Evde ayakkabıyla dolaşmak!

MyDoNoSe

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
0
Yer
Diğer
Öncelikle umarım konu doğru yerdedir.

Benim bir türlü mantığını çözemediğim bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim..

Herkesin yaşam standartına saygı duyarım!

Fakat benim anlamadığım..

Bir evde neden ayakkabı giyilir?

Cevap:Zenginlik mi?
Görgülü olmak mı?
Asalet mi?
Yoksa titizlikten eser olmaması mı?
Bunların hangisi yada herhangi bir cevap bu konu için uygun olabilir?

Dünya zaten kimyasal,mikrop vs batmış.
Peki herşeye rağmen eve ayakkabıyla neden girilir?Sanki bunların hiç biri yokmuş gibi
Ben mi çok geri kafalıyım,yoksa ayakkabıyla evde dolaşmak çok mu normal..?
Kendimi evde ayakkabıyla dolaşırken düşünemiyorum:44:

Bence geri kafalı değilsiniz.
Ben de sizinle aynı şekilde düşünüyorum.
Hadi işin hijyen boyutunu geçtik diyelim, sildin temizlendi
Peki rahatlık!
Ben akşama kadar spor ayakkabı ile bile zor dayanıyorum.
Bir de evde ayakkabı ile dolaşmayı düşünemem bile.
İnsan hiç mi yorulmaz, sıkılmaz, bunalmaz yahu?

yok ya oda nesi asla dolaşmam ayakkabı ile rahatlığımı geçtim ne o öle dışarıdan topla getir tüm pislikleri ayaklarınla

Kapının eşiğinden bile geçmeyiz ayakkabı ile.Eşim de çok dikkat ederi.Bazen misafirler ayakkabılarını giyip koridorda dolaşınca uyuz olurum. Topuklu ayakkabı ile gezip güzel görünme peşinde olanlar da bir zahmet evden temiz ayakkabı getirsinler.

Spor yaptıktan sonra bile ayakkabıları nasıl çıkardığımı bilemiyorum..Rahatlık konusuna gelirsek al birini vur ötekine..

Sokakta milyon insan yere tükürebiliyor.
Sonra ayakkabıya bulaşıyor ve bir güzel eve giriliyor..
İğrenç ötesi ama her zaman düşünmüşümdür ben miyim tuhaf yoksa onlar mı..

Çok teşekkürler

ıyy iğrenç bence de.
ama özel bir günse mesela söz nişan gibi,
dışarda giyilmemiş olması koşuluyla evde ayakkabılı olmak daha şık :)

ıyy iğrenç bence de.
ama özel bir günse mesela söz nişan gibi,
dışarda giyilmemiş olması koşuluyla evde ayakkabılı olmak daha şık :)

Ee illaki arkadaşım o kadarda değil:)

Kendiniz söylemişsiniz aslında..Hiç giyilmemiş olması koşuluyla:)

Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Bir vesile yurtdışına gittiğimde bir yabancı ailenin yanında kaldım, tabi ayakkabı ile dolaşılan bir evdi. Hala mantığını çözemedim. Çözemeyeceğim de.

Ya olay zaten "ev ayakkabısı" değil.
Ben eve gelen her misafiri ayakkabı ile karşıalrım.
Gittiğim misafirliklerde de ayakkbı ile dolaşırım.
Ancak bu ayakkabıların biri bile bırakın dışarıyı balkonda bile giyilmedi.
Terlik yerine ayakkabı kullanıyorum.
Biraz kokoşum itiraf etmek gerekirse
Bu nedenle özel günlerde tabi ki ayakkabı giyilecek.
Ama EV AYAKKABISI olmak koşuluyla

değil ayakkabıyla dolaşmak,eve girer girmez üstümdekileri bilem çıkarır eşofmanlarımı giyerim...ben mi çok sıkıntılıyım ne?
ayrıca dışarıda dolaşılan ayakkabıyla evde dolaşıp evleri temiz tutmak bana imkansız gibi geliyo...

