• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev temizliği! alışık olmadığınıza emin olduğum bir konu.

merhaba :halay:
öncesini dün eklemiştim, yine koyuyorum ve sonrası. :KK49:

verdiğiniz destek ve iyimser yaklaşımınız için hepinize çok çok çok çok teşekkür ediyorum. sizin sayenizde yaptım. En Büyük KK:KK5:
Harikasin canim. Afiyet olsun. Herkese orneksin tebrik ediyorum yurekten
 
Messie sayende hepimizde bir temizlik aski uyandi;)
Senin konunu okudugumdan beri evde fazlalik ne varsa atiyorum;)
Ayrica tenzilik adina cok puf nokta ogrendim buradaki hamarat hatunlardan
 
merhaba :halay:
öncesini dün eklemiştim, yine koyuyorum ve sonrası. :KK49:

verdiğiniz destek ve iyimser yaklaşımınız için hepinize çok çok çok çok teşekkür ediyorum. sizin sayenizde yaptım. En Büyük KK:KK5:
Ooo supersiniz. Tebrik ederim.:21::KK9:
 
Messie sayende hepimizde bir temizlik aski uyandi:KK66:
Senin konunu okudugumdan beri evde fazlalik ne varsa atiyorum:KK66:
Ayrica tenzilik adina cok puf nokta ogrendim buradaki hamarat hatunlardan

Merhabalar, ben de ilk başlarda bu konuyu merakla takip etmiştim ama 70 küsur sayfa olmuş artık hepsini okumam çok zor, püf noktalarını kısaca özetleyebilir misiniz, ya da beni o mesajlara etiketleyebilir misiniz? Çok teşekkürler.
 
Bimde de satılıyor, aynı ürün aynı isimle A101'de de var, ben A101'de görünce kaptım hemen:)) ben camlardaki etkisinden memnunum, şöyle diyeyim size camları sildim sildikten sonra ne yağmur yağdı ne birşey, ki bizde toz derdi var, hemen hemen 1,5 ay camlarım temiz kaldı, koca bir toz kütlesi olması gerekirdi oysa.
Y yazfey bahsedilen urun cam ayna mobilyalar uzerinde cok etkiliymis bende yarin alacagim
 
Sizin için özetlemeye çalıştım. Ama makale gibi uzun olmuş. Eksikler olabilir ama sizin şu an için işinizi görür. Umarım faydalı olur.

ÖNEMLİ NOKTALAR:

1) Aşağıda yazdıklarımın hepsini bir günde birden yapmaya çalışmayın. İsterseniz alışana kadar her gün birini yapabilirsiniz.

2) Bunu hayatında hiç spor yapmamış birinin maratona hazırlanması gibi düşünün. Kaslarınızı her gün yavaş yavaş geliştirmelisiniz. Örneğin ilk gün sadece 5 dk yapın, 2. gün 10 dk, 3. gün 15 dk, yani her gün beş dk arttırarak çalışın. 6. gün sonunda 30 dk çalıştıktan sonra 1 gün ara verin. O gün dinlenin. Sonra da 30 dk'yı uzun süre geçmeyin. Kendinizi rahat hissedince 45 dk veya 1 saate kadar çıkın.

Bu tarz bir stratejinin en büyük faydası psikolojik olarak çok rahatlatmasıdır. Örneğin o gün sadece 10 dk çalışmanız gerekiyordur. O kadar çalışırsınız ve biter. Ondan sonra bir daha düşünmenize, endişe etmenize gerek kalmaz. Zaten o günlük yapmanız gerekeni yapmışsınızdır. Bununla gelen bir iç huzura sahip olursunuz.

3) Çalışırken mükemmel değil verimli olmaya odaklanın. En kısa sürede en çok işi çabuk çabuk yapmaya çalışın. Mükemmel olmak isterseniz hiç başlayamazsınız. Amacınız mükemmel olmak değil, şu anda olduğunuzdan daha iyi durumda olmak olsun. İngilizce öğrenirken derler ya, mükemmel öğrenmek için beklemeyin, gramerin kafasını gözünü yara yara da olsa konuşun diye, siz de temizliğe öyle kafasını gözünü yara yara da olsa başlayın. Zaten bir süre sonra "hmm böyle yapınca değil, şöyle yapınca daha iyi oluyor" diye diye deneyimleye deneyimleye kendiniz en doğrusunu bulursunuz.

