jel yöntemi ile bende yapiyorum kaynak. yurt disinda bikac arkadasima yapmistim, makinasi vardi bende, bana o daha basit geliyor. malzemeleri de perukcularda bulunuyor canim, kücük kücük silikonmudur bilmiyorum bulunuyor. makinasida vardir onlarda.
weaving yöntemini ben 2 aydan fazla kullanmiyorum cunki sallaninca tressler rahatsiz hiss ediyorum. fakat kuzenimin 4 ay bile kullandigni biliyorum.
bu tresslerde benim sevdigim su, sacda malum perde gibi takildigi icin (keratin veya boncuk aksine tek tek degil) bütün duruyor sacda ve kimse anlamiyor sacimda kaynak oldugnu. ayrica sac icin de en zararsiz yöntemlerden biri diye bilirim..
Aynı fikirdeyim, düzgün örüldüğü takdirde saça hiç bir zararı olmaz.
Ben oje manyagi bir insan olarak essencenin ojelerine hastayim tek sürüşte sisedeki rengin aynisini veriyor kesinlikle tavsiye ederim egerki benim gibi 2 kat surmeyi,sevmeyenlerdenseniz :) birde hemen kurumasida ekstrasi
Aynen öyle.
Ohyyy ne çok şey konuşulmuş :)))
bakıma ben de varım ama bu yaştan sonra haftanın her günü iş çıkışı okula gideceğim, yeniden öğrenci oldum.
Hangi sıklıkta katılırım nasıl olur bilemiyorum ancak cuma cumartesi akşamları olur heralde ya da alışma evresindeyim düzenimi kurarsam dediğiniz vakitler bile katılırım :))
tam bir muammayım anlayacağınız
Kuzum sen zaten uzatma olayına çok girmeyeceğin için sadece dax+hindistancevizi yağını yapsan yeter. Haftada bir iki, ne kadar yapabilirsen.
Farklı bir yere daha görün istersen canım,bir doktora bağlı kalma derim.
Bebiş geleceği zamanı çok iyi biliyordur,merak etme sen
O halde ben de pureologynin maskesinden edineyim. Şampuan davines,maske pureology; saçlar şoka uğramasın
Şampuanı da mı pureology alsam,ikisini kıyaslayınca diğerinden daha memnundum diye değişmek istemiyodum ama aklım karıştı.
Pureology Şampuan+Maske kür olarak uygulandığında sonuç mükemmel
Davines şampuanı+maskesi 230TL, Pureology+maskesi 310 TL. Karışan aklım şuan net karara vardı
Bende bakınayım oje sürmeyi hep son dakikaya bıraktığım için kurumadan bozulabiliyor. Çabuk kuruyorsa kesin edinirim. Ama bi essence olmasa da gabrini ojelerini de seviyorum kuruması yönünden
Yine essence'in kurutucu damlası da iyidir, onu da tavsiye ederim ayrıca.
Eski bir konumdan fotoğraflar buldum,birkaçını çaldım :)
İlk ve ikinci resimdeki siyah saçlarımı,geçen yaz -nasıl bir anıma denk geldiyse artık-açıcıyla mahfettirdim. Üstelik aşırı açık yaptılar(3.resim) Koyulaştırmalarını istedim ama yine açıldı; bukelamun gibi kapalı yerde 4.resimdeki gibi, açık alanda 5.resimdeki gibi görünüyordu. Bir de uçlar felaket kopmaya başladı,kopmasa yine bu haliyle kullanırdım. En son resimdeki gibi kestirdim,5 ayda resimdeki kadar uzamış(2016 şubat sonunda kestirmişim). Şuan o halinden az daha uzun.
