• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde ayakkabıyla dolaşmak!

anlaşıldı senin niyetin başka. kimse ayıplamak dışında bir şey yazmamış seni de bu aydınlattıysa ne ala ..

Kim kimi ayıplamış yahu?
Ayıplanacak şey mi var ortada..
Böyle yaşayan insanlar olabilir değil mi?
Ayıplanacak ne çok şey var şu dünyada..
Benim niyetim güzel fikir paylaşımları..
Öff konuyu saptırdınız iyice yazın kendi kendinize...

Ailemde ve akrabalarımda dışarı ayakkabısı ile evde gezme durumu hiç olmadı-görmedim.

Fakat oturduğumuz civarda, ziyaretlere ve kendi evlerinde ayakkabıylarıyla girip çıkıyorlar..
Bayram ziyarettinde geldiklerinde hışımla içeriye akın eden komşularımıza '' ayakkabı ile evde dolaşmıyoruz, dilerseniz terlik verelim dilerseniz galoş '' demiştik.. O kadar çok tuhaf gelmiştiki bu söylediğimiz gözlerinde o şaşkınlığı hiç aklımdan çıkmıyor.

Sanki defolun gidin demişiz gibi baktılar. :1:

İki kat galoşla cici bici ayakkabıları beyaz poşete mahkum oldu. :16: Şimdilerde geldiklerinde ev ayakkabılarını getiriyorlar artık..

Çok iyi anlaşan komşu yumağı kurduk zamanla.. :1:

Yani Birsen;

İnsana istediği cevabı verebilen,ne demek istendiğini anlayabilen bir kadınsın pes..:54:
Demek istediğimi yorumunun içinden cımbızla çekip alıyorum..

Kötü bir bakış attılar kısmı..Konunun cevabı daha ne olsun.
Onlara böyle birşey doğru geliyor işte..Tuhaf olanda bu..:34:
Ne diyelim canım saygı duymak lazım:61:

şimdi ben bu konuy tam anlayamadım. kendi evimizdemi ve tüm günmü ayakkabıyla dolaşılırmı diye soruyosunuz. tam anlamadım. ama şöyle bişey var. benim evayakkabım var kot babetim var, evime bi misafir geldiği zaman babaetimi giyerim. ben bi misafiriğe yada güne çaya falan giderken aztopuklu bi ayakkabım var onu giyerim. bunlar ev ayakkabısı tabiki asla dışarda giyipte içeri girmem. ayakkabım için biçanta ördüm ve misafirliğe giderken tabiki bu yabancılar için ve özellikle gün ler için geçerli, giderken ayakkabımı çantaya koyar götürürüm. orda dışarda ayakkabılarımı çıkarıp içeri girincede onları giyerim. akabalarımda bunu yapmam tabiki. o zaman rahatlık önemli.

bence yerde halı vs olmaması gerek balkon terliğiyle içieri girince bile kirleniyo ben yere çıplak ayakla basmam ayağıma toz falan birşety değerse huylanıyorumda:27:
bende merak etmişimdşr neden yurt dışında ayakkabıyla dolaşıyolar belkide dolaşmıyorlardır onlarda terlik giyiyodur he bizim gibi..:44:

Bazen insan konuyu okuyunca ters zamanına denk geliyor, bazen çok öfkeli olabiliyor.

Arkadaşta belki gelip hırsını ayakkabılardan almak istemiştir. :1:

(Bazende sırf yazmak olsun diye yapılıyor o ayrı)

Düşünsene bin tipten bin ayrı insan var burada..

Ee herkes aynı olsaydı şenlik olmazdı, üşüşüp terastan izlediğimiz bir konu olsun diye tetikteyiz hepimiz.. :1:

Evet normal şartlarda hep böyle olmalıymış gibi TV lerde de göze
sokulur bu sahneler nedense..Ben de mantığını pek anlamadım ama
sanırım batı kültüründen esintiler biryerlerde.
Normalde değil içeri girmek eşiğe bile basılmaz..Eşik özenle silinir bizlerde.
Evde halı yerler parkeler pırıl pırıl hijyenik durmalı..
dışarıdan gelen birsürü atık mikrobik etken evin içerisinde kol gezecek değil.
Fakat şunu anlarım.Dışarıdan gelirsin ev ayakkabın yada terliğin olur giyersin.
Bundan ben de asla vazgeçmeyenlerdenim..Fakat dışarı aykkabısıyla aile evine girenleri
yadırgıyor ve tuhaf karşılıyorum.Kültür farklılığı da olabilir tabi.Herkesin hijyen anlayışı görsellik
beğenisi farklıdır..:50:

Altı temizse görsel güzellik olabilir mi cevap acaba?
Temiz değilse bence ya boşvermişlikten. Nasıl olsa temizlemiyorum koyver gitsin :) Bu pislik göstergesi oluyor. Ya da tam zamanlı hizmetlin olduğundan. O temizliyor nasılsa diye. Bu da cidden zenginlik göstergesi oluyor.

