-
- Konu Sahibi KilicBaligi
- #8.441
Tekrardan merhabasiziKilicBaligi cığıma şutluyorum :)) görür görmez yardımcı olacaktır kuzum
Tamam ben bir kilica sorayim o bu aralar ugramayacak foruma. Yarin ögleden sonra cevap veririm. Kınaydı degil mi sizin sorunuz. Kimyevi etkilesimi o bilir ancak ben yönlendiremem:)Tekrardan merhababrezilya fönü yaptırcam kesin bir cevap bekliyorum sizin bu konu hakkında bir bilginiz yok mu?
KilicBaligi Sevgili kılıçbalığı saç konusundaki bilgilerinden oldukça fazla yararlanıyor ve mutlu oldukça sana bolca dua ediyoruz öncelikle bunu belirtmek istedim. Sevgili OKYANUSYAA da sen yokken yokluğunu aratmamaya çalışıyor:) herşey için size çok teşekkür ederiz.Burayı keşfettiğim için şanslıyım:)Sayende bazı problemleri hallettim en azından.
5 ay önce gerizekalı bir kuaförün aptallığı ve bilgisizliği yüzünden saçlarım yandı belimde olan saçlarım kulak hizama kadar yandı koptu.inanılmaz zor günler geçirdim hala devam ediyor o zor günler.Bir daha asla hic bir işlem için kuaföre gitmemeye yemin ettim.kendime profesyonel saç makası aldım hafif hafif yanıklardan kurtulamaya çalıştım. uzatmakta zorluk çekiyorum hızlı uzamıyor denemediğim şey kalmadı.(sinemaki,soğan kürü,envai çeşit bakım yağları )banamısın demedi. 2 haftadır dax kullanmaya başladım son ümidim bu kaldı.umarım işe yarar.saçlarım asi kabarık kuru olduğu için o kadar kısa olması kontrol altında tutmamıda zorlaştırdı daha fazla düzleştirici kullanmak zorunda kalmamamak için 2.5 ay önce brezilya fönü yaptım baya sakinleşti, hafif bir fönle işe gidebiliyorum en azından.çok mutsuzum saçımın o kadar sorunu varki. boyu çok kısa,şekli çok kötü, çok yıpranık bir an önce uzayıp kesilmesi gerekiyor ve rengide kötü.daxın şuana kadar uzama konusunda henüz faydasını görmedim ama mükemmel bir bakım,kuruluğunu gözle görülür şekilde azalttı.hem sizi takip ederek hem diğer blogları araştırarak öğrendiğim ve son 1 aydır düzenli kullandığım ürünler ise;davines şampuan,keratase therapist maske ve durulanmayan serum,dipler için kerastase initialiste serum,fön çekeceğim zaman dande sprey. bundan öncede bir sürü ürün kullandım ve tahmin edilebileceği gibi mali anlamda battım:) her defasında bir umutla binlerce ürüne sarıldım. birde renk problemimiz var bunu çözmem gerekiyor. bu konudada bilgilerine ve yardımına çok ihtiyacım var. kavun kokusuyla yazışmalarınızı ve bilgi sahibi olduğunu görünce umutlandım.Benimde saçlarım bol beyazlı orta kumral. Bir çok markanın kumral tonlarını (8,1 veya 7,1)kullandım ayrıca içerisine 3 cm kadar mavi boya katıyordum.Her defasında boya akınca(2 hafta sonra) iğrenç bir dorelik,turunculuk oluyor veya pas rengine dönüyor. Bu sefer senin dediğin markaları ve formülü kullanacam inşallah en azından bu sorun çözülür. Peki cila nasıl yapılır ?tamamını boyamasam daha fazla yıpranmasa dip boya yapıp geri kalan kısımlara cila yapsam diyorum? Ayrıca cilayı ne kadar sıklıkla yapmalıyım o kızıllık tekrar çıkmaması için?
MerhabaBen de brezilya fönü yaptırmayı düşünüyorum da, saçlarımda kına var. Üzerine brezilya fönü tutar mı? Bir de brezilya fönünü yaptırdıktan sonra kına yaksam fön bozulur mu?
birgün ben de boyaya cesaret edeceğim, birgün... :)) pek özeniyorum size yahu
KilicBaligi uzun zamandır saçhaneye girmiyordum bizim mavi pure 99 tl olmuşşş 69 du (
ama grisi hala 69 tl. çok kızdımmm
3 al 2 öde kampanyası var.
biz yükselttik onun fiyatını ala ala :)))
Profil kısmına da yazmışsınız, dediğim biçimde kullanmak uygun olur.
