Ev Temizliği Için Bu Para Uygun Mu ?

Bence iki haftada bir mutfak dolabının içini temizlemekle iki haftada bir cam silmeyide eklemelisin

Camlar silinmicek. Ben parayi az buldugum icin cam silmeyi isteyemedim. Halilar zaten yikamaya gidiyor haliya gerek yok. Sen cok iyi veriyorsun bence 60 tl.
Şımarıklık

Minimalist ev düzeniyle en güzelini yapmışsın .Birtek halı ile çocukların oyuncaklarına kafam takıldı.Hiçmi halı yok kesme yolluk falandamı yok.Bizim çocukların ıvır zıvırları çok.Koyacak yer bulamıyorum.

Evin yardımcı kadın için biçilmiş kaftan.Sil süpür tozlada uğraşma oh ne güzel.Birtek mutfakla camlar tuvalet banyo uğraştırır.Şimdi baktım banyoda tekmiş.

Yoksa diyordum bu kadın yarım güne nasıl hallediyor bunca işi .Anneme almıştım yarım gün göz açıp kapayıncaya kadar zaman geçmişti.Çoğu şeyide yalapşap yapmıştı.

Bir sonraki sefer tüm gün temizlik yaptırınca güzel oldu.

Son düzenleme:

Evimde gerçekten pislik yok. İnsanların aklına kedileri var kesin ev pistir diye geliyor ama benim evim normal bir insanın evi ne kadar kirliyse o kadar kirli. Ayrıca ben kedimin tuvaletini kadına elletecek karakterde zaten değilim ne münasebet. Ama afedersiniz donunu bile yere atan kadınların evlerine gidiyorlar bence de çok şımarıklık yani. Şimdi zaten çalışmıyorum kendim yapıyorum işe girersem de inşallah bulurum iyi birini.

ben anlamıyorum bu tutumu, temizlik işi yapan neden kazanamasın yada neden ev alamasın, neden eşinden 3 kat fazla kazanmasın. her gün milletin pisliğini temizliyorlar, ya ben bile kendi evimi temizlemeye üşeniyorum kadın her gün büyük büyük evleri temizliyor, üstelik yazışmalarda da göreceksiniz, insanlar aynı günde kapı, cam, avize ve koltuk sildiriyorlar bu kadınlara para verdiler ya sonuna kadar sömürüyü hak görüyorlar kendilerince, ama iş yerinde patronu azcık kötü muamele yapsa laf ederler, düşünün bir tanecik kadın çalıştırıyorlar (oda ayda maksimum 4 gün) ve hem verdikleri parayı çok görüyorlar hem de kadının aylık gelirini hesaplayıp, daha azı makul diyorlar, bu insanlar, bir şirketin sahibi olsa neler olur düşünemiyorum

emekçi insan kazanmalıdır hatta gerekirse benim 3 katım kazansın ben rahatsız olmam, benim üniversite mezunu olmam, o kadınlardan daha eğitimli olmam yada masabaşı iş yapıyor olmam bir şeyi değiştirmez. kendi düşük kazançlarınızın sebebini öğrenip, sistemi sorgulamak yerine her gün 7-8 saat başkasının evinin pisliği ile uğraşan insanların gelirinin hesabını yapmak bana çok yakışıksız geliyor.

o kadar çalışmış kadın, diğer ev hanımları gibi kocasını beklememiş, utanamış çalışmış bir evde mi alamasın?

Malesef insanlarımızı kullanarak para kazanıyorlar, hiç bir iş yapmadan
Benim şirketlerden bahsetme nedenim 140 ı az bulanlar için oldu türküyede kaç kişinin günlük maaşı 140 tl.
. Az işe giden kişilerin eli daha yavaş oluyor ve bir alan bir daha almıyor zaten iyi temizlik yapanında tüm günü dolu oluyor, talep fazla olduğu için.
M Meral Ak kadının çalışkanlığından bahsettim ve ev alabilmesi hoşuma gitti onu dile getirdim siz çok farklı boyuta çektiniz olayı.
biz parayı kolay kazanamadığımız için günlük maaşımın 3 katını veremiyorum siz verebilirsiniz.
Ben çocuğumun eğitimi için o 3 kat parayı veririm sizde ev temizliği için verirsiniz.