Benim şuan kızdığım şey,uçlara doğru saçım neden inceliyor ki
Kat filan da yok. Derseniz ki uçları biraz kestir maske bu işi çözer,öyle yapacağım. Ya da dax+hindistan cevizi çözerse beni de guruba ekleyin kızlar
Eki Görüntüle 1893235 Eki Görüntüle 1893237 Eki Görüntüle 1893248 Eki Görüntüle 1893250 Eki Görüntüle 1893251 Eki Görüntüle 1893253
Koparak dökülüyor çünkü, uçlar pıt pıt koptukça uçlar inceliyor. Çok iyi nemlendirmek gerek saçı aksi halde kopmaya devam edecek.
tamamdır kuzum hindistancevizi yağımda dün geldi daxımda var 1,5 kutu diğer buçukluk kısmı ayda yılda bir düzensiz sürmüştümde :))
isterseniz yeni bir konu açalım burayı dağıtmayalım keratin brezilya fönü deneyimlerimize de buradan devam edelim derim ben.
Ayrıca saç pullarım konusunda çok haklısın. Bende inatla boyuyordum ama bir işe yaramıyor.Bakım yapıp boyama niyetindeydim Ama diplerim çıkınca mecburen yine bir boyama yapmak zorunda kalacağım. Sevgili
kavun kokusu nun tavsiyesi ile davines boya ile tanışacağım bu ay :)
Haydi bakalım, Davines konusunda senin de yorumunu bekliyorum.Yeni konu açıp herkesi davet ederim yarın
ayni sorun bende de var yaa. uclara dogru inceliyor saclarim cok gür olmasina ramen uclar söyle tok degil. kac defa kestirsemde yine ayni oluyor uzayinca
Kaç defa kestirmek diyorsun, yanlış... Sence saçları her ay kesmek mi daha sağlıklı uzamasını sağlar yoksa uzatıp uzatıp bir anda 6 cm kesmek mi mesela? Bence diyelim her iki ayda bir kestirmek yerine bekleyip 6-8 ayda bir kestirin. Benim şu an uçlar tel tel oldu mesela, ısrarla Kasım ayını bekliyorum kesmek için. Bir anda hop 10 cm keseceğim ve mis gibi olacaklar, uzun süre de rahat edeceğim.
Dur bakalım çözecez inş. :)
Çözülür çözülür.
KilicBaligi canım benim saçlarım kalın telli ve çok şükür artık yıpranMAmış
Şu an uzun olmadığı için sıkıntı yok, ama yıpranmış haldeyken, kabaran bir saçtı. Yıpranmış yerlerden kurtulduğum için uzayınca kabaracak mı bilmiyorum. Şampuan ve kremim bol bol var, onları denememi istemeyin
Turuncumsu üzülerek söylüyorum, benim de saçım zamanında boya tutmuyordu. 15 günde bir de boyansa akıyordu. Her markayı denedim, Matrix, Inoa hatta Davines. Tutmadı, tutmadı. Tutmadı derken, boyandığı zaman boyanan rengi aldı saçım, ama 1-2 hafta sonra alttaki renk tamamen geri geldi. Diplerden itibaren 5 cm bölüm başka renk oluyordu (çünkü oralardaki saç yeni çıkanlar olduğu için sağlıklıydı, boyayı tutuyordu), geri kalan kısım bambaşka renk oluyordu. Yine de Davines'i dene, belki benimki kadar yıpranma yoktur. O da tutmazsa bence kestirmekten başka çaren yok
Bir de şunu söyleyeyim kızlar. Annemin saçı komple beyaz. Ancak değişik de bir saç. Diyelim 7.0 numaraya boyadı saçını. Sanki 6.0'a boyamış gibi koyu düşer saçı. Her markada, her oksidanla böyle olur bu yıllardır. Artık annem boyasının içine yağ karıştırıyor. Her hangi bir bakım yağından 2-3 damla ekliyor ve sürüyor. Bu sayede artık koyu düşmüyor, olması gereken tonu elde ediyor.
Annen doğru bir uygulama yapıyor, işin içine yağ girdiği için gözenekler pigmente doymuyor...
boya akiyor malesef. öyle bikez boyayip ayni kalsin denilcek bi boya bulamadim. ayda bi cila yapmani tavsiye ederim.
bu arada kizlar yag bakimi yapmak istiyorum fakat ben yagi arindirmak icin sülfatli sampuan kullanirdim. sülfatsizlar arindirirmi ?
