• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi & kiracı olmak...

Demirbas arizalarini parca degisimlerini kim oder

• Kiraci

• Ev sahibi

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

haksever

ZEYNEP ❤️ AYŞE SARE ❤️ ÖMER ALİ"NİN ANNESİ
Pro Üye
10 Nisan 2009
9.012
4.487
773
35
Selamin aleykum arkadaslar basim catlamak uzere dayanamiyorum paylasmak istedim...

Bilenler bilir ama biz iki sene once evladimizi kaybettigimiz icin bida evimize girmedik... bikac ay akrabalarimizda kaldik 5 aylik hamileydim apar topar kayinvaldemin yan sitesine tasindik. Ben eve bakmadim bile hicbiseyin onemi yoktu halada yok dunya mali iste... ben ruh gbydim ve 8 aylik hamileydim eve bakarken ev sahibi kadin lafin arasinda 6 ayda bi duvarlari silersin cesmeler kapilar hersey saglam bozulursa siz odersiniz gb o sira kulagimin duymucagi beynimin yandigi kelimeler etmisligi var!... zamaninda milyarlar dolandirilmislar ev almak icin paralari gitmis evi filimcilere bile kiralamislar ve hic bi zaman kirada alamamislar fatura takanda cok olmus... 2-3 evleri var.yani kendilerini akilli uyanik sanan insanlardanlar... bunlari niye anlattim az karakterlerini cozun diye...

Benim esim kayinpederim ustadir evin butun bakimini soylemen yapiyoruz. Evde kornis bile yoktu takin cikarken alin dedi ... aspirator yoktu takin giderken alin dedi ki biz kendi evimizde biraktik yani alt tarafi aspirator... kayinvaldesinin cikma pimapen camlarini balkona takip kapatmislar hicbi sekilde camlar silinmiyo acilmiyo abuk subuk. Ev yerle bir butun camlar demir kapli dis cephe mantoloma oldu kendi babamda kaynak ustasi bisuru is yapti ... kalebodur yaptik bazi yerlerini. Butun arizalari biz yapiyoruz ki soylemez bile esim. Aparmanda lamba patlar esim gider alir takar yoneticiye demez dusunun... gecen ay aidat yukselttiler havuzda para toplucaklarmis para biriktirmek icin. Yani 20 tl 50 oldu ki ayda bi sadece merdiven siliniyo baska hicbir hizmet yok yanimizdaki siteler kapicisiz olanlar 20 tl.

Ve son olaya gelirsek. Kombi bozuldu. Sicak su azala azala ip gb akmaya basladi. Kayinpederim her isten anlar filtreleri temizledik duzelmedi. Sonra arkadasini cagirdi ic takim kireclenmistir servisi cagirin dedi. Cagirdik 440tl istediler kireclenen parca 355 parca fiyati zaten. Neyse esim aradi sizde bozuldu demis herelde esimde benden kaynakli bisey degil zaten kombi 8/10 senelik deyince fiyat pahali tabi ... baya bi sinirimizi bozdu...servis gorevliside kullanim hatasi degil suyun kirecli olmasindan kaynakli diyede belge verdi onunlada konustu telefonda sonunda tamam kiradan susersiniz odeyin dedi...

Yanimda kayinpederim vardi esim sofor yolda adami kirk kere aradi karim sole diyo o boyle diyo diye...sonra enson da kiraci mevzuati gb bosey yollamis... ben internetten arastirdim bakim onarim kiraci parca degisimini ev sahibi oder diyo... siz ne dusunuyosunuz bu konuda...

Sifir eve kiraci giren hadi herseyi odesinde adamin 20 senelik cesmesi kapisi kombisi benim elimde kaliyosa bu kiracinin sucumudur? Bu arada bizimde evimiz kirada ve biz boyle seylerin lafini bile etmiyoruz...

Herkese tesekkurler

17 senedir kiradayim (ogrencilik+sonrasi) daha hicbir ev sahibimden herhangi bir tadilat ücreti kesme talebim olmadi, buna kendi cebimden dusakabin yaptirdigim ev dahil, ev sahipleri bu konularda ariza cikariyorlar ve ben de boyle bir gerilim yasamak istemiyorum.

Annemlerin kirada 3 evi var.Bu tarz olaylarda hep kendileri karsiliyor veya kiradan dusuyor.

