Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

Canım bunca zamanın yıpranması zaten tek uygulmada düzelmiyor ki :) Forumun en başına gidersen benim bile kaç defa uygulama yaptığımı anlayacaksın. Bence bir süre bekleyip öyle uygulama yap tatlım.Bu arada saçlarının durumunu bilmiyorum ama 200 derece biraz düşük olmuş.

Formaldehit yalnızca kadavralarda kullanılmıyor, tırnağınıza sürdüğünüz ojeden tut, oturduğunuz sandalyenin cilasına, bazı gıda maddelerine kadar içerikte mevcut ve biz mecburen steril temizlik için yer karoları ve ameliyat masaları vs içinde formaldehit kullanmak durumundayız.Saçın düzelme sebebi formaldehit değil, o yalnızca içerikteki maddeleri koruyor ve moleküler yapı sebebi ile diğer maddelerin ayrışmasını engelliyor.Sen zaten biyolog olduğun için bunu sana söylememe gerek yok ama Formaldehitin sırf kadavra ve mumyalar için kullandıldığını sanan arkadaşlar için tekrar olsun...

Maalesef fönün etkisi geçmeye başladığında hepimizde o matlaşma oluyor, esasında saç eski haline dönüyor ama bizim hatunlar brezilya fönü yaptırdım çok güzel oldu ama sonra saçlarım matlaşmaya nemsizleşmeye başladı diyor, halbuki saçlarının gerçek hali çıkıyor ortaya :)

Bence de en iyisi kendikendine yapmak...

Son düzenleme:
Canım bak şimdi, mesajlarından tek tek alıntı yapamıyorum zira forum ssitemi değişti ama sen baştan sona yanlış yaptığın bir uygulamada suçu bence kullanılan ürüne atmak yerine birazcık kendinde arasan hani daha iyi olmaz mı?

Geçmiş zamanlarda yine senin gibi saçına bütün keratini boca edip sonra burada rezalet çıkartan arkadaşlarımız oldu,cidden rezalet çıkarttılar,eski üyeler bilir :) Biz bu Hanımlara ne yazık ki yaptıklarının yanlış olduğunu, bol sürmenin faydadan çok zarar verdiğiniz zira nasıl ki yüzümüze bolca krem sürdüğümüzde bunun cilt tarafından emilmediğine şahit olduksa aynı biçimde saçında bir doyma oranı olduğunu ve fazla miktardan dolayı saçların yeterince kurumayacağını, kurumayan saçın düzleştirici ile 50 kere de geçilse yine beklenen performansa ulaşılamayacağını anlatamadık. Maalesef aynı hatayı yapmışsın ve saçlarının yıpranmasına sebep olmuşsun, boşa para harcamışsın ve haliyle mutsuzsun ama bunun sebebi tamamen kullanıcı hatası bu yüzden ben bu markaya bu kadar yüklenilmesini doğru bulmuyorum açıkçası çünkü her kim ki saçı istediği gibi olmuyor, bu genelde kullanıcı hatası oluyor. Mesela bir arkadaşımızda free me ürününü kullndığında ürünü sadece su ile durulaması gerekirken şampuanla yıkamış ve haliyle işlem başarısız olmuş. Ben şimdi buna karşılık ne diyebilirim ki? Eğer ki gerçekten herşeye uygun biçimde uygulama yapsan ve buna rağmen beklediğin sonucu alamasan evet haklısın demek ki bu tür saçlar için uygun değil derdim fakat hem yanlış uygulama yapıp hem burada ürünü kötülemek en başta konuyu açan beni sonra kullanıp memnun kalan diğer arkadaşları rencide eder.

Şöyle yapalım,
ben yeniden bu konuyu güncelleyeceğim,
yeniden uygulama fotoğrafları ile birlikte yine A'dan Z'ye her iki ürününde uygulama biçimini yazacağım çünkü bunca yıl sonra hala hata yapılması konunun dağıldığını gösterir, iyisi mi madem bir konu açtık güncelleyelim...

Şu sıra keratin alıp uygulama yapacak olan kızlar, sizde aynı biçimde paylaşımlar yaparsanız gerçekten çok seviniriz.Bunca yıl ben size ders verdim, şimdi sizin öğretmen olma zamanınız geldi :)

Prokeratin ((((( Nayırrrr Nolamazzzzzz! Duydum mu Kılıç Kaçar! Evde 4 kutu prokeratin var hala.

