Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

Allah Allah neden yine yağlı kaldı ki, saç tipine göre değişiyo demek ki, ya da senin keratin zamanın gelmemiş bence, emmiyo o yüzden belki de. Bu arada bana bir nemlendirici bir de hacimlendirici göndermişsin, zaten arkadaş da görür görmez hacimlendirici olanı istedi, benim de işime geldi şahsen :)

Bilmiyorum ki niye böyle oldu:26:

Olsun gerçi ben alışığım, ilk yaptığımdada böyle yağlı kalmıştı, sonrakiler ise kuruydu, sanırım tam tersi keratin tam zamanında yetişti Bakalım perşembe akşamı göreceğiz ne olmuş ne bitmiş, inşallah güzel olmuştur...

iyi akşamlar kılıçbalığı biz annemle birlikte keratinimizi yaptık ve benim 3. yıkamam bile bitti sonuc harika nasıl memnunum yani ne desem az çok çok ço teşekkür ederim bu arada annemin kahkullerını azıcık yakmısım cok fazla uzerınden gectiğim için =( onu da haftaya sadece kahkullere keratın surererk duzeltmeyı dusunuyorum=) ve cevaplarsan sevinecğim bir sorum var şimdi yılbaşında saçımı birşeyler yaptırmak istiyorum ya dalgalı fon ya dalgalı toplama ya da at kuyrugu ama korkuyorum bu işlemlerde maşa ve sprey kullanılacak keratine zararı olur ama cok mu olur=( ona gore ne yaptırsam ki

Güle güle kullanın canım, güzel olmasına sevindim

Şöyle anlatayım tatlım, brezilya fönü uyguladıktan sonra çekinmen gereken tek konu şampuan, bunun dışında normalde saçına ne yapıyorsan aynı şekilde devam edebilirsin, maşa, dalgalı fön vs saçı bozmaz. Sprey konusunda ise başlangıçta benimde tereddütlerim vardı ama bana mütemadiyen absürd saç modelleri yapıldığı ve devamlı sprey sıkıldığı için diyebilirim ki korkulacak bir şey yok...Maşa yaparken saçını yakıp saç sağlığını bozmasınlar yeter tatlım...

yasasın o zaman insan yıllar sonra böyle güzel,akıllı, uslu ve düz saclara sahip olunca kıymetini biliyo diim =) su anda da çok içim rahatladı 100 bınıncı kez tesekkur ederım senin sayende oldu hersey. Bu arada sende baslamıssın keratınıne inşallah bu sefer her zamankinden güzel olsun=)

Sizlerden böyle olumlu sonuçlar duyunca bende sabırsızlanıyorum uygulama için:))) balık sen artık tek başına uyguluyorsun sanırım? keratini başına boca edip tarıyormusun :26:

Kıymetini bil tabii ki, o güzel, akıllı, uslu ve düz saçlar daha uzun süre seninle olacak

Başladım ve bitirdim bile, bu sefer normalden daha kısa sürdü, ya keratinde keramet var ya baştan savma yaptım

:)) senin saclarin terbiyeyi bayadir aldiklari icin keratin kelimesi bile yetiyordur simdi onlara:)) ha bide hic bastan savma olur mu artik el aliskanligi olmus diyelim ve insallah super olucak

günaydın kızlar bu saçın yağlı kalma meselesi enteresan doğrusu:44:benimkisi kupkuruydu ve çok hafifti saçın cinsiyle alakalı diye düşünmüştüm ama sanırım keratinle alakalıda olabilir.benimkisi çikolatalıydı acaba çilekliler yağlı his bırakıyor olabilirmi?fasollal da sayfada sorun yaşadığı ve buraya yazmadığı için bana mesaj olarak iletmiş oda yapmış ve çok yağlı yağlı olmuş saçı.üstelik çok kuru saçlarım vardı diyor.size iletmemi söyledi.acaba aranızda çilekliden yapıpta benimki kuru oldu diyen varmı kızlar?yani tamamen tesadüfmü çilekli olması:44:eğer öyle değilse bir daha ki alımlarımızı çikolatalı yada sade yaparız belki..gerçi önemli olan sonuç birkaç gün yağlı his idare edilebilir tabi yeterki düzgün ve parlak olsun dimi ama

günaydın mavis81 ben de bu sorunun cvb nı merak ediyorum doğrusu.. kafama yapışık saçlarımla 2. gününm bugün :)

çikolatalı kuru yapmıstı bizimkisini ama arkadasıma çilekli yaptık yapıs yapıstı cok yaglı bir görüntü vardı. çilekliden bi baska arkadasıma daha yaptım onun sacları kup kurudur onda da bayagı yaglı durdur. yağı çekeceğimiz 3 gün :) sonrası mis gibi saclar.

