• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev temizligi...

math27

hoşgeldin dünyama miniğim:)
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2014
6.446
5.313
198
Kızlar nisan 10u ile 20si arasında dogum yapacam su an evdeyim bebegim gelmeden evimin genel temizligini ben yapmak istiyorum daha once yapmadim. Ama hangi sirayla yapacağımı bilmiyorum. Oda oda mi yapsam yoksa once camlari kapilari silip sonra dolaplari temizleyip en son halilar ve yerleri mi temizlesem. Halilari sadece silecem yikamaya gondermicem. Sizden onerilerinizi bekliyorum
Edit: kizlar tek başıma yapmayacagim esim yardım etcek. Zor olan şeylerin hepsini o yapacak. Ben sadece onu yonlendirecem

Son düzenleme:
Nasıl daha önce yapmadın
Benden beteri de varmış demek :KK53:
Hamileliğnin son haftalarındasın çok yorma kendini
Eşinden de yardım iste
Oda oda yapacaksan önce antreden başla, oradakı toz vs. ayaklarınızla her yanı
Halını yıkamaya ver, veremiyosan da bırak pis kalsın süpürsen yeter

Önerim asla yapma

Şimdi enerjin var yaparsın gibi gelir ama ya erken doğuma sebebiyet verirsen ya düşüp şaşarsan

32 hafta sonrası işten bile izinli oluyor insan

Ağır ev işi hem de hiç yapmamış birisine uygun değil

Evime temizliğe gelen yardımcım bize söylemeden hamile hamile çalışmış ama o alışkın idi sen değilsin riske deymez

O da hamile olduğunu söyleseydi çalıştırmazdım o nedenle söylememiş

Bu işlerin hepsini tek başına siz mi yapıcaksınız :KK57:
Hayır canım Esimde yardım etcek. Daha doğrusu cok egilmeyecegim seyleri ve yükseğe cikipta yapmicam işleri ben yapcam. Digerlerini esim yapacak.

Hamile hamile hali silme yaa
Onu esim yapacak canim

Nasıl daha önce yapmadın
Benden beteri de varmış demek :KK53:
Hamileliğnin son haftalarındasın çok yorma kendini
Eşinden de yardım iste
Oda oda yapacaksan önce antreden başla, oradakı toz vs. ayaklarınızla her yanı
Halını yıkamaya ver, veremiyosan da bırak pis kalsın süpürsen yeter
Canim 1senelik evliyim evimi temmuzda kurduk ailem yardım etti. Kış temizliginide çalıştığım için kadın almıştım o yapmıştı:) çalıştığım içinde bi daha cam falan silmedim. Sadece evin haftalik temizligini yaptim. hali yikamaya vercektim ama burda yazın hali kullanmiyoruz haliyi simdi yikatsam tekrar sermek zorundayim. Haziranda yikatip kaldiririm diye düşündüm
Önerim asla yapma

Şimdi enerjin var yaparsın gibi gelir ama ya erken doğuma sebebiyet verirsen ya düşüp şaşarsan

32 hafta sonrası işten bile izinli oluyor insan

Ağır ev işi hem de hiç yapmamış birisine uygun değil

Evime temizliğe gelen yardımcım bize söylemeden hamile hamile çalışmış ama o alışkın idi sen değilsin riske deymez

O da hamile olduğunu söyleseydi çalıştırmazdım o nedenle söylememiş
Yuksekteki yapilacak seyleri esim yapacak canım zaten. Bide hepsini bi günde yapamayiz zaten 1haftaya yaymaya düşünüyorum

Canim 1senelik evliyim evimi temmuzda kurduk ailem yardım etti. Kış temizliginide çalıştığım için kadın almıştım o yapmıştı:) çalıştığım içinde bi daha cam falan silmedim. Sadece evin haftalik temizligini yaptim. hali yikamaya vercektim ama burda yazın hali kullanmiyoruz haliyi simdi yikatsam tekrar sermek zorundayim. Haziranda yikatip kaldiririm diye düşündüm
Aman boşver ev işi nankör zaten yapıyosun yapıyosun sonra yine kirleniyo :KK53:
Hani genelde aşırı titizim içime sinmiyo yardımmmlı konulara alışkınım
Kendim gibi birisini bulunca şaşırdım :D
Boşver halıyı bence 35.haftandasın silme hiç
Eşine ver süpürgeyi sürtsün güçlü güçlü :KK53: tamamdır

