Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

Tamam kuzum o halde 0.22 2 cm olacak

Tamam kuzum o halde 0.22 2 cm olacak
Anlaştık. Bu mavi boyayla ilgili son bir şey sorabilir miyim? Cevap evetse soruyorum
Saç uzadıkça miktarı da artacak mı? Tamam şu an saçlarım kısa ama kaçarı yok uzayacaklar. Diyelim omzuma değen hale geldi, o zaman 3 cm mi yapmalıyım, yoksa hep 2 cm mi?

Ha bir de OKYANUSYAA kaçlık olduğunu özellikle yazdım, çünkü nette küçük boyunu büyük boy fiyatına satan var. Benim yazdığım fiyatlar da büyük boy içindi. Olur ya karıştırırsın, küçük boyuna o parayı verirsin; ondan yazdım.

Saçını komple mi boyuyorsun?

Bir tüp boyaya 2 cm, 1.5 tüp kullanacaksan 3 cm gibi düşün. Zaten ilk boyada kullandığın miktarın yeterli olup olmadığını anlarsın.

KilicBaligi m zaten bu boyda kalsın belimi geçiyor kuzum biliyorsun, bende dac istemedigim kadar cok hani 2 ayda bir kestireyim kırıklar bitsin tamamen diye istiyorum. Katların en altı cok kirik hem ensenin terlemesi de sanki saçın kırilmasini hizlandiriyor sanki. Tuz savunmasiz birakiyor galiba ensemde parça pinçik kırık saclarim var.
Bence de uzunluktan sikayet etmedigim icin buzamana kadar haberim olmadi hihii:) ama nem de veriyormuş cok önemli benim icin.

kavun kokusu cok tesekkur ederimmm :)

Ensede ki saçlar zaten diğer kısımlarla aynı boy olmaz canım, bir şekilde her zaman diğer kısımlardan daha kısa ve hassas oluyorlar. Kırıklar için 2 ayda bir değil 4 ayı bekle işte. Şimdi 2 cm kessen, 2 aya zaten aynı şekle geliyor o yüzden 4 ay bekle 4 cm kes kırıklardan tek hamlede komple kurtul.

Saçını komple mi boyuyorsun?

Bir tüp boyaya 2 cm, 1.5 tüp kullanacaksan 3 cm gibi düşün. Zaten ilk boyada kullandığın miktarın yeterli olup olmadığını anlarsın.
Canım Davines'in boyaları 100 ml. Bir kere daha ya tamamını kullanırım ya da yakınını (o da sırf dorelikten kurtulmak için), sonrasında sadece dip boyaya geçeceğim için daha az kullanırım.

Eski kuaförüm gözümün önünde hazırlardı boyayı, komple saçım için 2 tüp gerekiyordu Davines'ten. O zamanlar biraz uzundu tabi. Normalde boyalar 60 ml sanırım, ben de 2 cm civarı eklerim maviden.

OKYANUSYAA çeker misin uzun, upuzun saçlarını gözümün önünden Olan var olmayan var

Bu arada toplayacağına, saç bandanası ile enseni havalandırsan? Anlatamadım aslında ama, hani tülbent bağlama şeklini bandana bağlamaya da uyarladılar. Enseye saç değmiyor, sürekli tokayla da toplanmamış oluyor.
Ey yarabbiiiim bana da uzun saç dertlerinden nasip eyleeeee

E peki sen sırf dorelik için boyuyorsan neden sadece cila uygulamıyorsun ki? Dip boya yapıp, kalanına cila yapsan olmaz mı?

E peki sen sırf dorelik için boyuyorsan neden sadece cila uygulamıyorsun ki? Dip boya yapıp, kalanına cila yapsan olmaz mı?
Canım şu an zaten diplerim çıktı. Daha 15 gün oldu boyayalı ama Dax sağ olsun, 1 ay önce boyanmış gibi. Bu yüzden komple boyansın 1 kez daha. Yeni boyamış olsaydım dediğin gibi cila yapardım, sözünden asla çıkmazdım.

kavun kokusu :))) kıyamam. Senin de olur kuzum sabret :) mümkün olsa da versem ucundan şöyle bir 10 cm :)
Uzar elber. Benim de bu saçlarım 1 cm idi vakti zamanında. Geldiiii geçti.
Neler geçiyor. Seninki de gecer

Beklim bari napim :)))
Nem olayi iyice gitti saman gibi oldu sacim yine pofff. Maxi yapmam lazim gözümde büyüyorrrr.

