Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

KilicBaligi Allah bin kere razi olsun senden.Dun okuyabildim ancak ve inan ruyama bile girdi.Bu ay sonu kuaforde yaptiracaktim Brezilya fonunu.Ama simdi kendim deneyecegim.Malzemeleri almak icin urun aratiriyorum suan.Saclarim omuzlarimla ve yanik haldeler,sence kac urunlerini kac ml almaliyim.Birde bu islemin sonucu basarili oldugunda ne kadar duz olarak kullabiliyoruz.Normal Brezilya fonundeki gibi 6 ay kadar gecerlimi...

Daha once yazilanlarin hepsini okuyamadim onun icin mazur gor sorularimi..Cevaplar icin simdiden tesekkurler.

Güzel görünüyor, sert gibide durmuyor tatlım:nazar::nazar::nazar:[/QUOTE]

yıkamadan sonrakı resmınıde paylaşıcam umarım güzel olur sanada hersey için çok tesekkur ederim

Tatlım aklında olsun kuruturken fönü yukarıdan tutacaksıb ve tarak falan kullanmayacaksın bir de böyle dene ama muhtemelen ısıyı düşük tutma konusunu abartmışlar biraz...

onlara kalsa aslında pres bile uygulamak istemediler, yok bu saçlar yanar başımıza geldi, çok yıpranmış, lastiklenme var vs. bende ısıyı düşük tutarak yapmalarını istedim işte. dediğin gibide kurutup denerim mutlaka ama tarayarak (ki zaten fönü üstten tutarak tarak yönünde kurutmuştum) fönlemekle dümdüz olmadıysa sadece fön tutarak nasıl olur tahmin edemiyorum doğrusu:KK9: hindi gibi kabarır benim saçlarım normalde direk fönle taramadan kurutulduğunda:KK9: cidden çok komik bir görüntü. çıkabilirsem bu gün, yoksa artık p.tesi, bende aktara gidip hem bu kırık kuru saç uçları için olan forumda okuduğum ve birçoğunuzun uyguladığı fön suyunun, hemde saç uzatma forumundaki sinamekili karışımın malzemelerini alıcam, parfümeridende protek alıcam. yaza kadar bunlarla ciddi bir bakım yapıcam saçlarım şuanda omuzlarımdan aşağıda, bakalım nekadar uzatabileceğim. bu forumlardaki paylaşımlar için herkese kucak dolusu teşekkürler:KK71:, kirpiklerle ilgili olanıda sabırsızlıkla bekliyorm:KK66: birsürü yağ kullandım, ipek kirpik bile uygulattım ama hiçbiri istediğim sonucu vermedi. kirpik permasını denemedim sayende onuda uygulamayı öğrenicez, yaşasın:KK64::KK54:

Haydi hayırlısı canım benim, inşallah saçların hızlı ve bakımlı bir şekilde uzar...Kirpik perması içinde bizim burdaki toptan kuaför malzemesi satan yere sipariş verdim inşallah hafta içi gelecek...Yurtdışından sipariş etme şansımda vardı ama ebayda satılanlar çin malı ve maalesef alerji yapıyorlar, bir kere denedim bir daha denemem bile:KK59: O yüzden azıcık bekleyeceğiz bakalım...

KilicBaligi Allah bin kere razi olsun senden.Dun okuyabildim ancak ve inan ruyama bile girdi.Bu ay sonu kuaforde yaptiracaktim Brezilya fonunu.Ama simdi kendim deneyecegim.Malzemeleri almak icin urun aratiriyorum suan.Saclarim omuzlarimla ve yanik haldeler,sence kac urunlerini kac ml almaliyim.Birde bu islemin sonucu basarili oldugunda ne kadar duz olarak kullabiliyoruz.Normal Brezilya fonundeki gibi 6 ay kadar gecerlimi...

Daha once yazilanlarin hepsini okuyamadim onun icin mazur gor sorularimi..Cevaplar icin simdiden tesekkurler.