4) Biraz yol katedince doktora gidin. Bu konuda bir şeyler yaptığınız için, şu ana kadar bunları yapabildim diyebileceğiniz için utanmanıza gerek kalmaz. Mahalle doktorunuza (GP) gidin, o sizi ücretsiz gidebileceğiniz bir doktora yönlendirir. İngiltere'de doktorlara öyle hemen sıra gelmez zaten. Sıranız gelene kadar siz daha da yol katetmiş olursunuz.

Bu arada hormon ve kan testi yapılmasını rica edin. Halsiz olmanızın sebebi hormonal veya başka bir rahatsızlıktan olabilir.

1) ÇÖPLER:

Çöpleri her seferinde bir poşeti açarak kanunlara göre ayırın. Gece yarısından sonra saat 04:00 gibi konteynerlere koyun. O saatte herkes uyuyor olur, kimse görmez. Gözünüzde büyürse her gece 2-3 poşet çıkarın. Zaten bir seferde konteynıra sığmayabilirler. Başkasının konteynırına da atmayın, İngiltere'de yasak, ceza yersiniz.

2) ETRAFI TOPLAMA:

Evde her şeyin bir yeri olsun. Çok gerekli olmayan herşeyi atın. Düzenleyiciler veya kutular alıp her şeyi ortalıktan kaldırın.

Her akşam veya sabah tüm evi dolaşıp doğru yerde durmayan şeyleri yerlerine koyun. Bunda zorlanıyorsanız, doğru yerde durmayan herşeyi büyük bir torbaya doldurup her yerin derli toplu olmasını sağlayın. Sonra torbaya elinizi sokup elinize gelen ilk şeyi doğru yerine koyun. Bu şekilde tüm torbayı boşaltın.

Alternatif okarak, odanın sağ uç noktasından başlayıp oradaki yanlış duran şeyleri alıp, doğru yerlerine koyup, orası düzelince sola doğru odayı tarayarak da ilerleyebilirsiniz.

2) TOZ ALMA:

Bir kovaya su doldurun. Bir bezle evin tozunu alın. Gözünüzde büyürse sadece yatay duran ve tozu asıl tutan yerlerin tozunu alın. Örneğin televizyon rafını alın ama yanları şimdi almayın. Gözünüzde büyüyüp başlamamazlık yapmayın diye böyle bir yol izleyebilirsiniz.

Kullandığınız bezin masıl bir bez olduğunun önemi yok. Zaten yaptıkça bu bez iyi değilmiş, geçen günkü bez daha iyiydi vs diye diye doğru bezi bulursunuz. Bez kirlendikçe su dolu kova veya leğende yıkarsınız, çeşmeye kadar gitmenize gerek kalmaz. Ben kimyasallardan çok hoşlanmadığım için toz aldığım suya bir şey koymuyorum. Arada, mikropları kırsın diye bir kova suya 4-5 yemek kaşığı sirke koyup karıştırıp onu kullanıyorum.

3) SÜPÜRME:

Evdeki yerdeki tüm yüzeyleri elektrikli süpürge ile süpürün. Banyoyu da süpürün. Muhtemelen banyoda da halı vardır zaten. Halıları normal yüzeylerden daha uzun süre süpürün. Onlardaki kiri direkt göremeyebiliyoruz.

Süpürge tozları kirleri çekmiyorsa süpürge ucuna bir şeyler dolanmış olabilir, onları temizleyin. Veya cinsine göre süpürgenin içindeki torba dolduysa yeni boş bir torba takmanız gerekir. Böyle bir şey olursa yazın, yardım ederiz. Nasıl değiştireceğinize internetten de bakabilirsiniz.

4) SİLME:

Vileda tarzı bir yer silme aletiyle halı, kilim vs. olmayan tüm yüzeyleri silin. İçine marketten aldığınız suya katılan yüzey temizleyicilerden, Marc vs koyun. Ben mutfak ve banyo dışında yüzey temizleyici kullanmıyorum, onun yerine sirke kullanıyorum, ama siz uzun süredir temizlik yapmadığınızdan sizin sıvı yüzey temizleyici kullanmanız gerekir.

