Ev temizliği

mylittlepeony

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
406
520
33
Merhaba kızlar. Ev temizliğini yaparken çok zorlanıyorum. Her yer dağınık, yerler kırıntı dolu. Mutfağım, buz dolabım iyi bir temizlik istiyor. Ev hanımıyım ama nasıl oluyor bilmiyorum ama istediğim gibi yapamıyorum evimin temizliğini. Kızım küçük dağıtıyor. Şimdi bir de bronşit olmuş iştahı kapalı. Belki yer diye eline poğaça filan veriyorum. Eşim de ben de çok dağınığız. Komşuya gittiğimde evleri bana tertemiz görünüyor. Siz nasıl temizlik yapıyorsunuz? Bir motivasyona ve düzene plana ihtiyacım var aslında..

Tum evi ayni anda toplamak temizlemek zor gelebilir cocukla, hedef belirleyin bugun sadece mutfagi temizleyin dip kose, salonu veya yarinda baska bir odayi derken hop toplanivermis mis gibi ev gordukce iciniz acilir.

Motive olmakmi istiyorsun ,
Benin Suan temizleyecek bir evim bile yok, sahip olduklarinizin degerini bilin..

Biz 7de kalkıyoruz. 12de kızım öğle uykusuna yatıyor. 5 saatim var yani. 1-1.5 saat kahvaltı hazırla ye. Sonra 1 saat evi topla, çamaşır katla. 1 saat çocukla oyna. Çocukla birlikte toz al, maksimum yarım saat. Yarım saatte dolap içi temizle -ki bu nadir yapılıyor- Tekrar 1 saat çocukla oyna ve kapanış. Saat 3e kadar uyku-uyanma-kızımın yemeği. 1 saat ev süpürme, yarım saat silme. O günde pratik bi yemek yaparsınız. Düdüklü tencere yemekleri mesela. Tamam.

En önemlisi; çocuğa da yaptırın. Dağıttığınızı toplayın. Çocuk 1 oyuncakla işi bitince yerine koymayı öğrensin. Eğer daha küçükse pek dağıtmaz zaten.

Kücük cocuk varsa sabah temizlersin öğlen gene pislenir
Herşeyi aynı anda yapmaya calısma bigünü mutfak dolaplarına ayır bi günü yatak odasına
Alabiliyorsan haftada bir yardımcı al cam halı vs icin

Aldığınızı işiniz bitince tekrar yerine kaldırın. Tertipde altın kuraldır :KK66:

Şunu yapmaya başladığımdan beri evim dağılmıyor konu sahibisi, en iyi öneri.

Bir de ben kondo yöntemini keşfettim, onu kullanmaya başladığımdan beri de evdeki hiç bir dolap dağılmıyor.

Çamaşırları yıkayıp kurutup kaldırıyorum hemen.

Yemek yendikten sonra mutlaka bulaşıkları kaldırıp akşam yemeğinden sonra da tezgahı ve ocağı siliyorum.

Çocuğum yok o yüzden sıradan süpürüp silip toz alma işi kışın bir hafta rahat yetiyor bana. Her gece yatmadan önce klozete domestos döküyorum. Lavabo için minik içine deterjan konulan bi fırçam var iki dakka geçiriveriyorum. Büyük temizliğe de 15'te bir yardımcı abla geliyo.

bu aralar benim evimde bana daginik geliyor.
hergün ev süpürüyorum, kirinti falan olmuyor tek yasayinca fakat saclarim dökülünce deli oluyorum.
ev kücük oldugundan artik kiyafet dolabi da kücük geliyor ... secmem lazim ama su an enerjim yok.

Netflix'te bir program var "Tidying Up with Marie Kondo" diye, bir süredir izliyorum çok faydasını gördüm. Ev organizasyonunu terapiye çeviriyor, ilginizi çekerse mutlaka bir bakın derim. Marie Kondo'nun aynı zamanda çok ünlü bir kitabı da var "Hayatı sadeleştirmek için derle,topla, rahatla" onu da okuyabilirsiniz. Bu felsefeyi anlatan bir çok video da mevcut internette.