Fassolal henüz özel msj hakkım yok o yüzden burdan yazıyorum ben de yarın akşam bu yağlardan arınmayı dört gözle bekliyorum. bi arkadaş yazmıştı çilekliyle yapılanların yağlı kaldığını demekki çikolatalı tercih edicez artık

Sizlerden böyle olumlu sonuçlar duyunca bende sabırsızlanıyorum uygulama için:))) balık sen artık tek başına uyguluyorsun sanırım? keratini başına boca edip tarıyormusun :26:

Ben hep yalnız uyguluyordum tatlım, boca etmiyorum tabii ki ince ince ayırıp sürüyorum...

:)) senin saclarin terbiyeyi bayadir aldiklari icin keratin kelimesi bile yetiyordur simdi onlara:)) ha bide hic bastan savma olur mu artik el aliskanligi olmus diyelim ve insallah super olucak

Evet alışkanlıktan dolayı hızlanmış olabilirim

günaydın mavis81 ben de bu sorunun cvb nı merak ediyorum doğrusu.. kafama yapışık saçlarımla 2. gününm bugün :)

Kargom yarın elime ulaşacakmış.Teşekkür ederim Balığım:))

Niye bu kadar geç ulaşıyor ki kuzum, herkese aynı zamanda yolladım:26:

kızlar sinamekili kürü 1 ay yapıp 1 ay ara mı vericez, haftada 1 kere olmak üzere ayda 4 kere midir bu uygulama?

ben 1 ay yapıp 2 hafta ara verip 1 ay daha yapılıyor diye biliyorum canım. yani toplamda 8 uygulama..

Yağlı kalma konusuna genel olarak cevap veriyorum, bunun keratinin çilekli veya çikolatalı olması ile alakası yok, tamamen saçın o anki durumu ile alakalı... İlk yaptığım çikolatalı keratin bende muazzam yağlı kalmıştı, sonra aynı keratinle uygulama yaptım bir kaç kere daha ve yağlı değil kuru oldu... Benim son uygulamamdan bu yana 8 ay geçti bu durumda ilk uygulama yaptığımdaki gibi etki etmesi normal çünkü saçımdaki keratin tamamen tükenmiş ki bu şekilde emilmiş... Yani yağlı kaldığı için emilmiyor diye düşünmeyin, tam tersi saç keratini sünger gibi emdiği için yağlı gibi kalıyor... Kuru kalması ise saçın keratine çok ihtiyacı olmadığı, gözenek sayısının az olduğu manasına geliyor... Bunu dip not olarak belirteyim çünkü bu keratinlerde sadece aroma farkı var diğer içerikleri ve oranları aynı... Efsane yaratmayın yani kızlar Ben çilekliyi daha çok sevdim sanki...Bu arada saçlarım an itibarı ile keratini tamamen emdi yağlı görünmüyor yani...Ve sonuç başarılı olacak, az çok anlayabiliyorum...

Sinameki konusu ise şöyle 2 ay boyunca yani toplam 8 hafta boyunca haftada bir uygulama yapacaksınız, sonra 2 hafta ara vereceksiniz...

Son düzenleme:

Anladım cnm..

Uygulama benim biraz acemiliğime geldi açıkçası..200 ml kadar keratin gitti Saçlarım gür ve çok uzundur, ama yine de fazla sürdüm.
Az sürünce saçımın kuru kaldığını gördüm, tutamlara daha fazla sürmek durumunda kaldım..
Sanırım ben burada yanlış yaptım emilmediğini düşünüp.
İlk tecrübem olduğu için bu tür şeyler olabilir.
Yağlı kalmasını da buna yormuştum. Ama baktım ki çilekli konusunda herkes yağlı kaldığını söylemiş, ben de ileteyim ki çilek konusunda bir sıkıntı varsa ve bir daha alım olursa tercih edilmesin istedim..Ama aromadan kaynaklı değilmiş.

