- Konu Sahibi KilicBaligi
-
- #4.301
selam keratin güzelleri :) ben de şu sinamekili kür hakkında bişi dicem bende acayip saç döktü hoş her bakımdan önce dökülme olur kötü saçlar atılır bunu biliyorum ama bu öyle bir döküntü değildi ya korktum hemen yapmayı bıraktım bir kaç kişide daha olmuş böyle dökülme şimdi tekrar başlayasım var bi daha bakıcam çünkü herkes saçının uzadığından bahsediyor 1aydır saçıma hiç bir şey yapmıyorum ne maske ne bakım dinlesin biraz bekliyorum ama şu sinamekide hep aklımda
balığım... asi balığım... atarlı balığım....öncelikle geçmiş olsun bir şey sorucam sanada ben kuaförlerin kulladığı fön makinesinden almak istiyorum onlarla saç çok daha düzgün kurutuluyor diye ama kendi kendine fön falan çekebilirmiyim o fön makinesi ile.. boşu boşuna parada vermek istemiyorum kızlar içinizde varsa kullanan birşey yazıversin :)
selam keratin güzelleri :) ben de şu sinamekili kür hakkında bişi dicem bende acayip saç döktü hoş her bakımdan önce dökülme olur kötü saçlar atılır bunu biliyorum ama bu öyle bir döküntü değildi ya korktum hemen yapmayı bıraktım bir kaç kişide daha olmuş böyle dökülme şimdi tekrar başlayasım var bi daha bakıcam çünkü herkes saçının uzadığından bahsediyor 1aydır saçıma hiç bir şey yapmıyorum ne maske ne bakım dinlesin biraz bekliyorum ama şu sinamekide hep aklımda
balığım... asi balığım... atarlı balığım....öncelikle geçmiş olsun bir şey sorucam sanada ben kuaförlerin kulladığı fön makinesinden almak istiyorum onlarla saç çok daha düzgün kurutuluyor diye ama kendi kendine fön falan çekebilirmiyim o fön makinesi ile.. boşu boşuna parada vermek istemiyorum kızlar içinizde varsa kullanan birşey yazıversin :)
canım ben 1 ay önce kuaförden aldım seninle aynı şeyleri düşünerek gerçekten daha düzgün kurutuyor. dün keratinden önce üstünkörü fön çekim dedim dümdüz yaptı :)) 20 dk da falan bitirdim yani.
michaelscofield ve balığım cevaplarınız için teşekkür ederim bende aynen dediğin konuya takıldım prof. fön makineleri ağır oluyor diye çekindim ama düzleştiricide sevmiyorum fönün parlaklığını vermiyor bir türlü.... evde saç kurutmak için makine var ama bunu biraz elimle daha kolay şekil veririm arada istersemde fön çekerim diye istiyorum zaten saçım keratinli 5-10 dak düzeltmeler yetiyor kuaför de bana 50 tl dedi bende haber vericem dedim akşam önce bir fikir alayım dedim.... ayrıca sen kılıç balığı değil iyilik meleğisin ne bilsen paylaşıyorsun yardımcı oluyorsun bir sorduğumda havada kalmadı çok teşekkür ederim insanın senin gibi dostu olsun kırk yıl borcu olsun
dimi ya bende kuaförde önce kurutuyor ya saçı yani o hali bile fönlü gibi güzel duruyor.. evdeki fon normal bir fön makinesi şöyle bir fön çekeyim desem keratinli saçımı bile kabartmayı becerebiliyor
Canım, ben şampuana terebentin koymayalı epey zaman oldu çünkü benim saçlarımın daha hızlı yağlanmasına sebep oluyor, haliyle kafama yapışıyor saçlar, bazılarınında saçlarını kurutuyor cins cins saç var işte
Şöyle anlatayım;