Önce kına, sonra brezilya fönü arada 1 ay zaman bırakın.
Cıssss
Yurt dışından alım fiyatları arttıysa burada da artması normal kuzum, yapacak bir şey yok maalesef
Tam girip cevap yazcaktim kına olayina :) anca yeni bitti arazi gorevim sana sorduktan sonra 3 şantiye daha gezdim. Iyi oldu senin cevaplaman:))
Biri pembeye yakin bir renge boyandiSon gezdiğin şantiyeler bana gösterdiğin kadar güzel miydi ondan haber ver
Harikasın senBiri pembeye yakin bir renge boyandisaolsun kırmıyorlar. Hepsi bitme aşamasinda. Birbirinden güzeller. Ayird edemiyorum 8 ay bir fiil gittim herbirine. Hepsi bebeklerim
Toplaşın kızlar toplaşın, toplanın. Ta daaaaaaaaaa.KilicBaligi 3 3-5izmir OKYANUSYAA
Çoooook çok hafif turuncumsu bir renk var, farkındayım. Ancak mavi boyayı o kadar az koydum ki... Yine de ilk boyamada çoğunu kırdı. Bu arada boya sonrası şampuan yapmadım, sadece su ile yıkadım saçımı. 1 ton belki açar, belki açmaz.
Uwww harika hakikaten turuncu yansima nerdeyse hic yok ellerine saglikgule gule kullan guzel kumralini canim benim insallah yikaninca gelmez turuncular ee neler yaptin davines acik kullu kumral ve %9luk oksidan kullandin dimi kac dakika bekledin?mavi boya ne kadar koydun bide baska herhangi birsey kattin mi?Allahim umit isigisin suan bana.bak bi foto ekliyorum.bu sacda isilti da var gerci ama sacin dibine bak bi ,sence bu kumrali da elde edebilirmiyiz bi ton koyumu kullanmali acaba boyayi.
Güle güle kullan memnun olduğuna göre sorun yok :)) ben pek anlamam da boyadan o nedenle yorum yapamayacağımToplaşın kızlar toplaşın, toplanın. Ta daaaaaaaaaa.KilicBaligi 3 3-5izmir OKYANUSYAA
Çoooook çok hafif turuncumsu bir renk var, farkındayım. Ancak mavi boyayı o kadar az koydum ki... Yine de ilk boyamada çoğunu kırdı. Bu arada boya sonrası şampuan yapmadım, sadece su ile yıkadım saçımı. 1 ton belki açar, belki açmaz.
Canım watsons da satılıyor ama internetten de temin edebilirsin , içinde çok faydalı yağlar var 34 yada 36 tlye almıştım diye hatırlıyorum . Benim tek sorunum herşeyi denememe rağmen saçtan arınmaması idi ama kılıçbalığı bi yöntem önermiş onu deneyip memnun kalırsan uzun saçlara merhaba diyebilirsin tabi düzenli kullanmak gerek :) sevgiler.
merhaba effimerhaba herkese . bu sayfayı çok uzun zamandır takip ediyorum , emeğinize binlerce kez teşekkürler. bu sayfa sayesinde defalarca keratin uygulaması yaptım . bazılarından memnun kaldım , bazıları da saçlarımı turuncu kabarık sert ve mat yaptı . alfaparf ı biraz sevmiştim. o da yetmiyor saçıma ve çok pahalı. dolayısıyla hepinizin şimdilerde konuştuğu maxiyi denemek istiyorum ama bir arkadaş style dan bahsetti. zannediyorum sayfada ilk adı geçen markalardandı. o yüzden epey kararsız kaldım. saçlarım sarı , çok kuru , kabarık ,çok sert ve hem dalgalı hem de kıvırcık . saçlarımla uğraşmak bana zulüm oluyor artık . lütfen bana yardım edin
Aşırı mutluyum valla.
Şimdi öncelikle, olduğum şehirde İgora mavi boya bulmak imkansızdı, netten sipariş edip beklemeye sabrım yoktu.
