Ev temizliği

Gayet kolay aslında . Çocuğun eline poaça veriyorsunuz ama oturarak bir örtü yada tabakta yemeği öğretmeniz şart . Kendinizin ve eşinizin aldığınız eşyaları yerlerine koymayı öğrenmeniz şart . Eşimde bende aldığımızı yerine koyarız gece yatağa gitmeden çevreye bakarım yastıkları düzletmeden yatmam .Tezgah üzerinde kirli birşey bırakmam anında elimdeyken makinayı açar koyarım yoksa dağ gibi olur yapmak istemez insan. 2 güne bir temizlik günüm Pazartesi Çarşamba Cuma . Evi temizlemem tam 2 saat sürüyor . İlk önce evi güzelce süpürürüm mobilyaların üzerini makinanın fırça ucuyla süpürüyorum. Sonra temizlik kovasına deterjanlı su yapar kapıların camların önünün ve elektrik düğmelerinin tozunu alırım . O suyu döker yine bir su yapar mobilyaların tozunu alırım . Ardından yerleri silmek için vileda suyu yaparım hemen yerleri silerim . Ardından bi temizlik suyu yapar halıları silerim ( evim cadde üstünde ve kirli bir şehirdeyiz düzgün halı yıkama firması yok . Tüm evdeki halılarım beyaz . 2 güne bir sildiğim halde inanılmaz kir çıkıyor su çamur gibi oluyor . ) sonra hemen vileda suyunu klozete dökerim . Banyoyu klozeti ciflerim yerlerin suyunu siler işimi bitiririm. Bunların hepsi 2 saatimi alıyor . Çocuğunuzu ile bunu eğlenceye dönüştürebilirsiniz ben dizi izleyerek yapıyorum yada YouTube den bir video açarım sesi yeter illa görmeme gerek yok . Ev tertemiz oluyor kolayca misafir ağırlıyorum. Kendimde temiz ortamı sevdiğim için mutlu oluyorum
Sizde küçük çocuk yok herhalde, yoksa bu iş çocukla 5 saatten aşağı sürmez :)

be
Merhaba kızlar. Ev temizliğini yaparken çok zorlanıyorum. Her yer dağınık, yerler kırıntı dolu. Mutfağım, buz dolabım iyi bir temizlik istiyor. Ev hanımıyım ama nasıl oluyor bilmiyorum ama istediğim gibi yapamıyorum evimin temizliğini. Kızım küçük dağıtıyor. Şimdi bir de bronşit olmuş iştahı kapalı. Belki yer diye eline poğaça filan veriyorum. Eşim de ben de çok dağınığız. Komşuya gittiğimde evleri bana tertemiz görünüyor. Siz nasıl temizlik yapıyorsunuz? Bir motivasyona ve düzene plana ihtiyacım var aslında..
ben ev hanımı değilim çalışan bir kadınım ama evimi asla dağınık bulamaz kimse hafta içi akşam eve gider yemek hazırlarım sofra kurarım yemekten hemen sonra bulaşıklarımı toplarım asla sonra toplayayım demem, çayımızı yaprım çay faslıda bittikten sonra çıkan bulaşıkları hemen toplar ocağımı ve tezgahımı siler çıkarım, yatmadan önce hasta da olsam yorgunda olsam oturma odamı toplarım bir gırgr yaparım, cumartesi pazar tatilim var cumartesi asla 12 ye kadar yatan keyif yapan bir insan olmadım eşim8.30 da gider o gidince kalkarım mutfağım dolabım temizlenecekse hemen 1 saatte temizlerim sonra dip köşe bütün evi siler süpürürüm max. 1 de bütün işim gücüm biter, biraz düzen tertip ve alışkanlık meselesi, keşke ev hanımı olsam her gün bir odamı dip köşe temizlemek max 30-45 dk mı alır çalıştığım halde byleysm evde olsam evim bal dök yala olur herhalde:halay: kısaca aldığınızı yerine koyun, asla hiçbir işi ertelemeyin hemen yapın, akşam eşiniz gelince bebekle ilgileniversin sizde evinizi toplayın, çocuğunuzu ve eşinizide tertip, düzene alıştırın tek derdiniz bu olsun :KK54:

