Özellikle eller için ideal olan Arko Classic Yağlı Krem kuruyan ve çatlayan diz, dirsek ve topuklar için de mükemmel bir cilt kremidir.

Arko Classic Yağlı Kremin en önemli özelliği ise içerisinde bulunan balmumunun antiseptik özelliği sayesinde mikropların üremesini ve enfeksiyon oluşumunu engellemesi ve cildin bakımını yapmasıdır.

The body shop
KENEVİR YOĞUN NEMLENDİRİCİ BALSAM
Çok amaçlı bu balsam dirsek ve dizler gibi çok kuruyan bölgeler içindir. Dermatolojik olarak test edilmiştir. Yerel Ticaret ürünü kenevir tohumu yağı, organik sızma hindistan cevizi yağı, shea yağı, zeytin yağı, balmumu ve soya yağı içerir. 45 ml

VÜCUT KREMİ (KENEVİR BODY BUTTER)
SİZİ YUMUŞATIR
Yoğun nemlendirici Body Butter, kuru ciltler için uygunluğu klinik deneylerle kanıtlanmıştır. 24 saate kadar nemlenme sağlar. Yerel Ticaret ürünü kenevir tohumu yağı, babassu yağı, kakao yağı, shea yağı ve balmumu içerir. 200 ml

KENEVİR AYAK KREMİ
AYAĞINIZA SİZ BAKIN Kİ DÜŞMAN BAKMASIN
Sert ve nasırlaşmış ayaklar için çok güçlü nemlendiriciler içerir. Nemlendirici çoraplarla kullanıldığında daha da etkilidir.Yerel Ticaret ürünü kenevir yağı, kakao yağı ve balmumu içerir. 100 ml

Elidor 7/24 Belirgin Katlar Saç Kremi - Balmumu Özü Enerjisi ile 120 ml
Hareketli ve Belirgin Katlar
Balmumu özü içeren hafif formülü ile saçınızın katlarını belirginleştirir,doğal hareket kazandırır.
Elidor Belirgin Katlar Şampuan ve Besleyici Bakım Bremi ile birlikte kullanın.

Kullanımı:Nemli yada kuru saçlarınızın boy ve uçlarına uygulayarak istediğiniz şekli verin.Durulamayın.Dilediğiniz sıklıkta kullanabilirsiniz.

Görüldüğü üzere halihazırda kullanılan binlerce üründe balmumu kullanılmakta lakin balmumu maddesinin herhangi bir ürün içeriğinde kullanılma sınırı %3, bu rakamı aşmayan tüm ürünler güvenle kullanılabilir...

Son olarak bir daha bilmeden, araştırmadan yarım yamalak bilgisi ile kendince makaleleri çarpıtan formalin/formaldehit maddesini gündeme getiren, sapla samanı birbirine karıştıran ve her şeyden evvel beni insanların sağlığını tehdit edici bir ürüne karşı insanları yönlendirdiğimi ima eden biri çıkarsa alnını karışlarım! Bu kadarda net konuşuyorum! Cahil, kabasaba kalın kafalı insanlardan nefret ediyorum!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…