Peki bilen biri olarak A1 ve A2'i 3 ayda bitirmek mümkün müdür ? Ya da nasıl bir çalışma programı yapmamı önerirsiniz
hicbir dil 3 ayda bitmez. sana bunun vaadini veren yerlerden uzak dur.
a2 dedigin küçümsenecek seviye degil. a2 icin tum kurallara hakim olman gerekiyor. bu cinsiyet olayını kafanda cozmen gerekiyor. ki almancada mantik yok ne disi ne erkek amacsizca sallamışlar ..mesela ruscada a ile bitiyorsa disidir. araba = машина hemen bakip anlarsin dişi diye (tabii tonla istisna haric) ama almancada bu yok. bunun mantiginda oturması bile aylarini alir.
ayrica a2 olabilmek icin 1000den fazla kelimeyi bilmen gerekir. ve hepsinin cumle icinde kullanimi cinsiyete gore baska baska.
tutup da 3 ayda sifirdan a2 falan diyenlere asla inanma.
dil böyle bir sey degil.
benim sevgilim de alman. Buraya gelmeden de epey Türkçe pratik yapti uygulamalar falan calisti. geldiginde en azindan ailemle sohbet edebilecek seviyeye gelecegine inaniyordu. sonuc olarak 4. ayinda hala sey diyor is yaparken mola verelim demek istediğinde "simdi calismak zaman degil. şimdi yatmak. ama sonra çalışmak"
bir de yanlis parkedip arabasini engelleyen adami arayip "senin araban dogru degil. sen buraya gel. araban burada, sen gel" falan diyor
ki her gün dile maruz kaliyor.
3 ayi gözünde büyütme üç ayda dil namina bir sey ogrenilemez sadece ezber yapilir. dili ogrenmek uzuuun bir surectir.
sabirli ol:)
almancadan da nefret ediyorum bu arada. hicbir cazibesi olmayan bir dil gibi geliyor bana. ama tabii ogrenmem gerek. ama bebek adimlariyla gidiyrum
bende ise yarayan bir sistemi ogreteyim.
bu cinsiyet kaliplari cook mantiksiz ya.
onlar beynime girsin diye soyle bir sey yapmıştık (hos sıkıldık bıraktık ama) normal günlük ingilizce konuşurken kelimelerin basina der-die-das demeye basladik ki benim beynime girsin. zamanla kendiliginden mantığını oturtmus olayım.
sen de normal Türkçe takilirken icinden mesela der sabah de , der oglen - der mayis, das 2025 falan de.
kendince bazi baglar kur anlaman icin.
misal
Der gün, sabah, ogle, aksam
Die hafta, gece
Der ay
Das yıl
günün her saati erkekken gece kadin mesela, die
ben bu beynimde otursun diye söyle bir sekilde tutttum aklimda. leyla gece demek ya. e leyla da kadin ismi. o guzden sadece gece kadin:)
gibi gibi gibi... kendinde günlük hayatta kullanmaya calis iste.
ama kesinlikle "3 ayda a2 5 ayda b1" falan bu hesaplara girme. ben 8 yildir ingilizce ogreniyorum, ki her gun saatlerce konusuyorum. yine de iyi bir seviyede degilim, bilmedigim coook fazla konu , kleime ve kural var.
online olarak da tandemdi sanırım sohbetli muhabbetli dil uygulamalari var. sen Türkçe ogrenenin yanlislarini duzeltiyorsun almanca bilen seni duzeltiyor falan. oyle appler kullan hem arkadas edinirsin. bol sans diliyorum