Saçın durumuna göre 4-6 ay arası kalıcı lakin bu normal brezilya fönü zaten:KK1: Ml saçının gürlüğüne boyuna göre değişir 100 ml alırsan daha iyi olur en azından elinde fazla ürün olduğu için yarıda kalma durumu olmaz.Tedbir tedbirdir...

Güzel görünüyor, sert gibide durmuyor tatlım:nazar::nazar::nazar:

yıkamadan sonrakı resmınıde paylaşıcam umarım güzel olur sanada hersey için çok tesekkur ederim

Bekliyoruz canım:nazar::nazar::nazar:

bende ikinci seanstan sonra sac kremi kullanmadan cikabildim dustan ve saclarim ilkine göre daha cabuk kurutabildim. ilkinde de oldugu gibi hala cok saglikli duruyor siyah tokalar durmuyor sacimda hem sinir oluyorum hem seviniyorum buna :KK66:

saçlarımın bazı yerleri daha fazlka yıpranmıştı oralara 180, diğer yerlere 200 derece uyguladılar cnm. şu ısı işi çok büyük muamma aslında, 200 uyguluyorsun tutumuyor, 230 uyguluyorsun yanıyo falan :KK43: haklısın valla nedir bizim bu saçlardan çektiğimiz? biraz daha güzel olalım diye birsürü kimyasal işlemden geçirip saçlarımızı yıpratıyoruz sonrada ne uzatabiliyoruz, ne eski haline geri getirebiliyoruz:KK14: bence kullanılan ısıdan çok o ısıyla saç tutamının üzerinden kaç kez geçtiğinde önemli. misal, her saç tutamını 10 kez preslemek gerekiyorsa, bizimki gibi yıpranmış saçlarda 5 kez geçmek yeterli, yakmamak adına. ve saçı yakmaktansa bence belirli aralıklarla birkaç seans yapıp sonuca öyle ulaşmka daha mantıklı. benim saçlarım asidir kuaför dışında söz dinlemez, çok kabarır, dalgalıdır falan. hani zaten ipek gibi dümdüz saçlarımın (kılıçbalığınınki gibi:nazar:) olmayacağını biliyordum ama insan içten içe öyle şartlanıyor demekki. yıkayınca o preslenmiş halinden eser kalmadığını görünce hüsrana uğradım. ama p.tesi gidicem tekrar belki 2.kez uygulatıcam ozaman daha ii olacağını umut ediyorum. mutlaka yazıcam hatta bidahaki yıkamamda kılıçbalığının dediği gibi sadece fön tutup (taramadan) kurutup fotoda koyucam. umarım istediğin gibi olur saçların cnm:KK34:

N'olurdu bizimde saçımız açık renkte gür ve düz olsaydı... :63:
Bu saçın derdin ölcem bi'gün yaa.Bıktım yemin ederim.Aman yanmasın yıpranmasın diye ne düzleştiriyorum ne fön çektiriyorum.4 ayda bir dip yaptırıyorum.Uzasın diye yapmadığım kalmadı ne bileyim ya.Ne bitmez derdi var.
KılıçBalıgı napcam şimdi sabitlenmez diyosun.Emirgül'ün dediği gibi belli aralıklarla yapsamda olmaz mı?Her defasında akıp gider mi saçtan.O kadar hevesliydim ki sormayın..
Dün kuaföre sordum bizde yapıyoruz,goldwell ve stv var seninkini Goldwell'le yaparım süper yapıyo filan dedi üstünede 450 tl ye yapıyoruz ama senden 300 alırım dedi.150 baya indirim gibi algılanıyo dimi :KK60: 450-500 e 10 seanslık yetecek kadar netten alabiliyoruz sanırım???
Bu marka gerçekten süper mi yapıyo kullanan arkadaşlar bilgi verebilirler mi?KılıçBalığı senin fikrin nedir?Sorunluyum sorularıma bir cevap:KK43:

Bu arada kızlar, fırsat bulduğumda evde kendi kendine kirpik perması yapma ile alakalı bir konu açmayı düşünüyorum...Hazır eliniz saçlarınıza değmişken kirpiklerinizide kıvırtalım ne dersiniz?