Bırak kim dolaşırsa dolaşsın ben dolaştırmam! Bu batı medeniyeti tuvaletide,hamamıda bizlerden öğrenmişlerdir, onlara özenmemek gerek ,ayyakkabı ile dolaşınca batılı olunmaz ,ev mikrop yuvası olur!

İşin mikrop kısmını geçsek,rahatlık kısmı var..

Ema vallahi ben özenmiyorum hatta tiksiniyorum:)

Özenenler düşünsün:)

Düşünsenize;evi sabahtan akşama gıcır gıcır yapmışım,canım çıkmış,eğil kalk yerleri cilala..

Sonra eşim yada çocuğum gelsin her yer dingonun ahırına dönsün..Böğ yok öyle yağma.

Valla ben batılı olmam böyle birşeyle..Ben anadolu insanıyım özüme kadar.

Olan olsun manane

neden bu başlığı açtınız anlamadım, yurtdışında falan mı yaşıyorsunuz? bu ülkede kimse evde ayakkabı giymezki yada ben mi varoş çocuğuyumda bilmiyorum ama henüz evinde ayakkabıyla dolaşan bir tanıdığım olmadı ondan garip geldi...

Hhaha varoş çocuğu...

Ben neden açtığımı biliyorum arkadaşım siz kafanızı yormayın...
Varoş çocuğu mu olmak lazım bunu bilmemek yada merak etmek için
Yurt dışındada yaşamak gerekmez elbette böyle bir soruyu merak etmek için..

Bu arada sizin böyle bir tanıdığınız yok diye,benimde mi olmamalı?

Belki ben belli başlı entel arkadaşlara sahibim..Belki entel bir aileden geliyorum..Akrabalarım vs bu şekilde yaşıyor..ki alakası yok böyle birşeyle..

Sonuçta tanıdığım insanlar olamaz mı?

ben kendimi öyle hissettim hiç evinde ayakkabıyla dolaşan tanıdığım yok bunun kayıp olduğunu da sanmıyorum ama neyse.. yurtdışına da çıktım ama orda ziyaret ettiğim evlerde türklere aitti ve aynı burdaki usul ayakkabıyı çıkarıp terlik giydik ya... dur yazın halıları kaldırınca 2-3 gün ayakkabıyla gezelim evde belki zengin göster

dur yazın halıları kaldırınca 2-3 gün ayakkabıyla gezelim evde belki zengin göster

Bende tam burasını sorarım işte..
Zengin durmak için mi diye..?

Neyse konuya diğer arkadaşlardan mantıklı cevaplar geliyor ve bende aydınlanıyorum..

yok sen beni yanlış anladın, ard niyetle, yadırgadığımdan falan yazmadım onları... gerçekten şaşırdım ve gerçekten acaba yurtdışındamı yaşıyor diye düşündüm çünkü bizim kültürümüzde yoktur böyle birşey... azda olsa farklı sınıflardan tanıdığım insanlarda var ama kimsenin evinde ayakkabıyla dolaşıldığını görmedim ben... bunun zenginlikle yada entellektüel birikimle falan ilgisi yok bence...

Bende tam burasını sorarım işte..
Zengin durmak için mi diye..?

Neyse konuya diğer arkadaşlardan mantıklı cevaplar geliyor ve bende aydınlanıyorum..

anlaşıldı senin niyetin başka. kimse ayıplamak dışında bir şey yazmamış seni de bu aydınlattıysa ne ala ..

Tamam arkadaşım çok teşekkürler yardımcı olsun sağolasın..Lakin sizde şurasını anlamadınız galiba..Benim aklımın ucundan geçmeyecek,yapacaklarım arasında en son olan şeylerden bir tanesi olduğu için bende sizlerin fikirlerini merak ettim..İster zenginlik göstergesi,ister asillik belirtisi olsun beği bağlamaz böyle birşey..ama ahir ömrümde gördüğüm,vs birşeyler takıldı işte nacizhane aklıma..
Fikir alış veriişi yapmak için ne yurt dışında olmaya gerek var,yada entel olmaya..Thanks

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…