5) BANYO VE TUVALETİ TEMİZLEME:

Küveti veya duşu ve lavaboyu Cif veya benzeri sıvı krem tarzı bir temizleyici ve bir süngerin yeşil kısmı veya fırçayla ovun. Suyla durulayın.

Ayna çok kirliyse aynı lavabo gibi temizleyin. Çok kirli değilse cam silme suyu püskürtün. Kağıt havluyla kurulayın.

Banyo ve tuvaletin duvarlarındaki fayansları sünger ve krem temizleyici ile temizleyip, ıslak bezle durulayıp, kağıt havluyla kurulayın.

Klozetin içine sıvı krem bir temizleyici dökün, tuvalet fırçasıyla fırçalayın, sifonu çekip durulayın. Klozetin kalan seramik kısımları az kirliyse ıslak bir beze döktüğünüz az miktar sıvı yüzey temizleyiciyle silin, ıslak bir bezle durulayın; çok kirliyse sıvı yerine krem temizleyici kullanın.

Klozetin plastik oturaklı kısmını da aynı yukarıda bahsettiğim seramik kısımlar gibi temizleyin. Ama ben bu iki kısım için ayrı bezler kullanıyorum. Tuvaleti temizlerken çamaşır suyu da kullanabilirsiniz ama zaten çok titiz değilsiniz, boş yere kimyasal almayın.

6) CAMLARI, DUVARLARI TEMİZLEME:

Camları normalde sirkeli su karışımıyla silip kuru bir bezle kurulayın. Sinek pisliği olduğu için bu seferlik o bölgeleri sıvı krem yüzey temizleyici ve süngerin yeşil kısmıyla ovalayın. Su dolu kaba batırıp sıktığınız bez ile durulayın. Kuru bir bezle kurulayın.

Duvarlar silinenilir bir boyayla boyalıysa veya silinenilir duvar kağıdıyla kaplıysa sıvı temizlik malzemesi katılmış suyla temizleyebilirsiniz. Duvarlarda silinebilir materyal yoksa, beyaz süngerler var, sadece hafifçe suyla ıslatıp, ovarak kullanıyorsunuz. Deterjana gerek kalmıyor. Kullandıkça ufalıp yok olup gidiyor. Sanırım 3M ürünlerinden. Onu kullanarak silebilirsiniz.

Duvarlarda her yeri olmasa da en azından sinek pisliği olan yerleri temizleyin.

7) ÇAMAŞIR YIKAMA:

Çamaşırlar için tuşa basmak zor geliyor demişsiniz, o yüzden bir şey diyemiyorum. Çamaşırhaneye gidip görevliye çamaşırları cinslerine (beyazlar, renkliler, koyu renkliler, hassaslar) göre ayırma, yıkama, kurutma, katlama hizmeti veriyorlar mı diye sorabilirsiniz. Bu daha kolay olur mu? Birkaç yere sorun. İstanbul'da var, orada da vardır. Yıkanmayan ürünleri de ayırsınlar, onları da kuru temizlemeye verirsiniz.

Bu arada, daha önce hiç çamaşır yıkadınız mı? Ona göre bir yorum yapacağım.

Tüm temizlik bezlerinizi de 60-90 derece arası bir derecede yıkayın. Ya kendiniz yıkayın, ya diğer çamaşırlarınızı yıkattığınız çamaşırhanede yıkatın.

8) EVİ HAVALANDIRMA:

Havanın temiz olduğu bir sırada evin tüm pencerelerini açın. Bunu hergün veya 2 günde bir en az 5 dk yapmalısınız. Siz o sırada başka iş yaparsınız. Aradaki hava akımında durmayın, her tarafınız tutulabilir, boynunuz, omzunuz ağrıyabilir.

Kimyasal kokuları sevmiyorum ama siz ilk zamanlarda evi havalandırmadan 5-10 dk önce ve sonra oda spreyi kullansanız iyi olabilir. Gördüğüm kadarıyla en doğal kokulusu Febreeze Clean-Linen. Yeni yıkanmış çarşaf kokusu kokuyor.

8) MUTFAĞI TEMİZLEME, BULAŞIK YIKAMA:

En temiz olması gereken şey bulaşıklar ve genel olarak mutfak. İlk burayı temizlerseniz, diğer yerlerden buraya kirler uçuşabilir diye burayı en sona bıraktım. Çöplerden sonra ilk burayı temizleyip, en son burayı bir kez daha daha az ayrıntılı temizleseniz de olur.