yuppppiiii yapalım yapalım onuda yapalımm :KK62::KK62::KK60::KK62::KK60: kılıçbalığım yalnış hatırlamıyorsam tca ile ilgili topiğide sen açmıştın şu araştırmacı ruhuna hayranım varryaaa :KK69:26:::KK19: tca konusunda başarılı oldun mu canım benim çatlaklardan kurtulabildin mi ?:44::KK43: konu dışı birşey yazdım özür dilerim :KK71:

bende ikinci seanstan sonra sac kremi kullanmadan cikabildim dustan ve saclarim ilkine göre daha cabuk kurutabildim. ilkinde de oldugu gibi hala cok saglikli duruyor siyah tokalar durmuyor sacimda hem sinir oluyorum hem seviniyorum buna :KK66:

Nazar değmesin kuzum sus sus aksın gitsin saç tokaları:KK1::KK1::KK1:

N'olurdu bizimde saçımız açık renkte gür ve düz olsaydı... :63:
Bu saçın derdin ölcem bi'gün yaa.Bıktım yemin ederim.Aman yanmasın yıpranmasın diye ne düzleştiriyorum ne fön çektiriyorum.4 ayda bir dip yaptırıyorum.Uzasın diye yapmadığım kalmadı ne bileyim ya.Ne bitmez derdi var.
KılıçBalıgı napcam şimdi sabitlenmez diyosun.Emirgül'ün dediği gibi belli aralıklarla yapsamda olmaz mı?Her defasında akıp gider mi saçtan.O kadar hevesliydim ki sormayın..
Dün kuaföre sordum bizde yapıyoruz,goldwell ve stv var seninkini Goldwell'le yaparım süper yapıyo filan dedi üstünede 450 tl ye yapıyoruz ama senden 300 alırım dedi.150 baya indirim gibi algılanıyo dimi :KK60: 450-500 e 10 seanslık yetecek kadar netten alabiliyoruz sanırım???
Bu marka gerçekten süper mi yapıyo kullanan arkadaşlar bilgi verebilirler mi?KılıçBalığı senin fikrin nedir?Sorunluyum sorularıma bir cevap:KK43:

Daha önce goldwellin brezilya fönü değil defrize işlemi olduğunu söylemiştim...O kuaförün yanına uğrama bir daha, kendini akıllı sanıyor:KK20:

yuppppiiii yapalım yapalım onuda yapalımm :KK62::KK62::KK60::KK62::KK60: kılıçbalığım yalnış hatırlamıyorsam tca ile ilgili topiğide sen açmıştın şu araştırmacı ruhuna hayranım varryaaa :KK69:26:::KK19: tca konusunda başarılı oldun mu canım benim çatlaklardan kurtulabildin mi ?:44::KK43: konu dışı birşey yazdım özür dilerim :KK71:

Sen muhtemelen bana ait olanı değil başkasınaa it olanı okudun çünkü kendime ait olan ve kilitlenmesini talep ettiğim topicde gayet net anlatmıştım.Ayrıca deneyip tecrübe etmediğim bir şeyi sizinle paylaşmam...Konuyu neden kilitlediğimize gelince...Ben bu işin eğitimini aldım ve kullandığım asit normal bir insanın evde kullanamayacağı kadar yüksek, yani bir uzmanın uygulaması lazım...Buna rağemn o kadar cahil cesaretine sahip insanlar vardı ki, hem konudan hem özelden alıp yapmak istediklerine dair mesajlar atıyorlardı...Konunun çok ciddi olduğuna dair uyarı yaptım sık sık, buna rağmen bir asit türevini su sanıp kullanmaya kalkanlar vardı...Kapattık gitti :) Sanki ben o konuyu, tca alıp evde kendilerine uygulasınlar diye açtım hay allahım!

