Ev temizliği

Valla bizimki de çiziyor temizliyorum ama eskisi gibi temiz olmuyor tabi boyamak istiyorum biraz daha büyüsünlrr güzel bi renk yapayım temiz dursun diyorum. Benim temiz demedim sadece temiz ewlerin sırrı diye düşünüyorum :KK53:
Bakis acimizi degistirmek duvarlari temizlemekten daha kolay simdilik. Hele buyusunler de :))

Merhaba kızlar. Ev temizliğini yaparken çok zorlanıyorum. Her yer dağınık, yerler kırıntı dolu. Mutfağım, buz dolabım iyi bir temizlik istiyor. Ev hanımıyım ama nasıl oluyor bilmiyorum ama istediğim gibi yapamıyorum evimin temizliğini. Kızım küçük dağıtıyor. Şimdi bir de bronşit olmuş iştahı kapalı. Belki yer diye eline poğaça filan veriyorum. Eşim de ben de çok dağınığız. Komşuya gittiğimde evleri bana tertemiz görünüyor. Siz nasıl temizlik yapıyorsunuz? Bir motivasyona ve düzene plana ihtiyacım var aslında..
SİNİRLEN :halay::kk77::KK76:Sinirlenince evin altından girip üstünden çıkıyorum. en son duşa giriyorum finisho_O

biri bes biri iki yasinda iki cocugum var, duvarler resim, camlar parmak izi, bu asla silinse de degismiyor.
asla camasir birakmam orra yerde. direk kirli sepetine, hergün evde gezen toz toplayan bir makinam var. öyle seviyorum ki toza alerjim var cünkü. en cok mutfak dagilir normal ama.
yatmadan önce genellikle odadaki oyuncaklari toplarim.
hali kullanmam bu evimi cok ferahlatan bir özellik. ne lekeneliyor derdi var ne silme.
hali bulunmadigindan tüm ev on dakikada siliniyor. gül suyu damlatiyorum beze tüm ev ferahliyor.
cocuklu ev illaki dagiliyor ama ben de sprekli topluyorum.koltuklarim, sandalyelerim deri, haftada bir siliyorum.
süs esyam yok, tüm düzeyler mümkün oldugu kadar bos. temizlik yapmak cok daha zevkli.
yakinlarda olsam temizlige gelirdim ya en sevdigim is de ütü, meditasyon gibi.

Bekarsan ve bi gelirin varsa gelsin kadın temizlesin 2 haftada 1. Gelirin varsa ve Allah biraz belamı versin diyorsan evlen en iyi ihtimal kocayla yaparsın. Evlendin baktın ki herşey yolunda daha belanı bulmamışsın o zaman bi çocuk yap, işe git para kazan eve gel çocukla ilgilen yemek yap yaşamsal alanları düzenle gücün kalırsa temizlik yap, kalmazsa koyver gitsin. Bu konu yüzünden çok gerginim ben de!

Yalnız tavsiyelere bakınca baya güldüm. Çocuklular ve çocuksuzlar ne kadar farklı..

Sürekli ayakta gezinen küçük çocukla yer silmek bile zor hatta imkansızken bir de halı ve koltuk silmek.. :KK48:

Ben 29 aylık oğluma "otur evi sileceğim" desem vileda sopasını çekiştiriyor. İlla ki onun uyumasını bekliyorum.. :KK48:

