Sözleşme yaptık canım ama 1 senelik kira bedeli yazmış.Sözleşme varsa sizi çıkaramaz
Ev sahibinin böyle bir hakkı yok, sizi de çıkaramaz. Ya dün de anlattık size kiracı haklarını, bir senede kimse kiracısını kendisi taşınmadıkça kolay kolay çıkaramaz.Sözleşme yaptık canım ama 1 senelik kira bedeli yazmış.
Evet evet bende uyanıklık yaptığını düşünüyorum hatta bazıları canımı sıkıyor evden çıkarıcam onları diyor kendince bize göz dağı veriyor dediğimiz rakama oturmazsan ailem gelicek diyip çıkarıyorlarmış ve sitenin komple sahibi adam.Bana böyle dedi bende sizin bana dediğiniz gibi rakamı diretirse "sizin vereceğiniz rakam tüfe oranına göre olmalı, sözleşmede birşey yazmamışsınız, buda sizin kafanıza göre rakam vereceğiniz anlamına gelmez.Devletin vermiş olduğu rakam bu bunun üstünüde asla vermem,evdende çıkmıyorum sözleşmem 10 sene devam ediyor çok istiyorsanız mahkemeye verebilirsiniz polisi çağırabilirsiniz" diyeceğim yarın böyle desem mantıklı olurmu?Farketmez yine de çıkaramaz. Çakallık yapmaya çalışmış ama kira sözleşmesinde açıkça bir artış oranı yoksa (ki bu yıllık tüfe oranını geçmeyecek bir rakam olmalı ya da tüfeye göre zam yapılacaktır diye belirtilebilir) kiracı zam yapmayabilir. Bunun için dava açıp uğraşması gerekir sizinle. Hiçbir koşulda da siz haksız çıkmazsınız yargıtayın emsal kararları var bu konu hakkında. Kendisine bunu hatırlatıp ortalama bir rakam söyleyin. 12-13 bin civarı normal olacaktır.
Sizin kiracı vardı, dün konu açmıştınız onunla ilgili. Ailem taşınacak diye çıkarmak istiyoruz falan diyordunuz. Niye bu kadar benziyor ki bu konular?Evet evet bende uyanıklık yaptığını düşünüyorum hatta bazıları canımı sıkıyor evden çıkarıcam onları diyor kendince bize göz dağı veriyor dediğimiz rakama oturmazsan ailem gelicek diyip çıkarıyorlarmış ve sitenin komple sahibi adam.Bana böyle dedi bende sizin bana dediğiniz gibi rakamı diretirse "sizin vereceğiniz rakam tüfe oranına göre olmalı, sözleşmede birşey yazmamışsınız, buda sizin kafanıza göre rakam vereceğiniz anlamına gelmez.Devletin vermiş olduğu rakam bu bunun üstünüde asla vermem,evdende çıkmıyorum sözleşmem 10 sene devam ediyor çok istiyorsanız mahkemeye verebilirsiniz polisi çağırabilirsiniz" diyeceğim yarın böyle desem mantıklı olurmu?
Herkes o civarda zam yapti.cikarsan 20den aşağı ev yok.tasinma masrafını saymıyorum bile. Ölç bic.Kira kontratımız bu ay doldu diğer ay zamlı vericez. Eşimi ev sahibi aradı kirayı 8den 15 diyorum abimde 17 diyor dedi eşimle ben şok geçirdik 1 sene oldu taşınalı bizde sözleşmeye Baktık sözleşmede yüzde diye yazan hiçbirşey yok %25,%35 v.s hiçbir rakam yazmıyor en alta kira sözleşmesi ve kira bedeli 1 sene demiş. Ben şimdi napabilirim vermezsekte çıkın derler biz tayinci insanlarız ve kredi çektik zor altından kalkıyoruz.Baya zorluklarla da Evi taşıdık. Nakliye parası,tesisat açtırma parası,depozito parası çok zor oldu bizim için anlayacağınız ben adama bu kadar diyeceğini bilsem girmezdik dedim başka ev bakardık problem sende ver nakliye paramı çıkarım evinden dedim beni ilgilendirmez diyor. Üstelik geldiğimde ev berbat bir durumdaydı elektrik tesistı bile farklı odaya alınmıştı lavabo plastik camı düşüp duruyor,musluklardan kireçten su bile gelmiyordu adam ettik resmen evi ben çıkmak istemiyorum napabilirim bu durum için bana yardımcı olur musunuz?
Devletin korumadigini kimse korumaz resmimiz çok yasaKira kontratımız bu ay doldu diğer ay zamlı vericez. Eşimi ev sahibi aradı kirayı 8den 15 diyorum abimde 17 diyor dedi eşimle ben şok geçirdik 1 sene oldu taşınalı bizde sözleşmeye Baktık sözleşmede yüzde diye yazan hiçbirşey yok %25,%35 v.s hiçbir rakam yazmıyor en alta kira sözleşmesi ve kira bedeli 1 sene demiş. Ben şimdi napabilirim vermezsekte çıkın derler biz tayinci insanlarız ve kredi çektik zor altından kalkıyoruz.Baya zorluklarla da Evi taşıdık. Nakliye parası,tesisat açtırma parası,depozito parası çok zor oldu bizim için anlayacağınız ben adama bu kadar diyeceğini bilsem girmezdik dedim başka ev bakardık problem sende ver nakliye paramı çıkarım evinden dedim beni ilgilendirmez diyor. Üstelik geldiğimde ev berbat bir durumdaydı elektrik tesistı bile farklı odaya alınmıştı lavabo plastik camı düşüp duruyor,musluklardan kireçten su bile gelmiyordu adam ettik resmen evi ben çıkmak istemiyorum napabilirim bu durum için bana yardımcı olur musunuz?
Hem kiracı ağzından hem kendi ağzından mı yazmışSizin kiracı vardı, dün konu açmıştınız onunla ilgili. Ailem taşınacak diye çıkarmak istiyoruz falan diyordunuz. Niye bu kadar benziyor ki bu konular?
Evet şimdi fark ettim diğer konuda da nedense 1 senelik sözleşme var. Kötü ev var vs.Hem kiracı ağzından hem kendi ağzından mı yazmış
Muhtemelen kiracısını çıkarmak için yol arıyor, yoksa bu kadar tesadüf olamaz yaniHem kiracı ağzından hem kendi ağzından mı yazmış
Sizin kiracı vardı, dün konu açmıştınız onunla ilgili. Ailem taşınacak diye çıkarmak istiyoruz falan diyordunuz. Niye bu kadar benziyor ki bu konular?
Vallahi dün kredi ödediğimiz için kiraya verdik evi diyordu, 1 sene olmuş ve çıkarmanın yollarını arıyordu. Kendi ailem taşınacak diyordu.Kendi kredi ödüyordu kirada mı oturuyormuş
üç yaşıma daha girdim buna bir yetmez üç yaşlık şokVallahi dün kredi ödediğimiz için kiraya verdik evi diyordu, 1 sene olmuş ve çıkarmanın yollarını arıyordu. Kendi ailem taşınacak diyordu.
Çakallarla dansüç yaşıma daha girdim buna bir yetmez üç yaşlık şok