Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

Ahahahaha niye kız kaynaklı yerlere yapılmıyor mu :KK48:

Hala gidemedim :olamaz:

sorma yaaa.. benim kaynak biraz farkli da :KK53:

weaving seklinde. yani örgülü, örgü üzerine de tres dikili (umarim anlata bilmisimdir) bundan dolayi yika kurut vs cok suruyor dolu sac var kafamda. ama zaten benim sorunum tepe kisminda orasi oreal ile yandi. asaglarda sikinti yok pek..

heh resim buldum. bu sekilde toplam 5 serit örgü üzeri tres sac var kafamda. sacin tepe kismi toplu olan yerde sorunum benim..
how-to-do-hair-weaving-extensions.jpg

sorma yaaa.. benim kaynak biraz farkli da :KK53:

weaving seklinde. yani örgülü, örgü üzerine de tres dikili (umarim anlata bilmisimdir) bundan dolayi yika kurut vs cok suruyor dolu sac var kafamda. ama zaten benim sorunum tepe kisminda orasi oreal ile yandi. asaglarda sikinti yok pek..
Gayet iyi anladım tatlım, zamanında arkadaşımın saçına yapmıştım.

O zaman sen tepelere uygula sadece.

KilicBaligi KilicBaligi oha pardon. senmi yapmistin arkadasina bu sistemi :KK57:
yaa ben türkiyede cok zor buldum birini yapan oda afrikali zaten !!!

Niye bu kadar şaşırdın ki? Bu sistem yeni bir sistem değil, 2005'den beri falan yapılıyordu, hatta 3m bant ile yapılan uzatma sistemi ile birlikte geldi Türkiye'ye. Zaten Amerika'da zencilerin uyguladığı bir yöntem bu, bu şekilde yayıldı :KK48: Hatta saçı çengel ameliyat iğnesi ile dikmiştim :rapci:

Niye bu kadar şaşırdın ki? Bu sistem yeni bir sistem değil, 2005'den beri falan yapılıyordu, hatta 3m bant ile yapılan uzatma sistemi ile birlikte geldi Türkiye'ye. Zaten Amerika'da zencilerin uyguladığı bir yöntem bu, bu şekilde yayıldı :KK48: Hatta saçı çengel ameliyat iğnesi ile dikmiştim :rapci:

yok yeni oldugundan degil en eski sac uzatma yöntemlerinden oldgnu biliyorum da, zor bisey yapmak yaaa..
ben 3 senedir türkiyede yasiyorum, tasindigimdan beri buraya gitmedigim kuaför kalmadi yapamadilar. en sonunda bende zenci kiz buldumda rahatladim :KK48: simdi evime gelip yapiyor süküüürr

yok yeni oldugundan degil en eski sac uzatma yöntemlerinden oldgnu biliyorum da, zor bisey yapmak yaaa..
ben 3 senedir türkiyede yasiyorum, tasindigimdan beri buraya gitmedigim kuaför kalmadi yapamadilar. en sonunda bende zenci kiz buldumda rahatladim :KK48: simdi evime gelip yapiyor süküüürr
Esasında zorluk örgüyü incecik ve aradan bebek saçların çıkmasına sebep olmadan yapabilmekte, bu yüzden ben hint yağı sürdükten sonra örmeye başlıyordum sıkı sıkı(saçları düz olmasaydı fön çekip wax sürmek durumunda kalacaktım) ama haklısın kolay bir işlem değil. Zaten bu yüzden sonradan mikro halka tress sistemi çıktı :KK48:

Esasında zorluk örgüyü incecik ve aradan bebek saçların çıkmasına sebep olmadan yapabilmekte, bu yüzden ben hint yağı sürdükten sonra örmeye başlıyordum sıkı sıkı(saçları düz olmasaydı fön çekip wax sürmek durumunda kalacaktım) ama haklısın kolay bir işlem değil. Zaten bu yüzden sonradan mikro halka tress sistemi çıktı :KK48:

biliyorum micro halka tres yapmislardi banada bu yöntemi yapamayinca. fakat bend her 2 gunde bi kuafördeydim, cok kayma yapio bende. bu yüzden bu yöntem can bende..:KK69:
bu aradaa saygilar vallahi cok beceriklisin :rapci:

biliyorum micro halka tres yapmislardi banada bu yöntemi yapamayinca. fakat bend her 2 gunde bi kuafördeydim, cok kayma yapio bende. bu yüzden bu yöntem can bende..:KK69:
bu aradaa saygilar vallahi cok beceriklisin :rapci:
Mikro halkaların tek sorunu bu zaten, sürekli kayıyor ve çıkartıp yeniden takmak gerekiyor. :olamaz:

Elimde malzemem olsa mikro jel kaynak bile yaparım ben. :rapci:

Bu örgü tress kaynağı ne kadar kullanabiliyorsun?