kılıçbalığı saçlarımı bugün yaptım.şimdilik düz fakat rengi değişti gibi saçlarım aşırı yağlı duruyor.3 gün sonra yıkadığımda saçlarım normal rengine dönermi

kılıçbalığı saçlarımı bugün yaptım.şimdilik düz fakat rengi değişti gibi saçlarım aşırı yağlı duruyor.3 gün sonra yıkadığımda saçlarım normal rengine dönermi

Saçların yıpranmış bir saçsa bir ton kadar renk değişikliği olabiliyor canım bunun dışında sağlıklı saçlarda renk değişimi olmuyor...Benimde koyulaştı mesela ama işime geldi doğrusu :KK1::KK1::KK1:

Bu arada yağlı görünmesi normal, kurumaya başladığında o görüntü kaybolacak ama yıkayana kadar saç diplerin bir hayli yağlanacak:KK1::KK1::KK1:

N'olurdu bizimde saçımız açık renkte gür ve düz olsaydı...
Dün kuaföre sordum bizde yapıyoruz,goldwell ve stv var seninkini Goldwell'le yaparım süper yapıyo filan dedi üstünede 450 tl ye yapıyoruz ama senden 300 alırım dedi.150 baya indirim gibi algılanıyo dimi 450-500 e 10 seanslık yetecek kadar netten alabiliyoruz sanırım???
Bu marka gerçekten süper mi yapıyo kullanan arkadaşlar bilgi verebilirler mi?KılıçBalığı senin fikrin nedir?Sorunluyum sorularıma bir cevap

Daha önce goldwellin brezilya fönü değil defrize işlemi olduğunu söylemiştim...O kuaförün yanına uğrama bir daha, kendini akıllı sanıyor:KK20:

ayyy :KK4: çok sinirlendim bak şimdi sormasam gidip hem saçımı hem paramı yakacaktım.Ellerine ne geçiyo böyle yaparak yazıklar olsun ya.Canım yukarda bi kaç sorum var rica etsem bilgi verir misin??
Çok sordum kusura bakma :kk77:

N'olurdu bizimde saçımız açık renkte gür ve düz olsaydı...
Dün kuaföre sordum bizde yapıyoruz,goldwell ve stv var seninkini Goldwell'le yaparım süper yapıyo filan dedi üstünede 450 tl ye yapıyoruz ama senden 300 alırım dedi.150 baya indirim gibi algılanıyo dimi 450-500 e 10 seanslık yetecek kadar netten alabiliyoruz sanırım???
Bu marka gerçekten süper mi yapıyo kullanan arkadaşlar bilgi verebilirler mi?KılıçBalığı senin fikrin nedir?Sorunluyum sorularıma bir cevap

ayyy :KK4: çok sinirlendim bak şimdi sormasam gidip hem saçımı hem paramı yakacaktım.Ellerine ne geçiyo böyle yaparak yazıklar olsun ya.Canım yukarda bi kaç sorum var rica etsem bilgi verir misin??
Çok sordum kusura bakma :kk77:

Her defasında akıp gider tatlım, herkesin saç yapısı benim aşırı incelmiş saçlar olduğu halde 220 derece falan uyguladım mesela sen kendi saçını daha iyi tanıyorsun yanma sınırını biliyorsun ama şunu unutmayın, keratin asla tamamen kurumayacak hafif nemli kaldıktan sonra düzleştireceksiniz ve keratin ilacı o sırada saçınıza muazzam bir koruma sağlıyor, normalde ben 220 derece düzleştiriciyi saçıma sürsem naylon gibi erir ama keratini sürüp nemliyken işleme başladığımda 220 derece zarar vermedi...Siz kendi üst sınırınızı kendinize göre belirleyin eğer 180 derece falan uygulamayı düşünenler varsa hiç zahmet etmeyin kızlar, emeğinize paranıza yazık olur:KK14:

kılıçbalığı benimde dip boya zamanım geldi,boya işlemim bitsin önümüzdeki haftalarda kısmetse deneyeceğim keratin ile düzleştirmeyi.
şimdi benim sormak istediğim düzleştiricinin ısı derecesi kaç olmalı benim saçta..
saçlarım kalın telli ve sık sayılır.
normalde 230 derece ile düzleştiricimi kullanırım,yine aynı ısıdamı yapayım keratin uygulayacağım zaman.
teşekkürler.