be

ben ev hanımı değilim çalışan bir kadınım ama evimi asla dağınık bulamaz kimse hafta içi akşam eve gider yemek hazırlarım sofra kurarım yemekten hemen sonra bulaşıklarımı toplarım asla sonra toplayayım demem, çayımızı yaprım çay faslıda bittikten sonra çıkan bulaşıkları hemen toplar ocağımı ve tezgahımı siler çıkarım, yatmadan önce hasta da olsam yorgunda olsam oturma odamı toplarım bir gırgr yaparım, cumartesi pazar tatilim var cumartesi asla 12 ye kadar yatan keyif yapan bir insan olmadım eşim8.30 da gider o gidince kalkarım mutfağım dolabım temizlenecekse hemen 1 saatte temizlerim sonra dip köşe bütün evi siler süpürürüm max. 1 de bütün işim gücüm biter, biraz düzen tertip ve alışkanlık meselesi, keşke ev hanımı olsam her gün bir odamı dip köşe temizlemek max 30-45 dk mı alır çalıştığım halde byleysm evde olsam evim bal dök yala olur herhalde:halay: kısaca aldığınızı yerine koyun, asla hiçbir işi ertelemeyin hemen yapın, akşam eşiniz gelince bebekle ilgileniversin sizde evinizi toplayın, çocuğunuzu ve eşinizide tertip, düzene alıştırın tek derdiniz bu olsun :KK54:
aa aynı ben.. ama çocuklardan önce :)

Esyalari azaltin.
Bizim evde salon oturma odasi bir, yandan amerikan mutfaga aciliyor.
Odada buyuk bi L koltuk, plazma vs kucuk beyaz bi yemek masam var bu kadar.
Duvarlarim kar beyazi, kirik beyaz filan degil.
Evi oldukca aydinlatiyor bu renk.
Perdem yok, jaluzi kullaniyorum.
Halim yok.
Evi silip supurmem 1 saat.
Camlara dokunmuyorum, 9. Kattayim canimi yolda bulmadim.
Esim sikayet ederse kendi siliyor.
Diger odalarimda olabildigine bos, sadece yatak ve dolap var o kadar.
Esimin calisma odasi en kalabalik alan, benim icin kara delik.
Evime kim gelse ne ferah der, yarin tasinip gidecek kadar az esyamiz var.
Iki cocugum var, oyuncaklarini cok azalttim, kizimin 3 bebegi ve bir kopegi var, birde bebeklerini yatirdigi yatagi.
Oglaninda megaformers ve katli otoparki, 1 aydir bunlarla oynuyorlar,onumuzdeki ay oyuncaklarini degistircem.
Esyalari azaltin, oyuncaklari azaltin.
Dun 3 poset kiyafet ayirdim mesela, gereksiz yer isgali.
Kondo yontemi var ama bnm dolaplar rafli degil askili, yoksa daha duzenli olurdum eminim.
Evin en gicik oldugum yeri mutfak, dolaplar elimde kaliyor, nasipse bu yaz mutfagi komple degistirirsek orda iyi bi duzen oturturum diye umuyorum.

Hergun tuvalet banyo ve lavabo yıkanıyor sılınıp supurup toz alınıyor. Haftada 1gün yardımcım gelıyor derınden supurup sılme ve cam kapı olayını halledıyor. Benım takıntım oldugundan her gun banyo mutfak temızlenır tülleri haftada 1kere yıkayıp astırıyorum camlar sılındıkten sonra. Ve cok yoruluyorum artık ıyıce agırlasmaya basladım gebelıkten dolayı. Bılmıyorum dogum yapıcam herkes evıme gırecek herkes kendı duzenını tutturmaya calısacak nasıl sabrederım herkes el etek cektıkten sonra alıstıgım korudugum o duzenı tekrar nasıl saglarım bılemıyorum benımde yardıma ıhtıyacım var dogumdan sonrakı surecte sıze yardımcı olmak adına kalan ınsanlarla ne yaptıgınız hosunuza gıttı mı yoksa yalnız nı kalmayı yeğlerdınız bana da yardımcı olursanız sevınırım. Her gece bunu dusunuyorum dolaplarımın evımın duzenı degısecek dıye:KK14::kızgın:o_O

Yalnız tavsiyelere bakınca baya güldüm. Çocuklular ve çocuksuzlar ne kadar farklı..