Saçımın Keratini emdiğini düşünüyorum.Özellikle bugün kü düzleştirme işlemimde nihayet artık duman çıkmadı. Dün dumandan boğuldum.Saçım aşırı şekilde yıpranmış olmadığından dün 220C ile, bugün 190 dereceyle uyguladım.

Yalnız yağlı kalmasının dışında 2 ufak sorunla karşılaştım..O yüzden de konuda yazmak istedim..Bireysel konuşarak olmuyor çünkü.
Keratini sürme işlemim çok zor geçti benim..Bir ara bırakacaktım..O derece yoğun ve keskin bir etki hissettim..Burnumun direği sızladı..Presleme aşamasında rahattım..(Hoş bu etkiyi herkes yaşamış geçmişte ama benimki çok fazlaydı..Dediğim gibi bir ara bırakmayı düşündüm)..

2. si ise, Benim saç rengim değişti kızlar. Fotolarımı koyucam, Saçlarım karamel- bal köpüğü tonlarındadır, hoş bir bakırlık vardı, güzel oturtmuştum rengini, fakat şuan 2-3 ton kadar açıldı fakat tuhaf bir açılma oldu. Çok kötü görünmüyor, eskisi gibi hoş ta görünmüyor. Doğal olarak açma etkisi hoşuma gitmedi değil gerçi, ama aynı tonlarda açsaydı keşke =) Saç renginde benden başka oynama olan oldu mu?

Oksidanın föne zarar verdiği konuşulmuştu, büyük ihtimal cila yapıcam.

Henüz sonucu görmesem de saçlarımın öyle veya böyle keratine ihtiyacı vardı..Düzlük pek aramıyorum açıkçası..Renk konusu halledilir...saçıma 3 kişiye yetecek keratini sürmemin dışında umarım başarılı olmuşumdur..

Benim uygulamam bu şekildeydi..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada normalde kullanılması gereken miktar normal bir saç için 80 ml, benimki gibi cılız bir saç için 60 ml gür ve uzun bir saç için ise maksimum 80-100 mldir.Eğer bu rakamın üzerine çıkarsanız keratininizi boşa harcamış olursunuz, zaten o saç kurumazda... Önemli olan çok sürmek değil az sürüp iyice yedirmek... Gerçi bu konuyu daha önce defalarca belirttim ama keratin mevsimi açıldığına göre bir kere daha altını çizeyim dedim...

canım ben arkadaşımın yardımıyla yaptım hatta neredeyse hepsini o yapmasına rağmen :) bi ara bırakıp kaçmayı düşündüm kurutma aşamasında sanki boğazıma zehir doldu ve gözler de dahil acayip yanma oldu. camlar açıktı maskem falan da takılıydı. sonra düzleştirme esnasında ben rahatladım. bu defa arkadaşım başladı tabi akıllım maskeyi burnuna çekmeyi unutmuş :) o işlemi yaparken koku direk yüzüne çarptığından tüm akşam kendine gelemedi anlıcan benim keratin hikayesi biraz maceralı oldu. saç rengimde bi değişiklik yok gibi belki yıkayınca daha net anlaşılır.

evet cidden çok fazla keratin kullanmışsın :s ben de kuruturken uçlar hemen kuruyunca paniklemiştim yeterli olmadı diye ama öyle değilmiş. neyse fazlasının da zararı yoktur heralde.

Arkadaşlar merhabalar,

küçük bir sağlık problemi yaşadım ve keratin falan tamamiyle aklımdan çıktı...neyse biraz kendime geldim de dün yapayım dedim...sürmeye başladım sonra arkadaşım geldi sağolsun o sürdü geri kalnını ama gerçekten çok kötü yaşardı onun da benmde gözlerim..

40 dk sonra 210 c ile düzleştirecektikki arkadaşım kokuya dayanamadı ve bende onu aforoz edip kendim yaptım:)

fakat ben kuaförde yaptırdığım kdr kokmayacağını göz yakmayacağını düşünmüştüm ama hemen hemen aynı tek farkı şu an saçımda ve kötü kokmuyor onun yaptığı sonrasında çok kötü kokuyordu umarım yapabilmişimdir kendi kendime:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…