Tum evi ayni anda toplamak temizlemek zor gelebilir cocukla, hedef belirleyin bugun sadece mutfagi temizleyin dip kose, salonu veya yarinda baska bir odayi derken hop toplanivermis mis gibi ev gordukce iciniz acilir.

Motive olmakmi istiyorsun ,
Benin Suan temizleyecek bir evim bile yok, sahip olduklarinizin degerini bilin..
Canım çok teşekkür ederim güzel tavsiyelerin için. Haklısın şükrediyorum tabiki, ama temizliği de çok sevdiğim için dağınık olmak rahatsız etti beni biraz. Allah sana da ve bütün isteyenlere de nasip etsin

Keşke ev hanımı olsam
gunde sadece ıkı saat ayırıp evımı tertemız tutardım
diğer kalanda da keyif yapardım , akşam olmasına yakın da yemeklerımı yapardım
Canım inan öyle olmuyor. Çalışıyorsan elbette o yorgunlukla ev işleri çok daha zor oluyordur mutlaka ama bilmiyorum ben mi tembelim, yetiştiremiyorum

Önemli olan kusursuz bir düzen ve her gün saatlerce temizlik yapmak olmamalı bence.Sonuçta evde küçük bir çocuk varken düzenli olmak zor.Çocuğunuzla bolca vakit geçirmeniz, tertemiz bir evden daha güzel :) (Belki ona şimdiden ufak işler vererek ona sorumluluk bilinci kazandırabilir hem de ileride işinizi kolaylaştırabilirsiniz.)Ama her zaman aldığınızı yerine koyarak, kirli olduğunu gördüğünüz şey her ne ise o an temizleyerek işin büyük zorluğunu atarsınız.Bunu eşinizle birlikte yürütmeniz en önemli nokta.Derin temizliği de günlere bölebilirsiniz.En dağılmış yerden başlamak üzere, bugün mutfak yarın salon gibi.

Canım inan öyle olmuyor. Çalışıyorsan elbette o yorgunlukla ev işleri çok daha zor oluyordur mutlaka ama bilmiyorum ben mi tembelim, yetiştiremiyorum
evinde çok eşyan varsa ve dağınıklık oluyorsa işin içinden cıkamazsın

eşyalarını azalt

kullanmadıgın bir kalemi bile lazım olur diye tutma evde.

Netflix'te bir program var "Tidying Up with Marie Kondo" diye, bir süredir izliyorum çok faydasını gördüm. Ev organizasyonunu terapiye çeviriyor, ilginizi çekerse mutlaka bir bakın derim. Marie Kondo'nun aynı zamanda çok ünlü bir kitabı da var "Hayatı sadeleştirmek için derle,topla, rahatla" onu da okuyabilirsiniz. Bu felsefeyi anlatan bir çok video da mevcut internette.
Yaa çok sevindim, çok teşekkür ederim. Mutlaka araştıracağım

Erken kalkarsaniz butun isleriniz biter,size de vakit kalir cocukla ilgilenmek icin. Mutfak gunde iki kere supurun,cocugunuza gezdigi yerde yesin diye yiyecek vermeyin,davranis bozukluguna sebep olur. Yemek sadece mutfakta yenir diye ogrensin. Zaten genel olarak pogaca yemese de olur. Hadi elma havuc verseniz tamam da,pogaca olmaz.