Evet, zaten cevabı verilmiş. Gratislerde Himalaya şampuan var 9.90 bir şey, onun proteinli olanı ve kepek için olanı da başarılı.Elindeki şampuanları heba etmek istemiyorsan bir tane edin derim.
Ben soğan suyuna başlamıştım, saç uzatmada en çok bilinen yöntemlerden biri. Ama hardal kürü daha iyiyse soğanı aldatabilirim
Arkadaşlar saçlar uzasa ve dipten gelen saç güpgüçlü gelse yani beslenerek uzasa. Sonuçta saç kökü canlı bir doku olduğu için beslenmesi gerekir.
Bu yüzden benim naçizane tavsiyem; kan tahlili de yaptırmanız. Demir eksikliği olanların saçları dökülür ve uzamaz.. Aynı zamanda vitamin eksikliklerinin giderilmesi gerekir. Mesela b7 vitamini (biotin) , b5 vitamini vs.
Ve tabi bizim ısrarla dışarıdan almaya çalıştığımız saçta ve tırnaklarda bulunan keratin eksikliğimiz
Bakımlarımızın yanı sıra beslenmemize de dikkat edelim. Bunları diyorum da sanki ben çok uyguluyormuşum gibi
İnşallah bugünlerde ilk işim doktora gitmek olucak
Kan tahlilini her zaman söylüyorum zaten. Demir, folik asit, b12 bunlar sık görülen eksiklikler, bazı durumlarda ise A vitamini fazlalığı saç yapısının bozulmasına ve dökülmeye sebep oluyor mesela fakat... Biotin ve b5 i es geçin, bunların eksikliğinin görünmesi için insulinle alakalı bir sorununuz olması ve karbonhidrattan yana zayıf beslenmeniz gerek. Oysaki günde 1 dilim beyaz ekmek, ekmek yemiyorsanız 1 kaşık pirinç pilavı onu da yemediyseniz yumurta biotin ihtiyacını karşılama yeter de artar bile. Keratin eksikliğinden neyi kastettiğini anlamadım ama...
Sizi bilmem ben daha yeni tahlil yaptırdım, turp gibiyim, ne kolesterol ne vitamin eksikliği vs yok... Teşekkürler Bemiks C
Ben Dax'ı Otacı ile çok rahat arındırıyorum, sülfatsız üstelik. Hatta kendi kendime yeni durumlar buldum, mesela bazen diplere çok sürmüyorum şampuanı, çooook çok hafif yağ kalsın istiyorum diyelim, o zaman dışarıdan görünmeyen az bir yağ kalıyor. Tamamen arındırsın istiyorsam, normal düzeninde sürüyorum şampuanı.
Sülfatsız şampuanlar öyle aşırı köpürmüyor ya, köpürmeyen şey temizlemez algısı oluşuyor kafada...
ya canım bende tam tutmayacağını tahmin ediyorum ama en azından diplerle az uyumlu bir ton olursa bi süre idare edebilirim. Saç kestirmem kesinlikle mümkün değil ben asla o kadar cesaretli olamam doğrusu
büyük bir buhran olur benim için
Boyadan önce hindistan cevizi yağı sür boyayı yıkamadan üzerine yap bir bakalım. Veya dipleri boyadıktan sonra kalan boyayı sulandırıp cila şeklinde saç boylarına sür.
İyi akşamlar. Gizli takipcisiydim sayfanın
Bende bakım grubunuza katılmak istiyorum. Dax ve hindistan cevizini dönüşümlü uygulamaya çalışıyorum ama üşeniyordum. Birde kendim yağ karışımı yapmıştım bi günde onu yaparım.
Hardal kürünü geçen sene denedim ama saç diplerim çok yanmıştı dayanamamıştım. Nasıl dayanıyorsunuz o acıya:S
Acısız güzellik olmaz mottosundan yola çıkarak sıkıyoruz dişimizi ne yapalım
Hoşgeldin aramıza, seni de ekliyorum listeye... Yarın yeni başlık açacağım, oradan devam edeceğiz zaten bakım olayına.