Evdeki ufak tefek tadilat islerini kiraci öder. Ama demirbas giderleri ev sahibine ait. Havuzda toplanacak para binays harcanacaksa örnegin mantolama cati asansor gibi ev sahibi öder artirim i. Temizlik ya kapici hizmeti gibi bir seyse kiraci öder.

Aslinda havuzda toplanacak parayi her halükarda ev sahibi öder. Çünkü o birikim binaya demirbasina harcanir yoksa neden biriksin. Aylik temizlik ve kapici bedelini ödersiniz sadece.

Aidat adı altında toplanan her şeyi kiracı öder.kapici ve temizliğin dışında o parayla bahçe,lamba kapı baca tadilatları yapılıyordur ki buda oturanı bağlar.apartmana boya badana veya mantolama yapılacaksa ayrıca toplanır zaten ama bazı problemlerin giderilmesi için kasada para bulunduruluyorsa o aidata girer ve kiracıyı baglar

Aidat adı altında toplanan her şeyi kiracı öder.kapici ve temizliğin dışında o parayla bahçe,lamba kapı baca tadilatları yapılıyordur ki buda oturanı bağlar.apartmana boya badana veya mantolama yapılacaksa ayrıca toplanır zaten ama bazı problemlerin giderilmesi için kasada para bulunduruluyorsa o aidata girer ve kiracıyı baglar
Benim aldigim hizmet sadece merdiven temizligi oda ilk yil hic silinmedi bu yil bir iki ayda bir siliniyo iki senedir oturuyorum bahce bikez temizlendi dusunun yani... uc tane depo alani var pislik icinde girilmiyo kizimin bisikletini dahi koyamiyorum asansor iki kisilik minik herseyi eve kucamda tasiyorun tam bir eziyet. Aidatin o 30 tllik kismini biriktirip akilli sistem kapi filan yaptircaklar guya ama inanmiyorum. Cunku kapinin otonatigi iki senedir bozuk ikide bi bozuluyo kocasi bi janca takiyo bazen iki kat asaya iniyorum kapi acmaya cok sinir bozucu oluyo. Uani bi hizmet yok

basiniz sagolsun , allah bebeginize uzun omur versin
sanirim sizin yerinizde olsam tasinirdim , bu insanlarin kahrini cekmeye degmez cunku haklisiniz
Suan icin tasinamiyoruz allah razi olsun. Amin. Ev kayinvaldemlere yakin ve biz iyi degiliz yani baska bi eve gidemiyoruz. Bu ev yerle bir ve camlari demir kapli bizim icin baska biseyde onemli degildi zaten biraz zamana ihtiyacimiz var

Ka
Benim aldigim hizmet sadece merdiven temizligi oda ilk yil hic silinmedi bu yil bir iki ayda bir siliniyo iki senedir oturuyorum bahce bikez temizlendi dusunun yani... uc tane depo alani var pislik icinde girilmiyo kizimin bisikletini dahi koyamiyorum asansor iki kisilik minik herseyi eve kucamda tasiyorun tam bir eziyet. Aidatin o 30 tllik kismini biriktirip akilli sistem kapi filan yaptircaklar guya ama inanmiyorum. Cunku kapinin otonatigi iki senedir bozuk ikide bi bozuluyo kocasi bi janca takiyo bazen iki kat asaya iniyorum kapi acmaya cok sinir bozucu oluyo. Uani bi hizmet yok

Kapi yapilacaksa sizin ödemeniz gerekmez. Demirbas sayilir. Rizasi olmasina da gerek yok ev sahibinin. Bilgilendirin kiradan dusun.

Ka

Kapi yapilacaksa sizin ödemeniz gerekmez. Demirbas sayilir. Rizasi olmasina da gerek yok ev sahibinin. Bilgilendirin kiradan dusun.
Bunlari biz sorun etmedik zaten soyledik bitek aidati oda ben oderim demeyince esim ikiletmedi bile zaten evdeki butun cikan diger srunlari kendimiz yapiyoruz. ama bu hem demirbas hem bizden kaynakli olmayan kombi parcasi degisimi olunca canimiz sıkıldi

Suan icin tasinamiyoruz allah razi olsun. Amin. Ev kayinvaldemlere yakin ve biz iyi degiliz yani baska bi eve gidemiyoruz. Bu ev yerle bir ve camlari demir kapli bizim icin baska biseyde onemli degildi zaten biraz zamana ihtiyacimiz var
anliyorum , o zaman takmamaya calisin , imkaniniz varsa odeyin belli ki cirkef tipler , uzmeyin kendinizi

Back