Zaten yerleri süpürüp silerken burayı da süpürüp silmiştiniz. Mutfakta bardak, tabak vs duran dolaplarınızı içlerini temizleyin. En ideali az köpüklü bir süngerle temizleyip, temiz ıslak bir bezle iyice durulayıp, temiz ve kürk bir bezle kurulamak. Bunu yapamayacaksınız da en azından temiz ve nemli bir bezle silin, tozlar gitsin.

Ocağınıza, fırınınıza ve mikrodalga fırınınıza ocak temizleyici veya genel amaçlı temizleyici sprey sıkın, siz bulaşıkları yıkarken onlar beklesin, temizlenmesi kolay olsun.

Mutfakta tezgahta veya masada temiz bir alan oluşturun. Burada duran şeyleri başka yerlere alın. Sonra bulaşık deterjanı sıkılmış süngerle bu bölgeyi silin. Temiz bir bulaşık beziyle veya temiz pamuklu bir bezle bu bölgeyi durulayın, yani köpüklerden tamamen arındırın. Sonra kağıt havluyla kurulayın. Burayı tertemiz bir havluyla veya 3-4 kat kağıt havluyla kaplayın. Buraya yıkayıp duruladığınuz bulaşıkları koyacaksınız. Bulaşıklarının varsa onu da kullanabilirsiniz tabii.

Temiz bir bulaşık leğenine veya tencereye sıcak su ve deterjan doldurun. Tezgahta bu leğen veya tencereye yakın bir bölgeyi daha boşaltın. Orayı da deterjanlı süngerle silin. Burayı durulmanızı gerek yok. Buraya zaten yıkadığınız köpüklü bulaşıkları koyacaksınız.

Bulaşıkları artıklar gidene ve yıkadığınız şeyler elinize yağlı gelmeyene kadar yıkayın. Temizlediğiniz köpüklü yere koyun. Suyunuz soğursa yenileyin. Köpüklü temiz alanda yer kalmayınca orada duran bulaşıkları akan suyun altında görsel olarak köpükleri tamamen gidene ve hissel olarak gıcır gıcır hissi olana kadar durulayıp hazırladığınız havlulu veya kağıt havlulu kısma veya bulaşıklığınıza suyunun süzülmesi için koyun. Bu kurutma alanı dolduğunda buradaki temiz ama nemli kap kacağı temiz ve kuru bir bezle veya kağıt havluyla kurulayıp dolaplara yerleştirin. Tüm bulaşıklar bitene kadar bu işlemleri yapın.

Bu arada, temizlikte durulama, köpükle yıkama veya silme işleminden daha önemli. İyi durulamazsanız kimyasallara maruz kalırsınız. Kimyasallar vücudunuza mikroplardan daha çok zarar verebilir. Ben köpüklü olan her şeyi çok iyi durulamaya çalışırım. Durulanmayan yer silme sıvıları hariç. Onları da kullanmayı pek sevmiyorum. Dediğim gibi daha çok birkaç kaşık sirke karıştırılmış su kullanıyorum. Buharlaşınca kokusu gidiyor.

Bulaşıklar bitince, tezgah ve masa gibi yüzeyleri köpüklü süngerle silin ve ıslak bezle durulayın.

Mutfak duvarlarındaki fayansları, buzdolabınızın içini ve dışını ve sprey sıktığınız ocak, fırın ve mikrodalga fırını köpüklü sünger, ıslak bez ikilisiyle temizleyip durulayın. Kirin çıkmadığı yerler olursa bulaşık deterjanı yerine krem temizleyici kullanın.

Bu arada yerler kirlendiyse tekrar silin. Mutfak yerini silerken normal yer temizleyici yerine birkaç damla bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz. Yüzey temizleyiciler daha çok toz ve kir temizler, bulaşık deterjanı daha çok yağ sökücüdür. Mutfak zemininde yağlanma olabileceğinden birkaç damla bulaşık deterjanı daha çok işinizi görebilir. Ama sonrasında bir kez de deterjansuz duru suyla silip durulamanız gerekir.