Son düzenleme:
bizde böyle bişey yok ama bir arkadaşım vardı, ailece ayakkabıyla gezerlerdi evlerinde. gittiğim zaman haliyle ayakkabımı çıkarmaya teşebbüs ettiğim an saçmalama ya gir böyle derlerdi (her defasında yapıyordum bi alışamamıştım) çok mu zenginlerdi yok, görgüsüz asla değillerdi. biraz titizlikten uzaklardı, bi de evlerine temizlik için gelen bi yardımcıları vardı hemen hemen her güne yakın. kıyafetlerini yataklarını çamaşır ütü ne varsa o yapardı. belki onun rahatlıgıydı bilmiyorum valla hiç sormadım :)

Ailemde ve akrabalarımda dışarı ayakkabısı ile evde gezme durumu hiç olmadı-görmedim.

Fakat oturduğumuz civarda, ziyaretlere ve kendi evlerinde ayakkabıylarıyla girip çıkıyorlar..
Bayram ziyarettinde geldiklerinde hışımla içeriye akın eden komşularımıza '' ayakkabı ile evde dolaşmıyoruz, dilerseniz terlik verelim dilerseniz galoş '' demiştik.. O kadar çok tuhaf gelmiştiki bu söylediğimiz gözlerinde o şaşkınlığı hiç aklımdan çıkmıyor.

Sanki defolun gidin demişiz gibi baktılar. :1:

İki kat galoşla cici bici ayakkabıları beyaz poşete mahkum oldu. :16: Şimdilerde geldiklerinde ev ayakkabılarını getiriyorlar artık..

Çok iyi anlaşan komşu yumağı kurduk zamanla.. :1:

'ayakkabı ile evde dolaşmıyoruz' dediğinizde yaşadıkları o şaşkınlık neden olabilir?? düşünelim.
o anda komşularınızın içsesleri:
- ayyy biz ailece ayakkabılarımız ayaklarımızda olmadan kendimizi güvende hissedemiyoruz.. keşke kara büyük gözlükler taksaydık...:82:
- eyvah şimdi yandık... kocacığımında benimde ayaklar oldum olası leş kokar leş... rezil olduk konu komşuya, herkes duyacak şimdi...:18:

:9::9::66::66:

arkadaslar 18 yuzyilda ayakkabi bir zenginlik gostergesi halindeymis, ozellikle topuklu ayakkabi, bugun bildigimiz anlamda 'topuklu ayakkabi' sinif belirlemenin , belirtmenin bir cesidiymis.

donem icerisinde kolelik- efendilik kurumu gecerli oldugundan, (somurge ulkeler ve ordan getirilen koleler olayi) ozellikle kolelerden yuksekte durmak amaciylada tercih edilmis.. bu sebeple kolelerin topuklu ayakkabi giymesi gibi birsey soz konusu degilmis falan filan..

yani bu evde ayakkabi giyme olayi eskiden oldugu gibi hala sinif belirliyor.
Asilsadeler ve sade vatandas..

isin komik tarafi ise avrupali ve amerikali bu oalyi yemis bitirmis kolelik sisteminin tarihe karismasi ile artik onlarin hayatinin bir parcasi , ayakkabiyi evde giyiyorlar ama neden giydiklerinin farkinda degiller, atalarindan gorduklerini yapiyorlar.. bir cesit gelenek -gorenek ..

komik ve trajikomik olan bizim saftirik beyaz turklerin yapmaya calistigi sey, anadoluya kolelik sistemi tarihi icinde hic girmemis, hep ozgur atlarin, ozgur insanlarin topraklariymis teee buralar..

simdi bu kadar gereksiz naneyi bildikten sonra benim gozumde ,bu ayakkabiyi evin icine sokan sahsiyetler ,sonradan gormedir, kultursuzdur, gecmisine saygisi yoktur, her zaman oldugu gibi baskasinin kulturunu sahiplenmeye calisir,ozentidir..!:27: sahipelenilcek o kadar guzel ozellikleri varken , nerde bi ise yaramaz zararli bisi var onlari bulur cikarir, sahiplenirler..

ayrica bizim toplumumuz gibi ananelerine duskun , baska bir toplum daha var, cok yonden benzerlik gosteriyoruz onlarla, tipki onlarda bizim gibi evde ayakkabi giymezler, bu gittiklerin evin sahibine buyuk hakarettir, kendi evlerinde de giymezler bu da kendi evlerine hakarettir, buyuk geldimi ayaga kalkilir falan, bize mesafe olarak avrupadan, amerikadan uzaklar ama kulturde cok yakinlar "Japonlar" :52:
cok bi ornek toplum gosterilmek isteniyorsa kesinlikle avrupa degil, amerika da degil, biraz daha uzaga baksinlar ornek almak icin..

