ssselma

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2024
29
41
8
34
Arkadaşlar ciddi ciddi merak ediyorum:
Ameliyat öncesi doktor ücretini neden hâlâ elden veriyoruz? Bu işin bir sistemi, resmiyeti yok mu? Kredi kartı geçerli değil, fatura yok, makbuz bile çoğu zaman verilmiyor. Bu durum size de garip gelmiyor mu?

Elden ödeme yapanlar gerçekten gönüllü müydü yoksa mecbur mu bırakıldınız?
Doktor “elden alırım” dediğinde hiç sorguladınız mı? Peki bu paraların vergisi ne olacak? Faturasız işlem yapıldığında hakkınızı aramanız mümkün mü?

Benim başıma geldi, ödeme konusunda "biz böyle çalışıyoruz" denildi. İtiraz edince de neredeyse terslendim. Bu durumu kabullenen çok kişi var gibi duruyor ama neden sorgulamıyoruz? Sağlık gibi ciddi bir konuda hâlâ bu kadar “kayıt dışı” yöntemler normal mi?

Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Belki birlikte bir farkındalık yaratırız.

Son düzenleme:
Bunu ben de merak ediyorum. Nasil alenen vergi kaciriyorlar anlayamiyorum.
Devletin bu konuda artık bir şeyler yapması şart!
Küçücük esnafa fiş kesmedi diye binlerce lira ceza yazıyorlar, vergi müfettişi kapıya dayanıveriyor. Ama özel hastanede, muayenehanede elden binlerce lira para dönüyor, fatura yok, fiş yok, denetim de yok!

Bu ülkede sadece mazlum küçük esnaf mı vergi verecek?
Bazı doktorlar mesleğini tamamen ticarete dökmüş durumda. Bu yapılanlar gerçekten tıp mı, sağlık hizmeti mi; yoksa parayla dönen bir sektör mü? Parayı alan alıyor ama iş resmiyete geldi mi ortada kimse yok. Denetim desen sıfır.

Sağlık sistemine güvenmek istiyoruz ama önce adalet ve şeffaflık lazım...

Arkadaşlar ciddi ciddi merak ediyorum:
Ameliyat öncesi doktor ücretini neden hâlâ elden veriyoruz? Bu işin bir sistemi, resmiyeti yok mu? Kredi kartı geçerli değil, fatura yok, makbuz bile çoğu zaman verilmiyor. Bu durum size de garip gelmiyor mu?

Elden ödeme yapanlar gerçekten gönüllü müydü yoksa mecbur mu bırakıldınız?
Doktor “elden alırım” dediğinde hiç sorguladınız mı? Peki bu paraların vergisi ne olacak? Faturasız işlem yapıldığında hakkınızı aramanız mümkün mü?

Benim başıma geldi, ödeme konusunda "biz böyle çalışıyoruz" denildi. İtiraz edince de neredeyse terslendim. Bu durumu kabullenen çok kişi var gibi duruyor ama neden sorgulamıyoruz? Sağlık gibi ciddi bir konuda hâlâ bu kadar “kayıt dışı” yöntemler normal mi?

Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Belki birlikte bir farkındalık yaratırız.
Elden ödüyoruz çünkü o 22% vergiyi de sonra bize ödettirirler. 🥹 Türkiye’de doktorlar aşırı abarttılar, fiyatlar çok uçuk.

Hepsi elden alıyor devletin bu işe el atması lazım ciddi rakamlar ödeniyor sonuçta ve bu iş zaten tamamen ticaret.ha elden alınmasa o vergiyide eminim fiyatına katar yine size ödetir yani bu işten yine karlı çıkan siz olmazsınız o da ayrı mesele.direkt bence fiyatlara bir el atılması lazım.

Dogru o vergiyi de ucrete eklerler oyle bir durumda. Fiyatlar gercekten ucuk. 400k'ya bile ameliyat varmis su an. Ama millet bi sekilde bulup bulusturur, o parayi zar zor denklestirir ve sonunda da "ama deger" der. Boyle insanlar oldukca daha cook artar fiyatlar. Isin garipligi de burada zaten. Bu 400, 500 fiyat bicenlerin kitlesi orta sinif bile degil cogu zaman.

Acaba yurtdışında fiyatlar ne durumda? Yabancılardan duyuyorum şikayetlerini, fiyatlar çok uçuk, gelmeye anlamı kalmıyor diye. Acaba biz yurtdışına gitsek, mesela liposuction fiyatı nedir? Bazen onların doktorların sayfalarına bakıyorum, çok güzel sonuç elde ediyorlar. Bizde ne kadar ödersen öde, hep hüsran. 😞

Acaba yurtdışında fiyatlar ne durumda? Yabancılardan duyuyorum şikayetlerini, fiyatlar çok uçuk, gelmeye anlamı kalmıyor diye. Acaba biz yurtdışına gitsek, mesela liposuction fiyatı nedir? Bazen onların doktorların sayfalarına bakıyorum, çok güzel sonuç elde ediyorlar. Bizde ne kadar ödersen öde, hep hüsran. 😞
Tıb değil ticaret

Ben EFT yapmıştım yanına gittiğim zaman. Hastane kaydı vs oluyor sonuçta, vergi ödememe işi nasıl olacak ki sistemi bilmiyorum ama. Küçük esnafın tepesinde nöbet tutan maliye için. Fazla aleni bir usulsüzlük olmaz mı? Bilemiyorum

Back
X