Gayet kolay aslında . Çocuğun eline poaça veriyorsunuz ama oturarak bir örtü yada tabakta yemeği öğretmeniz şart . Kendinizin ve eşinizin aldığınız eşyaları yerlerine koymayı öğrenmeniz şart . Eşimde bende aldığımızı yerine koyarız gece yatağa gitmeden çevreye bakarım yastıkları düzletmeden yatmam .Tezgah üzerinde kirli birşey bırakmam anında elimdeyken makinayı açar koyarım yoksa dağ gibi olur yapmak istemez insan. 2 güne bir temizlik günüm Pazartesi Çarşamba Cuma . Evi temizlemem tam 2 saat sürüyor . İlk önce evi güzelce süpürürüm mobilyaların üzerini makinanın fırça ucuyla süpürüyorum. Sonra temizlik kovasına deterjanlı su yapar kapıların camların önünün ve elektrik düğmelerinin tozunu alırım . O suyu döker yine bir su yapar mobilyaların tozunu alırım . Ardından yerleri silmek için vileda suyu yaparım hemen yerleri silerim . Ardından bi temizlik suyu yapar halıları silerim ( evim cadde üstünde ve kirli bir şehirdeyiz düzgün halı yıkama firması yok . Tüm evdeki halılarım beyaz . 2 güne bir sildiğim halde inanılmaz kir çıkıyor su çamur gibi oluyor . ) sonra hemen vileda suyunu klozete dökerim . Banyoyu klozeti ciflerim yerlerin suyunu siler işimi bitiririm. Bunların hepsi 2 saatimi alıyor . Çocuğunuzu ile bunu eğlenceye dönüştürebilirsiniz ben dizi izleyerek yapıyorum yada YouTube den bir video açarım sesi yeter illa görmeme gerek yok . Ev tertemiz oluyor kolayca misafir ağırlıyorum. Kendimde temiz ortamı sevdiğim için mutlu oluyorum
maşallahhh

Sizde küçük çocuk yok herhalde, yoksa bu iş çocukla 5 saatten aşağı sürmez :)
Evet yok ama benim annemde böyleydi biz küçükken birlikte yapardık . Kardeşimin eline bez verirdi oda gider orayı burayı silerdi :dondurma: o yüzden biz alışkınız bu tempoya . Şimdi çocuğum yok diye sabah çok aylaklık ediyorum uykum olmadığı halde yatarım filan. Çocuk olsa yatmayıp sabah kahvaltıdan sonra hemen işleri çözmeye öğlen çocuğu uyutmaya bakarım herhalde. Temizlemek yerine biraz kirletmemeye çalışmak önemli bence . Konu sahibi kendi diyor biz kocamla dağınız diye . Onu çözmek lazım çocuğa yemek eğitimi vermek elinde geze geze yedirmemek lazım. Evde ufak pratik süpürge olması lazım döküleni çekmek lazım

Merhaba kızlar. Ev temizliğini yaparken çok zorlanıyorum. Her yer dağınık, yerler kırıntı dolu. Mutfağım, buz dolabım iyi bir temizlik istiyor. Ev hanımıyım ama nasıl oluyor bilmiyorum ama istediğim gibi yapamıyorum evimin temizliğini. Kızım küçük dağıtıyor. Şimdi bir de bronşit olmuş iştahı kapalı. Belki yer diye eline poğaça filan veriyorum. Eşim de ben de çok dağınığız. Komşuya gittiğimde evleri bana tertemiz görünüyor. Siz nasıl temizlik yapıyorsunuz? Bir motivasyona ve düzene plana ihtiyacım var aslında..
Pislikten ziyade dagınıksınız bence. Esyaları azaltmaya bakın ıvır zıvırı kaldırın.Bos alanı temizlemek de kolay olur. Goze de batmaz fazla

Ayni dertten bende muzdaribim evime bir turlu istedigim duzeni titizligi veremiyorum. 15 aylik oglum var cok yaramaz ve huysuz sofradan kalkana kadar ne mutfak kaliyor ne hali ne sandalye. Camasirim bitmiyor evim bir turlu temiz kalmiyor halilarim leke dolu siliyorum bir iki saat sonra yine bir yerde bir leke cikiyor oglum sagolsun her yeri elden geciriyor. Milletin evine gidince kendimden utaniyorum :KK43:

tek başına girişmeye kalkışırsanız
içiniz hep karanlık olur eliniz gitmez
bir temizlikçi çağırın mutfak cam kapıları temizletin kalanını da siz temizleyin
(normalde hiçbir temizlikçi hiçbir dolap içlerini temizlemez gelmeden haber vermeniz gerekmekte)