KilicBaligi Sevgili kılıçbalığı saç konusundaki bilgilerinden oldukça fazla yararlanıyor ve mutlu oldukça sana bolca dua ediyoruz öncelikle bunu belirtmek istedim. Sevgili OKYANUSYAA da sen yokken yokluğunu aratmamaya çalışıyor:) herşey için size çok teşekkür ederiz.Burayı keşfettiğim için şanslıyım:)Sayende bazı problemleri hallettim en azından.
5 ay önce gerizekalı bir kuaförün aptallığı ve bilgisizliği yüzünden saçlarım yandı belimde olan saçlarım kulak hizama kadar yandı koptu.inanılmaz zor günler geçirdim hala devam ediyor o zor günler.Bir daha asla hic bir işlem için kuaföre gitmemeye yemin ettim.kendime profesyonel saç makası aldım hafif hafif yanıklardan kurtulamaya çalıştım. uzatmakta zorluk çekiyorum hızlı uzamıyor denemediğim şey kalmadı.(sinemaki,soğan kürü,envai çeşit bakım yağları )banamısın demedi. 2 haftadır dax kullanmaya başladım son ümidim bu kaldı.umarım işe yarar.saçlarım asi kabarık kuru olduğu için o kadar kısa olması kontrol altında tutmamıda zorlaştırdı daha fazla düzleştirici kullanmak zorunda kalmamamak için 2.5 ay önce brezilya fönü yaptım baya sakinleşti, hafif bir fönle işe gidebiliyorum en azından.çok mutsuzum saçımın o kadar sorunu varki. boyu çok kısa,şekli çok kötü, çok yıpranık bir an önce uzayıp kesilmesi gerekiyor ve rengide kötü.daxın şuana kadar uzama konusunda henüz faydasını görmedim ama mükemmel bir bakım,kuruluğunu gözle görülür şekilde azalttı.hem sizi takip ederek hem diğer blogları araştırarak öğrendiğim ve son 1 aydır düzenli kullandığım ürünler ise;davines şampuan,keratase therapist maske ve durulanmayan serum,dipler için kerastase initialiste serum,fön çekeceğim zaman dande sprey. bundan öncede bir sürü ürün kullandım ve tahmin edilebileceği gibi mali anlamda battım:) her defasında bir umutla binlerce ürüne sarıldım. birde renk problemimiz var bunu çözmem gerekiyor. bu konudada bilgilerine ve yardımına çok ihtiyacım var. kavun kokusuyla yazışmalarınızı ve bilgi sahibi olduğunu görünce umutlandım.Benimde saçlarım bol beyazlı orta kumral. Bir çok markanın kumral tonlarını (8,1 veya 7,1)kullandım ayrıca içerisine 3 cm kadar mavi boya katıyordum.Her defasında boya akınca(2 hafta sonra) iğrenç bir dorelik,turunculuk oluyor veya pas rengine dönüyor. Bu sefer senin dediğin markaları ve formülü kullanacam inşallah en azından bu sorun çözülür. Peki cila nasıl yapılır ?tamamını boyamasam daha fazla yıpranmasa dip boya yapıp geri kalan kısımlara cila yapsam diyorum? Ayrıca cilayı ne kadar sıklıkla yapmalıyım o kızıllık tekrar çıkmaması için?

Merhaba, öncelikle mesajınızı düzeltin lütfen, paragraflara ayırın (10 dakika içinde yapmanız lazım, yoksa düzeltemezsiniz bir daha)

Davines'in boyasını denediniz mi? Evet bende de dorelik var, ancak mavi boya ile hallolacağına inancım tam. Üstelik yıpratmıyor ve gerçekten akmıyor.

Dax'ı lütfen dip boya yapar gibi sürün, fırça ile. Mesela şu an benim imkanım yok, elimde sıvı hale getirip sürüyorum ama diplere gelmiyor fazla. Benmari usulü eritin ve dip boyası yapar gibi sürün. O şekilde etki etmemesi mümkün değil.

Saça cila yazmak yazıp aratırsanız, video da bulursunuz yazı da. Tercihen video olsun ki iyice anlayın. Boya, su ve krem yardımıyla yapılıyor.

Merhaba kavun kokusu teşekkür ederim mesajınızı geç gördüm,bugün üye oldum ilk defa yazıyorum.bilmiyordum.paragrafa ayırmaya çalıştım ama 10 dakikanız doldu dedi.Neden öyle dediniz sorun mu oluyor ayırmayınca?

Dax konusunda tavsiyelerinizi dinleyeceğim. Boya konusunda Kılıçbalığının formülünü deneyip yine olmazsa davinesi denesem diyorum bıktım artık bu turunculuktan.

Cila yazma videoları izledim daha önce ama şunu anlamadım.Cila boyamak istediğim renk boya ile mi yapılıyor yani yine kumral mı almalıyım?Birde değişik uygulamalar var bazıları boya ve su, bazıları boya ve saç kremi vs .

Merhaba Ben de brezilya fönü yaptırmayı düşünüyorum da, saçlarımda kına var. Üzerine brezilya fönü tutar mı? Bir de brezilya fönünü yaptırdıktan sonra kına yaksam fön bozulur mu?

Okuması zor oluyor, gözler çok yoruluyor.
Cila evet saç hangi boyaya boyanmışsa onunla yapılıyor.
Bir de düzeltme yapayım, elbette Davines boya da akıyor ama diğer boyalar gibi değil, çok az bir akma oluyor.
Ayrıca sadece 7.0 8.0 boya alıyorsanız, artık hep dorelik var onların içinde maalesef. Sağında illaki 1 olmalı; 7.1 8.1 gibi.

Merhaba, rica ederiz ne demek :) madem düzleştiriyorsun bir iki önerim var sana benim de ara sıra kullandığım :)
1-Artego Easy Care Miracle Lightweight-Mucize Bakım Kremi 300ml
2-Davines Melu Mellow Isıya Karşı Termal Koruyucu Kalkan 250m

bu iki ürünü düzleştirmeden önce saçlarına sıkıp ısının saçlara verdiği zararı minimize edebilirsin bunlar yanında benim bir numaralı fön öncesi koruyucum
3-Alfaparf Lisse No:3 Yıpranmış Saçlar İçin Onarıcı Keratin Kremi 125ml

bu son ürünü brezilya fönünü yapmadan önce de yani ilacı sürdükten sonra sürüp kullanıyorum harika bir üründürrr. asla ısıdan yana şikayetim oladı bu minnoşlar sayesinde )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…