Rica ederiz şeker :)

Prokeratin benim saçımı rezil etti ama demek ki kullanıp beğenenler de varmış, demek ki bana uygun değilmiş o ürün veya bir dalavere dönmüş bilemiyorum ama bir daha bildiğimden şaşmam :)

Eeeee yanlış uygulamanın sonucu budur, bence sen burda markaya çatacağına gidip o beceriksiz kuaför hatunun başına ekşi canım.Herkes iyi sonuç alıyorken sen kötü sonuç aldıysan birazcık hatayı uygulayanda aramak gerek...

Canım, marka adı önemli değil, hiç bir brezilya fönü kıvırcık saçı ve sık dalgalı inatçı saçı tek uygulamada dümdüz yapmaz, yapamaz ve hiç bir marka bunu iddia etmemeli...Aksini iddia eden insanı kandırıyordur zaten haksız mıyım...

Sen de aynı hatayı yapmışsın, benim saçlarım gür sayılır ve uzun,60 ml hayli hayli yetiyor.

İşlemleri ayrıntısı ile yaz bakalım başka nerde hata var...

Kullandığım markadada formoldehit vardı diger markalarda da var zaten duzlestirici etkiyi yapan formoldehit belki pahalli urunlerde bu oranı minumun seviyeye indiriyorlar ama oda duzlestirmede etkili olmuyor bnce
Formaldehit düzleştirmeyi sağlayan ana madde değil, yalnızca koruyucu ve ayrışmayı engellemek için kullanılıyor.

Doğru uygulayabilseydi iyi mi geldi, kötü mü geldi anlayacaktık ama (((

Söylenecek başka bir şey kalmamış, teşekkürler canım, yokluğumu aratmamışsın...

Tam tersi yarısını kullanmış olsaydın hem sonuç alacaktın, hem ilerde ikinci uygulama için elinde ürün kalacaktı ama tabii sen hala inat ettiğin için söyleyebilecek bir şey yok. Biz yanlış biliyoruz belli ki...

Canım benim saçlarım zaten düz ama o yüzden bozulsa bile ben anlamıyorum ki Sadece uçlar fırça gibi olmaya başladığında anlıyorum keratin zamanının geldiğini, ben Kasım gibi yaparım diyordum ama hem yaz çıkışı olduğu için hem forumu güncellemek adına yeniden uygulama yapacağım. Alfaparf mı kastettiğin marka, yoğunlukları Natura ile hemen hemen aynı yalnız Alfaparf Lisse Design kullanan kişiler bir elin parmakları kadar az , kendi arkadaşıma da ben uygulama yaptığım için şu an sonuç anlamında istatistik yapamıyorum... Deniz içinse ben dande nano keratinin turuncu renkli argan yağlı spreyini ve Davines SU güneş sonrası sprey yağını kullandım saçlarımda. İmzamda adres var bloguma girip bak istersen, ayrıntılı olarak anlattım...

Sadece Silikon değil kuzu, yağ :) Saçı yağa doyurunca saç sudaki tuzu ememiyor haliyle tuz saçla temas etmediği için keratin zinciri kırılmıyor.

Cevaplayamadığım mesaj kaldı mı kalmadı mı bilmiyorum kızlar ama bu yeni forum sistemi kafamı karıştırdı resmen...

Sözün özü son bilmem kaç gündür yapılan paylaşımlarda nedense bir ürün kötüleme yoluna gidilmiş fakat unutmamaız gereken bir şey var ki, burada muhatap ben veya diğer kızlar değiliz, kimse ille bu ürünü kullanında demiyor, sadece kullandığımız ürünleri paylaşıyoruz ve teknikleri hepsi bu... Hatalı uygulama sonucu her ne kadar ürünün satışını yapan firmayı da bağlamasa da yine de mesajların kafa karıştıracağı ortada.Hoş değil...

Herhangi bir üründen memnun kalmamak olabilir fakat baştan sona yanlış uygulayıp buna rağmen ürünün başarısız olduğunu iddia etmek son derece yanlış. Ne yazık ki, geçmiş dönemde keratinlerini güneş altında bırakan, buzdolabında saklayan, normalden az veya fazla kullanan, gerektiği biçimde kurutamayan, yeterli ısıda düzleştirici kullanmayan,baştan savma yapan,yanlış şampuan kullanıp saçı arındırmadan ürünü süren, salt şampuan kullanacakken saçını kremleyen, saçını kurutmadan düzleştirmeye kalkan, ürünü saçına sürmeden evvel saçına fön çekmeden sürüp saçı dalgalı kalan arkadaşlarımız oldu ve olmaya devam edecek :) Eh yıllardır açık olan bu başlıkta bu kadr memnuniyetsizlik de olacak elbet...