Ayni sorun bizim evdede var iki cocuk supurup sildigim evi 1 saatte darma dagin yapiyorlar biktim valla hergun ev supumekten heryer oyuncak birde hep ufak oyuncaklar koltuklarin altina kaciyorr ayda cekip temizliyorum hemen yine kaciyolar biz kadinlarin isi cok zor valla

Calisiyorum, biri 8 biri 2.5 iki oglum var. Mottom "Piril piril bir ev, bosa gecirilmis bir omrun gostergesidir." Evde hasta olmayacak kadar hijyen, takilip dusmeyecek kadar duzen icin ben planlama yapmakta buldum careyi.
Sabah 30 dk. Jet toparlama (yataklar, makine bosaltma varsa camasir atma)
Aksam mutfak, banyo. Yatmadan once de her odaya 5 dk ayiririm.
Bunu disinda
Pazartesi Yatak odasi
Sali Kutuphane
Carsamba camasir utu
Persembe cocuk odasi banyo
Cuma salon
Cumartesi camasir, utu
Boyle bir planim var. Maksimum 30 dk aliyor.
Sarjli guclu bir supurgem var. Yaptigim en akillica alisveris diyorum.
Dip kose temizlik icin gaza gelmeyi beklerim. Gelmezsem yapmam, cocuklarla oynar tembellik ederim.

Son düzenleme:
Valla cnm benimde iki kızım var biri bir biri iki yaşında mümkün deil yetişemiyorum bi yeri topluyorum 3 yer bozuluyor.. Ama benşmde öğrendiğim bişey varsa Temiz bir duvar temiz perde temiz halı şu üç şey temizse her yer kirli olsa da evin tertemiz görünür ve tabiki tozu alınmış dolaplar.. Sana tavsiyem şu saydıklarımı temiz tut bak bakalım evin nasıl olacak

TLC kanalında temizlik hastalarını izleyebilirsiniz mesela :))
Tuvalet banyo bir benim.
Hergun lavabo ve klozet çamaşır suyu ile temizlenir.
Sabah acil isim varsa geceden yıkayıp yatarim.
Evi bir gün süpürür, bir gün silerim.
Mobilya tozunu 2 günde bir alırım.
Her perşembe pazarımız vardır bizim pazardan önce buzdolabını sirkeli su ve karbonatlı su ile temizlerim.
Bulaşık asla tezgahta beklememeli su tutup hemen makinaya atar masayı, lavobayi tezgahı sirkelim ile güzelce temizlerim.
En son mutfağa yemekten süpürge tutar cikarim.
Yatmadan önce muhakk evin kalabalığıni toparlamadan yatmam.
Ben biraz titizim o yüzden çamaşır suyu kokusunu çok seviyorum

Valla cnm benimde iki kızım var biri bir biri iki yaşında mümkün deil yetişemiyorum bi yeri topluyorum 3 yer bozuluyor.. Ama benşmde öğrendiğim bişey varsa Temiz bir duvar temiz perde temiz halı şu üç şey temizse her yer kirli olsa da evin tertemiz görünür ve tabiki tozu alınmış dolaplar.. Sana tavsiyem şu saydıklarımı temiz tut bak bakalım evin nasıl olacak
Benim duvarlarda sanatsal calismalar var. :) Genelde 1m ve altindaki hizada. Kirlenmis saymiyoruz. Hatta oglumun anlattigi gemileri gormeye calisiyoruz. Demek benim evime gelseniz, iceri girmeyeceksiniz :))

Dağınık olmamaktan başlayın önce bende iki çocuk var 4 ve 2 yaslarinda ve kızım okadar dagikki 8 de kalkiyorum kahvaltı sonra 11 e kadar oturuyorum çocuklar istediği kadar oynuyor 12 de evi toplamaya başlıyorum o arada çocuklara yemek koyyorum pişiyor onların karınlarını dogurup evi supuruyorum onlar uyuyor ondan sona sil tuvalet banyo yika toplam 2 iki saatimi alıyor bu işler. çocuklar uyurken hem telefonla konuşuyorum hemde yemek yapıyorum telefonla konuşurken hiç sıkılıyorum işler hemen bitiyor. Büyük islere gelince iki haftada bir bigunumu ayırıp çocuklara çizgi film açıyorum duvarlar dolaplar kapilar camlar en son supuruyorum cocuklarla oynamaya ve dus alamaya bile zaman kaliyo . Bazen bi uyusukluk oluyor hiç is yapasim gelmiyo ozman ya çok temiz olan arkadaşıma gidiyorum mesela evini görünce is yapasim geliyo yada instagramdan şu evini paylaşan kisilere bakıyorum ordanda enerji geliyo hemen kalkıp yapıyorum tavsiye ederim insan temiz ev görünce is yapasi geliyo. Ev temiz olsa bile dagınik ev hep pis gozukur.

