- 21 Mart 2023
- 354
- 802
- Konu Sahibi Biruslanmaz
Bir yıldır oturduğum evde yeni sözleşme için anlaşma sağlayamadık. %100 zam yaparak kirayı iki katına çıkarmak istiyor. Şu an yeni bir eve taşınmak emlakçı, depozito, nakliye derken benim için çok maliyetli. Beni çok zorlayacak bile olsa % 85'i de kabul ettim ama kabul etmiyor. 71 yaşında yalnız yaşayan bir kadın. Kirayı elden almak istedi biz de her ay için senet yaptık. Kiramı ödedikçe senetlerimi aldım. İhtiyacı olan bir insan değil. Tek gideri faturaları ve mutfak masrafı. Şehrin en işlek yerinde kafeye kiraladığı binası bile var. Sadece kiralar çok yükseldiği için herkes çok zam yapıyor ben neden yapmayayım ki mantığıyla bu kadar zam yapıyor. Bunu kendi ağzıyla da söyledi zaten. Hakkımı yedirmek gibi bir niyetim yok. Evi kiralarken tahliye sözleşmesi imzalatmıştı. Sözleşmeye göre beni evden 15 gün içinde sebepsiz çıkartabilirmiş öyle söyledi. Bir de kontratın 19. maddesinde "taraflardan biri sözleşme bitimine 15 gün kala yazılı beyan göndermezse sözleşme yenilenmiş sayılır" gibi bir şey yazıyor. Tahliye sözleşmesindeki 15 gün bu 15 gün mü? Bilen veya fikri olan var mı? Tahliye sözleşmesini istediği vakit kullanabilir mi? Böyle bir zam talebi durumunda da geçerli midir? Nasıl bir yol izleyeceğim konusunda kararsızım..