ev sahibimiz bizi mahvetti

Emsal kadar demedim zaten emsaller 8 9 ise 6dan az olmamalı dedim. Oldu kiracı eski diye sitede kiralar 9 12 bin bandındayken biz 1500 alalım. El insaf...

Şimdi bu eski kiracılarda kronik bir problem aslında.

5 yıl dolunca kira tespit davası açma hakkı bulunuyor tabi bu zorlu bir süreç. Bence eski kiracılar için dediğiniz gibi ortada anlaşmak en temiz çözüm.

Yalnız bu vakada kiracı bir yıl önce girmiş, aslında ev sahibi çok düşükten vermiş, bir yılda kiralar yüzde 300-350 artmadı. Niye baştan böyle verdi bilmiyorum ancak sözleşme belli, bir yılda kirayı 3 katına çıkartabilmeyi beklemek de mantıksız.

Sonuçta sizi evden çıkarmak istiyirsa çıkartır yabi ev onun kafaya koyması yeterli evi kiraya verse hadi diyelim ispatladı. Çok zor kendini oturan gösterebilir kiracıyı şahit göstermen getekebilir hadi bunları yaptın çok zor bir ihtimal yaptın alacagin tazminat adamın ettiği karin yaninda devede sinek kalır kendinize uygun bir yer bulup çıkın bence

Tam tersine Türkiyede kiracı çıkarmak çok ama çok zor. Kanunlar kiracıdan yana, Avrupada işler bu kadar kolay değil.

Kendini oturan gösterebilir derken nasıl yapacak, böyle bir nedenle kiracıyı çıkartırsa 3 yıl kiraya veremez.

Kiracıyı şahit gösterip dava açmasına gerek yok, kira gelirinin Maliyeye beyan edilmesi gerekiyor. Kiracı olduğunu sezerse şikayet eder. Ev sahibi elden kirayı alıp beyan etmese suç, vergi kaçırmaya girer. Yok beyan etse bu sefer kurala aykırı olacak. Uğraş dur.

En temizi ev sahibi kiracı içindeyken evi satsın, kiracı açısından bunun sakıncası yok. Konu sahibi yeni ev sahibiyle kozlarını paylaşsın.

Yok o da yapılmak istenmiyorsa ortada anlaşacaklar.

En baştan düzgün fiyattan kiraya verilecek, bir yılda 3 katına çıkmak hiç makul değil. Kiracı anlaşmak istemezse anlaşmaz.

ben yasal oranı yapalım demedim ki? dün yüzde yüz yapalım dedim daha ne diyebilirim ki? o zaman evini zamanında 2700 e kiraya vermeseydi

Çok taze kiracısınız, gerçekten 2700 den 9000 e çıkmanın anlamı yok. Ev sahibi baştan fazla isteyecekti, siz neye göre ev bütçesi yapacaksınız?

İki katı gayet makul, satmak istiyorsa da satsın.

Burada yıllar boyu çok düşük kira ödeyip halen direten kiracılara yükseltin diyoruz ancak sizin durumunuz farklı.

Çok taze kiracısınız, gerçekten 2700 den 9000 e çıkmanın anlamı yok. Ev sahibi baştan fazla isteyecekti, siz neye göre ev bütçesi yapacaksınız?

İki katı gayet makul, satmak istiyorsa da satsın.

Burada yıllar boyu çok düşük kira ödeyip halen direten kiracılara yükseltin diyoruz ancak sizin durumunuz farklı.
2700 e kiraya verdiği zaman bu çevrede kiralar o civardaydı. düşükten vermedi aslında

kontratiniz 1 yil dolmadigi icin otomatik yenilenmemistir .kontrattan iki uc ay once size ihtar cekerek cikartabilir diye biliyorum .kontrat 1 yildan sonra yenileniyor onu bi arastirin isterseniz

Ben de şunu anlamıyorum hanımlar enflasyon Türkiye nin her yerinde aynı neden bazı yerlerde kiralar bu kadar uçuk. Ben urfalıyım Urfa'nın turistik bir ilçesinde 3+1 evim var 3 yıldır kiraya vermişiz ilk 600 TL 2 yıl sonra kiracı kendisi 750 TL yaptı bu ayda yine kiracımız 1000 TL yaptı biz hiç karışmadık kirası direk kaynanama gidiyor. Ayrıca bizim orda en yüksek kira 2500 yani.
Emlak piyasasını bu kadar yükselten sadece enflasyon değil piyasa fırsatçıları. Piyasadaki başka hiçbir şeyin ne gıda ürünü ne dolar euro fiyatı emlak ve otomobil piyasası kadar yükselmedi.

2700 e kiraya verdiği zaman bu çevrede kiralar o civardaydı. düşükten vermedi aslında
İki katını da vermek zorunda değilsiniz. Yasal olarak zam yapmanız gereken dönemde yasal zam oranında yapın. Normalde yasal orandan fazlasını orta yolu bulacak şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum ama bu adam onu hak etmiyor.