Altı temizse görsel güzellik olabilir mi cevap acaba?
Temiz değilse bence ya boşvermişlikten. Nasıl olsa temizlemiyorum koyver gitsin :) Bu pislik göstergesi oluyor. Ya da tam zamanlı hizmetlin olduğundan. O temizliyor nasılsa diye. Bu da cidden zenginlik göstergesi oluyor.

Misafir gelir,özel gün olur giyilir elbette:)
ama günlük bu şekilde yaşayan insanlar,galiba hem keyif yapmayı bilmiyor hemde
titiz olmayı:)

Evde ayakkabı ile dolaşmak çok abes geliyor bana.Bazı türk dizilerine bakıyorum kadın oyuncu bütün şehri dolaşıyor o ayakkabılarla evde de dolaşıyor,bu dizi ama gerçek hayatta da bu tarz insanlardan olmalı.Hatta bizim bir komşumuz geçen gün ev terliğim diye ayağındaki terlikle içeri geçiverdi ama aynı apartmanda otursak bile asansörle yukarı çıktı asansörler de pislik yuvası oluyor.Annem de ayıp olmasın diye bişey diyemedi ama ben sinir oldum,evde dışarda dolaştığın terlikle gez de gittiğin yerde yapma be kardeşim:47:

Bi de insan evde rahat olmak ister ne ayakkabısı ben bazen terlik giymeye bile üşeniyorum:61:Bazı kadınlar belki kocasına şık görünmek için evde ayakkabı giyiyordur ama tahminim o da ev ayakkabısıdır,dışarda giymiyordur.Öyleyse sorun yok zaten.

değil evde ayakkabıyla dolaşmak dışarda dolandığımız kıyafetlerle bile oturmayız asla..

ev ayakkabılarım ve dışarda giydiklerim ayrıdır..

Konu içeriği nedeniyle"Hiçbir başlığa uymayan yazılar" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

'ayakkabı ile evde dolaşmıyoruz' dediğinizde yaşadıkları o şaşkınlık neden olabilir?? düşünelim.
o anda komşularınızın içsesleri:
- ayyy biz ailece ayakkabılarımız ayaklarımızda olmadan kendimizi güvende hissedemiyoruz.. keşke kara büyük gözlükler taksaydık...:82:
- eyvah şimdi yandık... kocacığımında benimde ayaklar oldum olası leş kokar leş... rezil olduk konu komşuya, herkes duyacak şimdi...:18:

:9::9::66::66:

:1::1: Bol miktarda galoşla çözmüş olduk, ayak kokusu ve güven meselesini öyleyse..

Öncelikle umarım konu doğru yerdedir.

Benim bir türlü mantığını çözemediğim bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim..

Herkesin yaşam standartına saygı duyarım!

Fakat benim anlamadığım..

Bir evde neden ayakkabı giyilir?

Cevap:Zenginlik mi?
Görgülü olmak mı?
Asalet mi?
Yoksa titizlikten eser olmaması mı?
Bunların hangisi yada herhangi bir cevap bu konu için uygun olabilir?

Dünya zaten kimyasal,mikrop vs batmış.
Peki herşeye rağmen eve ayakkabıyla neden girilir?Sanki bunların hiç biri yokmuş gibi:15:
Ben mi çok geri kafalıyım,yoksa ayakkabıyla evde dolaşmak çok mu normal..?
Kendimi evde ayakkabıyla dolaşırken düşünemiyorum:44:

Mydonose birsey merak ettim, konuyla alakasiz olacak ama.. cevaplarsaniz çok sevinirim.. Sizin burcunuzu nedir acaba hanim efendi ? :44:

Bu ayakkabi meselesine gelince, ben Fransa'da yasiyorum, kendi evlerimizde ayakkabilarimizla hiç içeriye girmeyiz.. girdirtmeyiz de yani :) ama fransizlar kendi evlerine oyle giriyolar.. yani ben onlari oyle gorunce acaibime gitmiyo.. ama benim görüsüm : o ayakkabilarin alti pimpistir ve evin halilarini dusunemiyorum, çunku onlar kapkara filan olmustur herhalde, yikamaya bile gerek olmaz..
Zaten o evde namaz kilinmaz.. evlerimiz tertemiz olmasi gerekir..
Düsünüyorumda bu aslinda : kim nasil giyiniyo, veya nasil yasiyo gibi bi soru çunku herkesin kendine ait bir yasam tarzi var...
Ama kim nasil yapiyosa oyle yapsin, ben boyle memnunum yani :))) :64:

Esmergirl burcum başak canım..
Bende neden merak ettiğinizi merak ettim şimdi:61::44:

Esmergirl;

Çok iyi yapıyorsunuz bu arada..Şart,şurt önemli müslümanlar için..
Allah temizliğinizi daim etsin canım:38:

Back