- 18 Mart 2021
- 11.849
- 64.528
-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
Evet canım salcadan önce reçeli yapıyoruz 1-2 gün arayla salça ve reçel yapıyoruz o zamanları denk getir sende.Tamam madem Eylülü bekleyim ben bizim köyde çilekler var minik minik ama reçel yapacak kadar olmuyor senin dediğin salça zamanı oluyor o zaman dimi
Biz de genelde salça zamanı yapıyorduk demek ki ondan öyleymiş canım söylediğin için teşekkür ederim iyi ki söyledin hiç farketmemişim reçel bitti diye dönerken aldık çoğu iri eşim kes öyle yap dedi ama bütün seviyorum benEvet canım salcadan önce reçeli yapıyoruz 1-2 gün arayla salça ve reçel yapıyoruz o zamanları denk getir sende.
Bende minik minik bütün seviyorum canım.Biz de genelde salça zamanı yapıyorduk demek ki ondan öyleymiş canım söylediğin için teşekkür ederim iyi ki söyledin hiç farketmemişim reçel bitti diye dönerken aldık çoğu iri eşim kes öyle yap dedi ama bütün seviyorum ben
Biz her zaman köye giderken o yolu kullanmıyoruz çilek alacak olunca oradan geçiyoruz hiçbir yerin çileğine benzemiyor yediklerinin hepsi tatlı pazardan alıyoruz hiç öyle değilBende minik minik bütün seviyorum canım.
O irileri tam yemelik,tatlılık.
Normalde bizde Eskişehir'de bu aylarda yapıyoruz ama kardeşim oraya gelin gidince öğrendik zamanlarını
Seneye ortak olalım buraya gel yazları çilek yapalım diyor bakalım belki bende yaklaştım size doğru
Kendin toplayi bilmiyorum canım.kardesimin bütün akrabaları,arkadaşları çilek tarlasi yapıyor ama kasayla toplayıp satıyorlar.Biz her zaman köye giderken o yolu kullanmıyoruz çilek alacak olunca oradan geçiyoruz hiçbir yerin çileğine benzemiyor yediklerinin hepsi tatlı pazardan alıyoruz hiç öyle değil
Aslında reçel de satılır caddedeki tezgahlarda hiç görmedim hep çilek satıyorlar ama çok güzel her yer çilek tarlası sosyal medyada bir yerde görmüştüm Bursada tarlaya gir kendin topla vardı orada da var mı
Kurşunlunun biraz ilerisi mi bilemedim hiç canımKendin toplayi bilmiyorum canım.kardesimin bütün akrabaları,arkadaşları çilek tarlasi yapıyor ama kasayla toplayıp satıyorlar.
Çilek reçeli yapmaya fırsatları kalmiyo ki oradakiler in yazık sürekli tarladalar.
Ben pazardan çilek alıyorum eve helince eriyip gidiyor,kötü kokuyor alıştım oranın muhteşem cileklerine
Oradan kasayla getirip komşulara veriyorum hepsi kuyruk oldu ne zaman gelecek diye bekliyor
Eskişehir Kütahya yolunda da var çilek tarlasi.kendin topla tarzında ama gitmedim
Birde kursulunun biraz uzağında şeftali bahçeleri var oraya da hayran kaldım gidebilirsen kendin topla şeftali oradan kasa kasa Alicam inşallah.biliyomusun o şeftali tarlalarını.
Sormak istediğin birşey olursa yaparken sorabilirsin zor değil yaparsın yaniCok tskler biraz teferruatlyms. Ben kesin böceklendrrm güvenemdm şimdi kendime
Bak tezgahı çekmiştim geçen haftaDaha küçüğünü yapmisligim var
Ellerine sağlık çok güzel duruyor yaaa keşke olsa da yesek
Bunlarda bize geçen hafta gelen çilekler
Evet ben de çiğden yapıyorum sizin de ellerinize sağlık sarımsak kokusu geliyor mu duydum ama katmaya korktumEllerine saglik, cok guzel gorunuyor. Patatesi ilk defa gördüm. Biz patates koymayız. Bolca biber, domates, soğan, sarımsak, dereotu, nane, maydonoz, süzme yoğurt,un ve baharatla yoğurup 4 gün falan ekşitip sonra sereriz. Kuruması ovalamasi falan derken 1 haftada biterhe birde hic kaynatmayiz. Çiğden yapiyoruz hepsini. Eksiyince birsey kalmiyor
Ne kadar kattiginiza bagli tabi ama illa ki biraz tadi geliyor. Biz her yemekte baya sarımsak kullanıyoruz. Sevdiğimiz için pek rahatsiz etmiyor. Ozellikle eksili ve sarimsakli severimEvet ben de çiğden yapıyorum sizin de ellerinize sağlık sarımsak kokusu geliyor mu duydum ama katmaya korktum
Evet benimki de ekşili o zaman sarımsak katmayım benNe kadar kattiginiza bagli tabi ama illa ki biraz tadi geliyor. Biz her yemekte baya sarımsak kullanıyoruz. Sevdiğimiz için pek rahatsiz etmiyor. Ozellikle eksili ve sarimsakli severim
Niloyam eline sağlık.@Nihal Shibuya Nihalcimin siparişi kargoya hazır
Sen beni çok utandırıyorsun amaNiloyam eline sağlık.insanın böyle becerikli, hamarat arkadaşının olması ne güzel ❤