• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev temizliği! alışık olmadığınıza emin olduğum bir konu.

üçüncü günün şafağından durum güncellemesi, yarın fotoğrafları da ekleyeceğim.
salonumu temizledim. tertemiz bir salonum var artık. camları burdan aldığım tavsiyerlerle şampuanla yıkayıp sildim. böyle bi sonuç beklemiyodum. pırıl pırıl camlarım pencerelerim oldu mutlaka tavsiye ederim.
kirletirim diye salona girmiyorum, mutfaktan yazıyorum şu an.
mutfağı hala bitiremedim. biraz karmaşık çalışıyorum galiba. neresini canım isterse orayı temizliyorum. mutfağı en sona bırakacağım gibi, evin ortası ve orada sürekli işlerim oluyor. bir de canım hiç istemiyor, boyası filan yapılacak ondan üşeniyorum sanırım. banyoyu temizledim. fayansları sildim. pırıl pırıl oldu. her şeyi güzelce yerine kaldırdım. girişte biraz değişiklik yaptım, açıldı, ferahladı.
sanki sırf burda paylaşmak için temizliyorum gibi oluyor temizlik yaparken, mesela bugün salon. temizlik bittikten sonra oturdum ve kendime inanamadım. aslında kendim için yapıyorum onu farkettim. ilginç bir aydınlanma yaşadım.
temizlik yaparken çok sık bıkıyorum, canım istemiyor, zor geliyor. kahve çay içip devam ediyorum. biraz uzun sürüyor böylelikle.
hepsini bittikten sonra evim güzel evim bölümünde konu açcam bi de, çok özendim :KK53:
ha bi de, nickimi değiştirmek istiyorum. messie almanca, messie syndrom (istifçilik)'den geliyor. sanırım değiştirme hakkım varmış, bu konuda da fikir alabilirim :KK53: aklıma exmessie filan geliyor :KK53:
sevgiler

Cok iyi geldi sana temizlik yapmak. Sadece bi temizlik degil senin icin bu anliyorum. Kafanda cok fazla buyuttugun bi sorunun ustesinden geldin. Olsun dinlene dinlene yap acelen yok. Zaten agir is bitti. Senin adina cok seviniyorum evin temizlendigi icin degil banane evinden :) sen kendini iyi hissettigin icin. Her zaman destege haziriz :)

yarın düzenlediğim giysilerimin fotoğrafını paylaşacağım :KK49:

satmak da iyi bi fikir ama çalışıyolar mı bilmiyorum, hem pek para etmez burda :olamaz:

Az da tutsa para paradır messie, temizlik malzemesi alırsın kız :D bu biriktirmeler isine yarasın az biraz di mi ;)

Bu arada cidden cok güzel. Simdi sadece mutfak mı kaldı inanamıyorum:rolleyes:
Haftasonu da boyacıyı çağır iki dakikada boyar orayı zaten ufakmış, mis gibi olur valla:KK73:

kremsiz olcak
sampuandan normal sacimizi yikarken avucumza nasil sıkıyorsk kovayada oyle sıkıyoruz.
sonra su dokuyoruz bayagi
ve kopurtuyoruz
guzel bi cam bezini aliyoruz ama iyice sıkıyoruz şapur şupur olmicak :)
iyice sıktiktan sonra siliyoruz cami
camin kopuk kopuk olmadi gozunuzu korkutmasin
kendi kendine kuruyor :)
durulama kurulama yok
ve misssss gibi sampuan kokusu
al kahveni ic uzaktan camlarini izle o derece :)

harikaymış tam benlik.

ama kremsiz şampuan var mı hangisi .

valla bende de konu sahibi gibi olma potansiyeli var.

zorluyorum kendimi :)

evliyim,akraba var,misafir falan işte yapıyorum zorla..

hiç sevmiyorum temizlik yapmayı ,yemek yapmayı...

yap yap yap hep aynı ömür böyle biter ..

aynen ya şampuanla cam ve ayna sildim şimdi süper .

benim için büyük bir buluş bu :D
:KK49:

kesinlikle kalmiyor
cam kopuk köpük oluyo
bu yaniltmasin sizi
kendi kendine gidiyor o goruntu
Harikasiniz:sampiyon:
Evimin camlarini devasa buyuklukte yapmislar sagolsunlar. Silerken canim cikiyodu. Once deterjanli sonra durula donra kurula derken. Simdi mutfagi denedim piril piril oldu. Iyi ki yazmissiniz. Vok tesekkur ederim

harikaymış tam benlik.

ama kremsiz şampuan var mı hangisi .
vala ben oyle bi sampuan vardi bizde esimin dandik diye onu kullandim ustune kremli kremsiz yazmiyodu ( kremsiz olacak diye dedim cunku nette oyle okudum ama bende bilmiyorum pek hangi marka )
sampuan adi restorex miydi neydi
benim sampuan elseve kaliteli diye kullanmadim :))

Harikasiniz:sampiyon:
Evimin camlarini devasa buyuklukte yapmislar sagolsunlar. Silerken canim cikiyodu. Once deterjanli sonra durula donra kurula derken. Simdi mutfagi denedim piril piril oldu. Iyi ki yazmissiniz. Vok tesekkur ederim
ben tesekkur ederim
ne mutlu bende netten okumustum öğrenmiştim
bi de cok guzel koku veriyor ben camlardan ote hatta pimapenleri bile onunla siliyorum evimi mis gibi koku sariyo
hemen de bitiyo eglenceli oluyo

