- 9 Ağustos 2014
- 3.894
- 2.794
-
- Konu Sahibi aytenayten77
diğer odalarda en az 5 sene kalan olmucak. misafir gelirse kalır o da 1-2 gece yinede büyük mü olsun diyorsun
diğer odalarda en az 5 sene kalan olmucak. misafir gelirse kalır o da 1-2 gece yinede büyük mü olsun diyorsun
teşekkür ederim canım dikkate alıcam bunu özellikle top oynama meselesiniŞimdi çocuğun yokmuş sana gereksiz geliyor ama olanların tavsiyelerini dikkate al
Bizim evde salon oyun alanı oyuncak çekmeceleri salona monteli ama çoğu aile odasında oynasın diyebiliyor
O zaman alan küçük olmamalı o arabalar kocaman alanda sürülüyor tren yolu kocaman
Top oynayacak yer de lazım nasılsa alt komşu da yok
Büyük salın ve mutfak önemli ama diğerleri de çok küçük olmasın en azından çocuk odaları azıcık büyük olsun
Misafir çalışma ya da diğer odalar küçük olsun önemli değil
Villa için verdiğin m2 lerde sorun var bence.arkdaşlar zamanında bir arsa almıştık şimdide kendi evimizi satıp villa yapmak istiyoruz. ama ben salon mutfak ve yatak odamızın büyük olmasını istiyorum eşim ise homojen bi karışım istiyor. diğer odaları çoluk çocuk kullanıcak ayda yılda bir gelen misafirlerimiz kullanıcak kocaman olmayıversin yanlışmıyım. benim düşünceme göre 45 m2 salon 25 m2 yatak odası 25 m2 de mutfak oluyor diğer odalarda 12-13m2 sizin fikriniz nedir yanlış mı düşünüyorum atladığım birşey var mı ?
ay bence çok gerekli hiç yatak odasında fln kıyafe yayıntısı olmuo ütüsü çamaşırlığı herşeyi orda, hem herşeyin yeri belli süper bişiarsa şehrin dibinde şehir ve deniz manzarlı çok güzel bi yerde. yani yemekler genelde kızartma fırında ızgara ya da en çok döküm tava da et yapıyoruz. fast food restoranı gibi bizim mutfak :) giyinme odasına ne diyorsun gerçekten gerekli mi ?
bende senin gibi düşünüyorum canım sağol :)ay bence çok gerekli hiç yatak odasında fln kıyafe yayıntısı olmuo ütüsü çamaşırlığı herşeyi orda, hem herşeyin yeri belli süper bişi
Küvetim olursa içinden çıkarsam nolayımteşekkür ederim canım. ebeveyn banyosu düşünüyoruz ama küvetli bir banyo aklıma gelmemişti iyi fikirmiş :) ama küvet ayda yılda kaç defa kullanılıyor ki
evet canım yapıcam giyinme odası şart diyolar. projeyi ona göre dizayn ettiricem. küveti çok seven de var gereksiz bulanda. nedir sende ki bu küvet aşkıKüvetim olursa içinden çıkarsam nolayım
Kıyafetler için sadece ufak da olsa bir gardrop odası kıyafet odası tarzı bişiy de yapcan mı
Soğuk havayı düşün,sıcacık suyun içindesin aromatik yağlar köpükler vs koymuşsun suya ohhhh .tüm kasların gevşiyorr ,gevşiyorr.Hipnoz terapisi gibi oldu.Fantazik olarak bir durumum yok dicektim ki sen öyle imalı sorunca geldi.du bi fantazi kuram da gelem benevet canım yapıcam giyinme odası şart diyolar. projeyi ona göre dizayn ettiricem. küveti çok seven de var gereksiz bulanda. nedir sende ki bu küvet aşkı
arkdaşlar zamanında bir arsa almıştık şimdide kendi evimizi satıp villa yapmak istiyoruz. ama ben salon mutfak ve yatak odamızın büyük olmasını istiyorum eşim ise homojen bi karışım istiyor. diğer odaları çoluk çocuk kullanıcak ayda yılda bir gelen misafirlerimiz kullanıcak kocaman olmayıversin yanlışmıyım. benim düşünceme göre 45 m2 salon 25 m2 yatak odası 25 m2 de mutfak oluyor diğer odalarda 12-13m2 sizin fikriniz nedir yanlış mı düşünüyorum atladığım birşey var mı ?
canım yorumların için teşekkür ederim. bir mimar ve iç mimarla çalışmayı düşünüyoruz :)Bu kadar büyük salon ve yatak odasını ne yapacaksınız.?
