ev sahibimiz bizi mahvetti

Mavikelebenk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2021
1.064
884
merhaba arkadaşlar ben evleneli daha 5 ay oldu ve ankarada kirada oturuyoruz. deprem olduktan 2 gün sonra ev sahibimiz birden evi satıcam demeye başladı. birkaç ay önce banyodan aşağı kata su damlamıştı ama o problemi halletik 3 aydır sorun yok. Gidere su değmediği sürece aşağı su damlamıyor. Tadilatı bahane ediyor bizi çıkarmak için. Ama çok büyük bir tadilat işi yok. Dün telefonda konuştuk o kadar küçüldüm ki yüzde yüz zam yapalım dedim adam onu bile küçük görüyo illa satıcam diye takmış kafaya. Bu durumda ben napabilirim ankarada şuan doğru düzgün kiralık ev yok 8 binden başlıyo en kötü ev. kontrat mayıs ayında bitiyor nasıl bir yol izleyelim lütfen yardımcı olu

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar ben evleneli daha 5 ay oldu ve ankarada kirada oturuyoruz. deprem olduktan 2 gün sonra ev sahibimiz birden evi satıcam demeye başladı. birkaç ay önce banyodan aşağı kata su damlamıştı ama o problemi halletik 3 aydır sorun yok. Gidere su değmediği sürece aşağı su damlamıyor. Tadilatı bahane ediyor bizi çıkarmak için. Ama çok büyük bir tadilat işi yok. Dün telefonda konuştuk o kadar küçüldüm ki yüzde yüz zam yapalım dedim adam onu bile küçük görüyo illa satıcam diye takmış kafaya. Bu durumda ben napabilirim ankarada şuan doğru düzgün kiralık ev yok 8 binden başlıyo en kötü ev. kontrat mayıs ayında bitiyor nasıl bir yol izleyelim lütfen yardımcı olun :KK43:
Evi satsın. Yeni gelen ev sahibiyle kontrat yenilemeye çalışın.

Depremden faydalanıp yamyamlık yapmak çok adice. İnsanlar hiçbir şeyden ibret almıyor inanılmaz. Hiiiç takmayın satıcam diyosa bırakın satsın. Satarsa zaten muhatabınız o olmayacak yeni ev sahibi olacak. Ancak bariz bir şekilde blöf yapıyor. Satıcam diyince siz bilirsiniz deyin geçin. 5 aylık kiracı mı çıkartılırmış yamyam herif

Depremden faydalanıp yamyamlık yapmak çok adice. İnsanlar hiçbir şeyden ibret almıyor inanılmaz. Hiiiç takmayın satıcam diyosa bırakın satsın. Satarsa zaten muhatabınız o olmayacak yeni ev sahibi olacak. Ancak bariz bir şekilde blöf yapıyor. Satıcam diyince siz bilirsiniz deyin geçin. 5 aylık kiracı mı çıkartılırmış yamyam herif
tadilatı bahane ediyor ama bizi evdem çıkaracak kadar büyük bi tadilat işi yok evde

asıl amacı satmak değil ki bizi çıkarmak için bahane uyduruyo
Siz satana kadar oturacağız, yeni ev sahibi kiracı istiyorsa onunla anlaşacağız. Bizi çıkarıp yeni kiracı alma ihtimalinize karşı avukat tuttuk. Önlemimizi almak istiyoruz deyin bence. Arsız adam. Bir yıllık kirayı alırsınız ne güzel.

Siz satana kadar oturacağız, yeni ev sahibi kiracı istiyorsa onunla anlaşacağız. Bizi çıkarıp yeni kiracı alma ihtimalinize karşı avukat tuttuk. Önlemimizi almak istiyoruz deyin bence. Arsız adam. Bir yıllık kirayı alırsınız ne güzel.
çıkana kadar zammı yüzde kaç olarak yapalım dün yüzde yğz dedim onu bile küçük görüyo. madem mahkemelik olcaz bari yasal oranda yapalım zammı

çıkana kadar zammı yüzde kaç olarak yapalım dün yüzde yğz dedim onu bile küçük görüyo. madem mahkemelik olcaz bari yasal oranda yapalım zammı
ne kadar kiranız? 5 ay önce girdiyseniz ankara'da az değildir zaten diye tahmin ediyorum.

Ev sahibinin evi satması kiracıyı çıkarmak için sebep değildir, evi satıyorum diye kiracının çıkmasını talep edemez.

Mayıs ayında da kontrat bitti diye çıkmak zorunda değilsiniz, kontrat otomatik uzar. Kiracı kontrat bitmeden önceden bildirim yaparak çıkacağını söyleyebilir, ev sahibinin ise böyle bir hakkı yok.

Ev siz içindeyken satıldı diyelim.

O zaman yeni alıcı bir ay içinde size ihtiyaç halinde tahliye için bildirimde bulunmalıdır, dava açar. Genel olarak 6 ay içinde çıkmanız gerekir. Yoksa oturmaya devam edersiniz.

Siz bu konuyu biraz araştırın, bu durumda siz avantajlısınız ev sahibi değil.

merhaba arkadaşlar ben evleneli daha 5 ay oldu ve ankarada kirada oturuyoruz. deprem olduktan 2 gün sonra ev sahibimiz birden evi satıcam demeye başladı. birkaç ay önce banyodan aşağı kata su damlamıştı ama o problemi halletik 3 aydır sorun yok. Gidere su değmediği sürece aşağı su damlamıyor. Tadilatı bahane ediyor bizi çıkarmak için. Ama çok büyük bir tadilat işi yok. Dün telefonda konuştuk o kadar küçüldüm ki yüzde yüz zam yapalım dedim adam onu bile küçük görüyo illa satıcam diye takmış kafaya. Bu durumda ben napabilirim ankarada şuan doğru düzgün kiralık ev yok 8 binden başlıyo en kötü ev. kontrat mayıs ayında bitiyor nasıl bir yol izleyelim lütfen yardımcı olun :KK43:
Evi satacak olması sizi çıkarması için bir gerekçe değil. Satarsa yeni ev sahibi ile anlasirsiniz, o da kendi oturmak isterse aldığı zaman ihtar çeker o durumda çıkmak zorunda kalırsınız ama yine de yasal süreniz var. Muhtemelen çıkarmak için blöf yapıyor, haklarınızı bildiginizi söyleyin, zam yapmak istiyorsa orta yolu bulmaya calisin ama illa çıkarmak isterse de buyursun dava açsın.

X