Ben korkumdan bulasik bile yikamiyorum bebege zarar vercgm diye ama benm iki kaybim var onla alakali korkularin

kendine ve bebege dikkat et canim yardimcj cagir yda annen kizkardesin falan gelsin
Sagolsunlar benim annemle kiz kardesim yapacaklar yaz temizligimi dogum oncesi
zaten her yaz ve kis temizligimi onlar yapar allah yokluklarini vermesin

Aman boşver ev işi nankör zaten yapıyosun yapıyosun sonra yine kirleniyo :KK53:
Hani genelde aşırı titizim içime sinmiyo yardımmmlı konulara alışkınım
Kendim gibi birisini bulunca şaşırdım :KK70:
Boşver halıyı bence 35.haftandasın silme hiç
Eşine ver süpürgeyi sürtsün güçlü güçlü :KK53: tamamdır
Cok titiz degilim zaten:)) cocuk olmadığı icin haftada bi evi süpurup silmek yetiyordu. Her zaman benim canim evin temizliginden daha önemli derim ve yorgunsam asla ev işi yapmam :) ne zaman kirli hissedersem o zaman yaparim:)
Ama simdi bebegimi tertemiz bi evde karsilamak ıstiyorum.

Cok titiz degilim zaten:)) cocuk olmadığı icin haftada bi evi süpurup silmek yetiyordu. Her zaman benim canim evin temizliginden daha önemli derim ve yorgunsam asla ev işi yapmam :) ne zaman kirli hissedersem o zaman yaparim:)
Ama simdi bebegimi tertemiz bi evde karsilamak ıstiyorum.
İşler hayli birikmiş ve son haftaların ya istersen bu kezde temizlikçi çağırsan

Bencede yardımci tutun.

Ben korkumdan bulasik bile yikamiyorum bebege zarar vercgm diye ama benm iki kaybim var onla alakali korkularin

kendine ve bebege dikkat et canim yardimcj cagir yda annen kizkardesin falan gelsin
Sagolsunlar benim annemle kiz kardesim yapacaklar yaz temizligimi dogum oncesi
zaten her yaz ve kis temizligimi onlar yapar allah yokluklarini vermesin
Evet kayıp varsa korkmakta haklisin. Benim.bu rahatligim doktorum artik bebek dogsada sıkıntı olmaz dedigi icin birazda. Benim annemde kardesimde çalışıyorlar annem ancak doguma gelebilecek. Zaten yoruldugumu hissettigim an tüm işimi birakirim canım esim yardım etcek onunla yapayim diye dusunuyorum.bende

Evet kayıp varsa korkmakta haklisin. Benim.bu rahatligim doktorum artik bebek dogsada sıkıntı olmaz dedigi icin birazda. Benim annemde kardesimde çalışıyorlar annem ancak doguma gelebilecek. Zaten yoruldugumu hissettigim an tüm işimi birakirim canım esim yardım etcek onunla yapayim diye dusunuyorum.bende
Anliyorum canim kendini cok yormadan esinle yavas yavas yaparsiniz ozaman
Saglikla evladini kucagina alirsin insallah

Doktor siz korkmayın diye doğsa da olur demiş

Bu ağır iş yapın anlamına gelmez ki

Bu sefer de yardımcı çağırın cicili bicili çoğu kullanılmayan eşyalardan biri az olsun siz ve bebeğiniz sağlıklı olsun

Arkadaşım 3 hafta erken doğurdu sebep eşinin ağır paltosunu eğilip alıp kenara koymuş içinden bir şey çekildi gibi oldu diye anlattı sonra ertesi gün doğum yaptı palto adam üstüne giyiyor ne kadar ağır olabilir ki

Çocuğu da kendi de sağlıklı idi Ama küçük bebek bakmak zor dedi bebek ememedi başlangıçta süt göğsünde kaldı vs vs giydirmek yıkamak vs

Ben 39. Haftada doğurdum yarım kîlo fazla idi bebeğim onunkinden mesela

Sağlıklı doğum dileklerimi de ileteyim bu arada

Hamile hamile bu kadar iş yapmak için bir kadın çıldırmış olmalı... Yapmayın etmeyin. Bebeğin sağlığı sizin sağlığınız üç kuruştan önemli değildir eminim.

35 haftalik hamilesiniz lutfen elinizi bir seye surmeyin. Esinizin nasil ici el verir hem size temizlik yaptirmaya? Toz almak bile olmaz simdi. Bir kadin tutun caninizdan kiymetli mi?
Yardimci olacaksa bile yapmayin. Enerjinizi doguma saklamaniz lazim bu saatten sonra.
Bir de 1 haftaya yayacaksiniz, sildiginiz yerler yine kirlenecek. Bi anlami olmayacak.

Back
X