Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

KilicBaligi ürünün fotosunu buldum. Ama dediğim gibi uzun ya da gür saçlara pek bereketli değil.

Eklentiler

• wella-enrich-self-warming-isi-maskesi-150ml-wella-professional-4815-28-O.jpg
    9,8 KB · Görüntüleme: 44
Cok iyiymis.ne kadar kalir sacimda.kalin gur ve kabarik saclarim var

Hangisini kastediyorsun canım? Brazilya fönü mü yoksa keratin yükleme mi?

Rica ederim canım... Umarım memnun kalırsın sen de bizim gibi...

KilicBaligi ürünün fotosunu buldum. Ama dediğim gibi uzun ya da gür saçlara pek bereketli değil.

150 ml en fazla 10 kullanım demek, ben de bilemedim...

Yok canım yaa ne 10 kullanımı, 1 ay ya yetti ya yetmedi gerçekten. Kıvamı çok yoğun. Davines keratinin kıvamını düşün, şimdi onun içine farz et ki buğday nişastası koyup koyulaştırdın. Adra ile tarfilerden bahsediyorduk, şu an aklıma başka benzetme gelmedi bu yüzden

Hahahahaha çok iyi benzetme olmuş ama

Bu arada kızlar, ben likit keratin ile ilk uygulamamı bitirmiş bulunmaktayım. Ne iyi ne kötü bir değişim yok. Ne yazık ki elimde yalnızca 15 ml keratin kaldığından ikinci seansı nasıl yaparım bilmiyorum

Hijyenik koşullarda, laboratuvar ortamında elinde Davines keratin varsa, onu soğuk sıkım ya da organik bir saç yağı ile sulandırıp elindeki ile karıştırsan

Hahaha güzel bir bakım ürünü olur ama direkt saçın kalbine işleme özelliği ortadan kalkar.
Canım senin kadar bilmiyorum ben, haliyle aklıma ilk geleni yazdım.
Ya tekrar alacaksın ya da sadece saçın belli yerine süreceksin.
Bu arada hani şu meşhur organik, soğuk sıkım hindistan cevizi yağı var ya, ben onu kaşıma kirpiğime kullanmaya başladım. Ki benim gözlerim hassastır, her şeyi süremem yakar, sulandırır, kızartır vs. Korka korka bir deneyeyim dedim. Şu an tek endişem acaba göz çevremde yağ bezecikleri yapar mı o kadar. Bir süre kullanıp sonucu yazarım.
Kullanma sebebim her iki gözümdeki kirpikleri üstün yeteneğimle yakıp yarısını kaybetmem (uzunluk olarak) Hani dedim belki besler, uzatır; uzatmasa da belki sıklaştırır.

Yok canım düşüncen doğru, normal şartta bakım maskelerinin içerisine, mavi su içine, organik bir yağ içerisine eklenebiliyor koruyucu maksatlı. Eğer elimde yeterince olsa zaten bende bu 3 seans bittikten sonra öyle yapacaktım ama maalesef azıcık kaldı.

Kirpiklerin için geçmiş olsun. Hindistan cevizi yerine badem yağı kullanırsan çok daha iyi bir sonuç alırsın çünkü hindistan cevizi yağı gürleştirme ve uzatmadan çok tamir etme özelliğine sahip bir yağ benim gördüğüm kadarı ile. Ve evet hangi yağ olursa olsun beze yapma ihtimali var maalesef.

Bilmiyorumki canim.hangisi daha etkili?

Bilmiyorumki canim.hangisi daha etkili?
Neye ihtiyacı var saçının?

Mesela saçlarının dalgasından memnun olabilir ama bakım yapmak isteyebilirsin veya, dalgalardan bıkmış ve düzleştirmek aynı zamanda daha bakımlı görünmesini sağlamak isteyebilirsin. Ona göre bir kaç farklı çeşit var çünkü...

Canım evet benim temelim kıvırcık ama yaklaşık 3 yıla yakın bir süredir kıvırcık değilim artık, dalgalıyım brezilya fönü sayesinde
Şuan için KilicBaligi nin önerisi ile maxi bio keratin kullanıyorum. O daha önce bir arkadaşında denemiş memnun kalmışlar, benim de artık eskisi gibi düzleşmeyen saçlarım vardı ve bunu önerdi. Maxi bio keratin bana göre buzamana kadar kullandığım tüm fönlerden daha yoğun bir formaldehit içeren öksürten boğan ama tüm bunlara inat, sonucu hepsinden iyi olan bir ürün.

Saçlarım artık cansızlaşmıştı kurumuştu mattı ve düzelmiyordu. İlk denememi yaklaşık 1 hafta önce yaptım ve saçlarım parlıyor çok hafif bir dalga kaldı ki onu da artık saçımın yapısına veriyorum. Tamir özelliği bana göre had safhada.

Amaaaa kullanmak için iyi bir sabır gerek, ben ölüyordum kokudan. Su içerken boğazım ağrıyordu o derece. Zira değdi.

