- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.630
-
- Konu Sahibi KilicBaligi
- #7.641
Bende birara pirinç suyuna takmıştım ama denemedim hiç :)) burnumun üzerinde hiç geçmeyen lekelerim var deli oluyorum, kışın solan yazın açan :))
krem kullandım pahalı da ama ıhh işe yaramıyor. Kökten çözüm yolları arıyorum kazıyacak söküp atacak, bakalım
Gül suyu cildini kurutmuyor mu
Geçmemesi çil olmasından ötürü olabilir mi dersin
KilicBaligi OKYANUSYAA
Ben gratisten aldığım fısfıslı şişelere gül suyu içine de bir yemek kaşığı pirinç koydum içinde duruyor halen öyle kullanıyorum sabah akşam siliyorum. Tarifi tv de pervin budaktı sanırım o vermişti. O ıhlamur ve pirinç ile tonik yapmıştı ve pirinç nişastasını verdikten sonra pirinci atıyordu ben olduğu gibi kullanıyorum
Cildimi kurutmadı çünkü müthiş yağlı cildim var sivilce için hap tedavisi yaptım ama halen yağlı siyah noktalar halen var mesela. Yağı azaldı ama bu da kuru cilt yapmasa iyi olur demek su ile yapın ya da ıhlamur ile yapın.
Ben az daha güneş gitsin soydurma yaptıracam tretin kremle yıllar önce soydurma yapmıştık ben onu kendi kafamdan yazın bir hafta yapınca tüm sivilceler leke kaldı yazın güneşi ile öncesinde mis gibi cildim vardı
Güneşin dik açı ile geldiği mevsimlerde bu yüzden hiç bir şekilde soyma işlemi yapmamak gerekiyor. İdeal mevsim Kasım-Nisan arası ve kış olmasına rağmen güneş koruyucu zorunlu... Bu arada gül suyu cildi kurutuyor dediğin gibi o yüzden dikkatli olamak gerek.
Bugün saçımı ikinci kez yıkadım dümdüz ipeksi yumuşaklık gitti uçlar kabarık duruyor üstler güzel. Ben bir süre sonra yeniden düzleştirici geçmeden yaparım gibi. Düzleştiriciden uzak durma sebebim kırıklar çıkmaya başladı saçımda ve aşırı dökülme var kepek sorunum bitti dökülme sorunum geldi yani. Lastikleşme bir tık daha azaldı ama daha çok yol var gibi. Tamamen geçmedi halen inatla her seferinde bir tık gidiyor... Bu işlemden sonra saçımda eski yumuşluktan örnekler görmeye başladım bu arada. Yani keratin işe yarıyor mu evet ama %100 çalışmıyor maalesef.
Sabretmek lazım, öyle bir anda düzelmiyorlar işte ama bir tık bir tık derken bir bakmışsın ki düzelivermiş...
Dökülme sorunu yanık kısımlardan koparak dökülme mi yoksa kökten mi dökülüyorlar?
Bu arada denediğim bir kaç yeni ürün var...
1- Gratis'te satılan Himalaya diye bir marka var bu markanın diş macununu, neem özlü yüz yıkama jelini ve cilt için üretilen pomadını test ettim onayladım. Bu yüzden bu gün firmanın şampuan da ürettiğini görünce kepek için olan serisinden aldım.Bu markanın şampuanları brezilya fönü ile uygundur bilginiz olsun, fiyatı da 9.90 gibi bir şeydi... Şampuanı henüz denemedim zira biliyorsunuz ben Pureology'den çok memnunum ama bir süre denemek maksatlı kullanabilirim gibi... Yüz yıkama jeli cildi germeden temizliyor bu hoşuma gitti, diş macunu ise bence yeterli temizliği sağlıyor.
2- Şu Liquid keratin ile saçlarımı kurtarma peşinde olduğumu biliyorsunuz. Keratini sadece bir kere kullanabildim o yüzden henüz bir gelişme yok yanıklar konusunda ama... Keratinle beraber gelen maskeyi ikinci defa kullandım. İçerik olarak gerçekten doğal olduğu için kafa derime sürmekte sakınca görmedim veeeeeee benim iki aydır sinir stressden dolayı dermatit olup kaşım kaşım kaşınan kafam artık kaşınmıyor, maske müthiş bir rahatlama sağladı