kılıçbalığı benimde dip boya zamanım geldi,boya işlemim bitsin önümüzdeki haftalarda kısmetse deneyeceğim keratin ile düzleştirmeyi.
şimdi benim sormak istediğim düzleştiricinin ısı derecesi kaç olmalı benim saçta..
saçlarım kalın telli ve sık sayılır.
normalde 230 derece ile düzleştiricimi kullanırım,yine aynı ısıdamı yapayım keratin uygulayacağım zaman.
teşekkürler.

Kuzum, 230 dereceye dayanıyorsa kesinlikle 230 derece kullan, ne kadar ısı o kadar başarılı sonuç demek ama tabii ince telli saçlar nedeniyle herkese 230 uygulanamıyor maalesef...Geçmiş mesajlarıda oku lütfen eğer kendin yapacaksan...ilk mesajda olmayıp arada verdiğim bilgiler var çünkü...

kuzum hergün takip ediyorum,hatmediyorum :)
ben yinede emin olmak adına sorayım istedim,ısı ayarını.
teşekkürler .

kılıçbalığı öncelikle konu ve açıklamaların için teşekkür ederim.üstteki mesajda 180 derecenin yeterli olmayacağını yazmışsın.benim elimde fakir liona ionic ceramic diye bir düzleştirici var.derecesini bilmiyorum ama onunla yaparım diye düşünüyordum.sen bi bakar mısın,uygun mudur bunu kullanmam

daha önce demiştim uyulamaya başlayacağım diye ama ben ilk etapta yapabilceğimi denemek içn almak istiyorum keratini.ve bulamıyorum.yardımcı olabilcek biri var mı?ha bir de rowenta elite model look kullanıyorum.230centigrade midir?

hepinize tekrar merhaba kızlar.uzun zamandır giremedim forumlara.kılıçbalıgı 2.seansımı yapmıstım ya en son bu sefer dalgalı kaldı sanırım 180 dereceyle yaptıgım ıcın :S yani öle oldugunu düşünüorm ilki daha düzdü çünkü ısı yüksekti...yalnız bişi dikkatimi cekti saçım ilk günki gibi yumuşacık diil bide uçları çok hafif kırılmaya başladı gibi...ama herseye ragmen muhtesem ve rahat :)

kılıçbalığı öncelikle konu ve açıklamaların için teşekkür ederim.üstteki mesajda 180 derecenin yeterli olmayacağını yazmışsın.benim elimde fakir liona ionic ceramic diye bir düzleştirici var.derecesini bilmiyorum ama onunla yaparım diye düşünüyordum.sen bi bakar mısın,uygun mudur bunu kullanmam

daha önce demiştim uyulamaya başlayacağım diye ama ben ilk etapta yapabilceğimi denemek içn almak istiyorum keratini.ve bulamıyorum.yardımcı olabilcek biri var mı?ha bir de rowenta elite model look kullanıyorum.230centigrade midir?

Kızlar, yanlış anlamanızı istemem ama ürünlerinizin adını google'a yazarsanız zaten bir çok bilgi çıkıyor yahu, ben saç düzleştirici bilir kişisi miyim:KK1::KK1::KK1: Fakir olan 50 w, maksimum 100-120 arası ısınır randıman alamazsın benim kullandığım sleek and curl remington 2000 w mesela... İgrochka senin ürünün tam hangisi olduğunu çıkartamadım canım...

Bu arada bende rowenta lissima düzleştirici başlıklı bir saç kurutma makinesi var, acaba bununla brezilya fönü sabitlenir mi, bunun araştırmasına girişeceğim...Bakalım plakalar kaç dereceye kadar ısınıyormuş...

Son düzenleme:
iki mesaj üstüste düzleştirici sorusu olunca tuhaf olmuş:) 50w ın kaç dereceye kadar ısınacağını bilmiyodum.sağol

X