OKYANUSYAA benim de ilk yaptırdığım ürün yoğun çikolata kokulu ve bol dumanlı olan markasını hatırlamıyorum çok çok iyiydi. Sonra denediklerim ilki gibi olmadı. Ama ben yine de o kadar yoğun kokulu dumanlı birşeyi şimdilik rafa kaldırayım. Bu aralar çok alerjikim kokulara karşı. Çok teşekkürler bilgilendirmen için. Davines benim için en uygun olan gözüküyor. Bir de onu deneyelim.

Dene bakalım aramıza hoşgeldin :) ama dawines ve brezilya fönü arasındaki farkı artık biliyorsun farklı şeyler

Hask keratin serumu alıp saçıma uyguladım. ardından saçımı düzleştirdim. (yıllar önce keratinli bir ürünle aynı işlemi yapmıştım ve hayal gibi bir sonuç elde etmiştim, ne yazk ki ürünü hatırlamıyorum)
Eski deneyimim kadar verimli olmasada güzel sonuç aldım. Saçlarım dalgalıyla kıvırcık arasında bir yapıda ve tiftik görünümündedir. duş sonrası ekstra çaba harcamam gerekiyor şekil verebilmek için. Bu uygulamadan sonra saçlarımı duştan sonra kuruttugumda hafıf dalgalı ve tıftıksız bir görünüme ulaştı.
Tekrarlamak istiyorum ama ısı uyguluyo olmam uzun vadece sacıma zarar verebilir mi?

Canım ısı vermeden keratini sabitleyemezsin saçında, formaldehittir keratini saç pullarının arasında muhafaza eden bu da ısı ile ancak. Ayrıca düzleştirdiği gibi fönün bakım özelliği de var. Saçların ince telli ise asla 200 ü geçme derim. Ben bile kalın telli halimde 180 ile yapıyordum en son 200 le yaptım.

Üst üste mi yapmak istiyorsun, eğer öyleyse biraz ara ver derim en azından iki hafta kadar.

Eveeettt saçımı yıkadım bio keratin markası ile yapıyorum ben 2 ay önce yapmıştım en son ve etkisi geçmeye başladığı için kuru iken semsert olmaya başlamıştı saçım malum yanık zatı muhterem. Bu uygulamada saçı yıkadım sürdüm sadece hasarlı yerlere sürdüm bu sefer sonra saç kurutma makinesi ile kuruttum iyice düzleştirici filan geçmedim 2 gün bekledim ve bugün yıkadım ve kuru iken yumuşaklar ıslak iken tabiki de sonsuza kadar sünmeye devam ediyorlar :) ve işlem sonrası saçım uzamış meğersem onu fark ettim düzleşti yeniden çünkü galiba kalitesiz ürünler daha işe yarıyor gibi çıkarıma mı varsam acaba
Haftaya gene düzleştirici olmadan yapıcaktım onun yerine düzleştirici ile 2 hafta sonra tekrar yapıcam sanırım kararsızım tabi kesin bir kararlılık yok

Bu duman ve koku olayına bir çözüm bulmak gerek. Aslında hiç iyi bir şey yapmıyoruz, sağlığa son derece zararlı ama gel gör ki sıfır formaldehidli ürünler de etki etmiyor artık. Çok berbat bir durum İnşallah ileride başımıza bir işe gelmez bu yüzden, tek korkum bu...

Çikolata kokulu ise sen style'ın çikolatalısını kullanmışsındır. O normal style'a göre daha az dumanlı ve kokuluydu. Şu sıra piyasada olanı ise gerçekten dayanılmayacak derecede kokan ve duman çıkartan berbat bir şey olmuş. Ne yapacağız bilmiyorum offff.

Canım o içeriğinde eser miktar keratin bulunan bir serum. Esas amacı saçlardaki statik elektrik yükünden doğal kabarmaları, ve dış faktörlerden kaynaklı saç yıpranmalarını engellemek. Bu amaçla kullanmak çok iyi bir fikir değil. Maalesef saçındaki o tiftik görüntüyü yok eden ürün içeriğindeki silikon. Hernekadar ben silikonlu ürünlerin kullanımının zararlı olduğunu düşünmüyor olsamda, bu ürünle saçları daimi olarak düzleştirmek bence uzun vadede saçlara zarar verebilir. Ben fix nano'dan pek hoşlanmasam da, o markanın bir saç maskesi var. Duşta saç maskesi olarak kullanılabildiği gibi, botox amaçlı hem keratin yükleme hem saç dalgalarını açmak maksatlı kullanılabiliyor. Fiyatı da 40 tl civarı, istersen onu bir araştır, hiç fena bir ürün değil çünkü...

Canım onun kullandığı bizim kullandığımız keratinden değil, Gratis'te satılan bir saç bakım markası Hask. Şampuan, maske ve saç serumları var, ben de nemlendirici olan serumunu almıştım. Arkadaşımız keratinli serumunu almış.

Tatlım bence düzleştirici ile yapma, saçları kuruttuktan sonra fırça ile fön çek derim.

Eklentiler

• 38564501825732952388.jpg
    43,2 KB · Görüntüleme: 185
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…