Gayet kolay aslında . Çocuğun eline poaça veriyorsunuz ama oturarak bir örtü yada tabakta yemeği öğretmeniz şart . Kendinizin ve eşinizin aldığınız eşyaları yerlerine koymayı öğrenmeniz şart . Eşimde bende aldığımızı yerine koyarız gece yatağa gitmeden çevreye bakarım yastıkları düzletmeden yatmam .Tezgah üzerinde kirli birşey bırakmam anında elimdeyken makinayı açar koyarım yoksa dağ gibi olur yapmak istemez insan. 2 güne bir temizlik günüm Pazartesi Çarşamba Cuma . Evi temizlemem tam 2 saat sürüyor . İlk önce evi güzelce süpürürüm mobilyaların üzerini makinanın fırça ucuyla süpürüyorum. Sonra temizlik kovasına deterjanlı su yapar kapıların camların önünün ve elektrik düğmelerinin tozunu alırım . O suyu döker yine bir su yapar mobilyaların tozunu alırım . Ardından yerleri silmek için vileda suyu yaparım hemen yerleri silerim . Ardından bi temizlik suyu yapar halıları silerim ( evim cadde üstünde ve kirli bir şehirdeyiz düzgün halı yıkama firması yok . Tüm evdeki halılarım beyaz . 2 güne bir sildiğim halde inanılmaz kir çıkıyor su çamur gibi oluyor . ) sonra hemen vileda suyunu klozete dökerim . Banyoyu klozeti ciflerim yerlerin suyunu siler işimi bitiririm. Bunların hepsi 2 saatimi alıyor . Çocuğunuzu ile bunu eğlenceye dönüştürebilirsiniz ben dizi izleyerek yapıyorum yada YouTube den bir video açarım sesi yeter illa görmeme gerek yok . Ev tertemiz oluyor kolayca misafir ağırlıyorum. Kendimde temiz ortamı sevdiğim için mutlu oluyorum

Çocuk büyüyene kadar böyle.
Bir yeri toplamaya çalışırken arkamdan 3 yer dağılıyor.
Bazen cinnet gecirecek gibi oluyorum, ki ben ne dağınıklıktan rahatsız olurum kolay kolay, ne tozdan-kirden.

Bende eşim de dağınığız ve kızım küçük, birebir aynı durum yani. Ben öncelikle kıyaslamayı kestim, benim evimde bebek var, kalıp gibi olması önemli değil. Öncelik hijyen ve kızımın mutluluğu. Akşam kızım yattıktan sonra "yarım saat başladı." diyorum ve yarım saat deli dana gibi dağınıklık topluyorum evin içinde. Bazı şeylere izin verdim,mesela süpürge mutfakta, kenarda, fişe takılı duruyor. Dursun. İlla dolapta mı olacak. Kızım dökünce fışt süpürüyorum. Eski el sabunu kabına loc koydum, yanında bir kurulama bir ıslak bezle banyoda dolapta. Bezi ıslatıp locu döküp kızım yürüteçte yanımdayken geçtiğim yerlerin tozunu alıyorum. Yattığı odayı onla beraber temizliyoruz kalan yerleri o uyurken, uyursa tabi :) Arada annemi arkadaşlarımı çağırıyorum. Buzdolabı fırın falan öyle temizleniyor . Ayda birde kadın gelip dip bucak yapıyor. Daha nolsun öf yazarken yoruldum :D

5 yillik evliyim..15 aylik kizim var.
Evinde ekstra bi salonum yok..yani hem oturma odam salonum ayni zamanda..
ayni zamanzamanda calisiyorum.
evime gelen bi temizlikcimde yok (,doguda yasiyorun buralarda öyle olaylar yok)
ama evim hem derli topludur.
Standartlarimi yaziyorum..
Ne kadar yorgun olursam olayim yemektrn sonra kesinlikle bulasiklari bekketmeden toplar ocagi siler yerleri gurgirlar ve islak mendille varsa lekeler silerim.
camasirlarimi bekletmem surekli evde bi bi cama sürkülasyonu var:)
wc ve banyomu gözüme battıkça temizlerim.
böyle parça parça olunca insan yorulmuyor.
Ve en önemlisi eşimede bu alışkanligi kazandirdim.
Her kaşam kizimizi uyuttuktan sonra mutlaka oyuncaklarini topluyoruz.
Sabah kalkatigimda ev derli toplunoluyor ve güne keyifli başliyorun bu sebeple..
dip köşe temizligimide 15 günde bir yapiyorum.
yani rutine baglarsaniz eger hayat daha kolaylaşır sizin için

Back
X