Mikro halkaların tek sorunu bu zaten, sürekli kayıyor ve çıkartıp yeniden takmak gerekiyor. :olamaz:

Elimde malzemem olsa mikro jel kaynak bile yaparım ben. :rapci:

Bu örgü tress kaynağı ne kadar kullanabiliyorsun?

jel yöntemi ile bende yapiyorum kaynak. yurt disinda bikac arkadasima yapmistim, makinasi vardi bende, bana o daha basit geliyor. malzemeleri de perukcularda bulunuyor canim, kücük kücük silikonmudur bilmiyorum bulunuyor. makinasida vardir onlarda.
weaving yöntemini ben 2 aydan fazla kullanmiyorum cunki sallaninca tressler rahatsiz hiss ediyorum. fakat kuzenimin 4 ay bile kullandigni biliyorum.
bu tresslerde benim sevdigim su, sacda malum perde gibi takildigi icin (keratin veya boncuk aksine tek tek degil) bütün duruyor sacda ve kimse anlamiyor sacimda kaynak oldugnu. ayrica sac icin de en zararsiz yöntemlerden biri diye bilirim..

Abooo kız ben zaten aloe vera yapıyorum , dax kullanıyorum , bir de hardal 4 kür eder.
Çok fazla gelir bana .
Essence ojelerine de bi bakarım bakalım nasıllarmış.
Ben oje manyagi bir insan olarak essencenin ojelerine hastayim tek sürüşte sisedeki rengin aynisini veriyor kesinlikle tavsiye ederim egerki benim gibi 2 kat surmeyi,sevmeyenlerdenseniz :) birde hemen kurumasida ekstrasi

Ohyyy ne çok şey konuşulmuş :)))
bakıma ben de varım ama bu yaştan sonra haftanın her günü iş çıkışı okula gideceğim, yeniden öğrenci oldum.
Hangi sıklıkta katılırım nasıl olur bilemiyorum ancak cuma cumartesi akşamları olur heralde ya da alışma evresindeyim düzenimi kurarsam dediğiniz vakitler bile katılırım :))
tam bir muammayım anlayacağınız :110:

Oyyyy masallah :nazar::nazar::nazar: benimde gecen ay doktor erken menopoz dedi bilmiyorum bu ay tekrar tahliller yapilacak bir anda oyle soyleyince ...yeni yeni topladim kendimi hayirlisi artik
Farklı bir yere daha görün istersen canım,bir doktora bağlı kalma derim.
Bebiş geleceği zamanı çok iyi biliyordur,merak etme sen :dua:

Ben iki maskeyi de kullandım, tercihim Pureology'den yana olurdu yeniden alacak olsam zira davines'in maskesi hala duruyor ama Pure çoktan bitti.

Çok teşekkür ederim Ceyz, beğenmene çok sevindim. Sizin görüşleriniz benim için önemli.
O halde ben de pureologynin maskesinden edineyim. Şampuan davines,maske pureology; saçlar şoka uğramasın :KK45:
Şampuanı da mı pureology alsam,ikisini kıyaslayınca diğerinden daha memnundum diye değişmek istemiyodum ama aklım karıştı.

Ben oje manyagi bir insan olarak essencenin ojelerine hastayim tek sürüşte sisedeki rengin aynisini veriyor kesinlikle tavsiye ederim egerki benim gibi 2 kat surmeyi,sevmeyenlerdenseniz :) birde hemen kurumasida ekstrasi
Bende bakınayım oje sürmeyi hep son dakikaya bıraktığım için kurumadan bozulabiliyor. Çabuk kuruyorsa kesin edinirim. Ama bi essence olmasa da gabrini ojelerini de seviyorum kuruması yönünden

Eski bir konumdan fotoğraflar buldum,birkaçını çaldım :)
İlk ve ikinci resimdeki siyah saçlarımı,geçen yaz -nasıl bir anıma denk geldiyse artık-açıcıyla mahfettirdim. Üstelik aşırı açık yaptılar(3.resim) Koyulaştırmalarını istedim ama yine açıldı; bukelamun gibi kapalı yerde 4.resimdeki gibi, açık alanda 5.resimdeki gibi görünüyordu. Bir de uçlar felaket kopmaya başladı,kopmasa yine bu haliyle kullanırdım. En son resimdeki gibi kestirdim,5 ayda resimdeki kadar uzamış(2016 şubat sonunda kestirmişim). Şuan o halinden az daha uzun.
Benim şuan kızdığım şey,uçlara doğru saçım neden inceliyor ki :KK43: Kat filan da yok. Derseniz ki uçları biraz kestir maske bu işi çözer,öyle yapacağım. Ya da dax+hindistan cevizi çözerse beni de guruba ekleyin kızlar :KK16:

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg

kesınlıkle dax ve hındıstan cevızı bırbırıne yakışan yağlar mutlaka dene
hardal kurunu ben yaptım kılıçta yapmış bu hafta tekrar malzemelerımı alırım yenıden başlıycam uzatmaya etkısı olmuştu
tamamdır kuzum hindistancevizi yağımda dün geldi daxımda var 1,5 kutu diğer buçukluk kısmı ayda yılda bir düzensiz sürmüştümde :))

Bilemedim, bunu da kararlaştıralım yarın.:KK51:
isterseniz yeni bir konu açalım burayı dağıtmayalım keratin brezilya fönü deneyimlerimize de buradan devam edelim derim ben.

Ayrıca saç pullarım konusunda çok haklısın. Bende inatla boyuyordum ama bir işe yaramıyor.Bakım yapıp boyama niyetindeydim Ama diplerim çıkınca mecburen yine bir boyama yapmak zorunda kalacağım. Sevgili kavun kokusu kavun kokusu nun tavsiyesi ile davines boya ile tanışacağım bu ay :)

X