Sözleşmeniz varsa çıkaramaz. Evi satmak istiyorsa bu şekilde satsın belki alan kişi evi tekrar kiraya verir. Hâlâ çıkmanızda israr ederse ihtar çeksin yasal süreniz bitince çıkın. Kiraya verirse en azından 1 yıllık kira bedeli alırsınız. Zaten Ankarada kiralık ev yok, daha ilana düşmeden kiralanıyor evler ve çok pahalı.

Ama zaten yeni taşınmışsınız birkaç aydır otuyormuşsunuz madem satacakmış neden kiralamış ki onu anlamadım ben.
Hadi 2-3 yıldır oturuyor olsanız anlarım.
Çocuk oyuncağı değil ki bu.

Evet, yazık. Nakliye, boya- badana işleri vs çok masraflı zaten.
5 ay olmuş "hadi çık " deniyor.
Ev satmaya gerçekten niyetli ise , 5 ay boş durmasın diye aldı herhalde kiracıyı.

evi gerçekten satmak istemeseydi yüzde yüz kira oranını kabul ederdi gibi geliyor bana, fazla iyimser de olabilirim. ama ev sahipleri de evi satmak isteyebilir yani. bundan doğal bir şey yok. ihtiyacı olabilir, depremden sonra yatırımını evden yana kullanmak istemeyebilir, bir mal alıyoruz diye sonsuza kadar bizimle olacak diye bir şey yok. bu olasılığı direk fırsatçı diye yargılayamıyorum ben. ne zaman kiracı konusu okusam tüm ev sahipleri hep fazla paranın peşinde, hep bir dalavere çeviriyor gibi gösteriliyor, her insanın iyisi de var kötüsü de. avukatla görüşseniz ne olacak ki, adam evini satmak istiyor sadece. buna yasal olarak da hakkı var. madem şüpheleniyorsunuz "tamam satılana kadar içindeyiz, satılır da yeni ev sahibi çıkın derse çıkarız diyin" o zaman gerçekten satılacak mı fırsatçı mı anlarsınız zaten.

Evet, yazık. Nakliye, boya- badana işleri vs çok masraflı zaten.
5 ay olmuş "hadi çık " deniyor.
Ev satmaya gerçekten niyetli ise , 5 ay boş durmasın diye aldı herhalde kiracıyı.
Kesinlikle.
Normalde bende mesela başka konularda çıkmalısın dediğim oldu ev sahibini haklı gördüğüm.
Ama burda ev sahibinin yaptığı çok ayıp.
Ben olsam zamanında düşünseydim derim ve çıkmam çok masraflı oluyor taşınma süreci.
İçindeyken satacak bir zahmet.
Öyle yüzde yüz zam falanda yapmam bu zihniyette birine.

Satsin, engelleyemezsiniz satmasini. Yeni ev sahibi sizi cikarmak isteyebilir. Ama yine evden cikmayip uzatabilirsiniz sureci. Satin alan, ben evi aldim hadi cikin hemen diyemez, 2 sene rahat oturursunuz yine. Zam %25 yapin. Yasal ilani bu fazlasini kabul etmeyin.

alt kata su gitmesi ufak bir sorun değildir. Benim korkulu rüyalarımdandır alt kata su gitmesi; iki banyo masrafı demektir çünkü alt kayın banyosundan da sorumlu olunur.
durduk yere damlamıyor. sadece gidere su değerse aşağı damlıyor . ben çok dikkat ediyorum bu konuya. ev sahibi bizi çıkartmadan da yaptırmaya yanaşmıypr

evi gerçekten satmak istemeseydi yüzde yüz kira oranını kabul ederdi gibi geliyor bana, fazla iyimser de olabilirim. ama ev sahipleri de evi satmak isteyebilir yani. bundan doğal bir şey yok. ihtiyacı olabilir, depremden sonra yatırımını evden yana kullanmak istemeyebilir, bir mal alıyoruz diye sonsuza kadar bizimle olacak diye bir şey yok. bu olasılığı direk fırsatçı diye yargılayamıyorum ben. ne zaman kiracı konusu okusam tüm ev sahipleri hep fazla paranın peşinde, hep bir dalavere çeviriyor gibi gösteriliyor, her insanın iyisi de var kötüsü de. avukatla görüşseniz ne olacak ki, adam evini satmak istiyor sadece. buna yasal olarak da hakkı var. madem şüpheleniyorsunuz "tamam satılana kadar içindeyiz, satılır da yeni ev sahibi çıkın derse çıkarız diyin" o zaman gerçekten satılacak mı fırsatçı mı anlarsınız zaten.
inanın o ihtimali de düşündüm. Ama adamın bi dediği bi dediğini tutmuyor. önce normal satıcam dedi daha sonrasında tadilat yaptırıp satıcam dedi. bizi evden çıkarmadan satmalı dediğiniz gibi iyi niyetliyse

inanın o ihtimali de düşündüm. Ama adamın bi dediği bi dediğini tutmuyor. önce normal satıcam dedi daha sonrasında tadilat yaptırıp satıcam dedi. bizi evden çıkarmadan satmalı dediğiniz gibi iyi niyetliyse
Yapman gereken bir avukata gidip danışmanlık almak. Ev sahibi seni şu halde asla çıkaramaz. Ama halkımız neden bilmiyorum avukata danışmak yerine sağdan soldan bir şeyler duyup mağdur olmayı tercih ediyor 🤓

X