DİĞER İŞLER:

Bahsettiğim işler dışında kapı silme, lambaları temizleme, halıları yıkama, tüm dolapları çekip altlarını süpürme, tüm dolapların içlerini silme, koltuk silme vs gibi işler de var. Ama siz bu aşamada bunları yapmasanız da olur. Şu an amaç evinize insanların girebilecekleri kadar bir iyileşme olması. Ama bu bahsettiğim işlerle ilgili göze batan birşey varsa her şey bittikten sonra onları da yapın. Nasıl yapılacağı konusunda yardım isterseniz, yine yazarsınız.

Çok kolay gelsin.
Y yazfey
 
Kireç ve pas için yine bim'de satılan güldal'ı önericem izninizle. Evim çok eski ve kireci çok yoğun bir memlekette yaşıyorum; klozet lavabo vs aklınıza gelebilecek her yer kireç içindeydi. Yani şöyle söyleyeyim, gözünüzde canlandırmanız için, klozetin taharet musluğunun olduğu hizası bildiğiniz su akış şekline uygun şekilde tıpkı çaydanlık altlığı gibi kireç bağlamış. Neler neler denedim, ne deterjanlara kireç çözücülere para verdim. En son bi de bunu deneyeyim diye bim'den güldal'ı aldım, bingo, sorun çözüldü. Şimdi her bime gittiğimde birer ikişer alıyorum, evimde mutlaka bulunduruyorum. Ve fiyatı sadece 1,5 lira. Ay böyle yazınca bi an "evet yanlış duymadınız sadece 1,5 lira duyduk duymadık demeyin" diyesim geldi. Herkese anlatıyorum, eşim bile dalga geçiyo; güldal temsilcisi misin diye :KK45: ama baya memnun kaldım. Klozeti değiştirelim diyodum eşime, düşünün o klozeti tertemiz yaptı.
Yalnız çok kuvvetli bi ürün, banyonun tabanına dökmüştüm, plastik terliklerin altını eritmiş. Plastiği parça parça olmuş, banyo tabanından terliğin parçalarını toplamak zorunda kalınca farkettim. Bu arafa Bi kaç terlik atmak zorunda kaldım tabi :olamaz:
Y yazfey
 
Gerçekten büyük bir iş başardınız. Hem de çok kısa bir sürede. Elinizden bir uçan bir de kaçan kurtuluyormuş meğer, kendinizi hiç hafife almayın :sampiyon::KK59:

Ben de günlerdir kapıları sileceğim, hele sokak kapısı toz içinde. En son bayramda silmiştim. Bir de artık yazlıkların temelli kaldırılıp kışlıkların çıkarılması gerekiyor, bunun için de gardrobun iç dış silinmesi gerekiyor :mad:

Acaba bunun için bir hap falan var mı :ıslık:
 
birkaç fotoğraf yüklüyorum şimdi... (sileceğim bunları bittikten sonra)

1. duvardaki sinek dışkısı lekeleri, duvarı silince kenarlardan metal bir şey çıkıyor, boya çözülüyor gibi. onu tam anlamadım. ama zaten boyayacağım mutfağı.
2. dün yıkamıştım çatalları, kurulayıp çekmeceye koydum. şimdi gördüğüm üzerinde yine lekeler var, bu neyden kaynaklanıyor? çok canım sıkıldı
3. tabakları yıkayıp rafı temizleyip yerleştirdim. çok güzel duruyo. açıp açıp dolaba bakıyorum mal gibi.
4. lavabonun kenarındaki o lekeler nasıl gider?
5.fayans! fayansda gördüğünüz leke sildikçe oluyor. aradaki o şey çıkıp fayansa bulaşıyor ve yapışıyor! bastıra bastıra kenarlara değdirmeden silmem gerekiyo. bunun pratik bi yolu yok mudur?
6. bugün gittiğim iş görüşmesinden red alınca üzüntüden kitaplığımı topladım... önceki halini çekmeyi unutmuşum. kitaplık değil tezgah gibi bir şeydi. öyle diyim.
7. mutfağım, bu kadar bundan ibaret. solda musluk var. ikili ocak. o kadar.
8. fırın tepsisi. fırınla birlikte gelmişti, çok küçük bi fırınım var. atsam bir daha aynısını bulabilir miyim? bulamazsam nasıl temizlenir bu tepsi? yağ çözücü sprey sıktım, gece de sıcak suda beklettim ama işe yaramamış.
9. laminat, bu leke nasıl çıkar? yere zarar vermek istemiyorum, kabarmasın su alınca? :KK43:
10. penceredeki bu lekeler, silince çıkmıyor gibi yapışmış
11. malumunuz...