Merhaba Kılıçbalığı,
Geçen bu başlığı okurken, "istediğin saç kremini kullanabilirsin." diye bir cümleni hatırlıyorum. Bunu yanlış yorumlamış olabilir miyim? Piyasadaki saç kremlerinin içeriğinde hep sodium sulfate görüyorum.

Özetle: saç kremi ararken içerisinde hangi madde avına çıkacaktık? Kimya bilgisi kısıtlı olanlar, bu sodium bıttırı zıttırılarını karıştırabiliyor bir süre sonra.

Ek olarak şunu da söylemeden geçemeyeceğim; bu başlıkta evde keratin hakkında söylenmedik hiçbir şey kalmamasına rağmen, defalarca aynı şeyleri tekrar etmek zorunda kaldığının farkındayım. O nedenle, bu soruyu sormaktan nasıl utandığımı ve kaç kere sormaya yeltenip saçmalama diyip yarıda kestiğimi bilmeni isterim. Ama bu konu o kadar uzun ki.. Gözüme bir an çarpan bir bilgiyi bir daha teyid etmek için bulmak ise neredeyse imkânsız. Çok iyi öğrendim dediğim noktalar ise bir zaman sonra birbirine karışabiliyor..

Herkese Merhaba;
Kılıçbalığı sana sormak istediğim bir konu var.Saçıma keratin uygulaması yaptgım için sulfatsız sampuanlar kullanmaya basladım nude kullanıyodum sanırm bu sampuandan ama emin değilim sac derimde kaşıntı ve yaralar cıkmaya basladı daha sonra farklı sampuanlarda kullandım bu sorun hala devam ediyor açıkcası şampuana çok yüksek miktar paralar verebilecek imkanım yok internette dönen bir akım var noo poo diye sampuan yerine karbonat saç kremi yerine sirke kullanılıyor kullanan kişiler saç derisindeki problemlere iyi geldiğini yazmışlar bu yöntemi denemek istyorum ama yıpranmış saçlarımdan dolayı kreatin bakımıda yapmak durumundayım. Sirke ve karbonat kreatin bakımına zarar verebilir mi?

Canım Sülfat sadece köpürebilen ürünlerde kullanılan bir madde, şampuan, deterjan vs gibi bu yüzden saç kremlerinde sülfat hiç bir şekilde bulunmaz, eğer sülfat yazıyorsa şampuan'a saç kremi etiketi yapıştırılmıştır yanlışlıkla bundan emin ol, özellikle Nude'da bu çok olur :)

Sodyum ise, saç kremlerinde genellikle bulunmamakla beraber bazı saç makselerinde sodyum chlorid bulunabilir bkz Protek Ammino Keratin maskesi, ki bu maskeyi ben brezilya fönünden sonra kullanmaya devam ettim.

Ridibunda, Nude çok severek kullandığım fakat uzun zaman kullanmış olmama rağmen bir zaman sonra bende alerji yapan bir şampuan oldu, aynı senin tarif ettiğin biçimde kaşıntı, kepeklenme ve kızarıklık hatta ufak sivilcelere yol açtı ve bir çok kişi bundan şikayetçi.

Karbonatla temizleme yöntemine bence başlama, bunun yerine sana daha uygun bir şampuan seç zira bir süre sonra zaten sıkılıp bırakacaksın ve saçların incelmeye başlayacak. Neden dersen şampuanların ve saç kremlerinin içinde bulunan silikon sanıldığı gibi saça ve kafa derisine zarar vermiyor, tam tersi saçları statik elektrik yükünden ve daha fazla yıpranmadan koruyor. Yine de denemek istiyorsan karbonat yapı olarak fönü bozacak bir madde değil ve sirke zaten herkese tavsiye ederim. Ben de kullanıyorum...

Teşekkürler ilgin ve cevabın için :)

Evet kızlar konu yine durgunlaştı şu sıra saçları yanan, saçları ile başa çıkamayan kimler var, fotoğrfa ekleyin ki ona göre yardımcı olalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…