Yarım su bardağı suya bir tutam sinameki katılır bir taşım kaynatılıp demlenmeye bırakılır, ılınınca süzülür içine 1 çorba kaşığı tatlı badem yağı ve bir bemiks ampul eklenir. Bu karışım saç diplerine sürülür masajla yedirilir sonra mümkünse bonelenir veya havlu ile sarılır...Karışımın tamamını kullanmana gerek yok, yetecek kadarını kullan, gereğinden fazla sürünce akıyor, damlıyor çünkü, eğer bir damlalık veya spreyli şişe kullanırsan daha rahat edersin. Bu kürü 8 hafta, haftada bir kere kullanıp 2 hafta ara vereceksin. Sarımsaklı şampuanıda kullanmıyorum, ben Nude içerisine hiç bir madde eklemedim, sdece içinde ek olarak geçen gün koyduğum bepanthene ampul var bir tane onuda niye ekleidm bilmiyorum şampuanın içeriğinde zaten panthenol var... İstersen sen şampuanı şu şeklde yap, bir şampuanına çam terebentin eklemişsin zaten. Bir şampuanada sarımsak koy, önce sarımsaklı ile yıka bir kaç dakika beklet, bu arada sabunlan vs, sonra durulayıp çam terebentinliyi kullan durula saçını kremle... Çam terebentin sarımsağında kokusunu bastırır en azından... Bende bu kadar biliyorum canım.
keratinim gelmiş çilek çilek kokuyo içesim geliyo valla :))
yalnız genel olarak çilekli hakkındaki görüş nedir?
ben yaptım yalnız benimki pek usulüne uygun olmadı yani ben aşamaları es geçtim bi kere saçımda 72 ssat kalmadı ona rağmen memnun kaldım kabarma elektriklenme ya da şekle girmeme problemi ortadan kalktı, çilekli keratin için yorumları alabilir miyim
Rica ederim canım, elbette ki paylaşacağım... 50 lira iyi bir fiyat, bence marka ve modeli öğrenip burada benimle paylaş bende sana araştırıp gerçek piyasa fiyatını söyleyeyim, fiyat performans oranı iyiyse alınır...
Bu arada ben iki yılda bir makine değiştiren biri olarak genel olarak tüm markalardan bıktım, evvelki yıl en ucuz uyduruk sinbo almıştım, fön çekme derdim olmadığı için işimi gördü ama eskimeye başlamıştı, saç maşası alırken gözüme Rowenta Respectis Pro takıldı alıverdim, ne diye durup duruken o makineye 140 lira bayıldım bilemiyorum, kendim bile şaşırdımAma verdiğim paraya değdi diyebilirim, saçları kuruturken nemini yok etmiyor, aradaki farkı anlayabiliyorsunuz... Yarı profesyonel bir makine denilebilir, şu brezilya fönü olayını bir bitireyim haftaya bir dalgalı fön çekerim bakalım nasıl olacak...
Bazı makineler böyle, bonus kafa olmaya birebir
balığım tel. açtım sordum turbo markaymış zaten sana fön çektiğim mak. aynısını dedi nasıl sence ??
ben de uzun zaman boyunca şöyle dümdüz fön çekebileceğim, pratik ve kaliteli bi makine aradım durdum. kuaförlerde fönsan ve etap markalı ürünleri görünce onlardan almaya karar verdim. hem kaliteli hem ucuz.. ama makinenin kendisi zaten büyük ve uzun. bi de ucunu takınca upuzun oluyor. o yüzden almaktan vazgeçtim. bu konuda en doğru kararı verdiğimi düşünüyorum ve şu anki fön makineme aşığım =) rowenta prolight. hem ufacık hem de inanılmaz bir performansı var. tavsiyeme kulak verip alan kimse pişman olmaz o derece aşk yaşıyoruz kendisiyle =)zaten ultra ince bi kurutma başlığı var. o da iyi fön çekmesinde önemli bi rol oynuyor.
keratinim gelmiş çilek çilek kokuyo içesim geliyo valla :))
yalnız genel olarak çilekli hakkındaki görüş nedir?
