Ev temizliği

Annemlerde yatacak oda yok yanı hem ben bebekle koltukta yapamam kı lohusayken. Bana gelıp bakacaklar ama halamkla donusumlu geleceklermıs. Halam cok dedıgım dedıkcı gerek yok sen gelebıldıgın kadar gel gelemedıgın gun esım ıse gıtmez yardım eder dıyorum aa olmaz dıyor halam ordan atlayıp. Halamı ıstemememın sebebı ılk dusugumde halam geldı yemın ederım camasır suyu kokusundan yattıgım yerde uyuyamadım. Her dk camasır suyu bırı gelıp gıdıyo hıjyen olsun dıye her dk camasır suyu acımı yasatmadı bana fazla tıtız fazla ozenlı yanı bı hastaya bakmak amaclı kaldıgını unutup temızlıge dalıyo benım ıstedıgım sey yemek yapılsın bebek bakımına yardımcı olunsun ıste bı supurge belkı toz alımı. Zaten yardımcım haftada bır gelıyo hergun dıpten kaldırmanın anlamı yok:63:ama anlatamadık canım:deli:
Çok aşiri kilo almadiysan 1hafta sonra kendi islerini yapabilirsin arada annende destekk verirse

Ben de aynı dertten muzdaribim :) ben temizliği çok severim ama temizlik yapmak beni yoruyor boşuna saat harcıyormuş gibi hissediyorum. En iyi tavsiyem bir yardımcı al ayda bir yada 15 günde bir. O pırıl pırıl yapınca senin de dağıtasın kirletesin gelmiyor emin ol. Dağılınca topluyorsun kirlenince siliyorsun. Bir de öyle temiz arkadaşlarınla görüş ve bu konulardan konuşunca hırs yapıyorsun emin ol :)

Aynı durum bendede var :olamaz: bende birine gidince düzeninden kendimi sorgulamaya başlıyorum apartmandaki komşularıma bile gidemiyorum küçük kızımdan vakitte bulamıyorum gerçide :confused: kızımda çok hareketli gitsemde keyif alıp oturamıyorum bile.. Yani yalnız değilsin merak etme işler çocuklu evde yarımdır derler

Açılın ben geldim hemde yeni bitti daha temizlik:deli:
Bende cocuk yok ama köpek var ister istemez tuyleri oyuncaklari etrafta :deli:
Öncelikle şunu söyleyim dağınık ev pis gözükür
Evinizi derli toplu temiz gormek ve bulmak istiyorsaniz kurallari yazıyorum :anneadayı:
1 Bardakla su icince o bardak makinaya konmalı sehpada kalmamali
2)esin corabini falan cikartinca yere atmayacak kirli camasir sepetine koycak
3)Sabah uyanir uyanmaz yataginizi mutlaka örtün yorgani gozunuze derli toplu gözükür
4) mutfak tezgahinin üzerinde birsey bulunmasin diyelim ki üşendiniz,olur yani insanlik uali lavaboya koyup ıslatın bardagi canagi
Etrafta ivir zivirlar olmasin
5)herseyin yeri bellidir bir evde aldığınızı yerine koymayı alışkanlık edinin

Gelelim temizlik kısmına,evet cocuklu ev dağınık olabilir bilemiyorum cocuga gore değişir sanirim bir düzeniniz olsun onceki gece yatmadan diyin ki yarin toz alcam ve yerleri silcem

Bunu sakın ertelemeyin,erteledikce isler daha da birikir
Evi düzenli olarak süpürun hatta hergun
Ben hergun süpürürüm evimi ucunu çıkartıp koltuklari dq süpürürüm hatta mobilyanin üzerinden de gecerim (ucu fırçalı yumusak )
Toz boylece en aza iner
Mumkunse nevresimlerinizi 60 derecede yıkayın hemde her zaman oteki türlü toz çıkar
Yatak odasında kiyafetlerimiz oldugu icin e malum kış ayı kazaklar polarlar tüy sebebi
Eğer dağınıklığı hallederseniz eviniz gözünüze batmaz evdekileri uyarin yani esinizi
Onun yeri orasi degil.
Tamam madem çıkardın yataga koyma kirliye at makinaya at
Benim esim neymis efendim 1 saat giydigi gömleği yikamazmis yarin bir daha giyecekmis:deli: onu hemen kaldiriyorsun ordan diyorum. Ebeveyn banyosunu kullanmiyoruz orayi giyinme odası yaptik oraya asıyor dusakabine
Mesela makasi kullandi hemen cekmeceye o makas
Hemen ikaz var bizim evde:deli:
Az evel ellerini yıkadı
Ilk ben yikadim baktim o geldi arkamdan yemekten kalkmistik
Dedim su sicrarsa hemen siliyorsun peceteyle lavaboyu
Arkasindan kontrol ettim silmis lavaboyu yeni temizlemistim çünkü

Kızlar belki isinize yarar bilmiyorum ama yeni bir bez kesfettim aqua diye parex markasi mavi elektronik cihazlar icin iyiymis falan
Normalde cam bezi deri bezleri kullanırım sari olanlar tüy birakmadigi icin,ve suyun altina tutunca hemen pisligi oldugu gibi attigi uzerinde tutmadığı icin
Mikrofibere siddetle karşıyım .
Bu mavi bezle esimin bilgisayarlari televizyonu hatta tv masasini falan sildim
Ertesi günü baktim 1 tane bile toz yok
Bugun 2.gun yine baktim
1 tane bile toz yok
Galiba bu bez bir harika:deli:
1 tane daha alcam mutfak icin tezgah granit dolaplar parlak mukemmel sonuc vercegini düşünüyorum :deli:

Konu sahibi isin kolay aslinda ben sana yardımcı olurum benim evimde hep temizdir bazen pislenince geriliyorum hemen ayaklaniyorum ah ah hatta suan parmaklarim yara yaniyor:deli: oysa eldivende kullanmistim ama eldivende bi yere kadar ya:deli:

Back
X