Son düzenleme:
Camlar silinmicek. Ben parayi az buldugum icin cam silmeyi isteyemedim. Halilar zaten yikamaya gidiyor haliya gerek yok. Sen cok iyi veriyorsun bence 60 tl.
Bence swnde cok weriyosun yuz yeter yani camda silsin tabi haftada bi yapsa ne isi kalirki temiz ewi temizliycek bnce gayet iyi vermisin

Halı yok

Kışın yolluk var koridorda ama kasım nisan arası maksimum

Onun dışında yok odalarda salonda her yer boş

Banyoda klozet takımı paspas vs de yok

Ama aynı kadın her yeri halı ve ıncık cıncık olan evlere de aynı gidip bitiriyor

Bir çok dolu bir az dolu evi denk getiriyor aynı güne

İlk sefer tam gün temizliyor sonra hafta hafta düzenli yapınca kirli olmuyor yaz sonu büyük temizlik yaptı o zaman tüm gün geldi mesela

Türkiyede çoğu kimsenn günlük maaşı 140 tl değil çünkü her gün gidiyorsunuz işe ve her gün mesaiye gidip gelmekle ev işini bir tutmamak lazım ev işi ayrı bir efor ayrı bir yorgunluk. kadın günlük 140 tl alıp her gun ayrı eve gidiyorsa ne alaa ama sadece yukarıda bahsettıgımız eve gittini dusunursek aylık 560 tl yapar siz masa başı ısınıze giderken 140 tl alıyor olsaydınız 4200 tl yapardı e buda imkansız zaten dolayısıyla ben bu işi yapan kadınlara gerektiği paranın verilmesi gerektiğini düşünüyorum bu kadar ölücü olmamak lazım kadın emek sarfediyor tabiri caizse tüm pisliği temizliyor bütçeniz bayan tutmaya el vermıyor ise herkes kendı ısını yapar ama el veriyorsada hak yememek lazım ben bu görüşteyim ve konu sahibinin düşünüş şekli çok ince.

canım bide düşünsene Allah korusun, bizlere bir şey olsa çocugumuza maaşımız bağlanır, yada hasta olsak, bacağımızı kırsak 10 gün çalışmasak yine SSK dan paramızı alırız vs. sosyal hakların var yani maaşlı çalışan olarak, ama o kadıncağız 3 gün hasta olsa, bitti ne geliri kalır ne bir şey.
bende senin gibi düşünüyorum maddi olanaklar el vermiyorsa, herkes işini kendi yapar, el veriyorsa hak edileni vermek lazım, ben çok bulmuyorum verilen parayı bu nedenle, ayrıca çok para verip, dünya işi bir günde yaptırmakta anlamsız. insanlar kendinin 1 haftada yapamayacağı işi 1 günde yaptırmaya çalışıyor.

sonuç olarak konu sahibi verdiğiniz para uygundur, ama bir gün ben 140 verdim ama uygun değil mi diye yoklayabilirsiniz? ha birde büyük işleri dönüşümlü yaptırın madem her hafta gelecek sadece sil süpür de olmaz. ben de o şekilde yaptırıyorum.

Benim evim de apartman dubleksi.Ben 120 tl+yemek+yol veriyorum ver her gelişinde bir-iki odanın penceresini temizletiyorum.Her hafta alacagın için ev çok kirlenemeyecektir diye düşünüyorum.Zaten yazdıkların yarım günde halledilecek işler.Bazı arkadaslarım bu listeye yemek de ekletiyor.Tabi onlar uzun yıllardır o bayanla çalışıyor ve elinin güvenilirliğine alışmışlar.Zaten eli cabuk ve çalışkan bir bayansa işleri çok rahat halledecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…