mideniz bulandıysa özür dilerim.
Y yazfey temizlenmis hali
 
Y yazfey bahsedilen urun cam ayna mobilyalar uzerinde cok etkiliymis bende yarin alacagim
Ürünün adı highgenic sprey şişe içerisinde mavi bir sıvı, su lekesi tutan duşakabinler içinde biçilmiş kaftan, ayrıca arabaların kaportasına sürünce cila gibi oluyor, arabanın iç kısmını da temizler, parlatır, araba camları da silinebilir yağmur suyu tutmasını engeller, arabası olanlara da faydalı:))) kolay kolay her ürüne işte aradığım bu diyemiyorum, epey iyi markaların temizlik ürünlerini aldım memnun kalmadım, en azından abartıldığı kadar iyi olmadığını gördüm ama bu ürün hoşuma gitti, bizde çoluk çocuk olmadığından camlarda parmak izi vb lekeler olmaz, en büyük derdimizse toz, pis sarı bir toza maruz kalıyor evlerimiz, camlar lekesiz ama bir karış tozlu oluyor sildikten 2 sonra, bu da sinir bozucu birşey, 2 günde bir camda silemem doğrusu:KK12:sıkıyorum siliyorum uzun süre cam silmeyi rafa kaldırıyorum :-)
 
Ürünün adı highgenic sprey şişe içerisinde mavi bir sıvı, su lekesi tutan duşakabinler içinde biçilmiş kaftan, ayrıca arabaların kaportasına sürünce cila gibi oluyor, arabanın iç kısmını da temizler, parlatır, araba camları da silinebilir yağmur suyu tutmasını engeller, arabası olanlara da faydalı:))) kolay kolay her ürüne işte aradığım bu diyemiyorum, epey iyi markaların temizlik ürünlerini aldım memnun kalmadım, en azından abartıldığı kadar iyi olmadığını gördüm ama bu ürün hoşuma gitti, bizde çoluk çocuk olmadığından camlarda parmak izi vb lekeler olmaz, en büyük derdimizse toz, pis sarı bir toza maruz kalıyor evlerimiz, camlar lekesiz ama bir karış tozlu oluyor sildikten 2 sonra, bu da sinir bozucu birşey, 2 günde bir camda silemem doğrusu:KK12:sıkıyorum siliyorum uzun süre cam silmeyi rafa kaldırıyorum :-)

Müdüreciğim bu highgenic banyo duvarındaki fayanslara da kullanılıyor mu? Malum bi buharla falan birsürü su lekesi oluyor banyo fayansları, ben de öğrenci insanim temizlik genellikle 15.planda kalıyor öğrenci evinde :D


messie messie valla ben de daha beter bekliyodum ya, sen sadece ihmal etmissin evi o kadar. Ama burda hanımlar cok iyi motive edip güzel yönlendiriyorlar, ben de ders çalışamıyorum transkriptim çöpe dondü diye konu açsam acaba işe yarar mi bende de :KK53:
 
Messie çıkmayan sinek pisliklerini cifle. Çıkmayan ne varsa nemli beze cif dok gerekirse 2 kez 3 kez tekrar sil ıslandikca yumusayip çıkacak sonunda.
 
Müdüreciğim bu highgenic banyo duvarındaki fayanslara da kullanılıyor mu? Malum bi buharla falan birsürü su lekesi oluyor banyo fayansları, ben de öğrenci insanim temizlik genellikle 15.planda kalıyor öğrenci evinde :KK70:


messie messie valla ben de daha beter bekliyodum ya, sen sadece ihmal etmissin evi o kadar. Ama burda hanımlar cok iyi motive edip güzel yönlendiriyorlar, ben de ders çalışamıyorum transkriptim çöpe dondü diye konu açsam acaba işe yarar mi bende de :KK53:
Fayanslar lavabo, çelik ve metal ürünler, ankastre, ahşap mobilya, hatta deri koltuklar hepsinde kullanılıyor, yalnızca yerlerde kullanmayın, resmen jilet gibi kayıyormuş, uyarısı var üzerinde, cila etkisi yaptığından zeminde kullanmayın diye:KK66:
 
Back