Kuaför malzemeleri satan bir yere girdim, mavi boya istedim. Ancak bundan sonraki boyamada İgora alır mıyım almaz mıyım henüz karar vermedim.
Boyam 8.1 Davines. Oksidan 30luk (kuaför malzemeleri satan yerdeki adam "diplerin açık renk, 30luk kullanmalısın 8.1 için" dedi.
80 ml 8.1, 120 ml 3oluk oksidan, çay kaşığının yarısına kadar mavi boya. Ki benim çay kaşıklarım ince ve küçük ağızlı. Toplamda 1 cm bile sıkmadım mavi boyayı, çünkü ilk boyamam mavi boyayla. Biraz korktum açıkçası.
35 dakika beklettim, friksiyon yaparak yıkadım. Sonuç bu.
Mavi boyadan cesaret edip biraz daha sıksaydım o azıcık turuncumsu renk de olmazdı. Zaten bu deneme amaçlıydı.
Yıkadıkça turuncu geleceğini sanmıyorum, çünkü Davines öyle ton ton akmıyor, açılmıyor.
Fotoğrafta dip rengi için bence koyu ton olmamalı, ama tam dibi mi diyorsun, hani saç ayrılma çizgisindeki tonu mu?
Güle güle kullan memnun olduğuna göre sorun yok :)) ben pek anlamam da boyadan o nedenle yorum yapamayacağım
Evet hem dibi hemde sarı ışıltılarının arasında kalan bir ton daha koyu olan kumralı elde etmek istiyorum.Belki senin hazırladığın karışıma çeyrek tüp de 7.1 eklense olabilir aslında.Çünki senin kumralından belki yarım ton daha koyu ve biraz daha gri yansımalı gibi.Kılıçbalığı bilir aslında ama hangimize yetişeceğini şaşırdı o da
Bende dün internetten sipariş verdim Kılıçbalığının sana dediği 8.11 ve 0.22 var ya onu bi denicem bu istediğim olmazsa senin karışıma bir miktar 7.1 katmayı düşünebilirim.
Valla çok iyi iş çıkarmışsın tadını çıkar,şu yaptığını bir çok kuaför yapamıyor.Turuncu,dore kafayla gönderiyor. kesinlikle uzun saç rengi çok daha başka güzel gösteriyor ama ben kısa halinle de sevdim :)
Anlama zaten, boyayla ilgin olmasın bilme, bileme. Ama genel kültür olsun diye anlatacağım
Her şey bilmem kaç yıl önce, Meryem Uzerli'nin hayatımıza girmesiyle başladı. O günden sonra sonu 1 ile bitmeyen her boya tonunun içine dore koydular. Kumral diye bildiğimiz renkler içinde dorelik olan renge döndü. Kuaföre gidip kumral istiyorum dediğinde dore tutamıyla uğurladılar insanları. Öyle de illet öyle de illet ki aksın gider diye bir seçenek söz konusu değil; yapışıyor sülük gibi.
Bu yüzden içinde dore olmayan ton tutturmak hayal(di). Şimdi ben o dünya paralar bayıp sızlana sızlana çıktığımız kuaför bozuntularına gitmeden evde kendim böyle bir ton tutturdu. Bu yüzden büyük olay. Senin için küçük, bizim içinse büyük bir adım
8.11 benim boyamdan da açık bir ton, onunla nasıl olacak o renk peki? 7.1 olayı mantıklı, sonuçta koyu bir ton o 8 serilerine göre. Fotoğraf da isteriz =)
Hindistan cevizi yağı kullan, bildiğin nem bombası. Onunla çok toparladım ben saçlarımı. Tabi şu anki kısa halinden bahsetmiyorum, uzunken.Bir haftaya kadar boyayacagim.atarim tabide saçlarım yanik,cok sekilsiz, tonu tutturacam diye renk renk oldu.uclardada kopup giden saclardan geriye kalan ve her baktikca o lanet kuafor bozuntusunu hatirlatan rofle kalintimsilari vardünyanın en iyi rengi ciksa begenecegini sanmiyorum
Hindistan cevizi yağı kullan, bildiğin nem bombası. Onunla çok toparladım ben saçlarımı. Tabi şu anki kısa halinden bahsetmiyorum, uzunken.