Ev içinde at koşturmak bana yersiz geliyor.
Tamam kendiniz yaptıracaksanız ama mantıklı şekilde alanlar yaratın kendinize.
Örneğin residans dairelerin bile metrekare alanları bu kadar geniş olmuyor ve her şey sığacak şekilde tasarlanıyor o tip dairelerde.
Salon 35 m2 olsa rahat rahat dizayn edersiniz. Koltuk takimi da, tv ünitesi de, konsol ve yemek masası da çok rahat konumlandirilabilir.
Zira benim salonum 26m2 ve her şey oldukça rahat sigdi.
Yatak odası 25m2 olacaksa eğer içinde bir giyinme odası ile birlikte olsun. Çünkü bir yatak bir dolap ve şifonyer yer için aşırı büyük olur.
Mutfak 25 m2 olacaksa duvarın bir tarafında olan dolaplar ve buna ek mutfak ortasında ada yaptırabilirsiniz ve bu şekilde bile bir yemek masası da koyulabilir.
Ama normal bir mutfak isterseniz 15m2 daha ideal hem de yemek masası ile birlikte.
Yani eşinize bir anlamda katildim. Salon mutfak yatak odası bu kadar büyükken diğer odaların minnacık kedi yuvası kadar kalması saçma.
Diğer odalarda en azından 15m2 olsun.
Çocuk odasının da kullanışlı olması lazim. 12 m2 diğer odalara göre ufak kalır.
Bir mimara danışabilirsiniz. Daha detaylı bilgiye sahip olmak adina.
ay mesajların tamamını okumadım ama kaç oda olucak? bence büyük büyük 4 oda olucaana orta halli 5 oda daha kullanışı mesela. bence çocuk odası ya da misafir odası olarak düşündüğüm yerleri kullanışlı olabilecek kadar küçük yapar, gerekirse çocuklar için ayrı bir oyun odası hazırlamak daha mantıklı, öyle daha kullanışlı oluo
owww ev baya buyuk olacak her oda kocaman olur zatenbizimde muhtemelen 4+1 ya da 5+1 olucak işte 250 m2 civarı oluyor toplam ev. birde salonu sadece misafir gelince kullananlardan değilim herşey bizim için sonuçta :)
Hayırlı olsun şimdiden ben de eşine hak verdim eğer villa tarzı olacaksa diğer odalarda geniş olmalı. Villalarda en beğendiğim teras ve bahçeleri oluyor. En azından teras ve bahçesinde rahat rahat mangalini yakarsin :)arkdaşlar zamanında bir arsa almıştık şimdide kendi evimizi satıp villa yapmak istiyoruz. ama ben salon mutfak ve yatak odamızın büyük olmasını istiyorum eşim ise homojen bi karışım istiyor. diğer odaları çoluk çocuk kullanıcak ayda yılda bir gelen misafirlerimiz kullanıcak kocaman olmayıversin yanlışmıyım. benim düşünceme göre 45 m2 salon 25 m2 yatak odası 25 m2 de mutfak oluyor diğer odalarda 12-13m2 sizin fikriniz nedir yanlış mı düşünüyorum atladığım birşey var mı ?
mutfagı zaten yaşam alanı gibi kullanmak istiyorum. dostlarım arkdaşlarım gelince oturup sohbet ederizowww ev baya buyuk olacak her oda kocaman olur zatenmutfak ıcın buyuk bol dolaplı mutfaklar harıka ama cok kocaman bır mutfakta salon gıbı olur sımdı m2 ye bakınca