Hamileyim ve hic bisey yapmaya halim yok . Hep uyumak istiyorum. Hemen nefes nefese kalıyorum bebis dogsa rahatlasam da bi iş yapsam diyorum. Ama herkes daha zor diyor gozum korktu valla

Benim duvarlarda sanatsal calismalar var. :) Genelde 1m ve altindaki hizada. Kirlenmis saymiyoruz. Hatta oglumun anlattigi gemileri gormeye calisiyoruz. Demek benim evime gelseniz, iceri girmeyeceksiniz :))
Valla bizimki de çiziyor temizliyorum ama eskisi gibi temiz olmuyor tabi boyamak istiyorum biraz daha büyüsünlrr güzel bi renk yapayım temiz dursun diyorum. Benim temiz demedim sadece temiz ewlerin sırrı diye düşünüyorum :KK53:

Çalışanım bebeğim var. Bebeğime yemeğini mutfakta mama sandalyesinde yediriyorum altına sofra bezi seriyorum. Bulaşık makinesini her zaman boş bırakıyorum yemek yenince bulaşıkları direk içine atıyorum. 2 güne bi süpür sil yaparım. Evde fazla fazla dolap var ve hepsi askılıklı.katlanıp koyulan çamaşırlar kolay dağılıyor ama askıdan almk hiç dağıtmıyor... 2 tane kurutma telim var. Çamaşırları toplarken katlıyorum. Yatağıma saçmasapan yatak örtüsü vs kapatmıyorum kolayca toplanıyor. 1 dk sürmüyor. Eli değen topluyor ... kahvaltılıkları akşamdan herkesin tupperına koyup kapaklarını kapatıyorum 3 tabak 3 bardak 3 çatal bulaşık oluyor ;) hiçbir yer tekrar batmıyor akşamdan akşama temiz kalıyor tezgah ve mutfak. Fazlalıkları sürekli poşetleyip ihtiyacı olan birine veriyorum. Çöpleri her gün atıyorum. Bunlara rağmen ev toz oluyor her yer ağız izi oluyor :))) bebekli ev sonuçta... bende diyorum bu kadar psikopatlığa benim ev pisse sıkıntı her evde

Öncelikle karı koca çok dağıtmayarak başlayın işe. Eşiniz akşam gelince kirlilerini kir sepetine atsın. Siz de öyle.
Atıştırdığınız şeylerin kabını bulaşık makinesine koyun.
Mutfağın toplu olması beni her zaman iyi hissettirir :)

Çocuklu ev dağınık olur zaten. Ben oyuncak dağınıklığına alışığım. Ama etrafta önceden kalan tabak bardak varsa, kıyafet dağınıklığı varsa asıl o göç gibi duruyor. Her şey o an yerine gitmeli.
Bir günde her işi yapamazsınız.

Benim de oğlum dağıtıyor, ama haftada 1 gün büyük süpürge açarım. İşten gelince yemek faslından sonra gözüme batan kırıntı falan varsa ortayı küçük süpürgeyle çektiririm. Ya da eşime söylerim o yapar.

Akşam odalara dağılan oyuncakları toplarım ki gözümün önünü biraz açılsın.
Haftasonu hep ayaktayım zaten. Oğlum peşimde dolanırken evi toparlar süpürüp siler toz alırım.

Tuvalet banyo temizlemek çok göreceli. Bazı kadınlar her gün temizler. Bana göre gereksiz her gün yapmak.

Mesela buzdolabını akşam yemekten sonra mutfak toplarken silebilirsiniz. Ocağı ve çevresini silin her akşam. Kir birikmezse kolay temizlenir.
Haftada 1 mutfak dolap kapaklarını silin yağ çöz sıkıp.

Cam silme işini kir gözüme batana kadar ertelerim. Ayda 1 de olabilir 2 ayda 1 de. Psikolojime bağlı..
Bütün işler birikince temizlikçi kadını çağırıyorum zaten :)

Back
X