ben yaptım yalnız benimki pek usulüne uygun olmadı yani ben aşamaları es geçtim bi kere saçımda 72 ssat kalmadı ona rağmen memnun kaldım kabarma elektriklenme ya da şekle girmeme problemi ortadan kalktı, çilekli keratin için yorumları alabilir miyim
bizim cilekli ve cikolatalıydı keratinlerimiz. ben çikolatalı arkadasım da çilekliyi yaptı. ikisi de harika bence. arkadasım da 3 tam gün beklettik netten yapılıs asamalarına baktım kılıcbalıgı youtube dan aratın demişti o sekilde yapılıs asamalarını da öğrenmiş oldum iyicene. bence çilek veya çikolatalı olusu muhim deil önemli olan asamaları düzgünce yapıp birebir uymak ve sac tipine göre ısı derecesini ayarlamak.
ben ilk yapısımda 230 ile yaptım , sonra sacımı boyatınca ( bir de kendim arka kısımları cok iyi yapamadıgım için ) 2. keratini gecen persembe uyguladık kardesimle birlikte. pazar günü yıkadım bu sefer sanki kuaför elinden cıkmıs fön gibi oldu ama cok cok dogal sanırsınız ki kendi düzlüğü o kadar güzel oldu. tek hatam 2. keratinimde 230 derecelik ısıyla yapmam oldu. kahkul kısmımda bazı bölgelerimde ısı yuksek gelince uclarda kıvrılma , yanma oldu tamamen benim hatamdan onlarıda düzgünce kesince işlem bitmiş oldu hatasız olarak.
kesinlikle sac tipine göre ısı ayarlaması yapmak lazımmıs , bunu aman göz ardı etmeyelim.
Ben malesef kılıcbalıgı uyardıgı halde cogu sayfayı okudugum halde onu okumamısım ve 2. keratinde yüksek ısı kullandım.
hadi hayırlısı güzelim senin geribildirimini çok merak ediyorum doğrusu, çünkü saç yapılarımız benziyo gibi geldi bana
Olabilir tatlım, saçlarım ince telli, yağlı ve düz...
Veeeee saçlarımı yıkadım, kuruttum, düzleştirici ile güzelce düzleştirdim, keratinimi sürdüm şimdi bekleme süresinin dolmasını bekleyeceğim... Sürerken gözüm yanmadı, umarım kuruturkende yanmaz...
Ssule07, mesaj kutunu boşalt bebeğim...
arkadaşlar cevaplar için teşekkürler Hemfikiriz beklemek en doğrusu en önemlisi bebeğim föne devam yani:) zaten o kadar hızlıçekiyorum ki artık fönü saçlarımı görseniz inanamazsınız hızıma tabi güzel bi fön makinem var.Ablam geçen yıl kuaförüne getirtmişti bende sinemaki kürünü deneyeyim bari umarım dökülmeye de iyi gelirsevgiler
Bu arada çok tatlısınızzzz muck
Boşalttım canım, keratini sürerken benim de gözlerim çok yanmıştı ama düzleştirirken öyle pek yanmıyor canım.
Benim sürerken yanmadı kuzumŞimdi gidip kurutayım bakayım... Kazam mubarek olsun
Ben sürerken yandı diye okumuşum, ona göre cevap verdim, gerçi benim kullandığım önceki alımımızdan olan keratindi, demek ki daha da geliştirilmiş, senin bu kullandığın çilekli olan mı şimdi?
Bu arada ben ilk başta nude nemlendirici olanı kullanmıştım, saçlarımı çabuk yağlandırdığı için de hani 3lü kampanya olmuştu ya o zaman 3ünü de güçlendirici olanından almıştım. 1 şişe güçlendirici olandan var şimdi bir şişe de senin yeni gönderdiğin olan nemlendirici, güçlendirici olan da nemlendirici olan kadar yumuşatmıyo saçı, acaba diyorum ikisini birbirine karıştırıp mı kullansam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?