üçüncü günün şafağından durum güncellemesi, yarın fotoğrafları da ekleyeceğim.
salonumu temizledim. tertemiz bir salonum var artık. camları burdan aldığım tavsiyerlerle şampuanla yıkayıp sildim. böyle bi sonuç beklemiyodum. pırıl pırıl camlarım pencerelerim oldu mutlaka tavsiye ederim.
kirletirim diye salona girmiyorum, mutfaktan yazıyorum şu an.
mutfağı hala bitiremedim. biraz karmaşık çalışıyorum galiba. neresini canım isterse orayı temizliyorum. mutfağı en sona bırakacağım gibi, evin ortası ve orada sürekli işlerim oluyor. bir de canım hiç istemiyor, boyası filan yapılacak ondan üşeniyorum sanırım. banyoyu temizledim. fayansları sildim. pırıl pırıl oldu. her şeyi güzelce yerine kaldırdım. girişte biraz değişiklik yaptım, açıldı, ferahladı.
sanki sırf burda paylaşmak için temizliyorum gibi oluyor temizlik yaparken, mesela bugün salon. temizlik bittikten sonra oturdum ve kendime inanamadım. aslında kendim için yapıyorum onu farkettim. ilginç bir aydınlanma yaşadım.
temizlik yaparken çok sık bıkıyorum, canım istemiyor, zor geliyor. kahve çay içip devam ediyorum. biraz uzun sürüyor böylelikle.
hepsini bittikten sonra evim güzel evim bölümünde konu açcam bi de, çok özendim :KK53:
ha bi de, nickimi değiştirmek istiyorum. messie almanca, messie syndrom (istifçilik)'den geliyor. sanırım değiştirme hakkım varmış, bu konuda da fikir alabilirim :KK53: aklıma exmessie filan geliyor :KK53:
sevgiler

ay fotoğrafları çok merak ettim bekliyorum dört gözle :temizlik:

kremsiz olcak
sampuandan normal sacimizi yikarken avucumza nasil sıkıyorsk kovayada oyle sıkıyoruz.
sonra su dokuyoruz bayagi
ve kopurtuyoruz
guzel bi cam bezini aliyoruz ama iyice sıkıyoruz şapur şupur olmicak :)
iyice sıktiktan sonra siliyoruz cami
camin kopuk kopuk olmadi gozunuzu korkutmasin
kendi kendine kuruyor :)
durulama kurulama yok
ve misssss gibi sampuan kokusu
al kahveni ic uzaktan camlarini izle o derece :)
Kizlar ayni seyi yumusaticida yapiyoe haberiniz olsun bugusuz ayna gibi camlar

selam öncelikle gecmis olsun cünkü bence bu bi hastalik... bence söyle baslayin yani ben olsam öyle yapardim, tüm fazla esyadan kurtulun, cagir bi kamyon hepsini atin..sonra evin icinde kullandiginiz esylaari da cikarin disariya bos evi önce camlar balkonlar sonra odalar olmak üzere , camasir suyuyla kirklayin.. gerekirse yardimci tutun.. sonra iceriye alcaginiz kullandiginiz esylari silerek yada yikayarak iceri alin... ve ondan sonra eve kücük dokunuslar yapin msela güzel bi koltuk takimi yada perdeler yada dekor evi cok hos göstercektir , inanin psikolojiniz bile düzelcek daha sonra düzenlilik bagimlilik yapcaktir

selam öncelikle gecmis olsun cünkü bence bu bi hastalik... bence söyle baslayin yani ben olsam öyle yapardim, tüm fazla esyadan kurtulun, cagir bi kamyon hepsini atin..sonra evin icinde kullandiginiz esylaari da cikarin disariya bos evi önce camlar balkonlar sonra odalar olmak üzere , camasir suyuyla kirklayin.. gerekirse yardimci tutun.. sonra iceriye alcaginiz kullandiginiz esylari silerek yada yikayarak iceri alin... ve ondan sonra eve kücük dokunuslar yapin msela güzel bi koltuk takimi yada perdeler yada dekor evi cok hos göstercektir , inanin psikolojiniz bile düzelcek daha sonra düzenlilik bagimlilik yapcaktir
Ev temizlendi:)

Ben sampuan denedim head and shoulders. Ama berbat oldu. Olcusu var mi bu isin
ne kadar koydun sampuani
ben bi ceviz buyuklugunde falan kouyorum
bi de cami silme asamasinda camda köpük köpük sapmuan kaliyo ama bu gidiyo kendi kendine sen bi daha ustunden silme kendigliginden gidiyo cnm
ya da sampuandan kaynakli bilemicem
ben hep sampuanla silerim sonuc super olur

ne kadar koydun sampuani
ben bi ceviz buyuklugunde falan kouyorum
bi de cami silme asamasinda camda köpük köpük sapmuan kaliyo ama bu gidiyo kendi kendine sen bi daha ustunden silme kendigliginden gidiyo cnm
ya da sampuandan kaynakli bilemicem
ben hep sampuanla silerim sonuc super olur
Ne kadar su koyuyorsun? Ustunden silmedim kopukle biraktim. Les gibi oldu :)

Ben sampuan denedim head and shoulders. Ama berbat oldu. Olcusu var mi bu isin
valla ben bi kova suya bi ölçü koyuyorum yada daha az yumuşatıcı fazla köpürmese iyi olur.arınmayabilir.ben sonrasında çok hafif bastırmadan kuruluyorum

Back