Evde almanca mümkün mü ?

Arkadaşlar merhaba,
Evde tek başına herhangi bir kursa gitmeden almanca öğrenebilen var mıdır acaba ? Ve nasıl öğrenebilenler varsa da nasıl bir yol izlediklerine dair fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim
Bir cok uygulama var. Sorbil vs gibi ben de oradan temel bilgileri öğreniyorum sonrası zaten pratiklik. YouTube de de var.

Evde sadece Almanca değil tüm yabancı diller öğrenilebilir günümüzde. Bunun için youtube gibi yerlerden, yahut dualingo (çok kullandim zamaninda ) gibi uygulamalardan faydalanabilirsiniz lakin hayata geçirmek konusunda kesinlikle bir öğretmen ve pratik yapacak sınıf ortamı çok çok daha verimli oluyor.Ben bulunduğum yerdeki halk egitim kurslarında Yunanca, İspanyolca ve İtalyanca A1 tamamladım. Üstelik öğretmenlerimiz çok çok iyiydi . Halk egitim kurslari varsa yaşadığınız yerde ,çok tavsiye ederim.

Ne kadar sürede C1 sertifikasını aldınız peki ? Aslında ben de C1 için istiyorum
Ay ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Şu dünyada en zorlandığın şey ne derseler dil öğrenmek derim. Ben bi başladım hevesle b1 oldum sonra bunaldım bıraktım. Birkaç sene sonra b1den tekrar başladım b2 oldum. Fenalık geldi ara verdim sonra biraz özel dersle tekrar yapıp c1 aldım. Ara ara yıllar sürdü denebilir. Çalışmayan insanlar 1.5 senede halleder ama ben 8 5 çalışıp akşamları 5.30 9 arası haftada 4 gün gidiyordum. İnsanın hayatı bitiyor. Çok da tarafsız bakamadığım bir konu üzgünüm. Bazen burada almanca konularında yazıyorlar işte gideceğiz kursa başladık, c1e kadar gideceğiz, çalışkanım, yaparım ederim falan. Ya %90 he he diyip geçiyorum içimden. Ben de çalışkanım ya, ODTÜ mezunuyum, yüksek mühendisim, 4 dil biliyorum. Nihayetinde bıktım ama. Bu durum çalışmayan, öğrenci olarak gelen, b1 falan gelip almanca mavi yaka çalışan insanlar, doktor hemşire gibi dil şartı olan ve çalışılan yerin destek olduğu insanlar için biraz daha fazla değişiyor çünkü kafa göz yara yara almanca kullanma şansları oluyor. Beyaz yaka olup İngilizce çalışanlar için geçmiş olsun bence %90 o dil ogrenilmeyecek. Turkiyeden c1 yapıp geldiğini düşünen çoğu kişi için de geçmiş olsun o c1 olmuyor. Bir de ben ise alım için onlarca kişiyle görüşen, oturumdur başka konulardır bir sürü şeyde yol gösteren biri olduğum için çok fazla kişiyle gözlem yaptığımı söyleyebilirim. İstisnaları konuşmaya gerek yok bence herkes biliyordur.

Arkadaşlar merhaba,
Evde tek başına herhangi bir kursa gitmeden almanca öğrenebilen var mıdır acaba ? Ve nasıl öğrenebilenler varsa da nasıl bir yol izlediklerine dair fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim
Ben almanyada doğdum büyüdüm kolay dil değil ama imkansız da değil youtubdan hergün 2 saat ayır baştan A1 -A2 den başla B1 e kadar devam et defter al renkli kalemler ve içine yazılan almanca kitabı al ve kağıtlar keserek kücük kartlar elde et kelime oyunları yap hani ingilizce ezberlediğimiz o kartlar varya onlardan arkalı önlü almanca - türkce yaz ve ilerledikce soru cevaplar yapmaya calış

evde yabancı dil öğrenebildiğini iddia eden yabancı dil bilmiyordur.

İsterseniz birlikte challenge başlatalım benimde hep bir almanca ve rusça öğrenesim vardı.. belki teşvik edici olur..

X