Sürekli ayakta gezinen küçük çocukla yer silmek bile zor hatta imkansızken bir de halı ve koltuk silmek.. :KK48:

Ben 29 aylık oğluma "otur evi sileceğim" desem vileda sopasını çekiştiriyor. İlla ki onun uyumasını bekliyorum.. :KK48:
Geçen bi ev süpüreyim dedim, salon ve mutfağı süpürmek 6 saat sürdü.
Neden, çünkü 29 aylıktan bizde de var.

Hele ki evi dağınık bırakma önerileri aman Allahım, bizim bebe hizası dolaplar çekmeceler hep yerde, nasıl dağınık bırakmıyoruz?

çalışan insanlar için de hergün aynı şey aynı insanlar :)
İşe giderken dişariyi izlemek bile insanin ufkunu açiyor.ben asla ev hanimi olamazdim tirlatirdim kesin.çocuk hastayken 1hafta evde kaldigimda bile 10yil yaşlanmiş hissediyorum.bence en ağir iş ev hanimliği.

Hergun tuvalet banyo ve lavabo yıkanıyor sılınıp supurup toz alınıyor. Haftada 1gün yardımcım gelıyor derınden supurup sılme ve cam kapı olayını halledıyor. Benım takıntım oldugundan her gun banyo mutfak temızlenır tülleri haftada 1kere yıkayıp astırıyorum camlar sılındıkten sonra. Ve cok yoruluyorum artık ıyıce agırlasmaya basladım gebelıkten dolayı. Bılmıyorum dogum yapıcam herkes evıme gırecek herkes kendı duzenını tutturmaya calısacak nasıl sabrederım herkes el etek cektıkten sonra alıstıgım korudugum o duzenı tekrar nasıl saglarım bılemıyorum benımde yardıma ıhtıyacım var dogumdan sonrakı surecte sıze yardımcı olmak adına kalan ınsanlarla ne yaptıgınız hosunuza gıttı mı yoksa yalnız nı kalmayı yeğlerdınız bana da yardımcı olursanız sevınırım. Her gece bunu dusunuyorum dolaplarımın evımın duzenı degısecek dıye:KK14::kızgın:o_O
Bence kendin yap.1hafta annen kalsin sonra kkendin yapmaya başla.olmazsa sen annenlere git kal.

Geçen bi ev süpüreyim dedim, salon ve mutfağı süpürmek 6 saat sürdü.
Neden, çünkü 29 aylıktan bizde de var.

Hele ki evi dağınık bırakma önerileri aman Allahım, bizim bebe hizası dolaplar çekmeceler hep yerde, nasıl dağınık bırakmıyoruz?

İşte çeken bilir :)
Süpürgeyi ortaya getirip süpürmeye başlamam için önce beyimizin gönlü olması lazım. 10-15 dakika sonra elime alabiliyorum.
Odasında topladığım oyuncaklar ben o tarafa geçene kadar dağılmış oluyor. Yapma dedikçe kıskıs gülüyor. Dolap ve çekmecelerini kendine uyarlıyor sıpa.. :işsiz:

Kek yaparken dahil ederim, kurabiye yaparken dahil ederim.. Halı, koltuk, yer silerken dahil etmeye kalksam deterjanlı suya dalar o çocuk.. :KK45:

İşe giderken dişariyi izlemek bile insanin ufkunu açiyor.ben asla ev hanimi olamazdim tirlatirdim kesin.çocuk hastayken 1hafta evde kaldigimda bile 10yil yaşlanmiş hissediyorum.bence en ağir iş ev hanimliği.
valla ben 15 yıldır calısıyorum
trafık stresınden de dısarıyı ızleyemıyorum yolum 100 km günde
ev hanımlıgına terfi etmek istiyorum artık ama bu ülke şartlarında çok zor

Elektrik süpürgesiyle bütünlestim artık. Benim de çocuklar aynı. Elimde süpürge aksama kadar peşlerinde dolanıyorum başka yolu yok zaten çocuk olan ev böyledir :)

