- 19 Eylül 2016
- 182
- 131
- 23
- Konu Sahibi MerveOkanAsk
-
Kadın haftada bir gün geliyor tabiiki günlükYa bu 140 lira günlük mü aylık mı
Kızlar Istanbul'da her hafta 1 gün eve temizlik için gelen kişiye soylicegim işler için verilen para sizce az midir cok mudur ?
Çevrede kimse düzgün söylemiyor nedense.
Hakkına da girmek istemem kimsenin.
-4+1 ev.
-Dubleks tarzı.
-Haftada 1 gün gelecek kişi.
-Yerleri süpürme.
-Yerleri silme.
-Banyo temizliği.
-Bir kaç parça ütü.
-Ortalık dağınık toplama.
-Toz alma.
-Mutfak dolabı silme dışından.
- Kapi tozu alma.
Butun bunlar için 140 lira sizce nasıl kızlar uygun mu az mı acaba. Fikir verirseniz bir dahakine ona göre davranicam. Gelen kişi sagolsun cok işine sahip çıkan biri hic yerinde oturmuyor desem yeridir. O yüzden hakkına girmek istemiyorum. Belki azdır para soyleyemez. Teşekkür ederim ♥[/QUOT.
Camlar silinmicek. Ben parayi az buldugum icin cam silmeyi isteyemedim. Halilar zaten yikamaya gidiyor haliya gerek yok. Sen cok iyi veriyorsun bence 60 tl.
ŞımarıklıkTam gün 150 veriyordum ben ve bende bir oda dışında kediler yüzünden halı yok, ev 3+1 balkonlar kapalı ve kadın beğenmedi iyi mi ? Ütü falan da yok yani. Bu hesaba göre sizin verdiğiniz 140 az geldi bana ama bilemedim.
Ben de onlar da yok yerler boş tutuyor süpürgeyi siliyor bitti
Balkon yıkıyor banyoyu siliyor tuvalet yok ayrı
Yatak odasında mesela sadece bir şifonyer var toz alınacak başka yok
Salonda bir büyük iki küçük sehpa var bir de dört kişilik masa
İki de üçlü koltuk geri kalanı boş yani biblo ıncık cıncık yok
Öyle evlere gidiyorum ev duvardan duvara halı
Bir de her yer küçük küçük süs dolu diyor
Girişe vestiyer yaptırdım bak sana iş çıkardım dedim
Aman ne olacak üç kanat dolap silmekte ne var diyor
Abooo çok fazlaymış o para ,Kadın haftada bir gün geliyor tabiiki günlük
Şımarıklık
Malesef insanlarımızı kullanarak para kazanıyorlar, hiç bir iş yapmadan3 katı fazla kazanması ne kadar çok gidecek işi olmasıyla alakalı biraz kadın çalışkan ve tutumluysa alır tabi almasıda lazım,ama ayda bir eve gidebilecek kapasitedeyse maalesef alamaz ben temizlik şirketlerine karşıyım insanların canı cıkıyor cok az fıyatla calıstıyıorlar.
Bence swnde cok weriyosun yuz yeter yani camda silsin tabi haftada bi yapsa ne isi kalirki temiz ewi temizliycek bnce gayet iyi vermisinCamlar silinmicek. Ben parayi az buldugum icin cam silmeyi isteyemedim. Halilar zaten yikamaya gidiyor haliya gerek yok. Sen cok iyi veriyorsun bence 60 tl.
Minimalist ev düzeniyle en güzelini yapmışsın .Birtek halı ile çocukların oyuncaklarına kafam takıldı.Hiçmi halı yok kesme yolluk falandamı yok.Bizim çocukların ıvır zıvırları çok.Koyacak yer bulamıyorum.
Evin yardımcı kadın için biçilmiş kaftan.Sil süpür tozlada uğraşma oh ne güzel.Birtek mutfakla camlar tuvalet banyo uğraştırır.Şimdi baktım banyoda tekmiş.
Yoksa diyordum bu kadın yarım güne nasıl hallediyor bunca işi .Anneme almıştım yarım gün göz açıp kapayıncaya kadar zaman geçmişti.Çoğu şeyide yalapşap yapmıştı.
Bir sonraki sefer tüm gün temizlik yaptırınca güzel oldu.
Yapılan işe oranlarsak normalAbooo çok fazlaymış o para ,
Neyse siz bana bakmayın ben bu işlerden hiç anlamam
Türkiyede çoğu kimsenn günlük maaşı 140 tl değil çünkü her gün gidiyorsunuz işe ve her gün mesaiye gidip gelmekle ev işini bir tutmamak lazım ev işi ayrı bir efor ayrı bir yorgunluk. kadın günlük 140 tl alıp her gun ayrı eve gidiyorsa ne alaa ama sadece yukarıda bahsettıgımız eve gittini dusunursek aylık 560 tl yapar siz masa başı ısınıze giderken 140 tl alıyor olsaydınız 4200 tl yapardı e buda imkansız zaten dolayısıyla ben bu işi yapan kadınlara gerektiği paranın verilmesi gerektiğini düşünüyorum bu kadar ölücü olmamak lazım kadın emek sarfediyor tabiri caizse tüm pisliği temizliyor bütçeniz bayan tutmaya el vermıyor ise herkes kendı ısını yapar ama el veriyorsada hak yememek lazım ben bu görüşteyim ve konu sahibinin düşünüş şekli çok ince.Malesef insanlarımızı kullanarak para kazanıyorlar, hiç bir iş yapmadan
Benim şirketlerden bahsetme nedenim 140 ı az bulanlar için oldu türküyede kaç kişinin günlük maaşı 140 tl.
. Az işe giden kişilerin eli daha yavaş oluyor ve bir alan bir daha almıyor zaten iyi temizlik yapanında tüm günü dolu oluyor, talep fazla olduğu için.
M Meral Ak kadının çalışkanlığından bahsettim ve ev alabilmesi hoşuma gitti onu dile getirdim siz çok farklı boyuta çektiniz olayı.
biz parayı kolay kazanamadığımız için günlük maaşımın 3 katını veremiyorum siz verebilirsiniz.
Ben çocuğumun eğitimi için o 3 kat parayı veririm sizde ev temizliği için verirsiniz.
Türkiyede çoğu kimsenn günlük maaşı 140 tl değil çünkü her gün gidiyorsunuz işe ve her gün mesaiye gidip gelmekle ev işini bir tutmamak lazım ev işi ayrı bir efor ayrı bir yorgunluk. kadın günlük 140 tl alıp her gun ayrı eve gidiyorsa ne alaa ama sadece yukarıda bahsettıgımız eve gittini dusunursek aylık 560 tl yapar siz masa başı ısınıze giderken 140 tl alıyor olsaydınız 4200 tl yapardı e buda imkansız zaten dolayısıyla ben bu işi yapan kadınlara gerektiği paranın verilmesi gerektiğini düşünüyorum bu kadar ölücü olmamak lazım kadın emek sarfediyor tabiri caizse tüm pisliği temizliyor bütçeniz bayan tutmaya el vermıyor ise herkes kendı ısını yapar ama el veriyorsada hak yememek lazım ben bu görüşteyim ve konu sahibinin düşünüş şekli çok ince.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?