Evet yok ama benim annemde böyleydi biz küçükken birlikte yapardık . Kardeşimin eline bez verirdi oda gider orayı burayı silerdi :dondurma: o yüzden biz alışkınız bu tempoya . Şimdi çocuğum yok diye sabah çok aylaklık ediyorum uykum olmadığı halde yatarım filan. Çocuk olsa yatmayıp sabah kahvaltıdan sonra hemen işleri çözmeye öğlen çocuğu uyutmaya bakarım herhalde. Temizlemek yerine biraz kirletmemeye çalışmak önemli bence . Konu sahibi kendi diyor biz kocamla dağınız diye . Onu çözmek lazım çocuğa yemek eğitimi vermek elinde geze geze yedirmemek lazım. Evde ufak pratik süpürge olması lazım döküleni çekmek lazım
Allah gönlüne göre versin :) Biraz büyük olunca belki idare edilir ama özellikle sordum küçük diye. Benim kız 9 aylık gecede bin kez kalkıyor şu an dişten. Asla yalnız oturup oynayan bir çocukta değil, ona çorba yapmak bile ekşın. Geçen evi süpürdüm, toz aldım sildim. Annem geldi sen bu cadıyla nasıl yaptın bu işleri dedi. Yemin ederim inşaattan çıkmış evi taşınmadan önce temizlerken o kadar yorulmadım :D Çocukla çok zor herşey, ben bu kadarını beklemiyordum diyip duruyorum hep :)

Allah gönlüne göre versin :) Biraz büyük olunca belki idare edilir ama özellikle sordum küçük diye. Benim kız 9 aylık gecede bin kez kalkıyor şu an dişten. Asla yalnız oturup oynayan bir çocukta değil, ona çorba yapmak bile ekşın. Geçen evi süpürdüm, toz aldım sildim. Annem geldi sen bu cadıyla nasıl yaptın bu işleri dedi. Yemin ederim inşaattan çıkmış evi taşınmadan önce temizlerken o kadar yorulmadım :KK70: Çocukla çok zor herşey, ben bu kadarını beklemiyordum diyip duruyorum hep :)
Bakalım bizde göreceğiz inşallah :KK200:

Ayni dertten muzdaripim. Ben uyumadan once enerjim kaldiysa ne kadar yapabiliyorsam ortaligi toplamaya calisiyorum. Sabah daginik bir eve uyaninca yataktan cikasim bile gelmiyor cunku. sizde firsat buldukca aksam uyumadan once yapabildiginizi yapin. Her gun camasir yikamakta iyi oluyo,birikmiyor kirliler.

Bence kendin yap.1hafta annen kalsin sonra kkendin yapmaya başla.olmazsa sen annenlere git kal.
Annemlerde yatacak oda yok yanı hem ben bebekle koltukta yapamam kı lohusayken. Bana gelıp bakacaklar ama halamkla donusumlu geleceklermıs. Halam cok dedıgım dedıkcı gerek yok sen gelebıldıgın kadar gel gelemedıgın gun esım ıse gıtmez yardım eder dıyorum aa olmaz dıyor halam ordan atlayıp. Halamı ıstemememın sebebı ılk dusugumde halam geldı yemın ederım camasır suyu kokusundan yattıgım yerde uyuyamadım. Her dk camasır suyu bırı gelıp gıdıyo hıjyen olsun dıye her dk camasır suyu acımı yasatmadı bana fazla tıtız fazla ozenlı yanı bı hastaya bakmak amaclı kaldıgını unutup temızlıge dalıyo benım ıstedıgım sey yemek yapılsın bebek bakımına yardımcı olunsun ıste bı supurge belkı toz alımı. Zaten yardımcım haftada bır gelıyo hergun dıpten kaldırmanın anlamı yok:63:ama anlatamadık canım:deli:

Back
X